1.7.2011

Viileä kosketus

Mikään ei ole niin miellyttävä materiaali kesällä kuin pellava, sen sileä, viileä kosketus. Niin kuin puhtaat mankeloidut lakanat. Yöpaidat ovat 1900-luvun alusta ja ne ovat minulla edelleen käytössä. Saunan jälkeen on mukava pukeutua puhtoiseen sileään paitaan ja kesäaamuina hiippailen yöpaidassa puutarhaan nauttimaan aamukahvia. Paitojen materiaali ja ompelutyö ovat superkestävää laatutyötä, edes nappeja ei ole irronnut ja satojen pesukertojen jälkeen ne näyttävät aina vain uusilta. Minusta ulkona kuivuneen, raikkaalle tuoksuvan paidan silittäminen on yksi elämän pieniä onnen hetkiä.
Taustalla näkyy työhuonettani, yleensä paidat eivät roiku työhuoneessa, mutta tässä oli minusta sopiva valo kuvata.
Eikä puuvillassakaan ole mitään vikaa. Ennen ommeltiin lähes kaikki itse ja haluttiin, että vaatteet kestävät pitkään. Kauneudesta ei tingitty vaan yksinkertaisinkin paita koristeltiin pitsein, brodyyrein, hiuslaskoksin tai reikäompelein. Olikohan kankaatkin ennen parempia, sillä nämäkin ovat sadan vuoden jälkeenkin uuden veroisia vaikka ovat olleet käytössä.
Aurinkoista viikonloppua kaikille!2 kommenttia:

  1. Voi miten kauniita paituleita, oikeita kesäyyön unelmia. Miten sitä ennen tehtiinkin kaikki hyvin ja kauniiksi, aikaa ja vaivaa säästämättä.

    VastaaPoista
  2. Maria, ennen taisi olla enemmän aikaa vaikka kaikki puuhailu oli paljon vaivalloisempaa ja aikaavievämpää. Nykyisin kaikki tapahtuu nopeasti, mutta aikaa tuntuu useimmilla olevan liian vähän. Outo yhtälö.

    VastaaPoista

Kiitos kommentista