27.3.2020

Lähdettiin mökille

Kun oikein kiellettiin ja vedottiin lähtemästä mökille, niin ei kun menoksi. Kyllästytti jo kotisohvalla makoilu, joten kokeiltiin miltä tuntuisi lojua vaihteeksi mökin sohvalla. Oli tosi virkistävää.
Emme kuitenkaan vaihtaneet maakuntaa, vaan kipitimme tuohon parin sadan metrin päähän rantasaunalle ja yöksi taas kotiin.
Emme olleet ainoat mökkihuuman valtaamat, sillä kun päätös Uudenmaan rajojen sulkemisesta tuli, niin näillä rannoilla syttyi valo loppuihinkin kesämökkeihin.

Nero rakastui saunatuvan pellavatyynyyn. Mitähän hajuja siihen oli tarttunut kun kissa halasi ja hinkkasi tyynyä kuin huumebanaania ikään. Ehkä oli vain niin riemuisaa päästä kokeilemaan mökkielämää, emmehän käy siellä kuin joka päivä.

Matkalla bambi tuli katsomaan onko nyt taas ruoka-aika kun piika on liikkeellä.

Tavattiin myös Nakke Nakuttaja.

Ensimmäiset sinivuokot ihastuttivat. Joku muukin oli löytänyt nämä ja pari kukkaa oli syöty, vain varsi jäljellä.

Toiset nauttivat keväästä vailla huolen häivää.
Koronatilanne on monin tavoin mieltä kuormittava. En oikein osannut sanoa mitään kun kaupan parkkipaikalla törmäsin kaukomailta palanneeseen, ruokakasseja kantavaan tuttavaan. Kiva nähdä, että olet päässyt kotiin, sanoin.
– Juu, justiinsa toissapäivänä tulin ja olen nyt kahden viikon karanteenissa.
Siis mitä? En tiennyt, että karanteenia voi viettää myös ruokakaupassa.

Iltataivaalla tuikkii nyt erittäin kirkas Venus. Iltatähti sanotaan vaikka onkin planeetta.
Tähtitaivaan tarkastelu on mukavaa ja minulla on apuna mobiilissa SkyView-appi. Sen avulla voi skannata taivasta ja appi keroo tähtikuviot, planeetat ja muut ihmeteltävät kohteet.
Kuva on tallennettu apista.

Aiomme pysyä kotona. Pysykää tekin, jotka vain voitte.
Hatunnosto kaikille niille, jotka työskentelevät systeemin ylläpitämiseksi kaikkien meidän hyödyksi.

34 kommenttia:

 1. Ihana mökkimatka, varsinkin nyt! <3
  Kaikki lähellä oleva ilo on nyt erityisen arvokasta.
  Ja tosiaan, nyt on syytä ottaa kaikki ohjeistukset vakavasti. Mulla karanteeni loppuu lauantaina, mutta en aio sen jälkeenkään liikkua kuin ruokakauppaan tai muuhun välttämättömään. Nyt olen käynyt vain omalla pihalla ja lenkillä näillä maalaisteillä. Vähän huonoa omaa tuntoa koin siitäkin, sillä vastaan tuli muutamia ihmisiä. Pysyttelin kuitenkin monen metrin päässä heistä. Kauppaan ei olisi tullut mieleenikään lähteä.
  Onneksi on oma puutarha, siellä voi pysytellä karanteenissa myös vapaaehtoisesti.
  Aurinkoa ja pieniä iloja viikonloppuusi! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Riina, nyt on ollut mainiot säät puutarhailuun. Useimmat kai ottavat karanteenin tosissaan, mutta kun on kauan ollut poissa ja saapuu poikkeustilaan, ei ajatus ehkä juokse normaalisti.
   Nämä ovat yhteiset talkoot ja jos ei muuta vaadita kuin pysymään kotona, niin ei luulisi olevan mahdotonta.
   Onneksi on kevät ja puutarha!

   Poista
 2. Mainio mökkireissu. Olin jo toiveikas koronan taltuttamisesta mutta tämä osan välinpitämättömyys mitä osa ulkomailta palaavista osoittaa, ei anna paljoa toivoa. Kunpa kaikki toimisivat noin kuin Riina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riinan lisäksi tiedän pari muuta ystävää, jotka ovat kotiinpaluukaranteenissa. Tuntuvat ottavan asian hyvin tosissaan. Joillekin on ilmeisesti niin suuri helpotus päästä kotimaahan, että koronan ajatellaan olevan samalla pois pyyhkäisty.

