30.3.2021

Moi!


Ollaan herätty päiväunilta

Hei kaikki, täällä on herätty talviunilta.
Ei vaiskiskaan ollaan touhuttu koko talvi, mutta vältelty sosiaalisia kontakteja. Sitten kuultiin, että sosiaalinen media on kuitenkin sallittu ja uskaltauduttiin tänne. Varmuuden vuoksi maskin kanssa.


Kevät tuli ja lumikellot työntyvät hangen alta, mikä ihana tunne. Paras aika on edessä.
Meillä oli vähän hankala kesä ja syksy kun Nero sairasti, eikä millään meinattu löytää hoitotasapainoa.
Talvi on mennyt ihan mukavasti ja Nero on ollut entisensä, eikä lääkkeen antaminenkaa enää rassaa välejämme.

 

Putsattiin ja kunnostettiin linnunpöntöt sekä ripustettiin taas muutama uudisasuntokin, että riittäisi koteja vakiasukkaille ja kesävieraillekin.


Linnuista puheenollen, meille sattui talvella jännä juttu. Piika ja pehtoori köllivät vielä autuaassa unessa eräänä aamuna kun yhtäkkiä jotain pamahti makuuhuoneen ikkunaan.
Rynnättiin molemmat katsomaan ja näimme ikkunan alla aika suuren pökertyneen linnun.
Oitis piti lähteä lintua pelastamaan, otin mukaan pahvilaatikon ja pyyhkeen.
Leuka loksahti kun pääsin linnun luo (harmi kun ei ollut kameraa käsillä). Näin kaksi lintua, pikkuinen varpuspöllö oli äkännyt monta kertaa itseään isomman saaliin. Se katsoi minua maasta tuimana; "Minä näin tämän ensin." Ajattelin kuitenkin auttaa avutonta, nostin oudon linnun pahvilaatikkoon ja toin sisälle, jospa se virkoaisi lämpimässä.
Nautin aamiaista ja etsin linnulle lajin, se oli isolepinkäinen. Miten lie jäänyt tänne talvehtimaan ja miksi se lensi ainoaan ikkunaan jossa on verhot edessä.
Syötyäni nostin pyyhettä kurkatakseni onko lintu vironnut. Viuh, se oli odottanut tilaisuutta ja lennähti saliin. Onneksi sain sen kuitenkin aika helposti napattua oliivipuusta. Otin nopsasti puhelimella kuvan ja päästin linnun ulos.

Varpuspöllö on söpöin näkemäni lintu, pikkuruinen, mutta tomera. Silläkin on varmasti ollut tekemistä saaliin löytämisen kanssa ja minä sotkin oivan tilaisuuden saada ateria. 

 

Orava sisustaa, se kävi keräämässä valkoisia höyheniä sivuovessamme riippuvan enkelin siivistä. Tilanne oli hieman hankala, sillä parin metrin päässä oravan edessä tuijotti Nero ja minä osuin tuohon vierelle. Ketterä kurre viuhahti kuitekin hetken pohtimisen jälkeen matkaan kohti pihaa reunustavia ikikuusia.

Iloista pääsiäisen odotusta teille kaikille!


36 kommenttia:

 1. Ihanaa kuulla susta! Onkin ollut jo ikävä. Miten mainioita eläintarinoita! :D Voin niin kuvitella pöllön närkästyksen. Oravien touhuja täällä kans odottelen. Ne käys syömässä, mutta varsinaista nahistelua ei vielä ole ollut, niinkuin viime kesänä joka ikinen päivä... en ikinä väsy nauramaan niille! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, etten ole kokonaan jäänyt unohduksiin :)
   Täällä käy kolme oravaa ruokintapaikalla ja vähän jo nahistellaankin. Nerosta on myös mukavaa seurata niiden puuhia 😊

   Poista
 2. No siellä sattuu ja tapahtuu! Isolepinkäinen oliivipuussa olisikin ollut aika hieno luontokuva lähettää vaikka televisioon :-D
  Ihana Nero, onneksi uskaltauduit maskin kanssa tervehtimään ♥ Erittäin mukava kuulla, että elämä lääkkeiden kanssa on asettunut sopiviin uomiin. Jos saamme toivoa, niin vähän useammin teistä kuulisimme, jotta ei tarvitse huolissaan olla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tyypillinen Suomen talven luontokuva :)
   On niin mukavaa kun sain kissani takaisin, sen väsyneen ja etäisen potilaan tilalle.
   Nyt yritämme pysyä paremmin linjoilla kun puutarha tarjoaa jotain raportoitavaakin.

   Poista
 3. Olipa jännä tapahtuma!
  Kiva kuulla että Nerolla menee hyvin. Komealle hän näyttää ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nero on iloinen kun sää sallii jo pidemmät ulkoilut ja lumen alta paljastuu jänniä tuoksuja.

   Poista
 4. Ollut ikävä ja mietitty oletko pehroori lumeen uponnut, mutta onneksi olikin vain kyse väärinkäsityksestä; kiva että olette taas mukana sosiaalisessa mediassa! Täällä ei maskipakkoa ole 😸 - Pepsi ja Max

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että kamut muistavat. Riisutaankin sitten nuo maskit jos kerran täällä ei tarvitse käyttää.
   Yritän saada piian raportoimaan vähän ahkerammin kuulumisia, Terkuin Nero

   Poista
 5. Ihanaa että Nero voi jo paremmin ja lääkkenotto sujuu! ♥ Nuo ovat aina niin hankalia asioita. Ohhoh, isolepinkäinen! Yhden ainoan kerran olen nähnyt ja siitä linnusta jäi vaan mieleen artikkeli jonka luin, siinä kutsuttiin isolepinkäistä "teurastajaksi" kun nimi kai suoraan tarkoittaa sitä ja se ilmeisesti tappaa pikkulintuja ym. saalita ihan vaan huvin vuoksi ja ripustelee niitä puihin roikkumaan. Ovatkohan olleet pöllön kanssa samaa saalista jahtaamassa? Hieno kohtaaminen, pidit teurastajaa kädessä! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kovin hankalaa tuo sairastelu ja huoli painoi kun kunto oli niin epävakaa.
   Minäkin luin, että isolepinkäinen tappaa pikkulintuja jos ei muuta ravintoa löydy. Talvella sillä ei taida olla vaihtoehtoja. Pöllö oli niin pikkuruinen, että olisi voinut näyttää lepinkäisestä saaliilta, mutta sitten peli sai toisen käänteen. Aikamoisen teurastajan pelastin. Sitä ei ole enää täällä näkynyt pikkulintuja hätyyttämässä.

   Poista
 6. Olipa kiva, että heräilitte talviunilta ja kiva kuulla, että Nero voi paremmin. Kiinnostava kohtaaminen isolepinkäisen kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevättyöt kutsuvat. Maanmuokkauskin sujunee vauhdilla kun on saanut treenata lumitöissä.

   Poista
 7. Moi teillekin! Mukavaa, että lääkitys sujuu ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talvella lääkitys oli säännöllistä ja sujuiyhteisymmärryksessä. Saa nähdä miten käy kun pehtoori alkaa viihtyä enemmän ulkona.

   Poista
 8. Kiva kuulla teistä pitkästä aikaa.
  Hyvää kevättä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maarit! Kiva tulla moikkaamaan kavereita pitkästä aikaa.

   Poista
 9. Mukavaa, että uskaltauduitte sosiaaliseen mediaan. En olisi tunnistanut isolepinkäistä. Onneksi Nero voi taas paremmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva tavata! Täällä ei ole maskipakkoa ja kavereitakin voi olla vaikka sata koolla.

   Poista
 10. Mustanaamiolinnuksi olisin minä sanonut :) Hieno kuulla että Nero on löytänyt tasapainon ja lääkitys sujuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aikamoinen mustanaamio, en ole ennen tavannut tuollaista kaveria. Nero nauttii ulkoilmaelämästä kun pakkasista päästiin.

   Poista
 11. Hyvä jos Neron lääkitys on auttanut ja se sujuu yhteisymmärryksessä.
  Kiva kuulla sinulta uutisia, tässä yhtenä päivänä käydessäni täällä lukemassa bolgeja kaipailin myös sinun bolgiasi.

  VastaaPoista
 12. Mukava kuulla, että on muistettu. Kohta menemme Neron kanssa taas kontrolliin, toivottavasti arvot ovat pysyneet tasaisina.

  VastaaPoista
 13. Kyllä sinulle sattuu ja tapahtuu. Kiva kun olette palanneet kuvioihin ja Nero on taas kunnossa. Mekin olemme putsaneet pöntöt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luonto tarjoaa tapahtumia kun ihmisten tapahtumat ovat katkolla. Lintujen on mukava aloittaa pesintä valmiiksi siivotuissa kodeissa :)

   Poista
 14. No jopas! En ole nähnyt isolepinkäistä ikinä luonnossa...Sen sijaan me löysimme kerran puutarhastamme siivestään loukkaantuneen varpuspöllön. Soitimme lintujen pelastusyksikköön, mutta sanloivat että 'tuokaa vasta aamulla.' Onneksi meillä oli tallella isohko hamsterin häkki, jonne saimme pöllön yöksi.. Kivuliaalta se ei tuntunut, joten siinä mulla meni myöhään kun toisiamme katselimme. Meille ilmoitettiin, kun pöllö oli tervehtynyt ja palautettu luontoon.

  Oi, kun lemmikki on kipeä, kaikki ovat kipeitä!

  Mukavaa pääsiäisviikkoa♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Leena! Varpuspöllö on niin söpö olento. Ihanaa kun on lintujen pelastusyksikkö, minne voi toimittaa potilaat. Minä ajoin kerran oravanpoikasen Korkeasaaren eläinhoitolaan. Moni piti ihan kahelina moista vaivannäköä oravan vuoksi. Palkintona sain tietää, että tyttöorava oli kasvanut hyvin ja vapautettu Nuuksion metsiin.

   Poista
 15. Onko kissaa taas rääkätty hengityssuojan kanssa, niinkuin silloin kerran joulupukkeron vaatetuksella ;) Hyvää päästäistä piialla ja Mustalle Prinssille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Muistin tuon joulupukki-jutun ja tein vähän kömpelösti tuon maskimuokkauksen, että jokainen hoksaan sen olevan digitaalinen toteutus, enkä saa syytettä eläinrääkkäyksestä 😊
   Kissat eivät juurikaan toimi kirurgeina, joten kissalle sopivaa kirurgista maskia lienee vaikea löytää :)

   Poista
  2. Nettikuvien todenmukaisuuteen ei aina voi luottaa, mutta sellainen vanha kuva espanjantaudin ajoilta liikkui, jossa koko perheellä sylikissa mukaan lukien oli valkoiset maskit kasvoillaan. Liekö totta sitten... :)

   Poista
  3. Hauska juttu! Muistan, että viime vuonna uutisoitiin koronan tarttuneen myös pariinkin lemmikkikissaan. Itsesuojeluvaisto kylläkin estäisi minua yrittämästä pukea maskia Nerolle :) Eläimistähän Covid-19 on lähtöisin, joten kai eläinkin voi altistua. Espanjantaudista en tiedä.

   Poista
 16. Eilen juuri mietin, että mitähän teille kuuluu, kun et ole postannut aikoihin! Ja heti postasit!

  Olipa hieno luontokokemus varpuspöllön ja melkein saaliin kanssa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Telepatiaa :) Tuntuu hyvältä, että muistetaan, vaikka tulikin yllättävän pitkä tauko yhteydenpitoon.
   Yhdessä kevättä kohti.

   Poista
 17. Isolepinkäistä minäkin veikkasin, ennenkuin huomasin lukea kommentit. Melkoinen tilanne siellä teillä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi kaikki päättyi hyvin, paitsi ei ehkä varpuspöllön näkökulmasta.

   Poista
 18. Olipa mukava kuulla teistä pitkästä aikaa!
  Minä olen nähnyt varpuspöllön yhden kerran, viime syksynä. Kopsahdus ikkunaan ja minä riensin katsomaan mikä äänen aiheutti. Ensin en huomannut mitään, mutta sitten pöllö käänsi päätänsä ja huomasin sen kivijalan vieressä kivien päällä. Oli muuten pikkuinen ja aika suloinenkin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva tavata taas ystäviä täällä. Varpuspöllö on uskomattoman pieni ja minusta se oli hurjan söpö :)

   Poista

Kiitos kommentista