10.3.2013

Katsotaan, sanoi lääkäri

Meillä hanget vain kasvavat korkeutta.
Tarkastelin jälkeä Neron kaulalla ja mietin, ettei se olekaan puremajälki, kissa raapi sitä, iho näytti olevan rikki laajemmalta alueelta ja visvainen. Lähdettiin lauantain päivystykseen. Nero ei tykkää automatkoista, se voi pahoin, naukuu ja tärisee. Perillä lääkärissä prinssi käyttäytyy aina moitteettomasti. Jonossa oli pari koiraa ennen meitä, ne eivät oikein osanneet käyttäytyä, Neron boxista (joka on suuri ja tarkoitettu koiralle) kuului uhkaavaa murinaa ja kun yksi koira työnsi nokkansa liian lähelle, tempaisi kissa käpälällä boxin seinään niin että koira hyppäsi kiltisti muutaman metrin kauemmaksi.
Muut asiakkaat ihastelivat Neroa ja sanoivat, että kyllä näkee, että on rotukissa. Onhan maatiainenkin rotu, vai mitä?

Lääkäri päätteli, että kaulassa on kynnen jälki ja antoi varmuuden vuoksi antibioottipiikin. Otettiin myös loishäätö, jotta minun ei tarvitse hermoilla sen kanssa kotona. En tiedä kumpi meistä kärsii enemmän näistä lääkärireissuista. Tunnen suurta syyllisyyttä vaikka tiedän, että kissan parhaaksi tässä toimitaan. Nero oli järkyttynyt ja koko iltapäivä kului hyvittelyyn; loikoiltiin sylikkäin, ulkoiltiin vähän ja Nero sai herkkuaan, keitettyä seitiä.

Tänään, jos metsurit eivät tule töihin lähdetään pienelle metsäretkelle, sillä rantametsään on aurattu tie. Mukavaa sunnuntaita kaikille, nautitaan auringosta!

63 kommenttia:

 1. Toivotaan Nerolle pikaista paranemista ja pysyvää rauhan tilaa reviirillään! Upeat pakkaskuvat.

  Tiedän tuon syyllisyystunteen jostain syystä niin hyvin...Vaikka Helmi kyllä antaa anteeksi sillä hetkellä kun kuljetusboksin ovi avataan kotona.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nero on ihan kunnossa ja viilettää jo töissä, kaulan jälki kutittaa, mutta ei tunnu haittaavan muuten. Olemme joutuneet onneksi käymään harvoin lääkärissä.

   Poista
 2. Komea kissa! Toivottavasti se paranee pian.

  Tuo syyllisyys- ja pakottava hoivaamistunne on tuttua. Meidän koira loukkaantui hengenvaarallisesti 9 kk ikäisenä ja siitä alkoi valtava hoivakierre. Kun koira oli jo ihan terve, pelko sen menettämisestä oli kai niin iskostunut, että meille oli kehkeytynyt pahoja tapoja 'hyvittelyistämme'. Jossain vaiheessa huomasin, että ei hemmetti, meillä on iso huonokäytöksinen koira, mikä on meidän syytä, kun annamme sille kaikki periksi. Sitten alkoi käytöskoulu - ennen kaikkea isäntien. Nyt se on tosi hyväkäytöksinen, mutta jäikö läheisriippuvaisuus? ;) Ehkä, muttei se haittaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaulan ihovamma ei tunnu haittaavan kissaa. Meillä on paha läheisriippuvuus, mikä johtuu siitä, että Nero entisenä villikissana on hyvin arka muiden ihmisten suhteen. On ymmärrettävää, että kiitollisuudesta lemmikin toipumisesta haluaa hyvitellä sitä, mutta koirien kanssa on oltava tarkkana, niillä on johtajapyrkimyksiä ja ne käyttävät jokaisen suotuisan tilanteen hyväkseen. Käytöskoulu on sekä koiran, että isännän parhaaksi :)

   Poista
 3. Voi että, minä niin ymmärrän mistä puhut. Minusta tuntuu näiden kaikkien meidän neljän kanssa, että rääkätään vaikka autetaan. Automatkat ovat jokaiselle (yhdessä tai erikseen) ihan hirvittäviä ja itelläkin aina kyynel silmässä. Sinne ei viedä ellei ole ihan ehdoton pakko.

