Pullotin raparperiliköörin, jonka valmistuksesta kerroin täällä. Reseptin antaja vinkkasi, että vaniljatanko kannattaa ottaa pois jo aiemmin ja niin tein. Liköörin maku on raikas, lempeää raparperia ja häivähdys vaniljaa. Minusta parempaa kylämänä. Kehtaa tarjota arvokkaammillekin vieraille. Voisin kuvitella nauttivani tätä yhtä hyvin takkatulen loimussa kuin kuumana kesäpäivänä puutarhassa vaikka kuohuviiniin sekoitettuna.
Lisäsin laseihin muutamia jäisiä mustaherukoita kun sattuivat olemaan käsillä. Mansikka sopisi tähän juomaan myös hyvin.
Lämpimästi tervetuloa Autuaan olon piiriin Katja ja Ride!
Mukavaa viikkoa kaikille!
O, kyllä on varmasti hyvää juhlajuomaa, tai erityisiin hetkiin, kauniin väristäkin vielä.
VastaaPoistaMuutamana vuotena tein samalaisella ohjeella metsävadelmista likööriä jouluksi, olihan hyvää sekin!
Metsävadelmat ovat niin ihania, etten varmaan raaskisi tehdä niistä likööriä vaikka hyvää se taatusti olisi. Aiemmin olen tehnyt juomaa mustaherukoista ja se on myös herkullista ja kaunista tarjottavaa.
PoistaKylläpä on juhlavan näköistä juomaa, varmasti tosi herkullista. Jos on liian herkullista saakin olla varovainen. Voi kun minäkin viittisin jotain....
VastaaPoistaRaparpereista on ylituotantoja, joten hyvä kun niillekin tuli uudenlaista käyttöä. Tälläistä likööriähän voi tehdä melkein mistä tahansa, vaikka pakastimeen unohtuneista marjoista.
PoistaMansikan ja raparperin liitto on autuas!
VastaaPoistaOlisin tehnyt joululikööriä entieseen tapaan omista kirsikoista, mutta kirsikoita tuli vain muutama ja ihan puiden kärkiin lintujen herkuksi. Nyt olemme ilman yhtä makeaa ja kaunista perinnejuttua.
Edesmenneellä anopillani oli länsirannikolla ruotsalaisvaikutteinen keittiö ja hän osasi tehdä raparperista mitä vain.
>3
Kyllä, mansikat ja raparperi tykkäävät toisistaan. Raparperi taipuu moneksi ja sitä on helppo kasvattaa, tämä on yksi tapa säilöä sitä :)
PoistaNam nam, vaikuttaa erittäin herkulliselta!
VastaaPoistaOikein suloista juomaa, pieni pikarillinen riittää :)
PoistaOi, minä haluaisin tuota kuohuviinin kera ! Sulta ei sitten herkut lopu.
VastaaPoistaEn ole kokeillut kuohuviinin kanssa, mutta uskoisin, että on hyvää. Herkkuja täytyy olla varastossa tärkeitä hetkiä varten :)
PoistaTuli mieleen sananparsi, eli kuka säästää saadessaan, sil on ottaa tarpeessaan, tai paremmin sanottuna; kuka tekee ajallaan...voi, kunpa olis tuota kaapissa.
VastaaPoistaSain kerran luumulikööriä ja...no, se oli tosi hyvää myös.
Kauniin väristäkin tuo on ja maistuis mullekkin.
Kyllä useasti talven mittaan siunailen sitä, että olen jaksanut korjata satoa talteen. Kaupat ovat aika kaukana ja jos tulee vaikka yllätysvieraita saa vaikkapa sienistä aina herkullisen aterian. Itsetehdyt juomat maistuvat parhailta :)
PoistaVarmasti hyvää juhlajuomaa ja niin kaunis karahvikin, ja pikari.
VastaaPoistaKelpaa juhlistaa loppuvuoden juhlia herkkujuomalla. Taidan tehdä tätä toistekin.
PoistaHauska muistutus, että raparperistakin voi tehdä likööriä. Mehua ja piiraita meillä on noista tehty. Sjundbyn jäätelöistä on kuulemma raparperijäätelö kaikkein halutuin.
VastaaPoistaMeillä on nyt tekeytymässä mustaherukkalikööriä, joka on jo perinne. Vadelmistakin tehtiin viime vuonna, kun oli hyvä sato. Tänä vuonna ei saatu niitä juurikaan.
Likööri on erinomainen tapa säilöä ylijäämää(kin). Minulla taitaa olla vielä pieni tilkka kolme vuotta sitten tehtyä mustaherukkalikööriä, riittoisaa :)
PoistaOmpa raikkaan väristä ! Raparperi käy moneen.
VastaaPoistaKaikki herkut kannattaa säilöä talteen :)
PoistaOi! Nyt alko kyllä vähän suuta napsaa ;)
VastaaPoistaOispas kätevää kun voisi jaella täällä maistiaisia :) Tosin silloin olisi varmaan täytynyt tehdä vähän suurempi satsi likööriä.
PoistaKiitos, maistaiset saa tännekin postittaa ;) Mielellään pikana!
VastaaPoistaJos lirautan vaikka tähän modeemiin. Tuliko perille vai joiko joku matkalla?
PoistaNiin raikkaan näköistä juhlajuomaa:)
VastaaPoistaMakeaa ja herkullista :)
PoistaVarmaan hyvää, on niin kauniin väristäkin...nam!
VastaaPoistaErittäin makoisaa, toivottavasti säästyy jouluntienooseen :)
PoistaVarmasti hyvää. Kauniit kuvat ja onpa juoma ihanan väristä.
VastaaPoistaRaparperista saa kauniin väristä mehua ja näköjään likööriäkin. Täytyy varmaan ensi kesänä tehdä tätä uudestaan.
PoistaToivottavasti säästyy vähän kesäänkin :) Raparperihan tuottaa satoa jo alkukesästä, jolloin voi tehdä uuden satsin kesäjuomaa.
VastaaPoista