5.2.2018

Nero sai potkut

Kuten olemme kertoneet Nero on elättänyt itsensä Askel-lehden kolumnistina jo kymmenen vuotta. Aika pitkä ura kissalle, vai mitä? Kolumnistin esittely löytyy myös Kissakkaan sivuilta.
Tänä vuonna Nero aloitti 11. vuotensa, mutta ei päässyt alkua pidemmälle.

Lehden johto vaihdettiin, uudet tuulet alkoivat puhaltaa, eikä vanhalle kissalle enää löytynyt palstatilaa. Vähän kissaa masentaa, mutta ei ollenkaan niin paljon kuin se, että myyräkanta on tänä vuonna romahtanut ja työttömyys uhkaa silläkin alueella.
Vaikka onkin talven kovin pakkasviikko, aurinko kaunistaa kolean maailman ja kevät on ihan nurkan takana.

Lunta ehti tulla reippaasti ja se ilahduttaa kasvien puolesta, ne saivat suojaavan peitteen pakkasta vastaan.
Tupa pysyy lämpimänä polttopuuenergialla ja uunin kyljessä on lämmintä ja turvallista.
Mukavaa viikkoa kaikille!

60 kommenttia:

  1. ?? :O ainoa syy, miksi kirjastossa luin sitä lehteä, oli Prinssi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Prinssillä on paljon faneja ja nyt Neron ottamuksia voi seurailla täällä. Ehkä lehteen tulee uusia mukavia juttuja. Kaikki asiat ovat pysymättömiä :)

      Poista
    2. Luin Prinssin viimeisen kolumnin :/ Hän jaksoi olla hyvin sovitteleva. Lehden tappio!

      Poista
    3. Annetaan heille anteeksi, sillä he eivät tiedä, mitä he tekevät :)

      Poista
  2. No, voi! Kissatkaan eivät ole näköjään suojassa potkuilta. No, ainakin hänellä on kunniakas ja pitkä ura takana. Ehkä hän voi nyt ansaitusti viettää kissanpäiviä tai eläkepäiviä.
    Rapsutus ja pitkän uran kunniamerkki Nerolle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Onneksi Nerolla on vakihomma pehtoorina, eläkkeelle Prinssi ei vielä jouda, mutta kunniamerkki on paikallaan.

      Poista
  3. Voi harmitus, minkä tempun tekivät Nerolle lehdessä, mut Neroa varmasti enemmän harmittaa myyräkannan romahdus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Myyräkannan romahdus kirvelee ehdottomasti enemmän, turhautuminen uhkaa kun ei löydy saalista kotiin kannettavaksi.

      Poista
  4. No voi miten harmillista! Todella. Voi pientä Neroa, ja tuohan tarkoittaa varmaan myös, että piika saa vähemmän kissanruokarahaa. Toivottavasti jotakin muuta tulee pian tilalle, ainakin niitä myyriä!
    Niitä ei muuten täälläkään näy, mutta Mustille on onneksi liiennyt pari talitiaista.
    Nerosta pitäisi tehdä Askel-lehden kunniapuheenjohtaja ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nero on kunniakkaasti elättänyt itsensän tähän asti. Meillä ei ole taloudellista hätää ja prinssillä on edelleen varaa pitää piikaa :) Mutta myyräpula harmittaa, ne vain ovat niin hyviä ja terveellisiä, tuoretta lähiruokaa. Tirppuja Nero vain tarkkailee aitanparvesta, ruokintapaikka on sijoitettu niin, että kissan on mahdoton lähestyä sitä huomaamatta.

      Poista
  5. Mukavia kotoilupäiviä pehtoorille ja piialle. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitämme! Täällä otetaan nyt aurinkoa :)

      Poista
  6. Se on nykyaikaa että työntekijät sanotaan vanhemmasta päästä irti. Myyräkanta on täälläkin päin romahtanut ja on jouduttu tyytymään kaupan purkkiruokaan joka ei ole ollenkaan niin maittavaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ennenvanhaan uskolliset työntekijät palkittiin, nykyisin heidät irtisanotaan. Elämme tiukkoja aikoja, kukaan ei voi olla varma työpaikastaan.
      Jatkuva purkkieineksen syöminen tuntuu vähän tympäisevän Neroa, mutta onneksi on tarpeeksi ravintoa myyräpulasta huolimatta.

      Poista
  7. Kummaa aikaa tämä nykypäivä, kun kissakaan ei saa olla rauhassa potkuilta. Höh!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nero ei kuitenkaan siirry työttömyystilastoihin :)

      Poista
  8. Oho, kovat ovat ajat! Onneksi uskollinen lukijakunta löytyy täältä! Myyräkannat vaihtelee...jos edessä on sitten vielä hyvät ajat! Tsemppiä Nero!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Varsinkin lehdillä on nyt kovat ajat, on suunniteltava tarkkaan, miten pysyä hengissä. Pari maksimaalista myyrävuotta tietää kannan romahtamista. Eniten surettavat villit myyränsyöjät, kuten pöllöt, haukat, ketut ja sen sellaiset, joille kukaan ei täytä ruokakuppia.

      Poista
  9. Luin Nerosta sen kirjoituksen. Tosiaan en tiennytkään että ollaan oikein kuuluisia eläkeläisiä. Mutta onneksi täällä on vielä palsta tilaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä Prinsi saa seikkailla niin kauan kuin haluaa :) Nerolla on laaja ihailijapiiri ympäri maan.

      Poista
  10. Mikä otsikko! Ja mikä uutinen :( Neron palsta on aina ollut ensimmäinen asia (ja välillä ainut), mitä lehdestä olen lukenut, kun se on tullut vastaan. Nyyh
    :´( Mutta eikös sitä sanota että yhden oven sulkeutuessa toinen aukeaa eli mitä Nerolla vielä on edessään :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin on, kohti uusia seikkailuja häntä pystyssä :)

      Poista
  11. Niin nykyaika on kova, veteraani saa potkut,onneksi Nero on itsellinen kissa eikä joudu tuohon "aktiivirumbaan".
    Myyriä ja hiiriä varmasti vielä löytyy ainakin Neron kaltaiselle upealle pyydystäjälle.
    Tuossa edellä Pepsssin ja Maxin mamman lause on ihan oikeaan osuva.
    Toisaaltaan Nero voi nyt ihan rauhassa olla palvelijansa ihana lemmikki ja mukava seurakaveri.Suuret rapsutukset täältä.......♥ ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Nero on aktiivinen ilman aktiivimalliakin :)
      Nerolla ei puuhat lopu, eikä virta vähene varsinkin kun paras vuodenaika on edessä.

      Poista
  12. No, voi! Nero voi jatkaa täällä blogissasi Meilläkin takassa tuli joka ilta näin pakkasaikaan. Koirakin tykkää sen lämmöstä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Neron on helppo löytää julkaisukanavia :)
      Ihanaa kun voi poltella puita takassa ja nauttia lämmöstä, kissat, koirat ja ihmiset.

      Poista
  13. Pitäkööt lehtensä. Kyllä Nero aina keinot keksii.

    VastaaPoista
  14. Onneksi Neron ei tarvitse miettiä uudelleenkoulutusta tai ammatinvaihtoa, eikä myöskään TE-toimiston asiakkaaksi kirjautumista. Toivotaan, että kevät tuo mukanaan jokusen hiiripaistin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, Neron ei tarvitse juosta virastoissa eikä muuttaa paikkakuntaa työn perässä. Paitsi jos jyrsijäkanta tyystin hupenee, mutta sitä en usko, ovan sen verran sikiävää sakkia.

      Poista
  15. No voihan myyrä minkä tekivät 🤔
    Onneks prinssillä on pehtoorin virka -ja henkilökunta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkä pehtoorin virka tulee nyt hoidettua paremmin kun ei tarvitse keskittyä muuhun.

      Poista
  16. Voi harmi Neron puolesta, eivät ne osaa arvostaa hiljaista tietoa ja taitoa saati uljasta ulkomuotoa. Ja vielä kaiken lisäksi katovuosi myyrökannassa. Sitä meidänkin pojat harmittelevat ja yrittävät päivystää lintulaudan alla, heikoin tuloksin. Onneksi Nerolla on piika, joten hätäpäivää ei ole näkyvissä ja kunhan lumitilanne sen taas sallii jokunen komea paistikin voi löytyä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Neron lukijat ovat kyllä ilmaisseet surunsa ja kaipuunsa, mutta kaikki loppuu aikanaan. Kukapa olisi uskonut, että joskus puhutaan myyristäkin kaipaavasti :)

      Poista
  17. No johan nyt on! Mitenkäs Nero aikoo toteuttaa oman osuutensa aktiivimallsta? ='D

    VastaaPoista
  18. Voi ei, Joutuuko Nero nyt aktiivimallin uhriksi? Vanhan kissa soisi jo olevan vapaa kaikenmaailman kursseista. Joten josko myyrärintamalla vielä riittäisi toivoa kunhan kevät saapuu.
    Polttopuita on kulunut mutta on se lämpö vaan mukavaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meiltä ei mennä kortistoon, piika kyllä elättää pehtoorinsa. Vaikka olisihan se kiva tietää, millaisia kursseja kissoille suositellaan :)
      Uutta myyräkantaa odotellaan jo innolla. Saatiinpa vielä kokea kunnon pakkasetkin tänä talvena, onneksi on uunit.

      Poista
  19. No, voihan harmin paikka! Uusi johto aloitti sitten vauhdikkaasti ja lakaisi suurella luudalla. Ehkä ne palkkaavat jonkun nuoremman ja Nero jää viettämään lokoisia eläkepäiviä.
    Lämpöisiä päiviä tupaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ehkä joku nuori ja trendikäs kaupunkilaiskissa saa Neron paikan :) Jos on tarvetta uudistaa, niin silloin on käytettävä suurta luutaa.

      Poista
  20. No johan on! Yhden lehtijutun kautta aikoinaan löysin tänne blogiinkin. No, myyräasiat lienevät kiinnostavan kisua enemmän. Jos olisitte lähempänä, voisin palkata Neron päivätöihin pihallemme, kun näyttää, että myyrät ovat vallanneet koko puutarhan. Pitäsi löytää kyllä oma kissa-armeija tänne myyräsotaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että polkusi aikoinaan johti tänne. Ennen Neroa minulla oli hurja vesimyyräriesa. Ne tekivät paljon tuhoa kasvimaalla, mutta Neron alettua pehtoorin hommat ne nuuttivat maisemaa. Nyt ei ole metsämyyriäkään ja siitäkös kissa on harmissaan Kissa on paras myyräkarjoitin :)

      Poista
  21. Voi Neroa.

    Nuo samaiset siniset kassit on meilläkin käytössä puunkantoon. Saa suuremmat määrät puita sisään kuin hankalilla puunkantotelineillä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siniset kassit ovat tosi kätevät, roskatkaan eivät leviä pitkin lattioita, vaan jäävät kassin pohjalle. Edullisiakin ne ovat ja kestävät hyvin käytössä.

      Poista
  22. Voi ihana Nero 💛 En tykkää ollenkaan ettei Neroa ja piian edesottamuksia ole lehdessä. Nyt kyllä teen valituksen! Minulla meni kauan ennenkuin älysin yhdistää tämän blogin ja kissan lehtijuttuun jota olen mielelläni seurannut. Hidasjärkinen kun olen. Halauksia Nerolle ja piialle. Kai ne antoivat hyvät eläkeliksat kuitenkin kuten asiaan kuuluu ja vähintäänkin puolen vuoden palkan! kaunista ja hyvää talven jatkoa... oli ihana tuo sun kommentti jossa totesit että annetaan heille anteeksi jne. Nauroin vedet silmissä, se oli niin just oikea. Sata sydäntä Teille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Irja! Nero ehti jo kiintyä lukijoihinsa, joilta se sai jatkuvasti hyvää palautetta. Eläkkeelle seniori ei vielä aio jäädä vaan haistelee uusia tuulia :)

      Poista
  23. Voi harmi Neron puolesta! Mutta luultavasti Nero ei ole niitä, joita uusi aktiivimalli tulee rokottamaan, vaan hän löytää uusia aktiviteetteja<3
    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Olisi aika kurjaa jos Nero jäisi aktiivimallin kynsiin ja joutuisi myyräpulan vuoksi muuttamaan vaikka Lappiin sopulijahtiin :)

      Poista
  24. Onneksi Nero kertoo meille kuulumisiaan täällä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä Nero saa jakaa ajatuksiaan niin kauan kuin haluaa.

      Poista
  25. voi harmi! Onneksi Neron ei tarvitse mennä TE-keskukseen

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei olla koskaan käyty TE-keskuksessa, mutta ei se kuulemma ole miellyttävä paikka. Onneksi kaikki munat eivät ole olleet samassa korissa, kyllä puuhaa riittää.

      Poista
  26. Se on nköjään samat ongelmat kissamaailmassakin kuin ihmisillä: vanhat kokeneet työntekijät sysätään surutta sivuun, kun uudet tuulet puhaltavat. Noh, ei ollut enää Neron arvoinen juttu se :)

    P.S. Luit aikoinaan Karvapuusti blogiani, joka sittemmin jäi ajan jalkoihin. Tuntui hassulta jatkaa sitä, joten pistinpystyyn aivan uuden uutukaisen lemmikki/luontoblogin, Kerjäävä Karvamato :) Tervetuloa tutustumaan :) http://kerjaavakarvamato.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  27. Kiva kuulla sinusta, olenkin kaivannut Karvapuustin kavereiden kuulumisia. Nero menee häntä pystyssä kohti uusia seikkailuja.

    VastaaPoista
  28. Voi kurjuutta. Neron juttuja oli kiva lukea mutta onneksi täältä blogista niitä saa jatkossakin lukea. Nykyään muutoksia tehdään ja yleensä huonompaan suuntaan. Neron jutut oli minulle ainoa syy lukea sitä lehteä, joskus luin siinä sivussa jonkun muunkin artikkelin. Hyvää ystävänpäivää Nerolle ja piialle:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Palautteen perusteella Nerosta tykättiin, mutta silti tuli kenkää. Eikä Nero ollut ainoa, joka sai lähteä. Muutokset eivät aina eduksi.

      Poista
  29. Luvalla sanoen on lehdeltä aika tyhmä päätös antaa potkut rakastettavalle Nerolle. Olen aina ensimmäisen lukenut Neron kuulumiset. Täytynee alkaa tutkia muutenkin lehden linjaa, vaikka se on tullut minulle aivan alusta alkaen.
    Kiitos kuitenkin, että saa täältä lukea kuulumisia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nerollekin tuli surku uskollisia lukijoita, sillä palaute on aina ollut kovin myötämielistä. Tervetuloa seuraamaan Neron jekkuja tänne blogiin!

      Poista
  30. Ohhoh. Luin potkuista vasta nyt. Eipä sitten enää tarvitse sitä lehteä tilata, jos vielä sitä joku minulle puhelimessa tarjoaa. Olen aina välillä tilanut vuodeksi. Sanon sitten syynkin: en tilaa, kun mielenkiintoisinta juttua ei enää lehdestä löydy.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, etteivät lukijat ole kyllästyneet Neron juttuihin, vaan syyt potkuihin ovat muualla.
      Onneksi on tämä kanava, jonka kautta Nero voi pitää yhteyttä ystäviinsä.

      Poista

Kiitos kommentista