  Pikaista paranemista komealle mustalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun pitää aina psyykata itseäni ennen eläinlääkärikeikkaa, etten vaikuttaisi hermostuneelta. Onneksi ei ole pitkä matka, mutta juuri nuo matkat ovat kurjimmat. Nero ei paljon puhu tai juttelee hyvin hiljaisella äänellä, mutta matkoilla tulee hyvinkin äänekästä surullista noottia.

   Poista
 4. Parempi katsoa kuin katua - ja tuskinpa Nerokaan "pakollisista" hemmotteluhetkistä reissun jälkeen huonoa tykkää :D

  Että sulla on komea kissa!! Nero on oikea kollien kolli, ja kun vielä osaat kuvata, niin lopputulos on nautittava!
  Mukavaa sunnuntaita teille molemmille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Prinssi tykkää tietenkin hemmottelusta ja huomiosta, onneksi on myös helposti anteeksiantava tyyppi. On se komea ja keväthankien upea kontrasti.

   Poista
 5. Pikaista paranemista komealle prinssille Tänän aamulla kaunis
  aurinkoinen kylmä 26 astetta meillä pakkaista.
  Mukavaa sunnuntaipäivää! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Meilläkin pakkanen kipusi korkeisiin lukemiin yöllä. Onneksi aurinko pystyy jo lämmittäpään päiviä.

   Poista
 6. Komea kaveri, ja luonnettakin näyttää löytyvän silmistä päätellen. Paranemisia hälle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luonnetta löytyy kotitarpeiksi, häntä ei pakoteta eikä määräillä :)

   Poista
 7. Pikaista paranemista Nerolle,hyvää pyhäpäivää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Onneksi on vain pintavika :) Ne yleensä paranevat nopeasti.

   Poista
 8. Kiva kun kaikki on nyt hoidettu samalla reissulla :) Kyllä kaula siitä paranee. Meilläkin nuo automatkat ovat keljuinta kissan elämässä. Menomatkat lääkäriin ovat mahdotonta karjumista, mutta otiintullessa ollaan tyytyväisinä hiljaa. Kissalla on tunnetusti hyvä suuntavaisto, niin tietävät että kotiin mennään. Voi olla kyllä kokemuksesta opittuakin osakis mukana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kotimatkalla meilläkin on vähän rauhallisempaa, kissalla on hyvä muisti ja se tietänee kokemuksestakin, että toinen matka on kotiin päin :) Kissalla on jokin ylimääräinen aisti suuntia varten ja mietinkin matkalla, että nopea autolla liikkuminen varmaankin ärsyttää tosi paljon. Onneksi kaikki meni hyvin, eikä jouduttu kauaa odottelemaan.

   Poista
 9. Hyvä, että Nero osaa laittaa koirat järjestykseen. Meillä Silkkitassun pasmat ovat menneet pari kertaa aivan sekaisin, kun joku koiriin tottunut kissa on vain tuijotellut sitä silmiin ja sähissyt ehkä vähän. Silloin iskee epävarmuus koiraneitiin. Hyvä niin, tuumaa emäntä.:) Pitkäkuono ei onneksi kissoista välitäkään. Ihanaa sunnuntaita ja pikaista paranemista prinssille, kohta kutsuu aurinko!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kissat kai yleensäkin pärjäävät aika hyvin koirille, tosin naapurin isovillakoira aina tilaisuuden tullen ajaa Neron puuhun. Koira vastaanotolla oli vain utelias, heillä on kuulemma kotonakin kissa, mutta täytyyhän koiran saada haistaa. Näytti huvittavalta kun koira luuli, että minä murisen ja se katseli mina hämmentyneenä. Hiihtelemään!

