17.3.2011

Talvehtija
Näyttää ehkä kesäiseltä, mutta kuvassa on -10 astetta. Olen seuraillut tätä talvivierasta kuistilla. Tuntui uskomattomalta yli -30 asteessa, että se voi selvitä hengissä. Ajattelin ostaa sille kukkia kun se herää. Milloinkahan sen kello pirisee?

3 kommenttia:

 1. Syksyllä kun toin joitain kasveja sisään talvehtimaan, tuli nokkosperhonen niiden mukana sisälle. Siinä vaiheessa kun sen huomasin, talvi teki jo tuloaan enkä voinut sitä viedä pihalle. Laitoin laveasuiseen lasipulloon sammalia pohjalle, jonkun oksan ja uinuvan perhosen. Muutaman kerran se on talven aikana "kääntänyt kylkeään" ja nukkunut talviuntaan sammalvuoteellaan viileässä huoneessa. Odotan malttamattomana tämän pikku prinsessani heräämistä. :)

  VastaaPoista
 2. hei Tuija, kiva että muillakin on tuollainen "lemmikki". Joku kertoi että suurin vaara on liian aikainen herääminen. Jos perhonen herää ennen kuin se tarkenee ulkona, kuolee se nopeasti nälkään. Mutta onneksi noita näkee jo hyvin varhain keväällä ulkonakin, pitää laittaa narsisseja ja orvokkeja evääksi pihalle.

  VastaaPoista
 3. Tervehdys!
  Tulin katsomaan ja mitä täältä löytyikään! Kaunis blogi!Ja linkityksiä...eikä aivan vieraitakaan...mielenkiintoista! Nyt lukemaan!

  VastaaPoista

Kiitos kommentista