   Poista
 3. Hieno mökkireissu teillä olikin!
  Minäkin tässä mietin, mennäänkö viikonloppuna mökille teehuoneeseen vai kasvihuoneeseen. Ehkä käydään molemmissa syömässä ja iltapäiväteellä.
  Ovat kyllä käsittämättömiä ne, joiden elämä on siitä pilalla, jos ei tänä pääsiäisenä pääse sitä pääsiäistä viettämään mökille! Tämä on vain yksi kerta(toivottavasti), pääsiäisiä on ollut ja varmasti tulee tulevaisuudessa olemaan.
  Täällä me mysytään kyllä kotona, enää ei haluaisi edes kerran viikossa käydä kaupassa, mutta ilmankaan ei oikein pärjää. Veli asuu tässä naapurissa, käydään kummatkin kerran viikossa kaupassa, toinen keskiviikkona ja toinen viikonloppuna. Tuodaan aina myös toiselle, jos on tarvetta. Kummankaan ei tarvitse käydä kuin kerran viikossa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillä onkin monta mökkimatkaa tiedossa, siis jatkuvaa reissaamista.
   Tulin tuolla pihaa kuopsutellessa ajatelleeksi, että nyt on kuulutettu mökkien olevan tyhjillään, joku murtomies voi saada siitä hyvän idean.
   Suomallainen on sellainen metsäläinen, että tuntee mökillä olevansa parhaassa turvassa, mutta tässä on nyt niin monta asiaa, jotka pitäisi huomioida. Teillä on mainio työnjako kaupassakäynnin suhteen.
   Olen päättänyt käydä harvoin kaupassa. Maakellariin olen koonnut pienen ruokavaraston ja pärjään varmasti hyvin ainakin kolme viikkoa. Kauemminkin jos kaavin kaikki skafferin pohjat. Pakastimessa on vielä marjasatoa ja muita herkkuja. Eli tarvittaessa voin erakoitua pitkäksikin aikaa. Ihmisiä tosin on mukavaa nähdä joskus edes matkan päästä :)

   Poista
 4. Mukavaa mökkeilly teille kaikille, ihanat matkaseuralaiset!
  Mukavaa viikonloppua<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kati. Täällä tulee aina vastaan paljon porukkaa ja ne pitävät luonnostaan turvaväliä piikaan ja kissaan.

   Poista
 5. Ihana! Minäkin mökkeilen kohta pihasaunaan.
  Aika vastuutonta mennä kauppaan jos on karanteenissa. Ehkä ymmärtänyt asian väärin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lähimökkeily on ihan parasta :)
   Varmasti jokin ajatusvirhe tuossa karanteeniasiassa, tai sitten ei vain löytynyt ketään käymään kaupassa. Siinäkin tapauksessa asian olisi voinut hoitaa jotenkin vaarantamatta muita.

   Poista
 6. Juuri sopiva mökkimatka. Bambi ja Nakke Nakuttajakin hyväksyivät sinun ja Neron reissaamisen kodin ja mökin välillä. Voiko mukavampia valvojia toivoakaan.

  Käymme maksimissaan kerran viikossa kaupassa. Nyt jopa harkitsemme siirtymistä johonkin kauppapalveluun, vaikka niissä jonoa onkin. Pakastin on täynnä, eikä ihminen muutaman päivän kaupattomuuteen kuole. Viimeksi kaupassa käydessämme ihmettelimme, kuinka ihmiset unohtivat turvavälit ja tunkivat lähelle. Kauppakärryillä sai pahimmat lähikontaktit torjuttua. Sinänsä sääli, kuinka kovalla äänellä vaaditaan viranomaisia tekemään jotain meidän suojelemiseksi ja sitten itse kukin katsoo, ettei ohjeistuksia tarvitse noudattaa. Kyllä tästä selvitään, mutta se vaatii meiltä kaikilta toinen toisemme huomioimista ja omasta mukavuusalueesta tinkimistä.

  Mukavia mökkihetkiä sinulle ja Nerolle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Meillä metsänrajaa vartioi eläinkunta ja he sanovat: Tervetuloa!
   Käyn yleensäkin aika harvoin kaupassa kun sinne on matkaa, mutta nyt tulee käytyä todella harvoin. Ehdin tehdä jo vähän puutarhahankintojakin, joten täällä pysytään.
   Hih, mulla lähti mielikuvitus laukkaamaan kun kuvittelen miten ihmiset pitävät etäisyyttä ostoskärryjen avulla.
   Turvavälit ovat kaikkien parhaaksi, mutta asian oppiminen näyttää olevan hidasta.
   Hyvä pointti tuo, että vaaditaan viranomaistoimia, mutta ei oleteta rajoitusten koskevan itseä.
   Olisi hyvin vaikeaa elää sen kanssa, että tietäisi tartuttaneensa jonkun, jolle käy huonosti. Kukaan ei tietenkään tartuta tahallaan, mutta viirus on ovela ja siksi on hyvä olla erittäin varovainen.

   Poista
 7. Kiva kun on oma mökki lähellä! Eipä ole kaikille mennyt karanteeni-sana perille. Olen minäkin törmännyt kaupan kassajonossa erääseen karanteenilaiseen, joka tylsyyteensä haki olutta, kun on niin tylsää olla kotona! Nyt on otettava muutkin ihmiset huomioon, ei vain oma napa! Nautinnollista lähi-mökkeilyä teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mökkimatkalla ei ole ruuhkaa :)
   Epäilen, että alkoholismi tulee lisääntymään tämän epidemian myötä. Kauppamatkalla huomasin, että tällä kertaa kärryissä oli vessapaperin sijasta paljon olutlaatikoita.

   Poista
 8. Tuo bambi ei ainakaan nälkää ole nähnyt, niin on pulskassa kunnossa :) Poikani manailee Helsingissä kun ei pääse mökille keväthommiin. Asuma-alueellaan Östersundissa liikkuu kuulemma susi, joten luontokokemuksia sielläkin voi kokea =) Kunnioitan suuresti kaupan väkeä, joka hymyssäsuin jaksaa palvella näitä karanteenissakin olevia. Saisivat hävetä nuo jotka eivät karanteenimääräyksistä välitä, kovin on itsekästä touhua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Bambi-rouva taitaa odottaa uusia vasoja kun on noin pulska. Toivottavasti Uudenmaan eristäminen kestää vain sen kolme viikkoa. Sitten pääsevät kaikki mökille kevätpuuhiin.
   Samoin, ihailen kaikkia asiakaspalvelijoita ja hoitohenkilökuntaa, jotka uurastavat riskeeraten terveytensä.

   Poista
 9. Aiotaan pysyä kotona. Paitsi että aion syöksähdellä yksinäni kameran kanssa luontoon tämän tästä. Kierrän kaukaa kaikki kaksijalkaiset ihan varmuuden vuoksi. Mutta luontoon pitää päästä :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan, ulos ja luontoon, se on hyvää terapiaa näinä aikoina. Neljän seinän sisällä on vaara synkistyä.

   Poista
 10. Voi tuota ihanaa Neroa 💛 Bambikuva oli kaunis ja vuokot kielivät kevätajan iskeneen päälle. Kyllä karenssissa ollaan omasta halustamme, se lienee järkevintä:) Oikein hyvää mieltä molemmilla ja kevättä, saunatuvalla kannattaa oleskella kun semmonen aarre on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Irja! Oneksi on ihana Nero seurana, ei tule yksinäistä. Meidän ei tarvitse pitää edes turvaväliä, vaan sylikkäin ollaan joka päivä :)

   Poista
 11. Kevät etenee ja suo pieniä iloja kaikesta huolimatta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi on kevät. Pimeänä vuodenaikana tälläinen tilanne olisi raskaampi kestää.

   Poista
 12. Nerokin nauttii keväästä autuaan tietämättömänä maailman menosta. Onnellinen Nero! Ihanaa on ollut olla pihalla, kun aurinko paistanut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Neron elämään tilanne ei vaikuta. Ainoastaan sen, että piika on entistä enemmän kotona. Kissa nauttii kun voi viettää aikaa ulkona pitkän talven jälkeen.

   Poista
 13. Ihana mökkireissu. Ja turvallinen sellainen. Noin lyhyt matka on aika vaivaton.
  Isäni on nyt karanteenissa, kun tuli ulkomailta kotiin viikko sitten. Hänelle tuodaan ruoat postilaatikolle. Turvallisempaa niin. Ihan kaikille karanteenin merkitys ei ole ollut selvä. Se ei ole kovin mukavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parissa minuutissa tuon mökkimatkan pistelee :)
   Karanteeni ei ole kivaa, mutta tärkeää ja se on vain kestettävä. Itse yritän olla mahdollisimman pitkään vapaaehtoisessa karanteenissa.

   Poista
 14. Varmasti ihana päästä mökkitunnelmaan! Mekin toivomme voivamme piakkoin lähteä saareen. Nyt vain koiran kunnon romahtaminen romutti välittömät kevätmuuttosuunnitelmamme. Täytyy katsoa sen tila ensin ja päättää vasta sitten. Kaikkea hyvää sinulle ja Nerolle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pilvi! Kävin heti katsomassa, mitä Maurolle kuuluu, ihan itku tuli. Sydämestäni toivon hänelle parempaa vointia ja iloisempia aikoja kotisaaressa.

   Poista
 15. Kyllä, täälläkin pihapiirissä kotoillaan ja kuvaillaan vain omalla pihalla. Mökkeilkää tekin hyvillä mielin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oma pihapiiri on nyt turvallisin paikka. Me mökkeilemme tosi paljon, lähes päivittäin.

   Poista
 16. Ihan paras mökkimatka teillä ♥

  VastaaPoista
 17. Kätevää mökkeilyä. Vaihtelu tosiaan virkistää.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista