21.3.2018

Neron kuulumiset

Nero voi taas hyvin, ruoka maistuu entiseen malliin ja lämpenevä sää mahdollistaa pidemmät ulkoilut.
Eläinlääkäri soitti vielä lauantainakin ja kyseli kuulumisia. Näillä seuduin on kuulemma ollut kissoilla kausiflunssaa, hengitystietulehdusta ja sellaista.

Myös kissanpurema kädessäni on lähes parantunut. En käynyt lääkärissä, mutta kehotan kaikkia muita hakeutumaan lääkärin vastaanotolle jos kissa haukkaa, purema voi olla vaarallinen.
Nero katselee ikkunasta tasokasta luonto-ohjelmaa. Kauriit hyörivät nurkissa koko ajan ja ketut kisailevat pellolla. Iltaisin lintujen ruokintapaikan alla on näkynyt supipariskunta, napostelemassa maahan pudonneita siemeniä.

Lumikon reitti

38 kommenttia:

 1. Hyvä, että Nero voi jo paremmin! Onhan omasta eläimestä huolta. Itselläkin oli huoli oman koiran syömättömyydestä jokin aika sitten. Syyksi tosin paljastui naapurin narttukoiran juoksuaika, joka vei meidän pojalta ruokahalun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lemmikin huonovointisuus aiheuttaa huolta. Koirat voivat reagoida kaukanakin olevaan tytteliin :)

   Poista
  2. Niin voivat, niillä on niin hyvä hajuaisti. Onneksi syö taas normaalisti.

   Poista
  3. Olen kuullut tarinoita, miten jopa kilometrien päässä oleva narttu saa uroskoiran sekaisin. Vakavaa lemmenkaipuuta :)

   Poista
 2. Mukava kuulla, että kumpainenkin voitte hyvin.

  VastaaPoista
 3. Onpa mukavaa, että Nerolle maistuu taas ruoka ja sinunkin kätesi on paranemassa.
  Kissojen kanssa pitää tarkkailla aina pienimpiäkin normaalista poikkeavia juttuja, he eivät kovin helposti näytä, jos ovat kipeitä. Eivät todellakaan valita turhasta.
  Luonto-ohjelmat kyllä kiinnostavat kissoja, onneksi nämä ohjelmat ovat melko monipuolisiakin:)
  Eilen Ruusa istui terassilla ja tarkkaili ihan aitiopaikalta lähietäisyydeltä fasaanikukon ruokailutapoja lintujen ruokintapaikalla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, kissa ei turhista valita. Nopea reagointi pelasti kerran Neron hengen. Se oli syönyt myrkkyä saaneen hiiren ja vain nopeasti saadun vastamyrkyn ansiosta se selvisi vaurioitta. Pari kissaa naapurustossa menehtyi ilmeisesti samasta lähteestä saatuun myrkkyyn. Luonto-ohjelmat ovat kiinnostavia, mutta kovasti odottelemme kevättä ja aitoja kokemuksia.

   Poista
 4. Hienoa että Nero voi hyvin ja tietysti piian käden paraneminen on tärkeä juttu :)

  VastaaPoista
 5. Hienoa, että Nero voi jo paremmin♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helpottavaa, että kyseessä oli vain ohimevä vaiva.

   Poista
 6. Onpa hienoa, että Neron vointi on kohentunut ja varmasti myös sinunkin! Minullakin on kokemusta kissan hampaista - Sulo on kova poika näykkimään joskus innoissaan, hampaat viiltävät helpolla ja syvään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nerokin joskus puraisee minua leikissä tai osoittaakseen, ettei tykkää jostakin. Mutta ne puraisut ovat varovaisia, eivätkä aiheuta pidempää vaivaa. Kun kissa puree hädissään tosimiekessä, porautuu hammas todella syvälle ja voi aiheuttaa vakaviakin seurauksia. Ainakin tetanusrokote kannattaa pitää voimassa ja onhan se puutarhureilla muutenkin hyvä olla suojana.

   Poista
 7. Hyvä uutinen, prinssi ja piika ovat tästäkin vastoinkäymisestä kunnialla selvinneet.

  VastaaPoista
 8. Hyvä juttu :) Paljon on kissalla seurattavaa, täällä pennut joutuvat tyytymään lumihiutaleiden ja lintujen katseluun ikkunan läpi. Välillä käydään valjaiden kanssa pihalla, mutta kovin nopeasti haluavat takaisin sisälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän monipuolinen ohjelmatarjonta voisi olla liian jännää pennuille :)
   Jännimmissä kohdissa Nero luikahtaa kissanluukusta ulos katsomaan live-lähetystä.

   Poista
 9. Tämä oli ilouutinen! Ihana että Nero voi hyvin ja eikä piian käsikään ole vihotellut ❤️ Itselläni on tullut melkoiset kynnenvihat joskus, kissan en muista purreen, mutta koirat, rotat ja muut jyrsijät ovat pitäneet kättäni puruleluna sitäkin useammin kun olen erehtynyt erotuomariksi:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rajuissa leikeissä tulee joskus raapamia jos ei ole varovainen, kissalla on hurjat aseet. Pari koiranpuremaa olen saanut elämäni aikana, yhden aika pahan kasvoihin lapsena. Koirapelkoa en kuitenkaan saanut.

   Poista
 10. Hyvä että olette molemmat kunnossa!

  VastaaPoista
 11. Vastaukset
  1. Tuntuu niin kevyeltä kun prinssi on taas kunnossa.

   Poista
 12. Hienoa, että Nero voi jo paremmin ja kätesikin paranee. Meillä aikoinaan Viiru osasi raapia varsin ansiokkaasti ja kädet olivat kunnon naarmuilla ihan riittävästi - tosin en minäkään niiden takia lääkäriin mennyt. Nyt hoidossa välillä oleva tyttären Micu-kissa ei onneksi tätä taipumusta omaa;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kissa on mstinen olento, niin rento ja pehmeä, mutta seuraavassa hetkessä se saattaa olla terävä kuin neulatyyny :)

   Poista
 13. Mukavia uutisia teistä kumpaisestakin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sairastamisessa on vain yksi hyvä puoli; tervehtyminen.

   Poista
 14. Onpa ihana uutinen! Haleja Nerolle ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nero viilettää ulkona reviirikierroksella, mutta heti kun hän palaa välitän halit.

   Poista
 15. Hyvä juttu että molemmille kuuluu hyvää. Eikun kevättä kohti.

  VastaaPoista
 16. Hyvä, että Nero ja kätesi voivat hyvin. :) Mekin nähtiin joku viikko sitten pihallamme lumikko. Ihmeteltiin, miten se tänne kaupunkiin oli eksynyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika harvoin lumikkoa näkee, vaikka täällä se asustelee talon alla, tai ainakin käy siellä säännöllisesti. Vähän extremeä kun Nero pitää vahtia pihapiirissä.

   Poista
 17. Vastaukset
  1. Olemme niin iloisia, ettei ollut mitään vakavampaa.

   Poista
 18. Hyvä että kisuli voi paremmin. :) Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista

Kiitos kommentista