30.6.2011

Kasvimaan kuulumisia

Rentoakankaali on ilahduttanut perhosia kasvimaan reunalla, se on jo lopettelemassa kukintaansa. Sitä on pidettävä silmällä, sillä sen haaveena on valloittaa koko kasvimaa.

Samettikukkaa on siellä täällä väriä tuomassa ja tuholaisia karkottamassa.

Mirrinminttu on myös hyvä perhoskasvi.

Ruohosipuli on komea ja maukas kasvi, sitä kasvaa monessa paikassa, olen laittanut sitä perennapenkkiinkin.

Peltoemäkki on kaunis ja hyvätapainen rikkaruoho, joka saa rehottaa kasvimaalla. Olen laittanut sitä joskus kesäkukkaruukkujen reunoille, se viihtyy missä vain.

"Mansikkamaalla" kasvaa metsämansikkaa, joka tuottaa herkullista satoa koko kesän. Varsinainen mansikkapaikka on metsänhakkuualueella, poimin sieltä viime kesän aikana kymmenisen litraa metsämansikoita. Niistä tuli suloisen kitkerää hilloa, joka sopii hyvin paahtoleivän seuraksi.

4 kommenttia:

 1. Vuoden luontokuva on julkistettu! Tuo oranssi perhonen vasten sinisiä kukkia - vastavärit - wau!

  -Pia-

  VastaaPoista
 2. Pia, kiitos vuoden luontokuva -palkinnosta! :)

  VastaaPoista
 3. Peltoemäkki, ei ole pitkäkään, kun mietin tämän kasvin nimeä ja tässä se tuli! Muutossa kasvikirja meni jonnekin kummaan paikkaan, ei ole vielä ilmestynyt. Metsämansikoita...aaah! Kun joskus niitä olisi niin paljon, että saisi hilloa pakkaseenkin! Laitoin samettikukkia isoon ruukkuun parvekkeelleni ja en tajua, sain ne kuolemaan tai tekevät kuolemaa parastaikaa, eikä ole edes paahteinen parveke. Aivan kuin olisin ensikertalainen kukien ruukuttamisessa. Ihania silitysrautoja! Hienosti kuvattukin!

  VastaaPoista
 4. vilukissi, kasvikirjat ovat mukavaa lukemista, toivottavasti kirjasi putkahtaa esiin. Nykyisten metsänhakkuumenetelmien vuoksi harvoin osuu antoisalle mansikkapaikalle.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista