24.4.2020

Ilottomia päiviä

Uskallanko tulla ruokakupille?
Meillä on elelty vaisuissa tunnelmissa. Lääkkeenanto hiertää välejämme ja piikitys oli viimeinen pisara. Nero parka tuntee olonsa turvattomaksi kun jatkuvasti kidutetaan.
Tosin kilpirauhaslääkkeen anto onnistuu jo ilman pyyhettäkin ja kissa vain alistuu toimenpiteeseen.
Punkkihäätökin pitäisi vielä lisätä kiusaaviin asioihin.
Minä olen purkanut pahaa oloani rikkaruohoihin ja Nero vaeltelee levottomana ympärillä minua kartellen. Ei paljon puhuta.
Rantalenkillä ollaan kuitenkin käyty joka ilta ja vähän sylitelty saunamökillä.
Toissa-aamuna tapahtui jotakin lähes sydämen pysäyttävää.

Heräsin noin kello 5 kovaan huutoon. Itseasiassa karmivaan kissan huutoon.
Pomppasin ylös ja näin, yleensä hyvin hiljaisen, Neron kiljuvan täyttä kurkkua kissanluukun edustalla, sisäpuolella. Ajattelin, että sillä on kaameita kipuja ja yritin nostaa sen syliin tutkiakseni, mutta kissa yritti purra minua ja livahti ulos. Ryntäsin sen perään, mutta Nero pinkaisi talon alle.
Syvästä unesta, vireystila nousi nopeasti nollasta sataan.
Muutamassa sekunnissa olin pukeutunut, hakenut Neron kantokopan vintiltä, pakannut viimeaikaset potilaskertomukset ja tarkistanut eläinsairaalan puhelinnumeron.
Tarvittiin vielä potilas.
Epätoivoisena menin ulos ja huutelin Neroa ja kissa tulikin talon alta ihan muina pehtooreina, eikä näyttänyt yhtää kivuliaalta, mutta kyljestä roikkui karvatuppoja.

Asian laita selvisikin pian. Valkotornado on saapunut paikkakunnalle. Korvat luimussa se vaani Neroa. Se oli ehkä suunnitellut sisälletuloa ja Nero kehotti kovasanaisesti pitämään sosiaalista etäisyyttä.

Jättiläiskissa, jolla on enkelin ulkonäkö, mutta paholaisen luonne terrorisoi viime kesänä koko kylän kissapopulaatiota kilometrien säteellä. Muutamankin emännän kanssa pohdimme, mitä sen kanssa pitäisi tehdä, kukaan ei tiedä kenen se on, mutta jonkun mökkiläisen varmasti koska se ilmestyy tänne aina sesonkiaikaan.
Meille se murtautui sisään kissanluukusta ja pani hyrskyn myrskyn. Siitä kerroin täällä.
Ilmeisesti Valkotornado muisti minut ja lyllersi nopeasti pellon yli. Sinne se jäi metsänreunaan kyyläämään, mutta poistui kun jäin pihalle puuhastelemaan. Nero vaikutti tyytyväiseltä.

Pehtoori hoitaa ahkerasti puksipuita, ne ovat kohta lehdettömiä.
Onneksi ei tullutkaan sairaalareissua. Oikeastaan olen tyytyväinen, ettei Neron hermostuneisuus johdukaan minusta ja hoitotoimenpiteistä, vaan syynä on reviiritaistelu ja sissielämän vaatimukset.
Toivon, että pian taas saan oman iloisen kissani takaisin.
Olen kysellyt kaikilta lähinaapureilta, mutta kukaan ei tiedä kenelle hirviökissa kuuluu.
Aion ladata vesitykin valmiiksi jos se vielä ilmestyy tänne Neroa kiusaamaan.

PS.
Blogger ilmoitti, että kuva-ongelma on korjattu. Jos vielä jatkuu kehotettiin poistamaan selaimen evästeet ja cache. Joku pelkäsi, että kuvat ovat kadonneet iäksi kun ei ole tallentanut niitä ollenkaan koneelleen. Mutta jos kuvat on ladattu suoraan, esim. kameran muistikortilta niin ne ovat tallessa Bloggerin (Googlen) albumiarkistossa.
https://get.google.com/albumarchive/

Iloista viikonloppua kaikille!

44 kommenttia:

  1. No, onpa teillä ollut tapahtumia ja jännitystä. Onneksi Nerolle ei tullutkaan sairaalareissua ja toivottavasti valkotornado pysyy nyt poissa.
    Onpa kamalaa Nerollekin, että joutuu yhtäkkiä kotikontujaan puolustelemaan ja niistä taistelemaan.
    Rauhallisempia ja iloisempia aikoja teille kummallekin! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Riina! Neron elämä on ollut viimeaikoina vähän liian stressaavaa. Toivottavasti rauha palautuu nopeasti näille konnuille.

      Poista
  2. Jopas on kurja ja röyhkeä valkoinen vieras! Toivottavasti se pysyttelee jatkossa poissa ja saatte Neron kanssa olla rauhassa. Lähetän teille iloisia ajatuksia ja leppoisan kevään toivotuksia! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, iloiset ajatukset otetaan ilolla vastaan.
      Röyhkimys saa minulta huutia jos vielä ilmaantuu tänne riehumaan.

      Poista
  3. Hyvä Nero! Olet oikea pehtoori ja hoidat tehtäväsi vaikka piika välillä muuta epäileekin ja tuntuu kiusaavan hoidoilla. Vahdi hyvin reviiriä! - Pepsi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä kissaa koetellaan kun pitää hoitaa toukotöitä ja viettää sissielämää reviirisodassa. Huokaus.

      Poista
  4. Valkotornado on osuva nimi. Aika rontti tuo vieraileva kissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En voinut kuvitella, että kissa voi olla noin riidanhaluinen ja röyhkeä. Onhan täällä nähty vieraskissoja aiemminkin, mutta ei tuollaista kiusaajaa.

      Poista
  5. Voi itku ja kauhistus, ja helpotuskin! Huh miten ikävää, että siellä on tuollainen terroristi. Olisi kivaa, jos omistajat pitäisivät sitä valjaissa tai tekisivät tarhan, ihan kissan omankin turvallisuuden vuoksi, ja Neron hyvin tärkeän terveyden ylläpitämiseksi myös! Paljon tsemppiä teille molemmille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Saila! Minuakin vähän huolestuttaa Valkotornadon turvallisuus, moni vaara vaanii noin laajasti liikkuvaa kissaa, se voi jäädä vaikka vahingossa vangiksi johonkin rakennukseen, kun ei tunnu pelkäävän mitään. Se on kaunis kuin poutapilvi sinisine silmineen, mutta ulkonäkö pettää :)

      Poista
  6. Olipas taas oikea jännitystarina. Sydän lakkasi takomasta, kun se päättyi hyvin.
    Harmi, että seutua terrorisoi tuollainen "erilainen nuori". Kunpa saisitte tietää omistajan ja ehdottaa hänelle kissan kulkemisen rajoittamista.
    Nero näyttää kuvissa hyvinvoivalta. Sen turkki kiiltää auringossa ja katse on kirkas. Kyllä se varmaan pian taas palautuu omaksi iloiseksi prinssiksi.
    Mukavaa ja vähän rauhallisempaa viikonloppua teille kummallekin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Nero voi fyysisesti paremmin, kunhan stressi vielä helpottaisi ja ilo palaisi päiviimme. Sääkin viileni, ei ole mukavaa päivystää ulkona yötä päivää.

      Poista
  7. No,jo oli tornado! Meillä koira myös suhtautuu minuun välillä epäluuloisesti, kun minä teen meillä kaikki ikävät asiat. Siksi haluan antaa aina ruoan, että teen kivojakin asioita. Toki myös linkitän ja leikin. Hyvä, että sinut hyväksytty kuitenkin rantalenkkiseuraksi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Psykologia on erittäin tärkeää eläimen hoidossa, täytyy korvata ikäviä asioita kivoilla jutuilla. Rannalla leikitän Neroa, että se saa purkaa reviiriongelmien ja muun kuormituksen tuomia paineita. Ja saunamökissä sylittelykin on ok.

      Poista
    2. Niin on tärkeää, kaikki vaan eivät sitä oivalla. Tablettini keksi taas omiaan: en siis linkitä koiraa vaan lenkitän!

      Poista
    3. Luin kyllä ihan oikein 😊

      Poista
  8. Harmi juttu tuo valkoinen "kaunotar"
    Tuo Neron karmiva huuto oli varmasti säikäyttävä, on todella mahtava se ääni jonka kissa saa aikaiseksi kun se on joko ahdistunut, pelkää tai hyökkävä vihollista vastaan. Meidä Aku-kissa aikoinaan joutui vastakkain erään "rantakissan"kanssa. Aku oli suuri ja voimakas kissa ja sillä hetkellä kiinni liekaassa ison multakasan reunassa.Liekanaru oli kiinni rautakangessa ja kanki syvällä multakasassa. Siihen jäi kanki ja liekanaru valjaineen maata vasten ja kissat menivät peräkanaa yli peltojen ja pysähtyivät ison ojan pohjalle. Aku tuli muina miehinä kotiin ja rauha palasi. Rantakissa häipyi rantahuvilalleen ja sen pituinen se tarina.
    En minä yleensä pitänyt Akua liekaassa, mutta kun siinä lähistöllä tein puutarhahommia niin kissa viihtyi luonani ja minä sain omat hommani tehtyä.
    Rantakissa ei enää palanut tai ei ainakaan meidän pihalle, mutta se ääni jonka Aku suustaan pääsi oli kyllä karmaiseva.
    Valkoisella kissalla on pehmeä näyttää puolipitkältä, ehkä se on jokin roturisteytys tai sitten vain valkoinen maatiainen. Hännässä on jotain raitaa? Onko se sinisilmäinen?
    Voi kun sen omistaja olisi tiedossa ja ottaisi kissansa talteen.
    Nerolle rapsut ja lohdutukset.♥ ja Piialle myös ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Raili! Kissojen äänirepertuaari on häkellyttävä. Kun on ollut tätä sairastelua, niin luulin, että kissasta lähtee henki. Aivan hirveä tunne kun luulin, että se huutaa tuskissaan. Onneksi oli vain taisteluhuutoa.
      Valkotornadolla on pitkä ja paksu, vitivalkoinen turkki ja musta häntä. Silmät ovat siniset ja turkki on aina hyvin harjatun näköinen. Sen pää on yli kaksi kertaa suurempi kuin Nerolla, joten suuri koko ei ole vain turkin tuuheutta. Jotain aatelista siinä on.
      Tuollainen uhoaja voi helposti täällä maalla kohdata vahvempansa, jos ei kotikissoista niin villieläimistä. Se liikkuu aika laajalla alueella, kun esimerkiksi Nero pysyttelee kotikulmilla. Vähän outoa, että omistaja uskaltaa päästää sen yöksi ulos. Kyselin eläinlääkäreiltäkin, mutta kukaan ei tunne tapausta. Noin erikoisen upean kissan kyllä muistaisi, sanoi tohtori.
      Toivottavasti se pelkää minua tarpeeksi, että pysyttelee poissa.

      Poista
  9. Voi Neroa, ei yhtään mukavaa kun tuollainen pahansisuinen paholainen ilmestyy omalle rauhalliselle reviirille.
    Täällä tuli mökkeilemään tänään naapurin Veikka-kissa, sekin tapaus joka ei kunnioita reviiriä yhtään. Toisessa naapurissa asuu vakituisesti neljä kissaa ja en ole koskaan nähnyt niitä meidän pihassa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näillä main asustaa myös paljon kissoja, mutta reviirit ovat selvät. Aina joskus joku kulkuri kokeilee onneaan, mutta oppii kyllä. Nuo kaupunkilaiskissat eivät näköjään osaa käyttäytyä.
      Yritämme Neron kanssa yhdessä pitää reviirimme puolia.

      Poista
  10. Meillä ulkoilee kaikkien naapureiden kissat vapaana tässä ympäristössä. Konflikteilta nykyään ollaan säästytty, kun pahimmat tappelupukarit ovat vanhentuneet. Meidän Lakritsa ja naapurin Pallo ottivat usein yhteen meidän tontilla ja yleensä se oli meidän kissa jota paikattiin. Palloa ei ole näkynyt pitkään aikaan, mutta tiedän sen olevan hengissä, kun naapuri sitä joka päivä huutaa sisälle. Vanhat pojat ovat molemmat jo reilusti yli kymmenen vuotiaita. Meidän Lakritsa taisi olla Neron ikäluokkaa. Täyttää 14 -vuotta nyt toukokuussa.

    Muiden kissojen kanssa elo on sopuisampaa ollut. Yhden naapurin kanssa naurettiin, kun kulmakunnan kissat oleilevat talvisin heidän vanhassa heinäladossaan, mikä on meidän pihatien päässä. Hauska katsella, kun joka puolelta tulevat kissan jäljet kohti latoa. Mutta ilmeisesti ovat siellä aina eri aikaan, koska tappeluita ei ole.

    Meillä Lakritsa antaa hoitaa itseään ja ottaa matolääkkeenkin kädestä suoraan. Nuorena kissana koettu näyttelyura varmaan totutti niin käsittelyyn, että pikku hoitotoimenpiteet ei sitä järkytä.
    Mutta asia mikä sitä järkyttää, on tyttären perheen koira, Benja. Ne eivät voi sietää toisiaan ja nytkin kun Benja ja Kuukuna oli meillä 3 päivää hoidossa, kissaa ei paljon näkynyt. Huojennus oli suuri, kun kissa tuli koiran palautuksen seuraavana aamuna tallille. Se on kuitenkin vanha kissa, joten aina hieman huolettaa, jos sitä ei päivään näy!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On täälläkin ollut kissatappeluita ja olen joutunut Neroa paikkuuttamaan kun jokin puremahaava on tulehtunut. Nykyisin on ollut tappeluita harvoin, kulmakunnan kissat tuntevat toisensa ja eripura on lähinnä kyttäämistä.
      Lakritsa on juuri Neron ikäinen, sillä Nero täyttää 14 juhannuksen tienoilla.
      Neron villi tausta tekee siitä varovaisen ja vaikka onkin nykyisin sylikissa, on luottamus edelleen ohut.
      Onkohan Lakritsa ainoa kissa, joka ottaa matolääkkeen itse 😺

      Poista
  11. Onpa kurjaa, että valkoinen yrittää vallata pehtoorin ja muiden valtakuntia. Kerrassaan ikävä tilanne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valkoinen saisi kernaasti olla täällä silmänilona jos osaisi käyttäytyä paremmin.

      Poista
  12. Kovaa menoa. Onneksi rauha palautui pehtoorille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt on ollut rauhallisempaa, toivottavasti Valkotornado pysyy poissa.

      Poista
  13. Huhhuh, onpas siellä draamaa, Nero parka, tsemppiä hänelle! Kevät on monelle kissalle levotonta aikaa. Onpa tuo tosiaan aika prinsessan näköinen katti mutta mistä lie saanut v-mäisen luonteensa. Kunpa selviäisi kenen kissa on!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Linda! Valkotornadon levottomuus ei ikävä kyllä rajoitu kevääseen, mutta toivottavasti se alkaa karttaa meitä, kuten viime kesänäkin. Monta kissaa haettiin puusta viime vuonna kun Valkotornado pani tuulemaan. Itse se istui joskus alaoksilla ja pelokas uhri keikkui latvuksissa. Pelottava olento.

      Poista
    2. Toivottavasti! Mimmallakin oli se yksi jota Arkkiviholliseksi kutsuin, sitä ei ole nyt tosin näkynyt. Mimma kun on sisäkissa niin se hyväkäs tuli verkotetun ikkunan alle tuijottamaan Mimmaa, joka sen seurauksena kihisi raivosta ja olisi halunnut vetää toista kuonoon ja minäkin yritin sitä kissaa häätää huutelemalla ikkuasta mutta siinähän se vaan istui - aivan kuin ilkkuen. Valkoiset kissat ovat muuten niitä kaikkein äkäisimpiä koska monet niistä ovat kuuroja. Se voi selittää myös tuon vihaisen käytöksen joka voi syntyä ihan pelosta. Linkki yhteen artikkeliin: https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/totta-vai-tarua-valkoiset-kissat-ovat-usein-kuuroja/3306342#gs.4oy00d

      Poista
    3. Kissat ovat tarkkoja reviiristään ja tunkeilijoita ei katsota hyvällä. Valkotornado ei vaikuta vähääkään pelokkaalta, koska se tunki itsensä kissanluukusta sisäänkin. Se kiertää ympäri kylää ja etsii kissauhreja 😼 Vähän huolettaa sen puolesta jos on kuuro ja valkoisena hyvin näkyvä, sitä voi uhata moni vaara, semminkin kun ei tunnu pelkäävän mitään. Nero on oppinut olemaan ympäristön suhteen hyvin varovainen ja vähän pelokaskin, eikä se liiku laajalla alueella, jolloin liikennekään ei ole uhkana.
      Nyt en ole nähnyt enkä kuullut Valkotornadoa ja Nero on hitusen rennompi.

      Poista
  14. Huh, olipa herätys! Onneksi Nero on kunnossa.

    VastaaPoista
  15. Ompa draamaa kissojen maailmassa, hyvä kuitenkin että asia selvisi ja olet löytänyt aseen millä hallita tilannetta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi kissat eivät tykkää vedestä ja aseena se on vaaraton.

      Poista
  16. Reviireille seikkailleet vieraat kissat tuovat päänvaivaa varmasti Nerolle, samoin meidän Sulolle! Hyvä, että Nero niin pontevasti kotia puolusti ja sai piiankin reippaasti hereille - onneksi kipu ei kovaa ääntä tuottanut vaan tunkeilija! Meillä Sulolla on taas reviiritaistot parhaimmillaan, kuonossa haava ja toinen etutassu arka. Muuten sankari on kunnossa - no Sulo tappelee vaikka itsekseen jos tulee aika pitkäksi ja saalistanut hän on ja siksi mietinki, onko tassun aristus teatteria vai totta. Tassu näytti ihan terveeltä kuitenkin.

    Kaikkea hyvää Nerolle ja sinulle, toivottavasti vointinne on erinomainen! Kiitos tuosta bloggeriasiasta, minulla hävisi yhden postauksen kaikki kuvat, onneksi ne oli tallessa. Epäilin vahvasti omaa taidottomuuttani kuvien katoamisessa.

    Mukavaa vappuviikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nero ei ole moneen vuoteen ollut haavoilla tappeluiden takia, onneksi. Joskus olen käynyt sitä lääkärissäkin paikkuuttamassa. Sulo on tomera ja pitää reviiristään huolta, hyökkäys on paras puolustus -metodilla 😊
      Nero on hirveän väsynyt ja innoton, lääke ilmeisesti väsyttää. Ruoka onneksi maistuu taas, se ainakin on hyvä merkki.
      Mukavaa viikkoa sinnekin!

      Poista
  17. Lämmin tervehdys (aamuisen lumipeitteen jälkeisestä) Tampesterista ❤️
    Yritän tass kerran palailla blogistanian pariin kaiken tämän mökkiytymisen keskellä, vaikkei tämä nyt tosiasiassa meikäläisen elämää ihan kauhiasti olekaan heilauttanut suuntaan jos toiseenkaan.
    Toivottavasti teillä Neron kanssa elämä palailee omiin tuttuihin uomiinsa kaiken kokemanne jälkeen, olishan se mukavampi olla kun olis kunnolla puheväleissä 😉
    Täältä myös 🐈🐾-terveiset ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pepi! Kiva kuulla sinusta pitkästä aikaa. Nero on leppynyt ja lääkekurimuksesta huolimatta ollaan taas puhe- ja syliväleissä. Tunkeilija on toistaiseksi pysynyt pois, eikä Neron tarvitse enää partioida reviirillä yötä päivää. Voidaan taas viettää lastuaikaa.

      Poista
  18. No voi että. Ikävää on lääkkeenanto kissalle. Itse en raskinut vanhusta kiusata enää punkkilääkkeillä sillä kerran istutin sen syliin ja ruuttasin suuhun ja ajattelin että tämähän menee hyvin, kunnes ruisku lensi lattialle ja veri virtasi antajasta:) Sen jälkeen laitoin punkkiaineen liuoksena niskaan, josta se imeytyy ihonalaisesti samoin tein madotuksen. Ikäviä ovat myös reviirikiistat, siitä on omakohtaisia kokemuksia. Pinkku oli tosi arka eikä kauaksi lähtenyt joten aina oli kutsu etäisyydellä talosta. Halauksia Nerolle ja iloisempaa valpurin aikaa molemmille💖

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Irja! Nero on aina saanut punkkihäädön niskaliuoksena, samoin matolääkkeen useimmiten. Kilpirauhaslääkkeen antaminen on alkanut sujua, eihän kissa sitä mielellään ota, mutta alistuu, eikä pyyhettäkään enää tarvita. Reviirikiistat stressaavat ja pilaavat leppoisan tunnelman.

      Poista
  19. Sun täytyy teettää itsestäsi sellainen pahvifiguuri ja laittaa se pihalle vähän säikyttelemään ;)

    Tsemppiä lääkityksiin ja toivottavasti jossain vaiheessa Nerokin antaa anteeksi ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä idea 😀 Pahvifiguuri ja sille vesipyssy.
      Lääkitys tulee jatkumaan lopun ikää, joten jonkinlainen konsessus tässä täytyy saada aikaiseksi. Luottamus on nyt pahasti rapissut.

      Poista

Kiitos kommentista