29.3.2024

Eteenpäin


Lämmin kiitos kaikille osanotosta ja Neron muistamisesta.
Tunnelmat aaltoilevat, joskus menee paremmin.
Aurinkoisen päivän kunniaksi siirsin eilen kukat kuistilta portaalle, jos vaikka joku perhonen tai pörriäinen olisi jo herännyt. Niitä ei vielä näkynyt, onneksi nukkuvat vielä.

Aiemmin joulukukaksi tuomittu hyasintti on ilahduttavasti päässyt eri väreissä kevätkukkien valikoimaan. 

Suuri ja kaunis tarhajouluruusu kitui lähes hengiltä, mutta vielä yksi osa sinnittelee ja odottaa maan sulamista päästäkseen puutarhaan.


 

Kellarista löytyi ruukullinen krookuksia, toin ne sisään kasvamaan, saa nähdä ehtivätkö ennen puutarhan airuita. Minimaaliset lumikellon piipot näin jo pilkistävän jään läpi eteläseinustalla.

Meillä on vielä paljon lunta ja kukkapenkeillä erityisen paljon, koska niiden suojaksi olen sitä kasannut talven aikana.

Nerolle on tullut muistokukkia, tässä yksi miniruusu uurnan vierellä.

Hyvää pääsiäistä kaikille!

20 kommenttia:

 1. Levollista pääsiäistä myös sinulle!
  Toivotaan, että aurinkokin jonain päivänä näyttäytyisi ja sulattaisi vähän lumia.
  Meillä on jo lumet sulaneet, pieniä piippojakin näkyy siellä täällä.
  Pääsiäiseksi olen kukittanut kasvihuoneen, siellä eilen jo pörräsivät naapurin mehiläispöntöistä puhdistuslennolleen lähteneet mehiläiset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos , Marja. Eilen auriko jo sulatteli lunta ja tänään tehtävä jäänee vesisateelle. Rantametsikkö on jo lumeton ja pääsen ripustelemaan uusia linnunpönttöjä. Sinun kasvihuoneesi on upea kevätparatiisi.

   Poista
 2. Ihanaa Pääsiäisen aikaa sinulle.
  Meillä lumitilanne suurinpiirtein sama täällä Nurmeksessa. Ei tosin puiden alla ole vielä pälviä. Viimeviikolla saimme 10 cm lisää uutta lunta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tämä piha on 500 km Nurmeksesta etelään, melko tasainen lumitilanne :)

   Poista
 3. Valoisaa pääsiäistä sinulle!
  Karvaisen ystävän poismeno ei heti unohdu, eikä niin ole tarkoituskaan. Meidän Juuso muutti pilven reunalle 2018. Yhä tunnen sen tassujen pehmeän otteen varpaissani aamupalaa syödessäni. Olen iloinen, että olen saanut kokea pitkän yhteiselon viisaan kissan kaverina.
  Teillä on valtavasti lunta siihen nähden, että ymmärtääkseni asut kohtalaisen eteläisessä osassa maatamme. Eiköhän nämä pääsiäisen lämpöasteet ja vesisateet madalla hankea ja lisää pälvipaikkoja puutarhassasi. Hyvää kannattaa odottaa.
  Sinulla on kauniita sipulikukkia. Hyasintissa on hienot värit. Kuinka monta eri väristä hyasinttia samassa kukassa.
  Oikein hyvää pääsiäistä ja lämmin halaus toipuessasi Neron menetyksestä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. KiitosTarja! Suuret puut pihan reunalla estävät aurinkoa sulattamasta lunta nopeasti, mutta kyllä se joka päivä vajenee. Tähän aikaan maan paljastumista odottaa malttamattomana. Onneksi sipulikukat ruukuissa tuovat väriä ja iloa.

   Poista
 4. Aivan ihanat kukat!! Tuon hyasintin väritys on huikea ja kirjopikarililjat ovat aina upeita. Kivasti yhdistetty. Pitäisi muistaa syksyllä laittaa joitain sipuleita ruukkuun talveksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talvi yllätti viime vuonna ja krookuksia jäi istuttamatta, ne ilahduttavat nyt ruukussa. Joskus olen istuttanut myös tulppaaneita ruukkuun syksyllä, ne tuovat aikaisen kevään.

   Poista
 5. Hienon värinen hyasintti. Siellä on vielä valtavasti lunta, onneksi sulaa sitten vauhdilla kunhan alkuun pääsee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On hienoa, että hyasintit ovat tulleet myös kevätkukiksi, ne ovat upeita. Jossain vaiheessa lumi häipyy, se on varmaa.

   Poista
 6. Toivottavasti jouluruususi sinnittelee vielä hetken . Kaunis uurna Nerolla .
  Huosintti on jännän värinen en ole ennen tällaista väriä nähnyt .
  Hyvää pääsiäisen aikaa .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nila! Jouluruusu oli suuri pehko, mutta onneksi edes vähän on jäljellä. Uskon, että se selviää maan sulamiseen viileällä ja valoisalla kuistilla.

   Poista
 7. Hyvää pääsiäistä myös sinulle!

  VastaaPoista
 8. Kiitos Cheri 💛 valoa elämääsi ja hyvää pääsiäistä Sinulle, on varmasti vaikea ajatella juhlia ilman ystävää. Uurna on hienostunut ja sopii Neron kaltaiselle olennolle. Tarhajouluruusu selvisi talvesta ja krookukset ilahduttavat jo varhain keväällä. Elämä koostuu pienistä iloista, jotka kantavat huomiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pienien asioiden avulla mennään päivästä toiseen, tietäen, että jossain vaiheessa helpottaa. Uurna on Neron väliaikainen maja, kesällä hän pääsee puutarhaan lepäämään. Astian ole saanut joskus synttärilahjaksi vuoden nuorelta muotoilijalta, eli on hyvin Neron arvolle sopiva. Puutarha alkaa pian tuottaa puuhaa ja iloa.

   Poista
 9. Valoisaa pääsiäisen aikaa❣️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämmin kiitos, sinistä taivasta näkyvissä ja aurinkokin pilkistää.

   Poista
 10. Osanottoni Neron poismenon vuoksi.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista