16.9.2020

Kun silmäni mä auki saan

Pehtoori on tikkana paikalla katsomassa mitä se piika tiirailee. Näkyykö mielenkiintoisia eläimiä?

Yö- ja päivälämpötilojen vaihtelu tuo satumaisia näkyjä aamuihin. Auringon noustessa usva leijaili rantaniityllä. Ihailin maisemaa aamukahvia nauttiessani ja lähdin lopulta kameran kanssa ulos.

Aurinko nousi.
 

Ei täällä näy ketään.

Aurinkoinen syysaamu

Nokkosperhonen lämmitteli jättiverbenassa.

Seinustan villiviini punoittaa.
Olen kiitollinen tälläisista hetkistä varsinkin nyt kun maailma kärvistelee pandemian kourissa ja moni joutuu viettämään aikaa neljän seinän sisällä. Meillä Suomessa saa onneksi vapaasti liikkua ja tilaa on. Pidetään siis sosiaalista välimatkaa, mutta ollaan yhteydessä.

35 kommenttia:

 1. Aivan mahtavia kuvia. Tuosta eka kuvasta pitäisi tehdä postikortteja m niin hieno otos.
  Hyvää syyskuun jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mummeli! Neron poseeraus teki usvamaisemasta entistä kauniimman.

   Poista
 2. SYksy(kin) on vaan niin kaunista aikaa.....:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tämä, väriä alkaa tulla kokoajan enemmän jos ei tuleva myrsky riivi kaikkia lehtiä puista.

   Poista
 3. En kestä miten kauniita usvakuvia! On niin mun ikuinen haave herätä aamulla aikaisin jossain, missä usva nousee, mutta haaveeksi on jäänyt. Paitsi tässä yhtenä aamuna olin onnellinen, kun vielä kahdeksalta koko kaupunki oli sumun peitossa ja kerkisin töihin mennessä käydä vähän kuvailemassa. Sumussakin on jotain niin mystisen kaunista, muttei vedä vertoja aamukasteen, usvan ja nousevan auringon yhdistelmälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koen nämä näyt melkoisena luksuksena ja olen kiitollinen moisesta äveriäisyydestä. Miettiköön nyt kaikki, jotka kyselevät miten jaksan elää niin vaatimattomasti ja askeettisesti💚
   Tästä on askeettisuus kaukana, nautinto hipoo maksimia :) Hienoja usvakokemuksia sinulle!

   Poista
 4. Kauniita kuvia ja tunnelmia!
  Ja minäkin olen monta kertaa viime päivinä miettinyt, kuinka onnekkaita me ollaan, kun asutaan näin väljässä maassa. Luontokin on oikeastaan jokaisen lähettyvillä. Ja me olemme erityisen onnekkaita, jotka omistamme oman puutarhan.

  Kauniita syyshetkiä ja rauhaisaa oloa kaiken myllerryksen keskelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Riina! Me olemme onnekkaita monin tavoin, muistakaamme kiittää siitä. Kun kuuntelen ystäväni kertomuksia Lontoosta, tajuan miten etuoikeutettu olen tässä tilanteessa. Ja puutarha, se on mahtava terapeutti ja ilon lähde.

   Poista
 5. Ihanat kuvat ja tuo kuva Nerosta aamun usvassa on todella upea. ♥
  Onneksi on puutarha ja sen eri vaiheita voi vielä näin syksylläkin seurata ja puuhaa riittää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nero on suuri lahja, mitä olisi tuokaan maisema ilman hänen komeuttaan ja vahvaa läsnäoloaan. Nyt on vielä paljon nautittavaa puutarhassa. Toivottavasti tuleva myrsky ei saa paljon tuhoa aikaan.

   Poista
 6. Oi, miten hieno otos Pehtoorista! Kaikki kuvasi ovat aina onnistuneita. Tällä seudulla on ollut viime päivinä tartuntoja (ei tosin minua koskettavia), joten tarkkana saa olla. Onni, että saa omalla tontilla puuhata kaikessa rauhassa ja liikkua metsissä mielin määrin.
  Toivotaan säyseää myrskyä ilman tuhoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Päivi. On todella helpottavaa, että saa touhutessaan unohtaa varovaisuuden ja silti tuntea olevansa turvassa. Ihmisten karttelu kauppareissuilla ja harrastuksissa on kuormittavaa.
   Olen jo sitonut tavarat paikoilleen, paitsi aurinkovarjo on vielä auki kun pehtoori nukkuu sen alla. Täytyy muistaa sekin ennen yötä.

   Poista
 7. Nero on todella kuvauksellinen aina ja varsinkin tuollaisena ihanana sumuaamuna! Nyt saa olla iloinen kotimaan syrjäisestä sijainnista ja väljyydestä. Toivotaan, että tilanne pysyykin hallinnassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On hyvä, että perheessä on yksi valokuvamalli 😻 ja useimmiten paikalla kun jotain tapahtuu.
   Nyt on meistä kansalaisista kiinni miten tilanne kehittyy, ollaan tarkkaavaisia.

   Poista
 8. Tuo ensimmäinen kuva sopisi tauluksi seinälle 😻

  VastaaPoista
 9. Voi, kuinka henkeä salpaavan kauniita kuvia!

  VastaaPoista
 10. Kauniin seesteisiä usvakuvia. Tuollaisessa maisemassa herääminen on etuoikeus, josta voi vain olla onnellinen. Maailmanmeno on tällä hetkellä aika ahdistavaa. Jaksan joka päivä iloita ja nauttia siitä, että voin milloin vain astua omaan pihaan ja puutarhaan tekemään jotain tai vain olemaan. Eikä metsäänkään ole pitkä matka.
  Ongelmatonta myrskypäivää sinulle ja Nerolle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Vakka pitkän asumisen jälkeen omiin maisemiinsa saattaa turtua, niin yritän muistaa olla kiitollinen olosuhteistani. Oma pihapiiri ja jo kypsynyt puutahainnostus ovat suuri pelastus tässä tilanteessa.

   Poista
 11. Tuo ensimmäinen kuva Nerosta vei sydämeni heti ja lisää ihastuttavia aamutunnelmia löytyi. Villiviini punastelee meilläkin, tosin aika vaatimattomasti. Kaunista ja hyvää syksyä Piialle ja Pehtoorille, myrskymyräkkä meni täällä ohi aika vaatimattomin oirein:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Irja! Onneksi Nero tuli malliksi, kaunis masema näytti entistä kauniimmalta. Meillä myräkkä tuntuu vain voimistuvan, melkoiset puuskat saavat puut kumartelemaan. Onneksi laantuu huomiseksi.

   Poista
 12. Ihana pehtoori, ihania kuvia 🤍 Olet oikeassa, että on ihana, kun on mahdollisuus ulkoilla luonnossa ja on mahdollisuus astella omalla pihalla. Olemme siis etuoikeutettuja 🤍 Toivottavasti myrsky ei tee tuhoja, vaan saamme kaikin puolin aurinkoisen loppuviikon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, että kaikki ovat myrskyltä turvassa. Melkoista tuhoa se on kyllä jossakin saanut aikaan. Vaikka pandemia rajoittaakin jonkun verran elämää, voimme kotioloissa olla ja liikkua vapaasti. Se in iso kiitollisuuden aihe.

   Poista
 13. Kauniit kuvat!
  Tuo eka on todella hieno!

  VastaaPoista
 14. Hienoja kuvia ihanassa aamussa, luonnon keskellä. Onni tosiaan on, näissä maailman olosuhteissa, saada asua täällä puhtaassa, kauniissa maassa ja olla omassa rauhassaan, jos niin haluaa. Syksy alkaa lähestyä kauneinta aikaansa, kuten kuvasikin kertovat. Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sirkku! Kauniina aamuina voi unohtaa maaiman ongelmat ja nauttia hetkestä.

   Poista
 15. Oi oi näitä kuviasi ♥ Kerrassaan ihastuttavia taas kerran.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista