30.4.2017

Huolestuttaako?

Huolestuttaako tämä ilmaston lämpeneminen?

"Ilmastonmuutoksen seurauksena Suomen lämpötilat nousevat, sademäärät kasvavat, lumipeiteaika lyhenee ja myös routaa on aiempaa vähemmän. Lisäksi Itämeren pinta nousee ja jääpeite kutistuu. Laskelmien mukaan ilmasto näyttää muuttuvan enemmän talvella kuin kesällä".

" Myönteisiäkin vaikutuksia toki on: Pohjois-Euroopassa kasvukausi pitenee. Merenkulku helpottuu pohjoisilla merialueilla. Toisaalta myös haittakasvien kasvukausi pitenee".

Lauantaina alkaneessa lumisateessa peipposet etsivät ravintoa. Nekin olivat saaneet väärää informaatiota ilmasto-olosuhteista.

Jos haluaa etsiä hyviä puolia, niin Vappuna on enemmän valoa ottaa joulukorttikuvia.

Tämän iloisen kukka-asetelman myötä toivotan kuitenkin kaikille hauskaa Vappua!

62 kommenttia:

  1. Samat maisemat meillä. Sarkasmin kukka on ainoa, mikä lohduttaa. Pitääkin kai nopeasti ottaa nyt ne joulukorttikuvat jo valmiiksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Herättyäni mietin uskaltaako ollenkaan katsoa ulos ikkunasta. Lisää lunta sataa kaiken aikaa, tämä on niin väärin.

      Poista
  2. No niin saitte oikeen kunnon kinokset! Täällä vähän ohuemmalti lunta. Hei valoa onkin nyt enemmän kuin marraskuussa joulukorttikuvaukseen :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Liika on liikaa, nyt ei enää yhtään lunta kiitos. Ei muuta kuin lyhdyt palamaan ja joulukortteja kuvaamaan :)

      Poista
  3. Niin oivallinen postaus! Meilläkin satoi lunta, mutta ei kyllä ihan noin paljoa. Siitä huolimatta, hyvää vapun aattoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Lumitöihin en kyllä enää suostu, odotan vaikka kuinka kauan, että tuo sulaa pois. Ikävä katkos maanmuokkaukselle.

      Poista
  4. Ihan samaa ajattelin eilisessä lumisateessa. Nyt saisi upeat joulukorttikuvat. Jotenkin ihan epätodellinen fiilis.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on hyvin epätodellista. Eilen kunnostin kasvimaata kun lumisade alkoi. Ajattelin että hyvä ettei sada vettä. Homma oli kuitenkin keskeytettävä pian, sillä pyry yllätti täysillä.

      Poista
  5. Ihania, "positiivisia" oivalluksia olet saanut ajateltua tänä valkean valoisana vappuna! Huomenna kaikki voi olla jo toisin, uskotaan niin, täällä jo lumet tipahtelevat puiden oksilta! Kukka-asetelmasi on vertaansa vailla:) Iloista vappua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti tämä järkytys helpottaa huomenna. Autokin seisoo hangessa kesärenkaissaan, onneksi ei tarvitse lähteä minnekään.

      Poista
  6. Onpa vielä paljon lunta. Iloista vappua:)

    VastaaPoista
  7. Joulukorttikuvia; mahdottoman hyvä idea, mutta se fiiliksen saaminen siihen työhön.. :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, on vähän vaikeaa päästä joulufiilikseen, maisemasta huolimatta.

      Poista
  8. Suomessa ilmaston lämpenemisen uhkaa on ollut hieman vaikea uskoa etenkin keväisin ja kesäisin tämän kolmen viimeisen vuoden havaintojeni perusteella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ilmeisesti nämä kylmät keväät ja sateiset kesät ovat ilmastonmuutoksen ilmentymiä, mutta lämpenemisestä ei oikein voi puhua. Nyt Vapun kunniaksi laitan tulet uuniin ja kaivaudun vällyihin jatkamaan talviunia.

      Poista
  9. Huolestuttaa ihan mahdottomasti! Vuodenkiero on keikahtanut ihan vallan, kevättä saa odotella melkein juhannukseen ja talvi alkaa tammikuussa, onneksi on ollut lämmin ja pitkä syksy!

    Tuo eilinen lumimyräkkä oli kyllä kaiken huippu, ennenkokematon! Muuttolinnut ovat varmasti ihmeissään!

    Laitoin juuri tulet leivinuuniin, isäntä ehdotti siemenperunoiden valintaa ja pulkkamäkeä...

    Upeat joulukorttikuvat tosiaan, vaalea valoa on, ei sellaista talven sineä onneksi :D

    Hauskaa Vappua ja rapsutukset Nerolle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Neroakaan ei ulkoilu nyt huvita ja rapsutukset välittyvät hetimiten. Vuodenkierto on tosiaan nikasahtanut radaltaan, mutta silti pakkanen joskus katkaisee kasvukauden syksyllä. Vaikka lämmin jakso seuraisikin on moni kasvi ehtinyt menehtyä. Valoisin aika on kuitenkin kesällä, silloin pitäsisi saada satoa ja kasvun iloa. Tulet täälläkin räiskyvät.

