27.7.2016

Pälkäne

Viikonloppuna vierailin ystävien mökillä Pälkäneellä. Oli ihanaa saunoa ja uida kirkkaassa vedessä.

Vanha maatila upealla paikalla tarjosi mielenkiintoiset puitteet. Saunakamarin tunnelmaa.

Joogaava sammakko saunapolun varrella.

Vanha kuivaamo muistutti muumitaloa kaltevine torneineen. Tänne on suunnitteilla kesähuone. Muutenkin tilan vanhat talousrakennukset oli otettu monin tavoin hyötykäyttöön. Korjatusta aitasta en tullut ottaneeksi kuvaa, mutta sinne oli rakennettu upea makuutila; pikkuruisesta ovesta astui yllättäen tilavaan saliin.

Kiitos vieraanvaraisuudesta T&H!

Ensimmäistä kertaa Neron elinaikana olin yön pois kotoa ilman, että Nerolla oli huoltajaa paikalla. Prinssi pärjäsi hyvin, ruokaa oli runsaasti tarjolla ja olihan pihan myyräbaarikin auki 24/7. Nyt olemme viettäneet rauhallisia hellepäiviä aurinkotuolissa lojuen ja lueskellen. Auringon mentyä mailleen on ohjelmassa ollut marjanpoimintaa.

26 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Varsinainen paratiisi harjumaisine rantoineen ja siirtolohkareineen.

   Poista
 2. Kaunis paikka! Nero näyttää ainakin kuvassa nauttivan elämästään täysillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nero nauttii kesästä ja tuskin huomasi, että piika oli livahtanut vierailulle.

   Poista
 3. Suloinen paikka. Ja Nero näyttää nauttivan suvesta.

  VastaaPoista
 4. Ihan oikein, eikös Nero jo saavuttanut niin korkean lukeman kuin kymmenen vuotta ja silloin ollaan jo niin kokeneita ja itsellisiä, että pärjätään yksi yö ilman piikaa. Kissanluukku on tosi kätevä apu tässäkin tapauksessa ja muutoinkin.
  Nautitaan kesästä....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nero olisi varmaan pärjännyt yön yksin aiemminkin, vaikeutena on pikemmin se, että piika ei pärjää, vaan huolestuu liikaa. Nyt tuli tämäkin kokeiltua ja Nerolle tuntui passaavan oikein hyvin. Kissanluukku antaa vapautta meille molemmille :)

   Poista
 5. Ihana ihana saunamökki ja kaikki vanha tavara, patjaraidalliset tyynyt, sänky, seinävaate, niin nättiä.

  Meillä on kisut pärjänneet hyvin viikonlopun ajan ilman hoitajaa ja viime reissulla josta tänään palattiin tytär olikin avomiehensä kanssa meillä ja kisut ja koira ja hamsterit olivat hyvässä hoidossa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tilan vanhoja tavaroita tuotu varastoista käyttöön, aivan hurmaavia miljöitä. Uskon, että Nero pärjäisi hyvin viikonlopunkin yksikseen. Kesäisin se vain pistäytyy pari kertaa sisällä ruokakupilla ja vähän turkin huollossa, tuskin se edes huomaisi minun puuttuvan :) En vain ole ennen tohtinut kokeilla.

   Poista
 6. Hieno paikka, niin rakennukset kuin ympäröivä luontokin. Kunnioitettavaa, että vielä löytyy ihmisiä, jotka haluavat kunnostaa ja säilyttää vanhoja rakennuksia.
  Nerokin joogaa sammakon tavoin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä myös arvostan kovasti, että vanha tila on saanut uuden mahdollisuuden ja moni hylätty esine on päässyt uuteen arvoon.

   Poista
 7. Juuri oikeanlaista tunnelmaa henkivä saunamökki päästä vedettävine sänkyineen! Ihana tuo auringonsäteitä pyydystelevä Nero :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saunamökissä oli tunnelmaa. Nero taitaa säilöä kesää talven varalle.

   Poista
 8. Me odotamme Pälkäneeltä vieraita meille perjantaiksi. Viemme heitä Meripäiville ja pidämme niin hyvänä tässä meillä kun pystymme. Ystävät on elämän suolaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauskoja Meripäiviä! Ystävät ovat tärkeitä.

   Poista
 9. Upea paikka, kyllä Suomi vaan on kaunis maa! Myös ystäviesi paikka näytti ihanan vanhanaikaiselle. Hauska kuva Nerosta!

  VastaaPoista
 10. kaunis paikka ja tunnelma!

  Hienoa, että Nero selviää itsenäisesti kotona yön yli. Lemmikkien kanssa matkustamisessa on aina oma hommansa. Olen aamulla juuri selvitellyt hotelleja, joihin voi ottaa koiran mukaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kissa pärjää kyllä yksikseen yön kotona, mutta matkustajaksi siitä ei ole, se olisi kaameaa kidutusta. Koiraa taas ei voisi jättää yksin, mutta sen kanssa on helpompi matkustaa. Lemmikit ovat aika sitovia.

   Poista
 11. Pälkäneellä on ihanaa, mutta ruohikossa lekotteleva Nero vie kyllä voiton!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nero osaa nauttia kotinurkista, sitä ei Pälkäneet kiinnosta :)

   Poista
 12. Nero yksin kotona! Kyllä kissa pienen hetken yksinään pärjää, varsinkin noin toimelias yksilö. Tokkopa sillä oli sinua ikävä ollenkaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen melko varma, että Nero ei ikävöinyt pätkääkään. Se kulkee kesäisin omia polkujaan. Vasta parina yönä se on nukkunut vieressäni, ehkä ulkona on ollut liian märkää. Tulipa tämäkin kokeiltua.

   Poista

Kiitos kommentista