   Poista
 10. Komea on kissasi ja toivottavasti antibiootit auttavat. Meillä olisi taas edessä eläinlääkärireissu, meidän koirulimme allergia ei ota asettuakseen vaikka mitä tekisi..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kätevä tuollainen pitkävaikutteinen antibioottipiikki, ei tarvitse taistella pillereiden kanssa, se kun on kissoilla vähän hankalaa. Koirien allergiat voivat olla todella hankalia, niitä on tuttavapiirissäkin esiintynyt paljon ja yleensä johtuvat ruoasta. Koirien kuivamuonan varastopunkki aiheuttaa paljon allergioita kuten myös maitotuotteet joillekin. Ne ovat kyllä yhtä vaikeita todeta kuin ihmisilläkin, oikeastaan vain kokeilemalla saa selville mikä allergian aiheuttaa. Toivottavasti koiruli saa apua ja allergiasta päästään eroon.

   Poista
 11. Paranemista toivotan minäkin. Kauhulla odotan itsekin, mitä kaksi vanhempaamme tuumivat kun pitää heidät viedä taas rokotukseen ja loishäätöön nyt keväällä. Emppu ei varsinkaan pidä ollenkaan autoilusta tai kopista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kissathan eivät paljon naarmuista piittaa :) Meidän ei olisi tarvinnut tänä keväänä mennä ollenkaan lääkäriin ilman tuota ihovammaa. Rokotukset otetaan lääkärin ohjeen mukaan vain joka toinen vuosi ja loishäätö hoidetaan liuoksella yleensä kotona. Toivotaan, että lääkärimatkoja tulee harvoin, rokotukset tietysti täytyy hoitaa. Tsemppiä lääkärireissuun.

   Poista
 12. Hyvä, että Nero sai antibiootit, niin eipä tarvitse olla huolissaan. Pikaista paranemista, näyttää tosin kunnossa olevan kun noin viilettää hankien keskellä :) Upeet kuvat! Meillä tänään kaksi kissaa haistoi ulkoilmaa ikkunanraosta ja yksi (pitkäkarvainen Gebsu) hypähti tasolle vain kääntyäkseen takaisin siälle ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Nero ei tunnu piittaavaan ihovammastaan, tuntuu, että se haittasi enemmän minua. Nerokaan ei näillä pakkasilla pyydä vielä aamutuimaan ulos, vasta sitten kun minä herään. Aurinko houkuttelee sen liikkeelle vaikka ihmettelenkin miten se tarkenee tuolla kovassa pakkasessa, taitaa olla enimmäkseen sisätiloissa tallissa tai aitassa. Tai ottaa aurinkoa jossakin kivassa paikassa, musta turkki kerää mukavasti lämpöä.

   Poista
 13. Kyllä maatiainen on ehdottomasti rotukissa ja Nero rodun mallikas edustaja :) Toivottavasti haava paranee pian.

  Leppoisaa sunnuntaina Cherille ja Prinssille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Anna. Kyllä Nero on rotukissa ja varsin mallikas sellainen :) Haava ei tunnu prinssiä haittaavan, vähän vain kutittaa.

   Poista
 14. Voi toista, inhottavia tuollaiset lääkärireissut, vaikka hyvää niillä vain tarkoitetaan :/ Totta kai maatiainen on rotu!!! :) Ihanan aurinkoista sunnuntaita teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tiina! Matkat ovat inhotuslistan ykkösiä. Ollaan hyviä tuttuja eläinlääkärin kanssa ja hän huikkasi vastaanottohuoneesta tervehdyksen Nerolle kun astuimme sisään, asiakkaat varmaan ajattelivat, ettei maatiaisia noin arvokkaasti tervehditä :) Maatiainen on hyvä ja terve rotu :)

   Poista
 15. Aurinko paistelee täälläkin pohjan perukoilla :)
  Mukavaa päivää Cherille ja Nerolle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Riikka! Taitaa aurinko sulostuttaa koko maatamme, nautitaan siitä!

