12.5.2011

Lepakkomies

Eilen, keskellä kirkasta päivää lennähti lepakko maasta liikkuessani pihalla. Se lensi tallin oveen ja alkoi kiivetä sitä ylöspäin siitä se lennähti tallin seinään kiipeämään. Huolestuin, onkohan se sairas? Toivon ettei kissa löydä sitä. Kyselin asiaa lepakkotieteellisen yhdistyksen havaintomestarilta ja hän vastasi, että lepakko on tuskin sairas, ainoastaan kevättokkurainen herättyään horroksesta nälkäisenä. Sain myös lajimääärityksen: pohjanlepakko (Eptesicus nilssonii), yleisin lepakkolajimme.  Mukavan näköinen kaveri nahkapuvussaan.

2 kommenttia:

  1. Hauska veijari, eikös lepakot liikuskele ilta ja yöaikaan. Se varmaan oli vähän sokaistunut kun päivällä tokkurassa liikuskeli. Muistan pienenä tyttönä maalla, että veljien kanssa laitoimme lakanat päälle ja yritimme saada lepakkoja tulemaan kohti, kun tiesimme niitä olevan kotitalomme läheisyydessä, eihän ne koskaa kiini käyneet vaikka ohi sujahtelivatkin. Hauskoja.

    -tuija-

    VastaaPoista
  2. Tuija, lepakot ovat mukavia naapureita, komeita ja hiljaisia (tai siis ihmiskorvalle hiljaisia). Pitävät hyönteiskantaa kurissa. En ole huomannut että ne olisivat olleet kiinnostuneita valkopyykistä : )

    VastaaPoista

Kiitos kommentista