20.3.2024

Tassun jäljet katosivat


Surun lamaannuttamana kerron Neron ystäville, että hän poistui luotani 23.2.
Elimme yhdessä vähän vaille 18 vuotta ja melkein 24/7. Uuteen tottuminen vie aikansa ja tyhjä tila, joka jäi on paljon kissan kokoa suurempi.
Postauksen kuvan etsiminen aiheutti surun tsunamin, joka pyyhkäisee jalat alta ja kaikkialla täällä katse kohtaa vain poissaolon.
On ollut vaikeaa, mutta ehkä yhteyden tunne vähitellen haurastuu ja muistot muuttuvat vähemmän kipeiksi, jopa iloisiksi.
Nero eli elämänsä onnellisena loppuun asti.

Viimeinen kuva Nerosta, tai vain hänen kuorestaan.


66 kommenttia:

 1. Olen hyvin pahoillani. Voimia. Olen ajatellut Neroa.

  VastaaPoista
 2. Voi, miten surullista
  Lämmin halaus sinulle ❤️
  Ymmärrän surusi ja ikäväsi, rakkaan kissaystävän poismeno jättää suuren tyhjän aukon sydämeen.
  Nero sai viettää kanssasi pitkän ja onnellisen kissanelämän, parhaan mahdollisen.
  Suru ja kaipaus on pitkän aikaa musertavaa, mutta ajan kanssa tulevat ajatuksiin myös kauniit muistot yhteisestä ajastanne. ❤️

  VastaaPoista
 3. Lämmin osanotto suruusi. Muistan aina Neron persoonallisena seikkailijana ja kanssakulkijanasi. Hyvää matkaa hänelle.

  VastaaPoista
 4. Voi Nero <3 Osanotto tilan johtajan menetyksestä! Ymmärrämme että nyt on outoa kävellä rantaan ilman Neron suojelevaa seuraa ja tuvassa on hiljaista - Pepsi, Max ja emäntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos osanotosta, täältä puuttuu nyt valtavasti.

   Poista
 5. Osanottoni! Nero oli meidänkin perheen suosikki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nettimartta, Nerolla oli paljon ystäviä ja se lohduttaa minua.

   Poista
 6. Osanotto suruusi 💔❤️ Nero oli suuri sielu ❤️

  VastaaPoista
 7. Lämmin osanotto pohjattomaan suruusi. ♥ Itku tuli tätä lukiessa. Lepää rauhassa Nero. ♥ Teillä oli upea ja pitkä matka yhdessä. Kun rakas kissakumppani lähtee viereltä, se tyhjyys on vaan liian suurta. Muistan tunteen vielä niin hyvin. Onneksi ikuinen rakkaus ja muistot jäävät sydämeen elämään.

  VastaaPoista
 8. Kiitos lohduttavista sanoista Linda. Nero oli ihana kumppani ja suuri opettaja. Kiitollisuus jää ja muistot.

  VastaaPoista
 9. Kivipellon Saila21.3.2024 klo 10.29.00

  Lämmin osanottoni suureen suruusi ❤️! Kevyet mullat Nerolle, lepää rauhassa ❤️! Pitkän matkan saitte yhdessä kulkea, Nero oli viisas kissa, rakas! Kauniit muistot ja rakkaus eivät koskaan kuole! Lämmin halaus sinulle ❤️!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saila, pitkä yhteinen matka jää muistoihin ikuisiksi ajoiksi. Surun yli on luovittava ja luotettava siihen, että se vähitellen väistyy eivätkä muistot enää tunnu kipeiltä.

   Poista
 10. Osanottoni, Nero oli kissoista suurimpia. Suru väistyy, mutta kyllä se aluksi tekee ihan helkkarin kipeää. Alman lähdöstä on nyt kolme kuukautta ja edelleenkin tulee välillä kestämättömiä ikävän ja surun hetkiä. Minulla auttoi kun taloon tuli heti uusi kissa, pennun hoivaaminen ja leikittäminen on vienyt ajatuksen pois ikävästä ja surusta.
  Ja kiitos kun jaoit Neron matkan meidän kanssamme, Nero tulee jäämään aina meidän lukijoiden mieliimme.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katja kauniista sanoistasi, lohdutuksesta ja vertaistuesta. Osanottoni Alman poismenon johdosta, ikävä kulkee aaltoina, joskus on parempi päivä, mutta suru vaanii koko ajan nurkan takana. Nero oli hieno persoona, lohduttaja ja kavereista paras.Nyt ei olisi reilua hankkia uutta kissaa heti, se vertautuisi liikaa Neroon, vaikka se tietysti olisi täysin oma persoonansa. Ehkä se olisi parasta lääkettä.

   Poista
 11. Otan osaa suruusi. Oli aina mukava nähdä kuvia Nerosta ja lukea teidän yhteiselosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämmin kiitos osanotosta ja Neron muistamisesta.

   Poista
 12. Voi tätä surun aaltoa, vaikea tässä on itkulta kirjoittaa. Ihana Nero. Pehmoinen ja persoonallinen samettipantteri.
  Väistämätöntähän se on, että iäkäs lemmikki poistuu viereltä, mutta ei se silti helpota. Se varmaan helpottaa, että tietää, kuinka onnellisen elämän Nero vietti. Ihan parhaan, mitä kissalle suodaan. Yhteinen aikanne oli ihanaa ja arvokasta.
  Otan osaa valtavaan suruusi. Voimia päivittäiseen (ja öiseen) tyhjyyteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saila. Vaikka väistämättömän tietää, ei siihen voi mitenkään varautua. Tyhjyyden tunne on valtava, ihan kaikki täällä muistuttaa Nerosta ja se tekee kipeää.
   Olen ollut poissa somesta ja kävin varmuuden vuoksi tarkastamassa, että teidän pojat voivat hyvin.

   Poista
  2. Kiitos, täällä elellään vielä täydessä vahvuudessa tietäen, että pojilla on elämän ehtoopuoli menossa. Mustin kanssa olemme jutelleet Nerosta ja pitäneet pienen mustan muistotilaisuuden.
   Neroa tulee kyllä muisteltua vielä monen moneen kertaan, hän oli rakas myös ruudun välityksellä.

   Poista
  3. Kiitos Saila ja Musti, Neron ikätoveri ja samis. Vaikka sylikissa Nero vierasti muita ihmisiä sai hän silti laajan ystäväpiirin. Ikävä on kova, eikä mikään tunnu sujuvan ilman kissa-avustajaa.

   Poista
 13. Kovasti voimia, Nero oli enemmän kuin musta ihana kissa. Nero oli ystävä joka toi iloa ja rakkautta meille kaikille. Kiitos että saimme tuntea ja kokea Neron elämää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Lohduttavaa, että Neron ystävät muistavat.

   Poista
 14. Otan osaa suureen suruun ♥

  VastaaPoista
 15. Lämmin osanotto. Nero jätti kyllä tassunjälkeensä moneen sydämeen <3

  Olen avaruuksien kissa,

  olen kissa ihmeellinen.

  Olen unien, tähtien kissa,

  tulin takaa pilvien.

  Minä rakensin teille talon,

  jossa paljon rakastetaan.

  Nyt takaisin lähden,

  mutta palaan uniinne toisinaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anu, miten ihana kyyneleet kirvoittava runo. Nerolla oli laaja ystäväpiiri.

   Poista
 16. Osanottoni <3. Noin pitkään yhteiselon aikaan on kertynyt valtavan paljon ihania muistoja ja yhdessäolon hetkiä. Niiden myötä voimia sinulle ja jaksamista eteenpäin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sirkku! Meidän yhteiselomme oli niin tiivistä, että puolet puuttuu elämästä. Aika tekee tehtävänsä ja uuteen tottuu vähitellen, mutta muistot jäävät.

   Poista
 17. On niin surullista luopua rakkaasta eläinystävästä. Kuinka usein ajatteleekaan ja hakee katseella, ennen kuin muistaa taas tapahtuneen. Muistot ovat haikeita, mutta myös kauniita ja arvokkaita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nero oli kaikessa läsnä, ahkera apulainen. Nyt pitäisi pärjätä ilman, mutta se mikä oli ei katoa muistista.

   Poista
 18. Tiedän miten kissaystävän poismeno kirpaisee ja suru on suunnaton. Surun muoto vähitellen muuttaa muotoaan ja muistot ne tulevat lohduttaen tilalle. Nero oli suuri persoona ja sinulle rakas ystävä ja kaveri. Saitte kulkea pitkän yhteisen ajan ja kokemuksesta tiedän,että
  vain aika tuo tullessaan lohdun ja voit iloita kaikesta siitä mitä yhdessä Neron kanssa saitte kokea.
  Terveisin Molley ja Maija kissa. ♥ ♥

  VastaaPoista
 19. Kiitos Molley ja Maija lohduttavista sanoista. Tuntuu hyvältä saada vertaistukea ja nähdä, että Nero muistetaan täällä Blogistaniassa vaikka viime vuosina olenkin harvakseltaan postaillut kuulumisia.

  VastaaPoista
 20. Otan osaa Neron poismenon johdosta. Kiitos, kun jaoit sen elämän tarinaa täällä blogissa ja kiitos, että jaoit myös tarinan lopun. Jaksamisia❣️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saraheinä! Nero sai monta ystävää täällä ja toki päätösjaksokin pitää esittää. Olen iloinen, että näin moni vielä muistaa mustaa seikkailijaa lämmöllä.

   Poista
 21. Olipa surullisia kuulumisia.

  Olen todella pahoillani teidän pitkän yhteisen taipaleenne päättymisestä. Nerolla oli suuri sielu ja poismenonsa koskettaa kovin monia ruudun tälläkin puolen. Aikanaan kun saatiin Neronkin elämää täällä niin tiiviisti seurata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Annukka! Nero jätti jälkeensä suuren tyhjiön.

   Poista
 22. Voi, miten surullista!
  Nero sai elää hyvän ja arvokkaan pitkän elämän.
  Uskon tyhjyyden tunteen olevan niin voimasta. Itse seniorikoiran omistajana ajattelen sisäisellä kauhulla sitä päivää kun koirasta pitää luopua.
  Voimia sinulle

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pirjo! Tämä suru on hinta lemmikin kiintymyksestä, rakkaudesta ja sen tuomasta ilosta. Vaikka väistämättömän tietää, niin se tulee aina yllätyksenä, eikä kannata haaskata yhteisiä päiviä sen ajattelemiseen.

   Poista
 23. Nero sai elää hyvän elämän. Parempaa ei yksikään kissa olisi voinut toivoa. Tiedän että surusi on suuri ja kaipuu kestää pitkään.

  VastaaPoista
 24. Kiitos Neron muistamisesta, Sude. Kovasti ikävöin kumppaniani, mutta uskon, että hänen elämänsä oli onnellinen ja se lohduttaa.

  VastaaPoista
 25. Lämpimät osanottomme. Pauliina ja Tia❤️

  VastaaPoista
 26. Suru lemmikin menettämisestä on varmasti suuri, mutta onneksi jäljellä ovat kaikki kauniit muistot.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suru on raskas kantaa, mutta muistot eivät katoa.

   Poista
 27. Voi ihana rakas Nero 💛 olit pitkään elämässäni, alkuun lehden kautta, jonka hankin pelkästään Pehtoorin vuoksi. Sitten löysin Teidät täältä. On kovin vaikea löytää lohduttavia sanoja. Nero eli hienon ja hyvän elämän rakastavan ihmisensä kanssa. Voiko sen parempaa kissa toivoa. Voimia ja valoa elämääsi. En jaksanut tätä heti edes kirjoittaa, anna anteeksi:(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos osanotosta Irja, olet ollut Neron uskollinen ystävä pitkään. Nero eli täyttä kissan elämää ja hoiti hyvin piikaansa sekä tilukset. Suru ja kaipaus ovat täyttäneet päiväni.

   Poista
 28. Voi Nero! 💔 Ihanan elämän sai hän kanssasi viettää. Voimia kaipaukseesi ja suruusi Cheri!

  VastaaPoista
 29. Kiitos, Marketta! Kaverin menettäminen on hyvin vaikeaa, vieläkin itken joka päivä.

  VastaaPoista
 30. Lämmin osanottoni. <3 On niin surullista, että joudumme luopumaan rakkaistamme eikä siihen tyhjyyteen voi mitenkään varautua. Onneksi muistot eivät katoa koskaan.

  VastaaPoista
 31. Kiitos, Kati! Nyt muistot vielä tuovat kyyneleet, mutta ajan myötä voi varmasti muistella hyvillä mielin sitä miten paljon iloa Nero toi elämääni.

  VastaaPoista
 32. Luin nyt vasta tämän suru-uutisen. Ihan todella kamalaa, olen pahoillani <3 Onneksi muistot ihanasta Nerosta elävät <3 Voimia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Eeva. On ollut uskomattoman raskasta, mutta vähitellen olen alkanut ymmärtää, ettei Neroa enää ole. Silti vieläkin joskus olen kuulevinani kissanluukun kolahduksen.

   Poista
 33. Suuri osanottoni. Itku tuotaa kuvaa katsoessa pääsi. Rakkaasta lemmikistä luopuminen on todella kova paikka. Iso voimahali.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista