3.6.2011

Iik hiiri!

Keräilin keittiön kuistilta kierrätyskasseja. Yhden kassin takana vilahti hiiri/myyrä. Ja kun katsoin tarkemmin oli lattialla pavun kokoinen alaston hiirivauva. Suljin oven ja kävin miettimään jatkotoimenpiteitä. Palattuani kuistille oli papuvauva kadonnut. Tyhjensin kuistin ja löysin pesän. Ihailtavaa älykkyyttä osoittaen hiiriemo oli nakertanut reiän eristävään pakasteidenkuljetuspussiin ja tehnyt pesän sinne. Pesän vieressä oli pieni ruokavarasto, kissan kuivamuonaa. Siirsin pesän ulkoportaalle ja jäin odottamaan. Kävin välillä katsomassa että vauvoilla ei ole kylmä. Jonkin ajan kuluttua emo oli kuljettanut vauvansa parempaan turvaan, mutta kuistintarkastuksessa löytyi vielä pari lasta, jotka siirsin pesään. Emo taisi olla laskutaitoinen, koska kävi hakemassa viimeisetkin avuttomat pienokaisensa. Minä en saanut selvää lasten lukumäärästä, mutta aika monta niitä oli. Toivottavasti ne löysivät hyvän paikan talon alta. Aivan tosi pienestä ulko-oven raosta hiirulainen on kulkenut, mutta nyt sen reitti on suljettu listalla.

4 kommenttia:

 1. Voi hellyys! Minä olen aina tykännyt hiiristä;)
  Lapsena laitoin avonaiseen purkkiin hiirulaisen, joka oli jäänyt hännästään kiinni loukkuun. Kuljettelin hiirulaista näytillä ja ihmettelin, kun kaikki hyikyttelivät.

  Se on niin ihmeellistä, miten eläinmaailman pienimmätkin huolehtivat poikasistaan, laittavat pehmuketta alle ja pitävät tarkkaa lukua. Ihana juttu, päivän paras!

  VastaaPoista
 2. Maria, minustakin nämä ovat suloisia, joku on varmaan vahvasti eri mieltä. Onneksi kissa oli päikkäreillä eikä osallistunut pesänsiirto-operaatioon.

  VastaaPoista
 3. Iiik, kuinka ihania! Minä olen aina pitänyt hiiristä! Siksi niitä asustaa meidän roskiskaapissa koko suku! En kyllä pidä siitä, että ne mellastavat ja likaavat täällä keittiössä, mutta räpsiäkään en ole niille viritellyt!

  Onnea siis perheenlisäyksen johdosta!

  -Pia-

  VastaaPoista
 4. Pia, yksi asui talvella aika kauan hellan takana ja kävi hakemassa kissan kupista ruokaa kätköönsä. Siisti kaveri, jätöksiä ei löytynyt keittiöstä. Kissa lopulta paljasti lymypaikan, eikä ymmärtänyt kun pyydystin hiiren häkkiin ja vein navetan alle.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista