1.12.2015

Hautausmaalöytö ja valoketjutuunaus

Puin led-valoketjulle talviset muffinssivuoat.

Tuli oikein tunnelmallinen kausivalo makuuhuoneeseen.

Pimeässä valo on tietysti parhaimmillaan.

Aiemmin olin tuunannut löytämästäni lampunjalasta tälläisen kynttilänjalan.

Keväällä poimin hautausmaan roskiksesta hylätyn, ruosteisen, mutta ehjän lyhdyn. Lyhdyn kiinnityspiikki sopi juuri tuohon lampunjalkaan. Vaihtovalo.
Nyt tarvitaankin tunnelmavaloja, sillä harmaa märkyys on puuduttavaa. Sateen tauotessa on kuitenkin mukava tehdä puutarhatöitä vielä joulukuussakin. Nyt ovat kaikki kukkasipulit istutettu. Myyräkannat ovat lisääntymään päin, olenkin katkonut talventörröttäjiä kasvimaalta, ne ovat hyviä piiloja myyrille.

Mukavaa viikkoa kaikille!

46 kommenttia:

 1. Mikä idea; muffinssivuoat ledvaloihin! Mistä vain tuollaisia nättiä vuokia vielä löytäisi.. - emäntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ledit ovat siitä kivoja, että niille voi pukea mitä vain kun eivät kuumene. Olen joskus ostanut nuo vuoat netistä. Oikeastaan ne ovat tuollaiset rinkulat, jotka on tarkoitus kietoa muffinssin ympärille. Sisälle laitoin läpikuultavan paperivuoan.

   Poista
 2. Kauniit valot ja tuo lyhty on kyllä ihana!

  VastaaPoista
 3. Kauniita ovat valot ja lyhty. Valoilla saa aikaiseksi kivasti ja aika helpostikin joulutunnelmaa. Ihanaa joulukuun alkua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Anneli. Pinet valot tekevät pimeästä ajasta viihtyisän.

   Poista
 4. Tuo on kyllä kaunein muffinivuokavalosarja jonka olen nähnyt, uskomattoman kauniit vuoat.
  Aivan mahtava tuli myös lyhtytuunauksesta - molempi parempi, kivasti erilaiset - ikään kuin virallisempi ja vähän rennompi versio :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noita vuokasuojia voisi kiepauttaa myös tuikkukuppien ympärille joulupöytään. Vaihtelu virkistää :)

   Poista
 5. Aivan ihana tuo valoketjusi, kaunein näkemäni versio kyllä! Mistä kummasta olet noin kauniit muffinssivuoat löytänyt? Kaunis on myös lyhtykynttiläsi ja kehutaan nyt samaan syssyyn kun alkuun päästiin niin vielä tuo tuolikin, ah mikä täydellinen väri :) Mukavaa viikkoa sinnekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kehuja on aina mukava kuulla. Kerroinkin jo tuolla alussa, että olen joskus ostanut nuo vuokasuojukset netistä. Ajatellen juuri askartelua. Nyt ne osuivat käteen kun pengoin joulutavaroita. Lasten biedermeier-tuoli on löytynyt aikoinaan kirpparilta noin täysellisen värisenä :)

   Poista
  2. Ihan saman kommentin olisin jättänyt, kuin Kirsi, joten tyydyn vaan peesaamaan ;-D

   Poista
  3. Kiitos, hykertelen kehujen tulvassa. Kyllä piristää tätä harmautta :)

   Poista
 6. Kauniit valot ja lyhty- Mukavaa joulun odotusta:)

  VastaaPoista
 7. Paitsi että muffinsivalosarja on tosi kaunis, se myös mätsää ihan täydellisesti makkarin verhojen kanssa.

  Lyhdyn jalkoineen voisin hyvin kuvitella myös puutarhaan romanttisen penkin viereen :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Romantiikkaa makuuhuoneessa :) Ja totta, lyhty voisi ulkoilla pehmeinä elokuun öinä. Pitää vain etsiä se romanttinen penkki :)

   Poista
 8. Voi mahdoton että on kauniit kausivalot ja tosiaan romanttisetkin vielä, enpä olekaan tuollaisia muffinssivuokia ennen nähnyt!

  Upea on lyhtysi myös, kun pitää silmät auki niin löytöjä voi tehdä vaikka missä!

  Myyriä tuntuu nyt olevan tänä vuonna, meillä pojat innoistuivat jälleen myyräjahdista kun lumi suli!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tunnelmaa pitää olla :)
   Mellä myös on tehokas myyräntorjuntatyö käynnissä. Nero kiertelee öisin lintujen ruokintapaikkojen alla, vaanimassa nelijalkaisia vierailijoita.

   Poista
 9. Oi Cheri olen ihastuksesta ihan mykkänä. Tuo myyräjuttu nyt hieman pudotti minut ajan tasalle ja ajatus lentää kesäkodin maisemiin eli myyrät nyt eläköön ja olkoon, jos ovat sieltä hyvän olinpaikan löytäneet niin siitä vain.
  Verhot ovat tosi tyylikkäät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myyräkannat tulevat ja menevät. Kannattaa kuitenkin olla varovainen myyräkuumeen vuoksi. Kun keväällä siivoilette paikkoja on hyvä pitää hengityssuojaa. Olen sairastanut myyräkuumeen, se on kaamea tauti.

   Poista
 10. Kauniit valot nuo vuokavalot. Meillä on selvästi havaittavissa myyrien raju lisääntyminen. Viime syksynä kissat toivat pari hassua myyrää, nyt niitä kannetaan joka päivä näytille. Toivottavasti katit harventavat kantaa. Minäkin olen sairastanut myyräkuumeen, jo lapsena.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä myös saalista kannetaan ahkerasti näytille, nyt on kissanpäivät; ei lumiesteitä. Myyräkuumeeseen saa onneksi jonkinasteisen immuniteetin, se ei kuitenkaan ole sataprosenttinen, taudista on erilaisia kantoja. Näin minua valaisi myyrätutkija.

   Poista
 11. Kerrassaan kauniit kummatkin valot ❤️

  VastaaPoista
 12. Kauniin pitsiset kausivalot. Sopivat hienosti romanttisiin verhoihin.
  Toisilla on kyllä silmät selässäkin. Noin hieno kynttiläteline, ei olisi taas minulle välähtänyt.
  Näitä myyräkausia tulee säännöllisin välein, joten en enää yhtään jaksa niistä hermostua. Kun ei asialle mitään kuitenkaan voi. Myyräkuume on todella rankka sairaus, johon pahimmassa tapauksessa voi jopa kuolla. Eräs tuttavamme kävi kyllä aivan kuoleman porteilla saakka, mutta onneksi selvisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Romunkeräilijän mieli :)
   Myyräkuumeeseen voi menehtyä, minäkin tunnen pari ihmistä, jotka ovat olleet sairaalassa intensiivihoidossa taudin takia. Verenvuotokuume vaurioittaa limakalvoja niin, että toipuminen voi kestää pitkään. Minulla oli sietämätön päänsärky ja lääkäri määräsi siihen buranaa, sitä ei pitäisi missään tapauksessa nauttia kun vatsa on muutenkin vereslihalla. Kesti kauan ennen kuin pystyin syömään normaalisti ilman kipuja. Ja päänsärky kesti pitkään kuumeen mentyäkin. Sain taudin tänne muutettuani kun siivoilin varastoja.

   Poista
 13. Kivan näköisiä tuunauksia: niin pitsivalot kuin lyhtytolppakin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Vilma! Olen tyytyväinen, että jaksoin edes vähän askarrella, iltaisin pimeys saa minut aika veteläksi, mieluiten luen tai katselen elokuvia, mutta siihenkin kyllästyy.

   Poista
 14. Hyvää joulukuuta ja joulunaikaa sinulle, Cheri, ja Nerolle myös. Oli ihana vierailla taas blogissasi. Tuli pitkä blogitauko tähän väliin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Paula! Minullakin on ollut hiljaisempaa tämä blogielämä. Ehkä nyt joulun saapumisen myötä vähän aktivoituisi.

   Poista
 15. Ovatpa kauniita, hienosti oivallettu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tulikin edulliset joulututunnelmat :)

   Poista
 16. On se vaan hienoa, kun joku osaa ja jaksaa tehdä noin paljon ja kaunista omilla käsillään :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minäkin ihailen ihmisiä, jotka puuhaavat jotakin kaunista kaiken aikaa. Tuottaa tyydytystä kun itsekin saa edes joskus jotain askarreltua:)

   Poista
 17. Siis niin hienot! Valoja kyllä kaipaa. OLen niin kurkkuani myöten täynnä tätä mustaa, että en ole viikkoon edes miettinyt kameraa tai kuvaamista. Ihan turha vaiva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pimeys alkaa käydä voimille vaikka marraskuussa onkin näkynyt aurinkoakin. Onneksi joulusta päivä alkaa pidetä pienin askelin. Valokuvaaminen ei onnistu jos ei ole sitä valoa :)

   Poista
 18. Lyhty pitää siirtää loppukesällä puutarhaan ..olisi sielläkin idyllinen! Syyspiristysvaloja tarvitaan ja mitä söpömpiä sen parempi. Nuo ovat niin söpöset.
  Nerolle halit. Onko poika ok?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilman muuta, puutarhalyhdyksi tummeneviin öihin. Nero voi hyvin, sateet eivät miellytä kissaakaan, mutta nytkin prinssi on iltavuorossa pihalla. Ainakaan ei ole lumiesteitä harmina.

   Poista
 19. Ihan huippuidea nuo kakkuvuoat jouluvaloissa. Todella kaunis lopputulos ♥

  VastaaPoista
 20. Kivat valot. Nyt tosiaan on kaikki lisävalaistusta tarpeen, meillä loistaa yötä päivää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri nyt paistaa aurinko, mutta kylläpä se on matalalla. Jotkut valot palavat öisinkin, on kivampi herätä aamulla kun ei ole pilkkopimeää.

   Poista
 21. Pimeys koettelee, tuntuu siltä että päivä ei edes ehdi valkenemaan kun alkaa jo hämärtämään. Kauniin valoketjun saitkin askarreltua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pimeys vie yllättävän paljon voimia, onneksi sain edes jotain askarreltua joulua ajatellen. Mukavaa kun ei ole isompia kiireitä ja rauhassa torkkua tämän pahimman ajan.

   Poista
 22. Ihania tunnelmavaloja! Niiden paras aika onkin juuri nyt:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen nyt lisäillyt valoja torjumaan pimeää, amerikkalaistyyliseen valosaasteeseen en ole kyllä innostunut. Täällä on iltaisin pilkkopimeää, ei näy kuin läheisen taajaman valojen kajastus pilvissä joskus.

   Poista

Kiitos kommentista