      Poista
  10. Vaikka kuvasi ovat kauniita, mutta mieluummin katselisin lumettomia maisemia! Suru lintujen puolesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mieluiten katselisin ajankohtaan sopivampia kukkivia kunnaita :) Perjantaina minua katsottiin vähän pitkään kun ostin vappuevääksi kaksi säkillistä kuorittuja auringonkukansiemeniä ja muutaman rasvamakkaran. Nyt ruokintapaikoilla onkin paluumuuttajien monenkirjavat leipäjonot.

      Poista
  11. Hih...enemmän valoa ottaa joulukorttikuvia..:)
    Hyvää vappua sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Nyt saa mukavia iltakuviakin kun valoa riittää pitkään :)

      Poista
  12. Olet ottanut komeita lumikuvia näin vapun kunniaksi, mutta olisihan tuo lumisade voinut olla tulematta.
    Polttelen keittiön hellassa koivupuita ja ruoka kypsyy hellanuunissa, melkein kuin joskus ihan sydäntalvella.
    Meillä Maija-kissa nukkuu sängyssäni päiväpeitteen alla ja toisesta sängystä kuuluu Penan railakas kuorsaus, kissa kuorsaa kuin ihminen.
    Mites kuorsaako Nero vai onko kuin nimensä Prinssi ja nukkuu sievästi tuhisten.!
    Vappumieltä kaikesta lumesta välittämättä ja edelleen lippu korkealla kevättä odotellen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama täällä, polttelen lohdutustulia uuneissa ja tunnelma on talvinen. Luntasataa hiljalleen ja valkeus kattaa keväiset kunnaat. Nero kuorsaa myös joskus, välillä se myös murisee unissaan kun on oikein jänniä unia menossa :)

      Poista
  13. Ihanan sarkastinen kirjoitus! Mutta ilmastonmuutos huolestuttaa. Vielä yksittäisiä vuosia, mutta jos alkaa useammin olla vuodenajat sekaisin... Meillä on vielä melkein metrin lunta ja pakkasöitä vielä tulossa. Toivon jo kevättä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ilmastonmuutos huelettaa, varsinkin kylmyys, sateet ja myrskyt. Lämpöä on luvattu mediassa ja säätiedotuksissa koko kevään, mutta ei sitä vain kuulu tulevaksi. Enää en usko ennen kuin näen. Minäkin toivon kovasti lämpöä.

      Poista
  14. Ilmastonmuutoksella voi olla arvaamattomia vaikutuksia... Toivotaan kuitenkin, että se oikea kevät tulee pian! Hyvää vappua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Yhden hypoteesin mukaan ilmaston lämpeneminen muuttaa merivirtoja ja Golf-virta jäähtyy. Se tietäisi todella koleita aikoja meille.

      Poista
  15. Lohdutuksen sana: viime maanantaina meitä ilahduttaneet puolen metrin hanget on nyt muisto vain. Yöpakkasista huolimatta niiden sulamiseen ei mennyt montaa päivää ja kevät on saanut nyt kunnolla vauhtia. Auringossa on nyt niin paljon voimaa, että tämä on vain pientä viivytystaistelua.

    Mutta viekää linnuille vielä vähän syötävää - monet muuttajat ovat nyt pulassa ja nälissään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Linnuille on viety ruokaa vähän väliä. Toivottavasti jaksavat sinnitellä kun ei ole maata näkyvissä. Talvi on onnistunut viivytystaistelussaan ihan liian kauan, mutta pian sen on luovutettava..

      Poista
  16. Ehkä kevät kuitenkin on jo ihan nurkan takana:)
    Ja huomiseen on vielä monta tuntia aikaa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mitä se kevät jatkuvasti piilottelee nurkan takana, onko se ujo :)

      Poista
  17. Joo, oiskin hyvä idea ottaa joulukorttikuvat. Ois kerrankin ajoissa. :D
    Mut nautitaan vapusta säästä huolimatta! Ja niin kuin Pioni totesi, että huomiseen on vielä monta tuntia aikaa. Säät ovat vaihdelleet sellaisella vauhdilla, ettei perässä meinaa pysyä. Ei olisi uskonut, että lumilapiollekin ois vielä tarvetta. Mutta täytyi vähän kuisteilta vetäistä lumet pois, vapun kunniaksi. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ainoastaan portaat suostuin lakaisemaan, lumilapio on kausilomansa ansainnut. Huomenna voi olla keväistä, mutta ei noin kylmään maahan kuitenkaan kylvöjä tehdä. Lumi voi kuitenkin olla huomenna muisto vain. Toistaiseksi.

      Poista
  18. Huolestuttaa ja lintu poloisista ja luonnon eläimet huolestuttaa myös. Meidän Osku kisukin ihan sekaisin ja eilen näimme lintujen muodostavan lintuauroja, liekö etelään takaisin mielivät. Vuonna -57 olikin samanmoinen ellei pahempi lumikeli.

    Mukavaa vappua <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Luonnonvaraisten eläimien kohtalo alkoi huolettaa. Moni pieni poikanen joutuu värjöttelemään lumen keskellä. Ruuan saanti on myös monille vaikeaa. Linnuilla on varmaan huijattu olo. On tälläistä nähty siis ennenkin.

      Poista
  19. Nää, ei huolestuta yhtään :) Mutta harmittaa kyllä, että toukokuu alkaa täystalvesta.. Hyvää vappua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Viljelijänä minuakin harmittaa, että talvi on jatkunut näin pitkälle. On odoteltava maan lämpenemistä ja puutarhatyöt kasautuvat.

      Poista
  20. Hauskat kaksi viimeistä kuvaa teksteineen. :D
    Kyllä tämä outous mietityttää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D Aamulla tunnelmat olivat aika latteat. Olipa melkoinen vappuyllätys. Toivottavasti juhannuksena ei sada lunta.

      Poista
  21. Pakko on jatkaa lintujen talviruokintaa, vaikka olin päättänyt lopettaa sen vappuun. Lunta tuli meilläkin reilut viisi senttiä ja kylmää on. Onneksi ei tarvitse lähteä mihinkään kartsalle kiertelemään kesähepenissä!

    Mutta hyvää vappua keleistä huolimatta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, iloitaan keleistä huolimatta. Onneksi ei ole menoa, kesärenkaat saattaisivat lipsua. Lintujen ruokinta jatkuu kunnes lämpö saa pörriäiset liikkeelle.

      Poista
  22. Tuon valon määrän huomasin minäkin, kun katsoin kuvista, että oliko jouluna vähemmän lunta, kuin Vappuna. Mutta kukka-asetelmasi on hurmaava! ;) Hyvää vappua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Stiina! Muistan hyvin, että Uutta vuotta juhliessamme ei ollut lainkaan lunta ja lämpöasteita oli enemmän kuin nyt vappuaattona. Tällä kertaa valkoinen asetelma :)

      Poista
  23. Samoja latuja kulkivat minunkin ajatukseni, kun lumisadetta katselin. Saisi kevät jo tulla. Hyvää vappua sinulle ja Nerolle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Pysyypä kuohuviini hyvin kylmänä hangessa :)

      Poista
  24. OPn tämä ollut kovin erikoista. Näin vanha kuin min' jo olen niin en tälläsitä vapun seutua muista.
    Kuitenkin iloista vappua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Mummeli! Saatinpa kokea tälläinenkin vappusää. Lapsena jännitettiin saako Vappuna laittaa polvisukat ja kävelykengät, nyt piti kaivaa talvikalossit uudelleen esiin.

      Poista
  25. Messuilta ostetut loistoesikot olivat lumen peitossa, mutta autoin niitä vähän esille. Ja sanoi niille että kestäkää, kyllä se tästä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi esikot ovat sitkeitä. Minullakin kukki jo pihalla pari esikkoa, mutta uskon niiden selvinneen ilman vaurioita. Lumi ei ole ollenkaan niin vaarallista kuin pakkanen. Mutta tietysti noita varhaisia kasvejakin tulee sääli kun ne eivät saa kaipaamaansa lämpöä.

      Poista
  26. Meillä talvi alkoi 4.11.2016 ja on kestänyt siis jo melkein kuusi kuukautta. Vähempikin piisaisi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitkä talvi, aivan liian pitkä. Olemme ansainneet mainion ja pitkän kesän, vai mitä :)

      Poista
  27. Kyllä huolestuttaa, niin maan perusteellisesti! Ja kaiken yritän tehdä mitä vain pieni ihminen pystyy muutoksen hillitsemiseksi. Vapputerveiset länsirannikolta, jossa ei tälläkään kertaa kunnon talvea nähty, mutta kevät on silti ikuisuuksia myöhässä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaikki mahdolliset keinot täälläkin käytössä. Kylmä vuodenaika on tosi kurja ilman kunnon talvea. Vaikka postaus on sarkastinen ja kieli poskessa kirjoitettu, suhtaudun silti vakavasti asiaan ja olen huolissani.

      Poista
  28. Kih hih, iloinen kukka-asetelma... Hauskaa vappua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Vieläkin on maa valkoinen, mutta aurinko paistaa jo aamusta ja luultavasti hoitaa lumityöt tämän päivän aikana.

      Poista
  29. Iloinen kukka-asetelma 😄👍🏻G

    VastaaPoista
  30. Voi hitsi! Ihan loistava idea - joulukorttikuvaukset!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tänään tilaisuus on jo ohi ja kevät tuli sittenkin.

      Poista
  31. Hyvää vapunjälkeistäkin teille ❣
    Nyt on lumet sulaneet...?
    Täällä ainakin tältä erää 💦💨

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Lumi katosi niin nopeasti, että tuntuu kuin vappuaaton maisema olikin vain pahaa unta. Nerokin pääsi taas päikkäreille aurinkoon, ison kiven juureen.

      Poista

Kiitos kommentista