15.4.2020

Meillä podetaan

Korona ei ole vielä ulottanut lonkeroitaan tänne, mutta eläinlääkäriin oli taas asiaa.
Hain Neron taas illalla tallinparvelta olkikasasta kun ruokakupilla ei oltu käyty koko päivänä.
Jotain oli vialla, annoin kipulääkettä, soitin eläinlääkärille ja seuraavana aamuna suunnattiin vastaanotolle.
Koska näitä kohtauksia on ollut jo muutama, ajattelin, että nyt asia selvitetään perin juurin.
Nero on köhinyt viime aikoina, eikä kyse voi olla loisista, kuten usein on annettu diagnoosiksi, sillä olen huolehtinut loishäädöstä tunnollisesti.

Uusi eläinlääkärimme tutki Neroa huolellisesti ja verikokeista ilmeni, että pehtoori kärsii hypertyreoosista, eli kilpirauhasen liikatoiminnasta. Vaiva on melko yleinen varsinkin vanhemmilla kissoilla. Onko muilla kokemusta tälläisestä kissan vaivasta?
Nyt Nerolla on kilpirauhaslääkitys, jota se on saanut joka päivä jo viikon ajan. Lisäksi saimme paria muuta paranemista vahvistavaa lääkettä ja antibiootin, jota en onnistu saamaan kissaan millään keinolla. Pilleri on jättimäinen kissan kokoon verraten ja ilmeisen pahanmakuinen.
Huomenna menemme uudelleen eläinlääkäriin suunhoitoon, hampaista löytyi tulehdusta, täytyy pyytää uusi antibioottikuuri.
Nero on piristynyt ja joka ilta olemme tehneet kävelyretken niemelle lintuja katselemaan.

Rannalta löytyi erikoinen sieniviljelmä vanhasta kannosta. Aivan kuin simpukoita olisi kiinnittynyt puuhun.

Välillä lepäillään saunamökillä.

Kovasti jo kukkii puutarhassa. Tarhajouluruusu.

Kevätkaihonkukat alkavat avautua.

Lumikellot ovat jo lopettelemassa.

Krookuksia ilmaantuu jatkuvasti lisää.Välillä talvi yrittää vielä kamppailla kevään kanssa.

Nyt on maisema taas kuin joulukortista. Kevät keikuttelee.

Toivottavasti olette kaikki pysyneet terveinä. Itse mietin, olenko karanteenin päätyttyä vielä yhteiskuntakelpoinen, niin nopeasti tuntuu mökkiintyminen ja metsittyminen etenevän.

39 kommenttia:

 1. Paljon rapsutuksia ja paranemista Nerolle! <3
  Kevät tulee tosiaan keikkuen ja eilenkin tuntui, että kaikkea säätä oli tarjolla päivän aikana.
  Nytkin hiutaleita leijailee hiljalleen.

  Täälläkin ollaan kotosalla ja onneksi terveinä. Ja välillä miettii, että miten sitä on ennen johonkin muualle edes ehtinytkään, vaikka olen muutenkin aikalailla kotona.
  On se jännä nähdä, miten tämä aika muuttaa ihmisiä. Nautimmeko kotona olosta enemmän jatkosakin vai ryntäämmekö kaikkiin rientoihin oikopäätä, kun tämä korona on ohitse?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja piti vielä sanoa, että tuo sieniviljelmä on todella upea. Aivan kuin simpukoita tosiaan.

   Poista
  2. Kiitos Riina! Keväälle on tyypillistä keikutella, mutta kun koko talvena näki tuskin yhtään lunta, niin nyt ei enää kiinnostaisi yhtään tuo valkoinen.
   Kiva kuulla, että olette terveinä. Tämä aika tulee muuttamaan maailmaa pitkäksi aikaa, välillä tuntuu, että entinen oli vain unta.

   Poista
 2. Voi pientä pehtooria, tsemppiä! Kaikenlaista kremppaa alkaa seniori-iässä olla. Mustilta poistettiin viime kuussa pari hammasta, joissa oli paljon syöpymää.
  Mietin, että Naukulassa taisi jommallakummalla ikäneidoista olla tuota kilpirauhasen liika- tai vajaatoimintaa. Sieltä suunnalta voisi kysyä vertaistukea. Toivottavasti pehtoori pian toipuu hammasvaivoista ja että lääkitys auttaa pitämään kunnon kohdillaan.
  Hih, yhteiskuntakelpoisuus! Se on varmaan täälläkin koetuksella, kuljen samoissa vaatteissa, välillä vain pesen saunalla ja sitten taas päälle samat virttyneet verkkarit. Justiin mietin, miten mummomaisesti elän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pehtoori kiittää! Kissoilla kuulemma kilpirauhasen vajaatoiminta on hyvin harvinaista, vain tuota yliaktiivisuutta esiintyy yleisesti, syytä ei tiedetä. Lääkitys auttaa, mutta olen pelännyt, että sen antaminen saa välimme huonoksi, toistaiseksi on kuiten sujunut hyvin ja luottamus säilynyt.
   Kotona liikun enimmäkseen työvaatteissa ja piti oikein pohtia, miten pukeudutaan kun piti lähteä eläinlääkäriin. Piti muistaa katsoa peiliin ja kammata tukka :) Saa nähdä millainen peikko täältä ilmestyy ihmisten ilmoille, jos ilmestyy :)

   Poista
 3. Voi potilasta. Onneksi hieman parempaan päin ja lisälääkityksenkin saatte sopivampaan muotoon.
  Niin, se kevät keikuttelee. Meilläkin tuli lunta. Kukkasia ei tosin ole vielä kuin yksi lumikello :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lääkitys auttaa, onneksi saatiin viimein oikea diagnoosi.
   Nyt toivoisi kauniita puutarhatyöpäiviä eikä lumitöitä :)

   Poista
 4. Voi Neroa! Hyvä, että saitte diagnoosin ja lääkekin auttaa. Helpompaa elää sairauden kanssa, kun tietää mistä on kyse. Saisiko muuten antibiootin nestemäisenä. Ruiskulla saattaisi olla helpompi laittaa lääke kissan suuhun. Tabletista ei tahdo saada palstakaan.
  Juuson sairastaessa eläinlääkäri tutki myös kilpirauhasarvot, mutta syy huonovointisuuteen oli munuaisen vajaatoiminta. Sille ei sitten enää ollut mitään tehtävissä. Kaksi hammasta Juusolta leikattiin aikanaan pois parodontiitin vuoksi. Poika ei suostunut hampaiden harjaamisen, kun siihen ei pennusta alkaen oltu totutettu.
  Ihan omaksi piristykseksi puin aamulla ylleni oranssin paidan ja uudet villasukat. Samat vaatteet pyörivät kerta toisensa jälkeen pesukoneessa ja meikitkin ovat varmaan jo aikaa sitten kuivuneet purkkeihinsa. "Mökkiläistyminen" on edennyt vauhdikkaasti, vaikka oikeastaan huomaan tykkääväni tällaisesta hitaasta elämästä.
  Todella hieno luonnon taideteos "simpukoineen".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen tyytyväinen, että vaiva sai diagnoosin. Olen koko ajan aavistellut, että jotain on vialla kun kissa puolivuosittain sairastuu mystisesti. Aiemmin onnistuin antamaan antibioottipillerin murskaamalla sen katkarapujen joukkoon. Tämä pilleri on varmaan tarkoitettu hevosille, puolikastakaan ei saamitenkään kätkettyä ruokaan ja nesteeseen sekoitettunakin sitä tulee niin paljon, etten viitsi kissaa kiduttaa. Priorisoin nyt tuon peruslääkkeen, sillä Nero pitää saada totutettua sen jatkuvaan käyttöön. Onneksi Neron muut arvot olivat normaalit.
   Samat vaatteet täälläkin on käytössä vuorottain. Kauppareissulle yritän pukeutua vähän siistimmin, mutta aina samoihin kuteisiin, jotka sitten voi heittää pesukoneeseen. Huulipunakin säästyy, koska käytän ulkomaailmassa asioidessani hengityssuojainta.
   Minun elämäni oli ennenkin hidasta, mutta näköjään on vielä varaa hidastaa :)

   Poista
 5. Tänä keväänä mökkiintyminen ja metsittyminen on vakava uhka myös kaupunkilaisille... Onneksi on kuitenkin puutarha, ja onneksi kevät etenee - vaikka välillä sataisikin lunta. Hyvää vointia kissalle ja emännälle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kaisa! Jännä kokemus, miten tälläinen karanteenielämä muuttaa ihmistä. Jokaisen on tutustuttava paremmin itseensä ja toivottavasti tilanne synnyttää oivalluksia. Toden totta, onneksi on puutarha.

   Poista
 6. Halauksia Nerolle! Onpas kevät keikutellut esille soma kukkia puutarhaasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nero kiittää! Keikkumista on, nyt taas paistaa aurinko eikä lunta näy missään. Toivottavasti kukat kestävät keikuttelun.

   Poista
 7. Kokemusta on antibiootista joka maistui maksalta. Hän söi raksujen seassa ilman ongelmia, mutta paha olo siitä tuli ja piti mennä sohvan alle :( Lyhyt kuuri oli ok kuitenkin, vaikka pahalta tuntuikin (minusta).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy pyytää lääkäriltä hyvänmakuista antibioottia. Meillä oli aluksi neljä lääkettä, kaksi nestemäistä (kilpirauhas- ja tulehduskipulääke) ja kaksi tablettia (ruokahalua lisäävä ja antibiootti). Kissalle on todella vaikea antaa lääkkeitä, huijaamalla ne saa parhaiten menemään.

   Poista
 8. Voi Nero! Muista ottaa lääkkeet kiltisti, niin jaksat saalistaa paremmin jyrsijöitä! - Pepsi ja Max

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yök, noita troppeja! Mutta piian mieliksi nielaisen ne.

   Poista
 9. Kunnioittavia hellyyden osoituksia Nerolle, osaat varmasti tulkitä tämän käytäntöön sopivalla tavalla :-) Toipumista ja parempia päiviä!

  VastaaPoista
 10. On kokemusta kissan kilpirauhasen liikatoiminnasta. Kissan vointi parani heti kun oikea diagnoosi ja lääke saatiin. Aluksi sopivaa annosta joutui vähän hakemaan ottamalla verikoe 1-2 kuukauden välein, mutta nyt on jo pitkään ollut sama annos aamuin illoin. Lääkkeen antokin on sujunut yllättävän kivuttomasti. Meillä on nestemäinen lääke, jonka annan ruiskulla suuhun, mutta tablettejakin on olemassa. Tsemiut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että lääke ja sen antaminen toimivat. Meillä on myös nestemäinen lääke, se on minusta helpompi kuin tabletti ja varmempi kun näkee, että se varmasti päätyy kissaan :} Pitäisi antaa kaksi kertaa päivässä, mutta lääkäri sanoi, että voi antaa kerrallakin. Sillä mennään nyt, katsotaan, miten tulevaisuudessa. Eiköhän Nero viisaana kissana ymmärrä, että lääkkeillä välttää kammottavat lääkärireissut.

   Poista
 11. Paranemisia Nerolle! Lumi teki taas sen, että jänöt söivät taas paremman puutteessa osan krookusten aluista. Onneksi niitä vielä tulee. Siellä on kauniita kukkijoita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nero juuri yhtenä päivänä hälyytti ikkunassa, että pihaan on tulossa rusakko. Kävin sanomassa pitkäkorvalle, että täällä ollaan karanteenissa, eikä vieraita sallita. Toistaiseksi ovat krookukset saaneet olla rauhassa. Tulppaanien lehdet ovat selvästi parempia.

   Poista
 12. Ikävää, kun siellä voidaan kurjasti, toivotaan, että Neron vointi kohenee ja pääsette kunnolla nauttimaan kevään tulosta - joka nyt ei oikein osaa päättää, tullako vai eikö tulla. Kevätkukkijat ja muuttolinnut sentään ovat päättäväisiä ja ilahduttavat niin puutarhuria kuin toipilaitakin. Täällä tehdään etätyötä vain muutama päivä viikossa, joten pukeutumista on jatkettava :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nero voi jo paremmin. Olemme retkeilleet rantametsässä ahkerasti säästä huolimatta. On hyvä säilyttää kosketus sivistykseen, ettei aivan peikkoudu :)

   Poista
 13. Voi pientä. On se kamalaa kun eläimilläkin on samoja vaivoja kuin ihmisillä, eivät vaan osaa reppanat kertoa mikä vaivaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi on eläinlääkäreitä. Aina kaikki vaivat eivät sielläkään tule ilmi, mutta nyt päätin nostaa kissan pöydälle, että selvitetään nämä huonovointisuuskohtaukset perin juurin. Tieto helpottaa.

   Poista
 14. Eläimen sairastuminen on aina suuri huolenaihe. Onneksi Nero voi jo paremmin etkä sinäkään ole sairastunut. Toivottavasti saamme pysyä terveinä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti pysymme kaikki terveenä eikä sosiaalinen eristäytyminen kestä loputtomiin. Nero on taas iloinen kissa, apean eläimen katsominen aiheuttaa suurta huolta.

   Poista
 15. Voi Neroa. Onneksi on jo pirteämpi.
  Kauniita kevään kukkia sinulla on vaikka tänään taitaakin lumipeite verhota koko maan.
  Mukavaa päivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lunta tuli taas reippaasti, mutta nyt se on melkein kadonnut. Saa nähdä mitä huomenna tulee taivaalta 😺

   Poista
 16. Voi pientä potilasta. Täältä paljon rapsutuksia ja silityksiä.

  Itse törmäsin viime kesänä kilpirauhasen liikatoimintaan, kun Herra Karvajalka käytettiin useaan otteeseen lääkärissä. Viimeisellä kerralla otettiin verikokeita. Kilppariarvo oli normaali, mutta eläinlääkäri mainitsi asian niin monta kertaa, että oli pakko tutkia netistä lisätietoa. Jos oikein ymmärsin, niin kilpirauhasen liikatoiminta on selvä, jos arvo ylittää normirajat, mutta voi olla myös silloin, jos menee rajojen alapuolelle. Meillä oltiin aika lähellä alarajaa ja seuraavan kerran haluan, että tutkitaan taas ko. arvo. Herra Karvajalka pesee itseään kovasti ja se voi olla yksi kilpirauhasen liikatoiminnan merkki.

  Kaunista kevään jatkoa teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nerolla raja-arvot ylittyivät selvästi, joten diagnoosi on varmaan oikea. Nerolla ei ollut muita oireita kuin ajoittaista köhimistä ja rokahalun vaihtelua. Lääke tuntuu tehoavan ja tänään kisulla oli hammashuolto ja antibiootti annettiin pistoksena. Sain vielä piikin kotiin, sunnuntaina annettavaksi. Toivottavasti se onnistuu paremmin kuin jättipilleri.

   Poista
 17. Tsemppiä Nerolle ja palvelusväelle että ongelma ratkeaa ja poteminen loppuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katja! Toivotaan, että Nero alkaa pulskistua ja vointi kohenee.

   Poista
 18. Nerolle paljon tsemppiä,ota lääkkeet ja lepäile riittävästi. Kevään ja kesän tullen olet jälleen reipas oma itsesi. ♥♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nero kiittää! Eiköhän tämä tästä iloksi muutu kun kevät etenee.

   Poista
 19. Nerolle voimia paranemiseen! Ja mökkiytyminen käy yllättävän kätevästi, kun sen kokee itselleen mieluisaksi puuhaksi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tita! Tämän karanteenin jälkeen osaa varmasti arvostaa ihmisten seuraa enemmän kuin ennen.

   Poista

Kiitos kommentista