16.2.2016

Omahoitaja

Ystäväni oli vaihtanut laitetta ja joutui etsimään Autuasta oloa hakukoneella. Hän törmäsi hassuun linkkiin ja lähetti sen minulle. Jaan sen teille ja muistutan samalla tärkeästä terveystuotteesta, josta mainitsimme jo monta vuotta sitten.

Linkki vei Satakunnan Kansan sivulle, missä päiviteltiin lehden kummallista ostetaan-ilmoitusta. "Tarvitaan kissannahka kivun poistoon."
Tämä on vuoden vanha juttu, mutta minulle uusi.

Joku fiksu lukija oli lisännyt kommentteihin linkin Autuaan olon päivitettyyn tietoon kissannahan parantavista vaikutuksista. Kirjoittamani postaus löytyy täältä, se on vuodelta 2012.
Olen hoitanut itseäni kissakääreellä jo pian kymmenen vuotta ja voin vakuuttaa, että se todella toimii. Mutta vain jos nahan sisällä kehrää tyytyväinen kissa. Musta on paras, mutta kaikilla väreillä on parantavia vaikutuksia.
Iloisia hoitohetkiä ja mukavaa alkanutta viikkoa kaikille!
Welome to follow Autuas olo, Ricardo!

38 kommenttia:

 1. Minulla oli pienenä monesti kovia kipuja polvissa ja isä sitoi silloin jäniksen-nahat säärien ympärille. Kai se oli joku kansanparannuskeino. Elävät kissat nykyään hoitaa saman homman =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin olen joskus kuullut jäniksennahkojen parantavista vaikutuksista. Kissannahasta luin vasta Kissojen Suomi - kirjasta. Onhan tutkittu juttu, että lemmikki auttaa murheeseen, laskee verenpainetta ja on kaikin tavoin terveysvaikutteinen.

   Poista
 2. Hih, onpa hauska löytö ja viittaus teihin :) Mustavalkoinen kissa on myös hyvin toimiva lämpöpakkaus kivun hoitoon esim migreenissä :D - emäntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hassu maailma :) Kaikenväriset kissat ovat teveysvaikutteisia. Uskon, että koirat ja muut lemmikit tehoavat myös.

   Poista
 3. Oho, linkki teidän blogiin! Toisaalta eihän se olekaan kummallista, tämä osoite on monen viisauden lähde.
  Ihana parantava Nero. Olen huomannut, että harmaa-valkoisilla masu-untuvilla on terapeuttista vaikutusta monen surun ja huolen lievittäjänä. Ehkä niissä on samantapaisia ainesosia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Saila. Olisipa hienoa jos olisi vähän viisautta jaettavaksi :) Aivan varmasti myös harmaavalkoiset hoidot tepsivät. Sinulla onkin kotona oikein superhoito, mustaa ja harmaata.

   Poista
 4. Kaikenväriset turkit toimii, se kehrävää koneisto turkin sisällä on tärkein <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kehrääminen se vasta terapeuttista onkin. Margaret Atwoodin hienossa, tulevaisuuteen sijoittuvassa kirjassa Oryx ja Crake ihminen on tuhonnut maapallon ja tuhoutunut melkein itsekin. On kehittynyt uusi ihmismäinen laji, joka osaa parantaa toistensa vaivoja kehräämällä kuin kissa.

   Poista
 5. Ei kissan värillä väliä, sisältö ratkaisee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vanha uskomus mustan paremmuudesta juontuu varmaan mustan kissan kaikin tavoin kyseenalaisesta maineesta :) värillä ei ole väliä, kissuus ratkaisee.

   Poista
 6. Meilläkin musta kissa parantaa murheet ja muut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olemme onnekkaita kun meillä on näin hyvät lääkkeet :)

   Poista
 7. Ilman muuta kehräävä kissannahka on parasta lääkettä.

  VastaaPoista
 8. Kyllä. Kissananahka toimii silloin kun sen sisällä on kehräävä ja onnellinen kissa ♥ (Muunlaista emme voi edes kuvitellakaan.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kissaton nahka on lääkeväärennös vailla vertaa. Siitä tulee vain paha mieli. Aito hoito vaati lämpöisen, kehräävän kissan.

   Poista
 9. Näin tuon saman ilmoituksen lehdessä, ja olen kanssasi samaa mieltä että karva ilman sisuksia ei paranna mitään, kehräävä ihanuus tekee nahkasta toimivan! Kehräävän kissan silittäminen parantaa monta vaivaa ja pahaa mieltä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kissa on varsinainen hoitaja, ei nahka :)

   Poista
 10. Heh, hauska juttu!
  Meille muutti viime viikonloppuna kaksin kappalein näitä "terveystuotteita". Tosin, välillä epäilen, että säilyykö oma mielenterveyteni läpi pentuajan. Kissan kehräys on yhtälailla rauhoittavaa, niin kuin on lampaan märehtiminenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi olkokoon, terveystuotteiden käyttäjäksi ryhtymisestä. Meillä tuo pentuaika oli hiukan ongelmallista kun Nero oli jo ehtinyt villiintyä, mutta monin kerroin nautintoa on tullut sen jälkeen. Olen ottanut paljon myös lammashoitoja Norjassa, aamulla leirissäni saattoi joskus maata kokonainen lauma :)

   Poista
 11. Kaaduin joskus pikkulikkasena polkupyörällä ja poskeni meni vereslihalle. Mummuni harmitteli, ettei enään ollut tallella yhtään kissannahkaa, koska se olisi ollut paras apu poskelleni. Hänen lapsuudessaan naarmuja ja hiertymiä oli kissannahalla hoivattu.
  En tiedä kissannahan hoitavasta vaikutuksesta. Mutta elävän kissan kun syliin ottaa ja painaa sen itseään vasten, niin sielu ainakin saa hoivaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kissannahkoja on ennen tosiaan käytetty. Minä en lapsuudessani kuullut sellaisesta, mutta ilmeisesti se on joskus ollut yleinen lääke. Elävä kissa on 100 % luonnontuote ja paras apu moneen vaivaan. Tänään kuuntelin radiosta miten hyödyllisiä kissat ja koirat ovat myös monipuolisen mikrobikannan ylläpitäjinä kodeissa ja siten edistävät terveyttä monin tavoin.

   Poista
 12. Musta kissa on kyllä paras <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun kokemukseni mukaan se on paras :)

   Poista
 13. Minä hoidan itseäni koiran nahalla. Toimii yhtä hyvin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon, että koirannahalla on samat terveysvaikutukset.

   Poista
 14. Meilläkin lääkitään legendaarisella mustalla kissalla <3. Kyllä kummasti murheet pienenee kun halii kehräävää kissaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tälläinen luontaishoito on monipuolista ja ah, niin tehokasta :)

   Poista
 15. uuh, mullakin oli lääkitsijänä aikaisemmin musta kissa, mutta nyt sen tytär ja kaksi kaveria...Kehräys tuo oman lisänsä hoitoon:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulen, että kehräys on hyvin tärkeä osa hoitoa, siihen ei kuollut kissannahka pysty. Kävin juuri äsken kylässä saamassa hoitoa, kyllä teki hyvää :)

   Poista
 16. Pörinä ja silmiin tuijotus saa vähintäänkin hymyn huulille. Toisaalta, kuten tänään, lämmin käärö vatsan/käden päällä kahden tunnin hoitiojaksona aiheutti hieman myös puutumista... Toisaalta taas rentoutti aiottua pidemmäksi ajaksi...
  Ehdottomasti terapeuttinen vaikutus moisilla hoitsuilla.

  Romeo tekee hoitokäyntejä myös kerrosta ylempänä asuvan äidin luokse säännöllisesti. Tosin päätarkoitus lienee syödä namit. Mutta pitää siinä samalla pienet terveydenedistämissessiot :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Josku olen huomannut pitkän hoitojakson aikana puutumista ja kun yritän vähän liikkua tai korjata asentoa, saattaa hoitaja urahtaa. Ilmeisesti häiritsen hoitoon keskittymistä. Romeolla on erittäin kyvykäs hoitaja kun tekee kotikäyntejäkin. Ja tietysti niistä pitää saada ekstra palkkio :)

   Poista
 17. Ehdottomasti tarvitaan se elävä olento sinne nahan sisään. Lisäksi kissan turkki tuoksuu niin hyvälle, uskon senkin hyvää tekevään vaikutukseen, saatika kehräyksen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parantavat vaikutukset tulevat vuorovaikutuksesta elävän olennon kanssa. Kissa vaikuttaa positiivisesti kaikkien aistien kautta.

   Poista
 18. Kissannahka, jonka sisällä on kehräävä kissa, on myös mitä mainioin nukahtamislääke! Sellaisen kun saa viereensä tai päällensä maata mennessä, niin uni tulee noin vain! Eritoten jos hoitaja on erikoistunut nukuttamaan ihmisensä peiton alta käsin, että sitä voi silitellä samalla kun tuntuu lämpö, hurina ja pehmeys. Eri hoitajat ovat kuitenkin mieltyneet vähän erilaisiin metodeihin.

  Kissannahka ilman kissaa taas on vähintäänkin lääkeväärennös, ellei suorastaan valehoitaja tai jopa valelääkäri!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta puhut, kehräävä unikaveri on erinomaista unilääkettä. Ihmisiä pitäisi valistaa siitä, että pelkkä nahka on huijausta.

   Poista
 19. Heh heh, kehräävä omahoitaja on paras!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olenkin tässä juuri hoitosessiossa, kyllä tuntuu hyvältä. Tähän on tainnut kehittyä riippuvuus :)

   Poista

Kiitos kommentista