26.3.2019

Neron veri

Viikko sitten oltiin Neron kanssa eläinlääkärissä. Oli aika hoitaa hampaat ja samoilla tainnutuksilla pyysin tekemään terveystarkastuksen ja perusverikokeet.
Eläinlääkäriasemalla oli taas uusi kasvo, joka valmisteli Neroa hoitokuntoon, ennen omalääkärin saapumista.
Uusi lääkäri pyysi nostamaan Neron kopasta punnitusta varten ja kun asettelin pehtooria hoitopöydälle totesi lääkäri: Ai, se on noin iso.

5,2 kiloa. Minusta aika pieni.
Nämä eläinlääkärikäynnit ovat minulle yhtä rankkoja kuin Nerolle, tosin minua ei tarvinnut tainnuttaa, vaan lähdin operaation ajaksi kirjastoon.

Meillä on vielä paikoin näin paljon lunta. Tässä ollaan palaamassa iltalenkiltä kotiin.

Hammaskivi tuli poistettua ja Neron lääkäri kehui prinssiä erittäin hyväkuntoiseksi ikäisekseen (juhannuksena tulee 13 vuotta) ja epäili salaisuudeksi luonnonmukaista (myyrä)ravintoa ja runsasta liikuntaa.

Rantaretkellämme pehtoori tarkasteli tyytyväisenä piian kaatamien rankojen pinoja.

– Hei piika, kaadetaanko vielä tämä petäjä?
Rantatöyräät ovat jo sulat ja jääkin heikkoa. Kuitenkin eilen illalla katselimme kun joku rohkelikko viiletti hämärissä luistimilla pitkin selkää.

Lääkäristä palattuamme oli puolitokkurainen kissa hankala pitää sisällä. Se hoippui aina lukitulle kissanluukulle ja rämpytti sitä päästäkseen ulos, leukapielistä roikkui tuhdit kuolavanat aivan kuin lerppahuulikoiralla.
Seuraavina päivinä ja vähän öinäkin pehtoori viihtyi paljon ulkona. Liekö varmistanut, ettei uutta lääkärireissua tule ihan äkkiä vai halusiko se ehkä väläytellä valkoista hymyään täysikuun loisteessa.
Vaikka ei ollut pakkasta huolestutti kissan tarkeneminen, semminkin kun kahdessa sukassa oli iso reikä. Molempiin etusääriin oli ajeltu tuollainen paljas kohta verinäytteen ottoa varten.
Verikokeiden tulokset olivat hyvät, vain maksa-arvot olivat aavistuksen koholla, mutta lääkärin mukaan ei ole syytä huoleen.
Olemme nyt siirtyneet hyvälaatuiseen senioriruokaan ja onneksi se tuntuu alkutotuttelun jälkeen maistuvan hyvin.

Talon seinustalla näkyy jo piippo poikineen ja ensimmäinen lumikello puhkeaa kukkaan tänään.

Ihanaa kevätviikkoa ja aurinkoa kaikille!

42 kommenttia:

 1. Pehtoori hoitopöydällä! ♥ Vaikka se ei pehtoorille nautintoa ollutkaan (eikä sinulle), niin mahdottoman söpö ajatus se on kumminkin ♥
  Hienoa, että pehtoorin arvot ovat kohdillaan! Liikunta ja myyrät ovat varmasti syynä hyvään (seniori)terveyteen.
  Minustakaan se ei ole iso, vaan juuri sopivan kokoinen. Musti muuten painaa lähemmäs 6,5 kiloa. Eikä sekään ole mikään läskipantteri. Niin että.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pehtoori osaa käyttäytyä lääkärissä hienosti jos kohtelu on asianmukaista :)
   Neron normaalipaino on ollut kuusi kiloa koko aikuisiän, mutta nyt oli paino vähän pudonnut. Oli taas sellainen jakso, ettei ruoka oikein maittanut ja myyräsaalis lymyää hangen alla.
   Suuri helpotus on tietää, että kissalla on arvot kohdallaan.
   Mustilla, kuten Nerollakin on varmaankin aika paljon lihasmassaa, joka lisää painoa. Kiitos aktiivisen liikunnan. Eilenkin pehtoori kipaisi pari kertaa puuhun iltalenkillä.

   Poista
 2. Ooh, olipa dramaattinen otsikko!
  Nerohan on juuri sopivan kokoinen pehtoori. Hienoa, että hymykin on taas hohtavan valkoinen.
  Meilläkin ovat taas kaikki kissat vuorollaan käyneet eläinlääkärin hoitopöydällä. Kolmen vuoden välein pitää käydä saamassa rokotukset.
  Ruusan (neitokaisen paino on muuten 7.3 kg!!..) piti tosin käydä 4 kertaa, sillä hänellä todettiin nivelrikkoa ja siihen saatiin lääkekuuri, viikon välein pistokset. Hyvin auttoi lääkitys, hän ei juurikaan enää onnu jalkaansa. Ehkä tuolla painolla on jonkinlainen vaikutus nivelrikon syntymiseen, mutta iälläkin, 11 v, on vaikutuksensa.
  Viirulta pyysin myös ottamaan verikokeen kilpirauhasen liikatoiminnan varalta, sillä Viiru on jo 15 v, mutta hänellä olivat kaikki veriarvot ihan priimakunnossa.
  Oikein ihania aurinkoisia kevätpäiviä teille ja Nerolle muhkeita myyräpaisteja, niillä se pysyy turkkikin kiiltävänä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kissojen koko vaihtelee paljon, Neron veli on pulska ja sisko kovin hento neito ja nuo kaksi asuvat samassa taloudessa.
   Viiru on jo kunnioitettavassa iässä, ulkonäöstä ei kyllä uskoisi.
   Välillä on hyvä käydä tutkituttamassa seniorit, on itselläkin helpompi olla, kissa kun ei paljon vaivojaan vikise.
   Kevät antaa virtaa kissoillekin ja vuoden paras aika on taas kohta käsillä.

   Poista
 3. Hauska kuulla, että pehtoorilla on asiat kunnossa ja luomuruoan metsästys jatkuu entiseen tapaan. Eläinlääkärikäynti on ihan yhtä stressaavaa, kuin ihmistenkin kohdalla. Juuso painoi viimeistä vuottaan lukuunottamatta tasaisesti 6,5 kg. Välillä joku lääkäri sanoi sitä liian painavaksi ja toisinaan taas ihan sopusuhtaiseksi ja rakenteeltaan kookkaaksi. Viimeisen vuoden aikana paino putosi kilon verran ja huonovointisuus näkyi muutenkin monin tavoin.
  Toivotan Nerolle vielä monta reipasta vuotta Piian kumppanina!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viime vuonna kun käytiin lääkärillä, oli vaaka rikki, eikä saatu painoa, joten en tiedä onko Neron paino pudonnut nyt vai jo aiemmin. Kissa kuitenkin näyttää ja tuntuu saman kokoiselta kuin aina. Talvella tulee yleensä hieman lisää painoa kun liikunta on vähäisempää.
   Kohta päästään puutarhatöihin ja meillä molemmilla kunto kohenee :)

   Poista
 4. Eihän reilu 5kg kuulosta kovin isolta. Meidän tytöt on molemmat 4kg paikkeilla ja minusta ovat melko pieniä. Mukava kuulla, että nero on hyvässä kunnossa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun Nero oli pentuna ensimmäistä kertaa lääkärissä, sanoi tohtori, että kissasta ei taida koskaan tulla kovin suurta, oli sellainen sintti. Kunnon kokoinen prinssistä kuitenkin kehittyi.

   Poista
 5. On se Nero niin komea! Ihanat kuvat taas komeudesta, lunta näköjään vielä löytyy. Eikä ole iso, Maxikin on 5,8 kg.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Komeudesta saa helposti hyviä kuvia :)
   Max on sopivan kokoinen kuten Nerokin.

   Poista
 6. Meillä, kun oltiin Niilon kanssa lääkärissä, lääkäri ei sanonut painosta mitään, mutta kotona, kun luin papereita niissä luki, että tuhdissa kunnossa oleva uros....ja pöh sanon minä...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kissat ovat onneksi kehopositiivisia, eivätkä piittaa kokohuomauttelusta. Parempi olla tuhdissa kunnossa kuin nälkiintynyt.

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Kiitos Pauliina. Hyväkuntoinen pehtoori on juuri iltakierroksella.

   Poista
 8. Ihan sopivan kokoinen.
  Kivoja kevätpäiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maarit! Parasta on olla omankokoisensa.

   Poista
 9. Raamikas, komea herra tuo sun Pehtoori <3 Justiinsa oikean kokoinen, vielä !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan on parhaan kokoinen komistus. Ei pehtoorin hommia jaksa hintelä katti painaa.

   Poista
 10. Olen kaivannut päivityksiä Neron elämästä, kiitos siitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun tulit käymään täällä. Kevät antaa energiaa, yritän vastedes päivittää kuulumisia vähän useammin kun puutarhakausikin alkaa.

   Poista
 11. Ei ole iso kissa. Juuri sopivan kokoinen. Onneksi kaikki arvot olivat kunnossa. itsekin olen aina aivan hermona, kun pitää mennä Mannin kanssa lääkärille. Inhottavia reissuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toin Neron kopan keittiöön jo muutama viikko ennen reissua ja samalla aloitin oman henkisen valmentautumiseni. On ikävää ryhtyä puuhaan, joka on kissalle niin vastenmielistä, mutta mirrin parhaaksi kaikki kuitenkin on. Onneksi keikka on taas takana ja Nero voi hyvin.

   Poista
 12. Eihän Nero ole ollenkaan iso kissa - ei ollenkaan tiikeri! Komea kolli! Hienoa, että Nero on elämänsä kunnossa ja reipas - eihän muuten tuoreruuan hankinta onnistuisikaan niin hyvin! Lunta tosiaan riittää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seniori on hyvin nuorekas, talvi-iltoina olemme treenanneet ahkerasti matot kurttuun. Joogastakin Nero innostui niin, että yksi joogamatto on entinen.
   Nyt on luvattu sellaisia aurinkopäiviä, että lumi saanee kyytiä.

   Poista
 13. Lisse painaa kotivaa'alla punnittuna 7.8 kg ja Venni 6.6 kg. Lisse on ylipainoinen, vaan jos sitä yrittää laihduttaa, niin lihoo ennestään. On sitä auktoriteettia, niin varastaa sitten Vennin ruuatkin. Nero on kaunis ja hyvinvoivan näköinen. Lissellä on nivelissä vähän ongelmaa, ei halua enää hyppiä korkealta alas. Venni on vetreä kun mikä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nerohan on ihan höyhensarjalainen teidän kisuihin verrattuna :) Useamman kissan taloudessa kalorien tasan jakaminen on ongelmallista.
   Terveisiä Lisselle ja Vennille Nerolta.

   Poista
 14. Olipa helpottava kuulla, että kaikki on Nerolla hyvin. Kissamaailman kuninkaallinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kovasti jännitin lääkärikeikkaa, vaikka Nero onkin ollut terve ja pirteä. Helpottavaa kuulla hyvät uutiset.
   En tullut kysyneeksi oliko veri sinistä :)

   Poista
 15. Nero on luonnonvoiman tulos, kyllähän tuo luonto pitää ihmisenkin terveenpänä....myyräravinnosta en oikein tiedä, pitäisköhän kokeilla ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luonnonmukainen elämä edistää terveyttä, minulla on kasvimaa, Nerolla myyrät. Toistemme ravinnosta emme ole kiinnostuneita. Jos aiot kokeilla myyrää, muista myös loishäätö :)

   Poista
 16. Kiva, että olette täällä taas. Sinä ja Nero.
  Teilläkin kevät tulee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alamme heräillä :)
   Säätiedptus lupaa vauhtia kevään etenemiseen, innolla odotan, että etupihan kukkapenkeistä katoaisi puolen metrin hanki.

