19.3.2013

Ulkoruokinnassa

Nappasin keittiön ikkunasta kuvan ulkoruokailupaikastamme. Päivän tee/kahvihetkinä on voinut istuskella auringossa, mutta kuten kuvasta näkyy lumesta ei ole puutetta.

Neron musta olemus imee tehokkaasti auringonsäteitä ja kissan on lähdettävä välillä varjoon vilvoittelemaan.
Talven lumia on kuulemma vielä toimittamatta, mutta kai varastot kohta jo loppuvat. Huomenna on kevätpäiväntasaus ja valo voittaa pimeän, toivottavasti pian myös lämpö voittaa pakkasen.

Valoisaa viikkoa kaikille!

48 kommenttia:

 1. Lunta vielä riittää, todellakin. Onneksi kevätaurinko paistaa ja lämmittää. Ja fiksu kissa osaa lähteä varjoon vilvoittelemaan.

  VastaaPoista
 2. Lunta riittää, mutta juuri nyt kaatuu puita auringon edestä ja se pääsee kohta sulattamaan hanget. Nerolla on mainio auringonkerääjä ja pakkaskestävyys.

  VastaaPoista
 3. Lunta ja kylmyyttä piisaa. Eilen oli ihan tajuttoman kylmä päivä. Mulla oli kaksi villatakkia, untuvatakki ja toppahousut ja yhtään ei ollut liikaa päällä! Mikä kevät tämä tällainen on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meille eivät ole viimat vielä ehtineet ja nuo korkeat lumiseinämät suojaavat hyvin tuulilta. Viime keväät ovat olleet myöhästelevää laatua.

   Poista
 4. Ihanan eksoottisen näköinen :). Kylmä ja lämmin yhtäaikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuossa tarkeni hyvin lueskella kun aurinko paistoi täydeltä terältä.

   Poista
 5. Mikäs tuossa on olla möllötellä, jos ei tuule. Meillä on ollut sikamaisen kylmä tuuli viime päivät, mutta ilokseen joka päivä huomaa, että etelänpuolisilta tienvierustoilta ja jalkakäytäviltä lumet hupenee... ja paljastaa tajuttomat määrät roskaa... Tämä roskaisuus on nykyään ihan käsittämätön asia... mutta se siitä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä ollaan oltu tuulilta suojassa. Jos meillä alkaa näkyä roskia, ei voi syyttää kuin itseään :) Mutta muistan kaupungista keväiset kävelyt työhuoneelle kun kaikki paikat olivat täynnä koiranpaskaa, ei mikään kevätmieltä nostattava näky.

   Poista
 6. ompa viihtyisä talvipenkki, täällä ei vielä tarkene ...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On llut mukavaa ottaa aurinkoa, siitä onkin ollut pulaa viime kuukausina.

   Poista
 7. Hartaasti minäkin toivon niitä lämpeneviä kelejä ja sulavia lumia!
  Onneksi on lohtuna edellisien keväiden kokemukset, että kyllä se on ennenkin tullut! :)
  Nero näyttää ottavan oikein aurinkoenergiaa, turkki upeasti kiiltää auringossa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se ennenkin tullut :) Ja viime vuosina oikein pikakelauksella kun on päässyt vauhtiin. Nero nauttii auringosta, mutta odottelee myös malttamattomana lumien lähtö ja siten avautuvia laajempia kulkureittejä.

   Poista
 8. Onpa siellä kärryssä komea baarimikko ;-)
  Houkuttelevan näköinen kahvittelupaikka, vaikka onkin lumikanjonissa! Eiköhän pistetä huomenna pystyyn talvenselätystanssit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sain kirpparilta ilmaiseksi noin hienon baarikärryn, ei tarvitse lähtee hakemaan kalusteita hankien takaa varastosta. Kotibaristi tarkasti tuotteen ja havaitsi hyväksi, myöhemmin laitoin vielä oman pehmusteen prinssille tuohon alahyllylle, siinä on hyvä ottaa aurinkoa. Talvenselätystanssit kuulostaa hyvältä. Minulla on täällä pari komeaa metsuria pihapiirissä, jospa hakisin heitä tanssiin huomenna :)

   Poista
 9. Viihtyisä penkki,kunhan ilmat vahän läpenesivät,aikaa vie kunnes nuo lumet on sulaneet.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä juhannukseen mennessä lumet ovat kadonneet ihan varmasti :) Totta puhuen en ole täysin epätoivoinen, sillä kokemuksesta tiedän, ettän lumivallit katoavat yllättävän nopeasti.

   Poista
 10. Jestas, hieno paikka, kyllä tuossa kelpaa päiväkahvit juoda, ja hei Cheri nuo sun salusiini"housut" on älyttömän ihanat <3 meenkin heti äänestämään.
  Mukavaa viikon jatkoa ja oli kiva tavata lauantaina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Juuri tuossa tuli taas juotua kaffet. Oli tosiaan kiva tavata, sinutkin olen "tuntenut" jo pitkään :) Kiva jos pidät kilpailukuvasta.

   Poista
 11. Oi kuin houkuttelevan paikan olet tehnyt, kyllä tuossa kelpaa istuskella ja miettiä maailman menoa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auringosta pitää nauttia vaikka onkin vähän viileää, tai siis suorastaan kylmää :)

   Poista
 12. Näyttää ihanalta, mutta onpa teillä tosiaan lunta!!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, meiltä ei lumi ihan pian lopu :) Mutta mukava tuossa on viettää kahvihetkeä ja haaveilla kesästä.

   Poista
 13. Kylmin maaliskuu 50:n vuoteen oli lööpissä, sen kyllä uskoo kun tuonne viimaan lähtee. Mutta onhan kiva paikka teillä juoda päiväkaffet ja säähän on pukeutumiskysymys:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ilmankos on tuntunut niin kylmältä, en muista kylmempää maaliskuuta :) Sää on pukeutumiskysymys ja onneksi saamme kuitenkin nauttia auringosta.

   Poista
 14. Viihtyisä kahvittelupaikka teillä! Ehkä Nerolle pieni päivänvarjo kuumimpaan aikaan? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyykin askarrella Nerolle päivänvarjo vaikka sateenvarjosta. Maineeni näillä kylillä sen kuin kasvaisi :)

   Poista
 15. Vastaukset
  1. Onneksi on aurinkoa, vaikka kevään lämpöä saa vielä odotella.

   Poista
 16. Näyttääpä ihanalle ja houkuttelevalle tuo paikka auringossa. Kelpaa siinä ottaa kevätaurinkoa ja hörppiä kaakaota tai kahvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä on oikein mukavaa istuskella kuuman juoman kanssa, mutta vain jos aurinko lämmittää.

   Poista
 17. Minäkin olisin mielelläni ulkoruokinnassa, jos olisi noin komia platsi, ihana :) nyt vaan nauttimaan päivän d-vitamiiniannoksista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auringon valo tekee hyvää, vakiopaikkani talon seinustalla on vielä pelkkää hankea. Lumivallit ovat pienentäneet pihaa, onneksi sentään vähän kalusteita mahtuu luodulle alueelle.

   Poista
 18. Kutsuvan näköinen oleilupaikka!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auringon paistaessa se kutsuu vähän liikaakiin pois työn äärestä :)

   Poista
 19. Aivan ihana paikka! Kävin äänestämässä sun kaunista kuvaa:) Meilläkin on muuten hanget korkeat nietokset, jokohan nuo juhannukseen mennessä sulais...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Alexandra! Eiköhän me juhannuksena jo keikailla kukkamekossa paljain varpain :)

   Poista
 20. Ooh, mikä ihana paikka kera ihanan seuran :) Mulla on ollut tapana juoda kahveet terassilla heti, kun pikkuisen lämpiää mutta nyt tuo on unohtunut, lieneekö syynä tuuli mikä menee luihin ja ytimiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan nyt aika kylmä eikä tuulella tarkene edes auringossa. Meillä alkaa ulkoruokinta heti kun aurinko vähänkin lämmittää.

   Poista
 21. Meille talviruokailu oikeasti ulkona on aina ollut se juttu. Puutarhaa voi hyödyntää ympäri vuoden, kun muistaa heti lumien alkaessa sataa aurata sinne kunnon polut ja istuma-alueet. Sitten vain korituoleja, huopia, ruokaa, termosmukeja etc.

  Kyllä tämä hellä, valkoinen lumi voittaa ziljoonasti huhtikuun likaisen loskan. Huhtikuu luo myös paineita niin itseen kuin kodin kunnostukseen. Toiseen olen varautuntu sisulla ja toiseen hennon vihreällä maalilla.

  Aurinkoisia maaliskuun päiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ulkoruokailussa on oma hohtonsa ja ihan kohta pääsee jo nautiskelemaan aamiaisenkin ulkona seinustalla. Ja kyllä sydäntalvellakin kuppi kuumaa maistuu mainiolta hankien keskellä.
   Puhtaissa tuulen siloittamissa hangissa on hohtoa, mutta kyllä niistä on saanut jo nauttia ihan kyllikseen.
   Huhtikuu vaatii omat voimavaransa, mutta sisu ja hennon vihreä maali auttavat varmasti :)
   Hohtavia päiviä sinullekin!

   Poista
 22. Nerolla on kätevä turkki, kun kulkee oma auringonkerääjä aina mukana. Täällä päin (maalla, Koski Tl:ssä) on niin kylmää ja viimaista, ettei auringonpaisteessakaan ole mukavaa olla ulkona. Silsi aurinko saa kuistin katon päivällä lotisemaan ja läheinen Hämeen härkätie on sula.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäisiköhän pukeutua mustaan, että pysyisi lämpimänä. Meilläkin viima viilentää ilmaa, mutta suojaisassa ulkoruokintapaikassa voi nauttia kupin kuumaa. Aurinko onnistuu jo sulattamaan lunta, jos tulisi hetkeksi lämpöasteita pääsisisimme hangista nopeasti.

   Poista
 23. Aivan loistava kuva, ehkä vähän tilannekomiikkaakin tuon lumimäärän vuoksi...vähän kuin nojatuoli iglussa! Ja Nero aina yhtä komeana, turkki kiiltävänä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iglutunnelmat eivät ole kaukana ;) Nero säilyttää tyylinsä oli kesä tai talvi.

   Poista
 24. Jo on melkoisesti lunta! Mutta ihanan näköistä. Sohva on saanut muhkean turkin! Miten noin isoja voi ollakaan! Onpas hyvä, että Nero on kotosalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan mahtavan iso lammas :) Karva on kyllä lammasta, mutta ei talja vaan kudottu lampaanvillasta, eli paimentolaismatto. Ihanan lämmin jokatapauksessa. Nerolla on edelleen vaikeuksia tunkeilijoiden kanssa, mutta onneksi se ehtii olla kotonakin joskus.

   Poista
 25. Houkutteleva paikka pitää päivällä lepohetkiä tai prinssin hemmotteluhetkiä :)
  Osaat nauttia hetkestä!
  Mukavaa on kevättä odotella, kun päivä pitenee ja ihan piakkoin maa vapautuu lumesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi päivällä lämpötilat nousevat siedettäviin lukemiin ja igluhuoneessa voi nauttia aringosta. Odotan maata näkyväksi kuin merelle eksynyt seilori.

   Poista

Kiitos kommentista