   Poista
 16. Auringonpaistetta sinne! Nyt on onneksi hoidot saatu, hyvä kuitenkin niin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ei noita vammoja uskalla jäädä katselemaan, niistä voi kehkeytyä vakavampia juttuja varsinkin kun kissa luuhaa ties missä heinäkasoissa ja voi saada haavaan bakteereja. Onneksi lääkärikeikan murheet unohtuvat nopeasti.

   Poista
 17. Nero ainakin on rotukissa, ei epäilystäkään :) Nero ymmärtää kyllä viisaana miehenä, että parastansa tarkoitat.
  Ihanaa aurinkopäivää teille.
  Meillä aurinkokissa Lara kellottelee auringonsäteissä, kyläluuta Romeö puolestaan lähti aamutuimaan kyläilemään mummulaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä minäkin haluan uskoa, että Nero jotenkin ymmärtää, että lääkärikäynneillä on syynsä. Sillähän on kokemusta kuolemanporteilta paluusta, jolloin lääkäri toi helpotusta. Vai on teillä kyläluutakin :)

   Poista
 18. Eläinlääkärikäynnit ovat ikäviä, mutta kissan parhaaksi niitä tehdään. Uskotaan siihen että antibiootit tepsivät, ja varmasti teitä molempia auttoi eilinen hemmotteluiltapäivä.
  Kylläpä Neron turkki kiiltääkin upeasti! Ja maatiainen ON rotu. Aurinkoista sunnuntaita teille♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Voimille kävi molemmille, joten hemmotteluhetket olivat kummallekin tarpeeseen. Nerolla on todella kiiltävä, joustava, pehmeä ja puhdas turkki, mutta kyllä me molemmat hoidammekin sitä jatkuvasti :)

   Poista
 19. Maaliskuussa hormoonit jyllää ja noita tappelunjälkiä tahtoo ilmestyä. Ei sille mitään mahda, luonnon laille :) Nero on niin komea kolli, ettei ihme että se joutuu taisteluihin.
  Ylimääräistä hellittelyä ei koskaan ole liikaa, ei kissan mielestä ainakaan =).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä ovat jokakeväisiä riesoja. Ajattelin vain, että kaulassa saattaa olla jotain allergiaa kun karva puuttui isohkolta alueelta. Nero kyllä pitää puolensa jos reviirille ilmestyy tunkeilijoita. Joskus pitää illalla myöhään lähteä tarkastamaan rajalinjoja ja kävelemme läheiselle ladolle asti, se riittää ja Nero palaa mielellään takaisin tuvan lämpöön yöunille. Eipä tuo ole hellittelystä pilalle mennyt :)

   Poista
 20. Valtavan ihana kuva, tuo ensimmäinen.
  Toivottavasti lääkkeet puree ja raapimajälki rauhoittuu!!
  Mukavia auringonpaisteisia päiviä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samat sanat. Mahtavat kuvat!

   Poista
  2. Kiitos, Hyvä Mieli ja Jonna!

   Poista
 21. Toivottavasti Neron kaula tulee kuntoon! Nero on kyllä tosi majesteetillisen näköinen tuossa ylimmässä kuvassa;) Tietää, että "maailma on mun". Ja meillä on sama juttu Viirun kanssa; automatkat on kauhistuksia. Jo nyt odottelen pelolla kesän reissuja maalle.
  Ihanaa, aurinkoista päivää sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, käytiin jo tutkimassa kaadettua metsää. Prinssi osaa majesteettiset elkeet :) Pelottaisi ajatellakin pitempiä automatkoja, silloinkin kun Nero oli saanut myrkkyä ja täysin apaattinen se jaksoi automatkalla protestoida.

   Poista
 22. Onpas teillä ollut reissu, mutta hyvä että tuli hoidettua, toivotaan pikaista paranemista :) mukavaa sunnuntaita toivotaan että aurinko paistaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, aurinko on hellinyt koko päivän ja ottanut mittaa pakkasesta. Ihanaa taivaansineä ja häikäisevää kirkkautta.

   Poista
 23. Hyvä että on varmuudeksi terästetty Neron vastustuskykyä ... On se varmaan aika koetus sekä sinulle että Nerolle nuo lääkärireissut - luottavaisena Nero kuitenkin jaksaa reissut - ja jälkeenpäin on mukava helpottuneena olla hellittävänä! Nauti kirkkaista hankiaisista - upeat kuvat Nerosta - kiiltävässä turkissä säihkyy keväinen aurinko :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on jo koettelemukset unohdettu ja anteeksi annettu :) Tänään nautimme yhteisestä metsälenkistä ja se jos mikä oli kissan mieleen, nähtiin oraviakin. Nero kävi siestalle ja minä lähden kohta hiihtolenkille.

   Poista
 24. Pikaista paranemista Nerolle. Kyllä niin on jalorotuinen maatiaiskissa, prinssiainesta! Komea ja hyvinvoiva turkki kiiltelee kauniisti keväthangilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jalorotuinen maatiainen on hyvä määritelmä :) Onneksi Nero ei ole sairas, pieni tapaturma vain, mutta minä olen hyvä hermoilemaan kissan hyvinvoinnin kanssa.

   Poista
 25. Toivottavasti Prinssi tulee äkkiä kuntoon. Lääkärireissut eivät ole kivoja, mutta ne ovat tarpeellisia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta, ne ovat tarpeellisia ja ihanaa, että on lääkäri, jonka luokse pääsee hakemaan apua. Kipuilun ja sairastamisen kanssa eläminen olisi paljon stressaavampaa.

   Poista
 26. Nero näyttää niin komealta hankien keskellä ja auringonsäteissä! Toivottavasti taisteluvammat paranevat pia. Sellaista se on, seikkailijan elämä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sellainen on vapauden hinta, mutta hyvin on onneksi kaikki. Vammat paranevat omaa tahtiaan.

   Poista
 27. Toivottavasti kaikki järjestyy ja antibiootti auttaa. Rotukissalle rapsutuksia! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Prinssi vaikuttaa pirteältä, rapsutukset menevät perille, Nero kiittää!

   Poista
 28. Nero on rotukissa, jos kuka! Onneksi sai apua vaivaansa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parasta maatiaisvalioluokkaa ;) On helpottavaa kun apua on saatavilla nopeasti.

   Poista
 29. Lääkärireisut eivät ole koskaan mukavia -eritoten kissojen, jotka yleensä inhoavat matkustamista. Mutta hyvä, että tuli hoidettua. Voit sinäkin vähän rauhoittua huolestumiselta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on juuri tuo matkustaminen, lääkärissä menee ihan hyvin, ei tule noottia, hoidot otetaan tyynenä vastaan ja käyttäydytään kaikin puolin mallikelpoisesti, mutta autossa olo on kurjaa. Minulta putosi huolikuorma samoilla antibiooteilla.

   Poista
 30. Nerolle pikaista paranemista! Mukavaa viikkoa, Cheri!

  VastaaPoista
 31. Toivottavasti antibiootista on apua! Omituiselta kuulostaa tuo haava, ettei ole sitten vaikka joku rautanaula, johon on osunut ja tulehtunut.

  Mukavaa viikkoa molemmille ja pikaista paranemista pienemmälle:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos meiltä molemmilta! Luulen, että toinen kissa on raapaissut Neroa tai voihan olla, että hän on itsekin raapinut kun tuntuu, että jälki kutiaa. Ei tiedä mitä on voinut tapahtua kun kissa luuhaa ulkorakennuksissa ja niiden alla. Ei tunnu haava Neroa haittaavan, joten varmaan antibiootti auttoi.

   Poista

Kiitos kommentista