6.3.2013

Vihertyvä maailma

Muurikello liimautui näppeihin kun vierailin puutarhalla, väriä ja kevään tuntua pitää saada huusholliin.

Jokin meilläkin jo vihertää. Syksyllä maljakkoon poimitut jättimaksaruohot versoivat talven aikana ja pistokkaat pääsivät multaan kasvamaan. Siemenkaappiin oli unohtunut syksystä muutamia sipuleita, istutin nekin vaikka näyttivätkin aika kuivuneilta. Ainakin yksi talventähti on alkanut kasvaa. Siemenkylvöjä en ole vielä aloitellut, mutta kohta kylvän Pirkolta saamani Aquilegia William Guinnesin siemenet ja vähän muutakin pitää saada alottelemaan elämää.

Neron vihreät

Tuoreita tulppaaneja piristykseksi

Punainen kerrottu jouluruusu on tähän asti viihtynyt oikein hyvin. Oikealla näkyy vähän oliivipuuta, joka alkaa kohta kukkia jos vanhat merkit paikkansa pitävät.

Lämpimästi tervetuloa Autuaaseen oloon Mimon mami, Sannabanana ja Marjukka! Kaikille mukavia kevätpäviä!

42 kommenttia:

 1. Multasormia kovasti kyllä jo syyhyttää ! Edessä päätöksenteon vaikeita hetkiä siitä mitä siemeniä sitö tänä vuonna kokeilisi ;)
  Iloisia kevättalvi päiviä sinulle ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Siemenpussien rapistelu on alkanut ja heti kun aurinko alkaa pilkahdella niin paljon, että se sulattaa lunta, herää uuden kasvun himo ja sormet hakeutuavt multaan.

   Poista
 2. Kyllä vaan vihreä on komea ja voimakas väri näin keväisin varsinkin.

  Mun piskuinen oliivipuu on päättänyt kuivattaa kaikki lehtensä, taitaa olla mennyttä, nyyh...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntuu, että kaikki toivo on keskittynyt nyt uuteen vihreään. Älä heitä vielä toivoasi oliivipuun suhteen. Minullakin puu varistaa talvella kovasti lehtiä, mutta aloittelee jo uutta kasvua. Sillä on onneksi melko viileä paikka kulmaikkunan ääressä.

   Poista
 3. Mitä vihreää kasvatat Nerolle? Oletko kertonut oliivipuustasi aiemmin täällä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällä kertaa Neron vihreä on kaupasta ostettua vehnää, yleensä kasvatan katin vihreät siemenistä, jotka kulkevat nimellä kissanheinä, taitaa olla vehnä-ohra-sekoitusta. Laitoin tuohon oliivipuutekstiin linkin, josta näkee kaikki postaukset, joissa oliivipuu on mainittu.

   Poista
  2. Kiitos linkityksestä, minulla siintää haaveissa oliivipuu.

   Poista
  3. Jos on tarjota hiukankaan viileä kohta talvehtimiseen niin oliivipuu on todella helppohoitoinen. Omani viettää kesät ulkona ja talvet salissa ikkunan ääressä. Välikaudet se saa olla kuistilla.

   Poista
  4. Mää huutelen täältä väliin, kun muakin kiinnostaa oliivipuu. Oikeastaan jo päätin, että sen suvella hommaan :) En tiedä sitten, missä sitä talvella pitäisin mutta pakko on kokeilla...

   Poista
  5. Kokeile vaan, ei se minusta kamalan vaikea hoidettava ole, meillä tosin on talvella suht viileää sisällä sellainen 18 astetta ja alle, joten sillä on ollut ikkunan vieressä ehkä se passeli 15.

   Poista
 4. Oikein mukavaa:)
  ja taas kauniita kuvia!

  Jouluruususi näyttää hyvälle, jos minäkin saan nykyiset kasvini hengissä ulos asti, haluan ensi vuonna yrittää etsiä muitakin lajikkeita kuin valkoista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valo lisääntyy kaiken aikaa ja toiveet jouluruusujen selviytymisestä kasvavat. Uskon että ulkonakin hangen alla jouluruusu on jo aloittelemassa kasvuaan :)

   Poista
 5. Taas tuli näiden kuvien myötä uskoa kevään tuloon....kai se sieltä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se sieltä tulee, viime vuosina se on antanut odottaa itseään, mutta aina on tullut kuitenkin :)

   Poista
 6. Sinulla on jouluruusu niin hyvin säilynyt,miten olet sitä säilyttänyt,
  missä olet sitä ptitänyt ikkunan laudalla vain jossain kylmässä paikassa. Minulla on niin surkean näköinen vaikka olen sille
  jutellut ja hellinyt,mutta ei se piristy,saa nähdä säilyykö ulos asti:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on kolme jouluruusua sisällä ja kaikki ovat eri lajia ja toistaiseksi pärjänneet hyvin. Olen pitänyt niitä lähellä ikkunaa, jonka alla oleva lämpöpatteri on pois päältä, joten niillä on ollut aika viileä paikka. Olen yrittänyt kastella tasaisesti ja antanut vähän kuivahtaa välillä, etteivät kärsisi märkyydestä. Yksi sai liikaa vettä ja alkoi nuukahtaa, otin sen pois ruukusta ja annoin juuripaakun kuivua ritilän päällä, kasvi virkistyi. Kuihtuneet lehdet olen poistanut, silloin kasvi alkaa tehdä uusia lehtiä. Mitään lannoitusta en ole ruusuille antanut. Toivottavasti saat ruususi menestymään ulkoilukauteen asti, toivoa ei kannata heittää vaikka ruusu näyttää kuolleeltakin.

   Poista
 7. Voi että...taitaa se pääsiäinenkin olla tässä kuussa...kun lopetan flunssailun, niin haluan saada jotain ...narsisseja, alkuja, helmililjaa, jotain. Punainen jouluruusu? Voi kun olisi paikka, missä pitää talven ajan kasvia, toki en halua koskaan talvella hoitaa mitään, että paras on varmaan näin vain. Touhuta silloin, kun iskee hoivavimma ja lopettaa syksyllä, jos ei asiaa hallitse koko vuotta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pääsiäinen on kuun vaihteessa. Nyt on onneksi kaupoissa tarjolla paljon kevätvirkistystä kukkien muodossa. Hoitoa kasvit vaativat, mutta kyllä ne tuovat iloakin. Toivottavasti paranen pian flunssan kourista!

   Poista
 8. Enpä olis ihmetellyt, vaikka olisit muurikellonkin poiminut omalta pihaltasi :).

  Näyttää olevan taito hyppysissä pitää kasvit hengissä. Sitä ei täältä löydy, vaikka kuinka haluaisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on aina ollut huonekasveja, niitä on tuullut ja mennyt. Nyt kun on ollut noita hankalampia hoidokkeja niin olen yrittänyt tsempata ja kuunnella kasveja tarkkaan. Vielä voi tapahtua mitä tahansa, mutta kun ne pääsevät ulkoilmaan on pahin ohitse.

   Poista
 9. Upea tulppaani! Jouluruusu näyttää voivan erinomaisesti. Kyllä olen kade talventähdistä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talventähtien piti mennä maahan syksyllä, osa unohtui kaappiin. Lisäksi löytyi muutamia kirjopikarililjojen sipuleita, mutta ne taitavat olla mennyttä. Olisi pitänyt laittaa syksyllä ruukkuun ja viedä kellariin.

   Poista
 10. Keväan tuloa sopii aikaistaa sisätilojen vihreydellä :)
  Minä se vielä toppuuttelen kylvöjen kanssa. Vasta herneenversoja napsin leivälle :)
  Mutta kyllähän se multasormikuumeilu jo kohta alkaa, jos entisellään olen pysynyt.
  Ihania kuvia jälleen. Tuli oikein hyvä mieli.
  Kiitos siitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kun kävit! Minäkin vielä odottelen kylvöjen kanssa, vain jotain todella hitaasti itävää voi jo ajatella. Vielä ehtii hyvin :)

   Poista
 11. Voi, kauniisti vihertääkin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuoretta vihreää ravinnoksi silmille ja suuhun :)

   Poista
 12. Ihanaa vihreää! Tänään on kyllä taas lumi sulanutkin vauhdilla. Täytyy vaan toivoa, että viikonlopuksi luvatut pakkaset pysyvät poissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jokainen milli pois lumipeitteestä on askel kevättä kohti!

   Poista
 13. Vihreää jo niin kaipaa! Olet löytänyt todella kauniita tulppaaneita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulppaanit piristävät ja nyt sesonkiaikaan on valinnan varaa väreissä ja lajeissa.

   Poista
 14. Ihanan keväistä ja kaunista täällä:) Upeasti on punainen jouluurusu selvinnyt ja kesällä sitten ilahduttaa runsaalla kukinnallaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevättä rinnassa :) Jouluruusu taitaa kukkia seuraavan kerran vasta ensi vuoden keväällä (tai jouluna) puutarhassa. Onneksi ulkona kasvaa muita jouluruusuja, joiden kukintaa odottelen keväällä kun lumi on sulanut.

   Poista
 15. Mukavia kevätpäiviä sinnekin! Kaikenlainen elävä ja vihreä on nyt niin tarpeeseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, nyt ei halua ajatella kuin kevättä ja kasvun ihemettä. Teillä lumi suli jo ilahduttavasti ja ne krookusten alut, ihana toive kesästä.

   Poista
 16. Jaahas, olin niin oliivipuun lumoissa tuolla ylempänä että unohdin kehua tätä ihanaa vihreää postausta :)

  VastaaPoista
 17. Niin kaunis tuo muurinkello, ja ihanan aurinkoinen valo on kaikissa kuvissa ... kevät saapuu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevään ihanin anti tällä hetkellä on valo. Vaikka lumihanget vielä saartavat, valo lohduttaa ja antaa energiaa.

   Poista
 18. Kyllä oikein sielu lepää noissa kauniissa ja keväisissä kukka- ja kasvikuvissasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivo on herännyt kaiken kasvun suhteen. Eihän tässä enää kauan tarvitse hankia katsella vaan päästään ihmettelemään vihertyvää puutarhaa.

   Poista

Kiitos kommentista