   Poista
 17. Eläinlääkärissä käynnit ovat niin rankkoja, voi kauhistus. Nero on kyllä yksiä upeimpia mustia kissoja mitä tiedän. <3 Meidän Onni painoi aikanaan 8k, eikä läskiä vaan lihasta ja hyvin korkea kissa. Kaikki ihmetteli miten kookas ja ylväs Onni oli. Sokeritauti laihdutti 5kg, joten lääkäri nyt kyllä ei ollut tuon Neron painon suhteen ihan kartalla.

  Kivaa viikkistä teille. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tiia! Nerolla on suuri kuljetuskoppa ja se ehkä näytti kopan nurkassa pieneltä, lääkäri hämmästyi kokoa kun nostettiin kissa pöydälle :)
   Sanotaan, että musta väri hoikentaa, ehkä sekin hämäsi.
   Mustaissa kissoissa on sitä jotakin, ei kai niitä olisi muuten aikoinaan vainottu noitien apureina.
   Painosta viis, tärkeintä, että kissa on terve.

   Poista
 18. Nero on niin uljas kissa!

  Meillä Pippa on niin siro mimmi, että olin jo huolissani josko elli (siis eläinlääkäri) luulee, ettei kissaa ruokita lainkaan ja rokotusten sijaan saadaan moitteita lemmikin huonosta hoidosta. Pippa kun on vaan 2,4 kiloinen aikuinen kissa. Eläinlääkäri ei kuitenkaan ollut moksiskaan, vaan kommentoi, että kissa on erinomaisessa ja sopusuhtaisessa kunnossa kaikin puolin ja toiset kissat nyt vaan on sirompia ja toiset reteämpiä rakenteeltaan. Pippa kuuluu niihin syntymäsiroihin tyyppeihin vaikka ruoka maistuukin.

  Olen hieman kade tolle otukselle :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pippa on tosi siro ja niin on Neron sisarkin. Pentuna pienin, Neron veli, on nyt joukon kookkain kissa. Myöskin tavat ja tempperamentit ovat kovin erilaisia. Kissat ovat yksilöitä. Sylikissana tuollainen siro neiti olisi käytännöllisempi kuin kuuden kilon atleetti, joka alkaa jo vaikeuttaa verenkiertoa :)

   Poista
 19. No hyvä kun kaikki hyvin, meidän Sonja koira muuten painaa saman verran:)) Kävitkö kevätmessuilla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sonja on sopivan kokoinen :) En päässyt tänä vuonna Kevätmessuille, mutta Lahden Pihapiiri-messuilla aion vierailla. Ehkä nähdään siellä?

   Poista
 20. Meillä on koira ja tytöllä kaksi kissaa ,ihan saman kuuloista tuo touhu kissalla kuin koirallakin.
  Voi kun minäkin pääsisin joskus joillekkin messuille, mutta kun ne on aina etelä Suomessa, niin tuntuu, että sinne on niin pitkä matka.
  Tuleppas käymään kylässä aurinkokujallakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Messut tosiaan keskittyvät eteläosiin. Minä haaveilen, että pääsisi joskus messuilemaan Tukholmaan, vaikkei sekään niin kauhean kaukana ole.Täytyypä pistäytyä teillä, kiitos kutsusta.

   Poista
 21. Suloinen kissa siellä ♥ Meilläkin oli aikoinaan kissoja mutta kun aika viimeisestä jätti, meille muuttikin kissa-allergian vuoksi koira.
  Hyvä että kaikki oli hyvin, aina sitävähän eläinlääkärissä jännä, jos löytyykin jotain.

  Tervetuloa kyläilemään:
  https://mansikoitajavaahtokarkkeja.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Maikki, jospa nautin iltapalaksi mansikoita ja vaahtokarkkeja :)

   Poista

Kiitos kommentista