3.11.2017

Kultakutri

Poissaoloviikkoni aikana Neroa palveli vanha tuttu renkinsä. Yhteiselo oli sujunut hyvin ja oli kiva tulla kotiin, missä odotti pulska kissa ja haravoitu piha. Kiitos G!
Sylipula kuitenkin vaivasi prinssiä, mutta onneksi minulla oli palattuani aikaa  hoitaa asia kuntoon. Kutominen ja kissan patjana oleminen sopivat hyvin yhteen. Loppulangasta Nero sai sievän peruukin.

Lumi tuli aivan liian aikaisin ja edelleen on maa valkoinen, mutta vielä lumi katoaa. Lokakuinen lumisade ei ilahduta lainkaan samoin kuin joulukuinen.

Raskas lumi painoi kasvimaan aitaa niin, että kauriit pääsivät suoja-alueelle ja rikkoivat yhden portin päästäkseen herkkujen kimppuun. Hyvästi viimeiset kaalit ja mangoldit.

Tunsin huonoa omaatuntoa kun häädin ne pois ja korjasin aidan taas pitäväksi. Kauriiden on vaikea löytää ravintoa lumen alta, niiden ruokavalio on paljon kapeampi kuin serkkunsa valkohäntäpeuran. Korjasin loput kaalit ja vein ne metsän reunaan, nuolukiven vierelle. Muutama porkkanakin löytyi vielä sorkkajaloille. Pitää viedä niille myös viljaa talveksi.

Me molemmat seniorit, kissa ja akka, olemme viihtyneet takkatulen ääressä. Onneksi saimme tänne myös auringonpaistetta, se virkistää mieltä niin, ettei vielä vaivuta ihan talvikoomaan.
Prinssillä on paksu villainen talvikerrasto, mutta päällisasu on puhdasta silkkiä. Musta ja kiiltävä, ihana siliteltävä.

44 kommenttia:

  1. Ihanat kuvat. Nero on niin kaunis, musta ja kiiltävä. Hyvää alkavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  2. Et sinä kauhean innostuneelta näytä peruukissa Nero, enkä yhtään ihmettele! Silkkinen puku on paras! - Pepsi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minusta peruukki on liian tyttömäinen, mutta piian mieliksi poseerasin hetken kesken päiväunien.
      - Nero

      Poista
  3. Niin mukavia kuin omat matkat ovatkin on aina myös huoli omasta lemmikistä. Hyvä tuttu hoitaja on tosi hyvä juttu, mutta eihän se kuitenkaan ole sama kuin oma rakas ja turvallinen huolenpitäjä.
    Täällä meillä eivät kissat oikeastaan tiedä miten onnekaita ovatkaan kun meidän viikon matka Italiaan jouduttiin perumaan. Harmihan se oli mutta toisaaltaan olen ajatellut asiaa kissojen kannalta ja ole oikeastaan tuntenut vain hyvää mieltä kun kisujani olen näinä päivinä hellinyt ja hoitanut.
    Kissojen piti mennä viikoksi kissahotelliin ja tuttu paikka se niille kyllä on.
    Nero on tosi upea kissa ja nyt taas kaikki on hyvin kun saa lähi- ja vierihoitoa. 😊 ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ikävä kuulla, että matkanne peruuntui, mutta kissojen kannalta tietysti mukavaa. Kehräämisestä ei meinannut tulla loppua kun oma piika palasi kotiin. Eniten matkastressiä minulle aiheuttaa huoli Nerosta, onneksi oli taas tuttu ja luotettava henkilö kotimiehenä. Nero on niin arka kissa ja omien polkujensa kulkija, että sen vieminen vieraaseen paikkaan on vihon viimeinen vaihtoehto, vaikka olisi luksushotelli. Kahden kissan kanssa on varmaan helpompi, niillä on turvaa toisistaan.

      Poista
  4. On aina onni saada kisulle kunnon hoitaja, renki tai piika! Siitä huolimatta, kun vakipiika tulee kotiin ainakin meillä hiukan ollaan loukkaantuneita, mutta asia pian unohtuu. Teillä oli varmasti tosi mukava matka!

    Teillä ja meillä on lunta paljon. Odottelen kovin sen sulamista pois. Öisin vain on pientä pakkasta ja se ikävästi hidastaa prosessia.

    Toivotaan lämmintä viikonloppua, että päästään vielä ulos puuhastelemaan. Minulla edelleen ne 200 valkkarinkynttä odottelevat maahan pääsyä.

    Rapsutukset Nerolle, silkkiturkkiprinssille ja oikein hyvää pyhäinpäivää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Saila! Minullakin odottavat valkosipulit (ei tosin noin paljon) edelleen maahan pääsyä, mutta vielä ne ehtivät hyvin kunhan lumi sulaisi, että pääsee maahan käsiksi.
      Lauantaina on täysikuu ja se varmasti kääntää sään.
      Nero ei ole koskaan osoittanut loukkaantumisen merkkejä matkoilta palattuani. Se on vain tyytyväinen, että piian myötä elämään palaavat tutut rutiinit.

