1.5.2019

Terveisiä Lahdesta

Sunnuntaina vierailin ystäväni kanssa Lahden Pihapiirimessuilla. Luultavasti enemmistö katsasti messut lauantaina, sillä sunnuntaina oli aika rauhallista vaikka väkeäkin oli liikkeellä.

Messujen yleisalueen koristelusta vastasi blogitapaamisista tuttu Eija Ojaranta ja se olikin messujen parasta antia. Alueelle oli loihdittu kokonainen puutarha, vajoineen, kompostinurkkauksineen, hyötytarhoineen ja ötökkämaailmoineen. Ihastuttava väriyhdistelmä tässä kukkaistutuksessa.Nepalilaisen taiteilijan Milan Rain maailmanlaajuinen, yli 50 maahan levinnyt, projekti, White Butterflies toi tunnelmaa messujen keskelle.
Perhoset tuovat mukanaan iloa, onnellisuutta, kauneutta, lupaa olla juuri sellainen kuin olet.
Vierailijoita kehotettiin ottamaan kuva perhosparven alla ja tägäämään se osaksi projektia.

Minusta kasveja, varsinkin perennoita oli vähemmän myynnissä kuin aiempina vuosina. Pionit ja pelakuut, sekä yrtit olivat kuitenkin monilukuisina paikalla.

Ostin kokeiluun wasabin taimen ja pari muutakin yrttiä. Harmikseni huomasin kotona, että latva-artisokan taimessa oli kirvatkin valmiina. Niitä minulla olisi ihan omasta takaa. Koska sisällä kasvaa paljon taimia, jouduin laittamaan artisokan karanteeniin.

Messujen ilopilkkuja oli myös Nura Leinon hurmaavat vihanneskimput.Messuilla oli tietysti myös paljon puutarhakalusteita ja -koneita, piharakennuksia, kasvihuoneita ja monenmoisia oheistuotteita.
Kivat ja sopivan kokoiset messut.
Pari blogituttuakin tapasin, mikä on aina ilahduttavaa.

Messukatsauksen myötä toivotan kaikille Iloista Vappua!

14 kommenttia:

 1. Messuilla on aina mukava käydä, tosin omasta messureissusta on jo pitkä tovi - hyvää vappua sinulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Ronja! Messuilta saa mukavasti potkua kevätpuuhiin :)

   Poista
 2. Kiitos ja iloista vappua sinulle ja pehtoorille!
  Olipa kiinnostava messuraportti - ihanaa, että toit tekijöitä esille ja avasit ideoita. Harmi, jos taimimyynti on vähentynyt, mutta ilmeisesti tuolla oli sitä kumminkin selvästi enemmän kuin monilla muilla messuilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Saila! Minä niin tykkään kun Lahdessa on pienempiäkin yrittäjiä mukana, heiltä löytyy aina jotakin erilaista kivaa. Perennoita oli mielestäni vähemmän kuin aiempina vuosina, mutta toivottavasti taas seuraavalla kerralla useampi taimisto tuo houkutuksia näytille. Kasvit olivat kuitenkin pääosassa monin tavoin ja se miellyttää puutarhuria.

   Poista
 3. Kävin Lahden messuilla ensimmäistä kertaa ja olen positiivisesti yllättynyt. Kasvit olivat selkeästi suurimmassa roolissa. Upeita kukka-asetelmia oli runsaasti. Hyvin löysit tekijöiden nimet. Ne voisi olla paremminkin esillä, kun katselijoiden kädet on sidottu kasseihin ja nyssyköihin, eikä siten enää tahdo olla tilaa esitteille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin Lahdessa nyt kolmatta kertaa ja tykkään edelleen. Sopivan kokoiset messut ja puutarha keskiössä. Myös erittäin herkullista ruokaa oli tarjolla.

   Poista
 4. Lauantaina seikkailin Lahden messuilla ja tykkäsin jälleen! Siellä on sitä 'oikeaa' asiaa, tosin perennan taimia tänä vuonna oli niukemmin kuin viime vuonna. Hipistelin bataatin taimia, mietin latva-artisokkaa - mietin bataatteja liian kauan ja artisokkaa en sitten kuitenkaan ostanut. Harmi, että sait kirvat kaupantekijäisinä!

  Yleisilme messuilla oli hyvin ihmisläheinen ja kaunis, paljon ihania esineitä oli esillä. Tykkäsin noista syötävistä kimpuista ihan mahdottoman paljon!

  Hauskaa Vapunpäivää sinulle ja Nerolle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiito, Saila! Nuran kimput ovat ihastuttavia. Olen tehnyt ystäville lahjaksi valkosipulikimppuja ja nyt tuli uutta inspiraatiota kasvimaan tuotteisiin.
   Latva-artisokan kirvat saa kyllä häädettyä ja kasvimaalla se takuuvarmasti kerää kuitenkin kirvoja, se on niiden herkkua.
   Hienoa, että pienille messuille on saatu mahtumaan iso ja kiinnostava anti.

   Poista
 5. Sunnuntaina minäkin messut katsastin ja olen samaa mieltä kanssasi, että kivan kokoiset, mukavat messut, mutta tänä vuonna selvästi vähemmän taimimyyjiä paikalla. Taas yksi vappu vietettynä, nyt toivottelen mukavaa toukokuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sirkku! No, eipäs törmätty. Silmät oli niin nauliintuneet taimiin ja kauniisiin asetteluihin, että yleisö jäi huomiotta. Pari tuttua tunnistin äänestä kun seisottiin taimivalikoimien edessä vierekkäin :)

   Poista
 6. Hyötykasvien ympärillä oli kova kuhina. Meneeköhän perennat kuitenkin kaupaksi messuilla huonommin. Onneksi oli joitain perennoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyöty on selvästi muodissa, mutta kyllä omien muistikuvieni mukaan perennantaimetkin vauhdikkaasti siirtyivät ostoskasseihin. Hyvässä vauhdissa olevia perennoja löytyi nytkin, että ilman ei tarvinnut jäädä.

   Poista
 7. Kiitos katsauksesta, väriä ja iloa tuntui olevan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olepa hyvä, värikätä ja iloista kevättä!

   Poista

Kiitos kommentista