16.6.2011

Odotimme kuunpimennystä

Viime yönä näkyi täydellinen kuunpimennys. Tai olisi näkynyt jos pilviverho olisi repeillyt. Kissan kanssa istuttiin hyvissä ajoin rannalla odottamassa. Tavanomaiseen kesäasuun, eli toppatakkiin sonnustautuneena, tai siis kissalla oli tietenkin turkki. Turhaan odottelimme, emme nähneet pimeää emmekä valoisaa kuuta, mutta muuten oli ihan mukava iltahetki. Kissa on taitava kalastaja ja usein se nappaa järvestä särjenvonkaleen, mutta nyt ei ollut edes kalaonnea.

10 kommenttia:

 1. Voiii miten suloinen kuva kissasta, harmi että teillä ei ollut kuunpimennyksen kanssa onnea. Oli se kuulemma näkynyt Oulun korkeudelle asti. Mutta asutko korkeammalla vai liekkö ollut jotain pilviä sitten peittona. Harmi kun kuitenkin valvoitte ja odotitte. Mutta kaunis ja tyyny on järven pinta. Kaunis kuva.

  VastaaPoista
 2. Tuija, reippaasti Oulun alapuolella asutaan, melko lähellä sinua. Pilvet estivät kuun ihailun, se kun oli horisontissa lähellä puolta yötä.

  VastaaPoista
 3. Ei näkynyt kuuta vaikka haahuilin yöpaidassa pihalla h-hetkellä ja vähän pidempäänkin. Kuu oli siihen aikaan niin matalalla ja peitteli itsensä vielä pilvellä. Minusta kuulosti, että luonto hiljeni. Kuuntelin vielä nukkumaan käydessäkin ikkuna auki muttei kuulunut lintujen laulua. Vain ylilentäviä lentokoneita ja lähiön autoja kuunpimennys ei hiljentänyt.
  Papy

  VastaaPoista
 4. Multa meni ohitse koko pimennys ja taivas oli pilvetönkin, missähän mun korvani (ja silmäni) ovat taas olleet? Ihana tuo unikkokuva!! Ja itse kanssa laitoin pienen kasvimaani reunukseen vanhoja tiiliskiviä, niissä on tarinat jo valmiina! Aikaisemmassa asunnossani parvekkeella oli hyllytkin tehty tiiliskivistä ja vanhoista laudoista! Tyhmyyksissäni jätin sinne...

  VastaaPoista
 5. Papy, minustakin oli oudon hiljaista. Kuulimme tosin outoa ja pelottavaa mylvintää. Luulen että se oli hirvi. Emme uskaltaneet lähteä kiertelemään rantoja vaan pysyttelimme kotirannassa.

  VastaaPoista
 6. vilukissi, harmi kun en ollut kuuta katsomassa jos kerran oli pilvetöntä. Nyt voi vanhan asuntosi uusi asukas nauttia valmiista hyllystä parvekkeella, toivottavasti osaa arvostaa sitä. Hyvä idea, taidankin laittaa kasvimaan reunaan pienen hyllykön ruukkuja ja muita tarpeita varten.

  VastaaPoista
 7. Cheri, muuan Esko väittää ettei luonto hiljene kuunpimennyksen yhteydessä yhtään - ainoastaan auringonpimennys luo hiljaisuuden. Mutta Esko onkin pääkaupunkilainen eikä pääkaupunkia hiljennä mikään -paitsi juhannus.
  Papy

  VastaaPoista
 8. Papy, kalat ainakin olivat hiljaa ;-). Myöhemmin kyllä kuuntelin outoa lintua pihalla. Täytyy selvittä kuka täällää yöllä ääntelee.

  VastaaPoista
 9. Kyllä tuo kuvamasi maisema on yhtä ihmeellisen kaunis, kuin se kuunpimennys olisi ollut - luulisin. En nähnyt minäkään. Nukuin;)

  -Pia-

  VastaaPoista
 10. Pia, me nautimme kyllä maisemista (ja hyttysistä :), oli kaunis ja tyyni ilta. Olisi ollut kiva saada kuva kuunpimennyksestä, mutta kissa on myös hyvä kohde. : D

  VastaaPoista

Kiitos kommentista