      Poista
  5. Komea on prinssi peruukilla ja varsinkin ilman. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nero on niin komea, että lisäkaunistus vain pilaa kissan. Mutta joskus on kiva leikkiä :)

      Poista
  6. On hän upea, peruukillakin :D

    VastaaPoista
  7. Nerolle silityksiä <3 Kauniita tuo peurat. Harmi että tekeevät niin paljon tuhoa. Ihana kun veit niille ruokaa senkin jälkeen kun olivat käyneet tihuloimassa. Moni ihminen olisi vain ollut vihainen, eikä ajatellut ollenkaan sitä, ettei eläimet pahantekoon tule, vaan ruokailemaan kun on nälkä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nero kiittää! Kauriit eivät tosiaankaan ymmärrä tekevänsä tihutöitä, ne vain etsivät ravintoa. Saisivat syödäkin kasvimaalta, mitä siellä on jäljellä, mutta haluan niiden päähän iskostuvan, ettei kasvimaalle kertakaikkiaan pääse. Mieluummin kärrään ruoka-avun niille metsään. Pihan perennat on jo kaluttu tarkkaan :)

      Poista
  8. Kauniit kuvat! Aivan kuin teillä lunta olisi tullut enemmän ja kauniimmin. Täällä se oli äärimmäisen painavaa ja vetistä tykkylunta. Me saimme valkosipulit maanantaina maahan tai pikemminkin kasvimaalaatikkoon, siellä maa oli jäistä vain pinnasta.
    Kotiinpaluu on kissojen mielestä yhtä mukavaa, kuin palaajasta. Kyllä sitä kissan patjana mielellään lötköttelee ja ihana on työntää sormensa kissan silkkiseen turkkiin.
    Hyvää ja leppoisaa pyhäinpäivää kummallekin seniorille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Melkoisen vetistä tykkylunta täälläkin saatiin, se painoi puut ja pensaat kumaraan. Tuuli ja pakkanen pudottivat lumen puista ja kovasti odotan sen katoavan kokonaan. Pääsisi haravoimaan hangen päälle pudonneet lehmuksen lehdet. Kissan patjana rentoutuu mukavasti :)

      Poista
  9. Kissan turkki on yksi maailman ihmeistä. Niin villainen alta ja päältä kuin silkkiä. Ja toisilla taasen karkeaa jouhea samalla villavuorilla kuin silkkiturkeillakin.
    Toivottavasti aita nyt kestää ja pitää peurat poissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen huomannut, että sisä- ja ulkokissojen vaatetuksessa on iso ero. Neron turkki on paksu ja tiheä, sillä pärjää hyvin talvellakin. Neron sisarukset ovat sisäkissoja ja nillä ei ole tarvetta paksuihin alusvilloihin, joten turkki on ohuempi. Jyrsijäruokavalio näkyy turkin kiiltona.
      Aita on toistaiseksi pitänyt.

      Poista
  10. Kylläpä ne viihtyisivät sinulle vieraana. Ovat niin kauniitakin. Ystävällistä, että häädät, mutta huolehdit nälkäisistä vieraistasi:). Meillä lumi tuli ja suli. Onneksi aurinko on jaksanut loistaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä vieraat ovat jokapäiväisiä, täytyyhän heitä vähän kestitä, ehkä siten pysyvät paremmin ruokintapaikalla, pois kasvimaalta. Aurinko marraskuussa on harvinaista herkkua.

      Poista
  11. Vastaukset
    1. Voi, kiitos! Pitäisi harkita metsäkaurisobjektiivin hankintaa kun mallit ovat näköjään asettuneet tänne.

      Poista
  12. Minullakin olin matkalta palattuani vastassa halipulaa poteva koira. Tunne taisi olla molemminpuolinen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Koirat ovat hyviä näyttämään tunteitaan :)

      Poista
  13. Voi Nero!💕

    Minä bongasin kauriit myös kasvimaaltani. Olin hakemassa vettä elukoille saunalta ja huomasin pukin emon ja vasan kanssa hengailevan siellä. Reippaasti ämpärin pohjaa paukuttelin ja ajoin ne pois. Hyi minua! 😉

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kehun Neroa joka päivä, että se on talon komein ja paras kissa :) Onneksi lumi sulaa ja kauriitkin löytävät paremmin einettä pelloilta ja metsistä.

      Poista
  14. Lempeitä marraskuun päiviä teille ihanille sinne takkatulen ääreen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Susanna! Marraskuu saisi olla lempeä, onneksi takkatuli lämmittää :)

      Poista
  15. Huikean ihanat kuvat! Sinulla on sydän paikallaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Puutarhalle on jätettävä jäähyväiset, hyvä että edes kauriit voivat vielä nauttia siitä.

      Poista
  16. Nero on niin kaunis ilman peruukkiakin ❤

    VastaaPoista
  17. Sulle on mukava haaste blogissani - poimi mukaan jos tuntuu hyvälle!

    VastaaPoista
  18. Vai on teillä lumi vielä maassa. Meille satoi virallisten tietojen mukaan 17cm lunta, mutta suli melkein heti pois. Ihana kisu ja aika hurjan näköinen peruukki päässä. Silmät ja langoissa oleva väri näyttää samanlaiselta. Hyvää alkavaa viikkoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt on meiltäkin lumi jo sulanut ja ilma on suorastaan lämmin, mutta märkä. Pääsee taas puutarhatöihin :) Neron peruukki on valittu silmien värin mukaan.

      Poista
  19. Oi miten ihana kuva Nerosta! Kauriita on näkynyt jopa meidän etupihalla. En ole koskaan ennen nähnyt niitä niin lähellä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nälkä tekee kauriista rohkeita. Nyt kun lumi poistui, niitä ei ole enää näkynyt joka päivä.

      Poista
  20. Kauniita tuholaisia nuo metsäkauriit! Neron silkkinen mustuus vie kuitekin voiton :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Black is beautiful. Aika tarkkaan on kaikki maukkaat perennat syöty meidän puutarhasta.

      Poista

Kiitos kommentista