6.6.2013

Kukoistusta ja kuihtumista

Tulppanit alkavat tulla tiensä päähän. Toisaalla ne ovat jo kokonaan kuihtuneet ja nämä myöhemmin aloittaneetkin kukoistavat enää hetken.

Kultakuoriainen ei välitä vaikka tulppaani onkin jo vähän ränsistynyt.

Joku pyysi saada kurkata Yön kuningattaren sisimpään, tältä siellä näyttää. Nämä kaunokaiset eivät avaudukaan tämän enempää, ovat sulkeutuneempaa lajia :)

Tulikellukka on nimensä veroinen, se loistaa hehkuvan oranssina vihreydessä kirsikkapuun juurella.

Täällä ollaan janoisia ja kastelukannulla on kiireitä.
Oikein mukavaa loppuviikkoa kaikille.

64 kommenttia:

 1. Ihana värilajitelma tulppaaneita pihassasi!

  Tulikellukka on kaunis kukkija. Sitä on meillä täällä mökillä ja kotopihassa:)

  Aurinkoista päivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensin vähän karsastin tulikellukkaa, mutta nyt kun se on pörhistynyt ja kukkii reippaasti, olen ihastunut sen intensiiviseen väriin ja siroon olemukseen.

   Poista
 2. Upea tuo yön kuningatar. Hieno kuva tulikellukasta. Meilläkin se kukkii tänä kesänä tavallista komeammin, varmaan auringon ansiosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täälläkin tulikellukka on tänä kesänä komeimmillaan, sekin varmasti iloitsee auringosta ja lämmöstä viime kesän jälkeen.

   Poista
 3. Noista kauniista kukista joutuu ihan suvihurmioon. Ja tulee kuvistasi myös ikävä kastelukannua. Se kun on Koskella ja nyt miehen käytössä ja minä Ruskan kanssa huilimassa kaupungissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huiliminenkin tekee varmasti välillä hyvää, puutarhavaa on houkutteleva ajatus, niin paljon kuin pidänkin siellä puuhastelusta. Onneksi kohta on edessä hieman huolettomammat ajat kun kasvimaa pääsee "käyntiin" :) Jännittyneenä odottelemme Ruskan uutisia.

   Poista
 4. Tulppaaneissa on kauneutta ränsistyneinäkin. Tosi kauniit nuo aniliininpunaiset! Maninio myös tuo tulikellukka, konstailemattoman hehkuva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, ihailen noita lakastuviakin tulppaaneita. Ne ovat uhkeita joka hetki, nuppuina, kukoistavina ja lakastuvina. Tulikellukka ilta-auringossa on hehkuva.

   Poista
 5. Kuivuus vaivaa täälläkin,yli kolmeen viikkoon ei ole satanut :/
  Mitä tein väärin kun syksyllä maahan laittamani tulppaanin mukulat eivät koskaan nousseet? Jos yrittäisin uudelleen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisiko olla, että istutit sipulit liian varhain? Oli melkoisen märkä syksy(kin), jospa sipulit menehtyivät. Itse laitan sipulit maahan hyvin myöhään syksyllä, silloin ne voivat paremmin keväällä. Tietysti voi myös olla, että joku maanalainen järjestö on tuhonnut ne :)

   Poista
 6. Kaunista. Tykästyin tuohon tulikellukkaan, kuin tulikärpäsiä lentelisi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulikellukka on ihastuttava väriltään ja rakenteeltaan.

   Poista
 7. Todella kaunista, ihania värejä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt taitaa olla kukinnan huippuaika, toivottavasti loppukesästäkin riittää kukintaa, tuntuu, että kaikki rientävät kukkimaan yhtä aikaa.

   Poista
 8. Vähemmän on romattinen ympäristö nyt kultakuoriaisella, mutta aikansa kutakin.

  Ihanaa, kun muistit kuvata Yön kuningattaren auenneena. Todellakin nimensä veroisesti on sisältä yön tumma. Kaunis tulppaani.
  Ja kaunis on koko tulppaanipenkkisikin. Ajatuksella koottu värimaailma.

  Tulikellukka on yksi kevään lemppareistani, mutta komeat puskani hävisivät miltei tyystin viime talveen. Taisi olla liika märkyys sille turmioksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kultakuoriainen on uskollinen :) Yön kuningatar on salaperäinen, se kuihtuukin suppuun, toisin kuin muut ystävänsä. Tulppaanipenkki on vähän sattuman tulosta, valitsin väriskaalan sipuleita ja ryhdyin miettimään niiden korkeuseroja, liian monimutkainen yhtälö. Laitoin kaikki sipulit vatiin, sekotin ja istutin, annoin sattuman hoitaa loput. Hyvin se asian hoitikin.
   Märkyys on ollut tuhoisaa monille kasveille, mutta minun tulikellukkani taas moninkertaistui viime kesänä.

   Poista
 9. Täällä kävi samoin kuin Anille. Ei tulleet tulppaanit pintaan. Lienevät jo väsyneitä :)
  Muutama vuosi sitten istutin ja ennen ovat ilmestyneet. Harvalukuisina tosin, mutta kuitenkin sen verran, että on voinut tuntea onnistumisen iloa..

  Kellukka on kaunis. Tuli mieleen etelän unikkopellot.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakaan ei noussut kuin muutama vanhoista tulppaaneista, nuo ovat kaikki viime syksynä istutettuja. Jalostetut tulppaanit eivät ole pitkäikäisiä, sanovat, että sipulit pitäisi nostaa ylös joka kesä, kuivata ja istuttaa uudelleen syksyllä.
   Tulikellukassa on samaa intensiivisyyttä kuin unikoissa.

   Poista
 10. Upea tulppaanikuva. Me saimme onneksi nyt vettä, kyllä sitä kaivattiinkin, lähes (no ei ihan) yhtä hartaasti kuin talvella odotettiin kevättä. Kevät oli kuiva ja kuuma, olisimmekos uskoneet talvella :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen edelleen häkeltynyt tästä lämmöstä ja vehreydestä, piiiitkän talven aikana alkoi usko hiipua. Taivaallista kastelua odotellaan edelleen, koetan vanhaa kikkaa, pesen pyykkiä ja käyn ripustamassa sen ulos :)

   Poista
 11. Upeita kuvia. Minusta lakastuneet tulppaanit ovat myös tosi kauniita. Olen siis kultakuoriaisen kanssa samoilla linjoilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulppaani on juuri niitä kukkia jotka ovat mielenkiintoisia lakastuessaankin, minäkin samaistun kultakuoriaiseen.

   Poista
 12. Vettä tosiaan nyt hieman tarvittaisiin! Lienekö säämittarini ohjelmoitu ilmoittamaan se minulle, kun siellä näkyy pisaroita. Ilmatieteenlaitoksen ennusteissa ei!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luota vain säämittariin, eiköhän vettä ropsi ennemmin tai myöhemmin. Lupaavia pilviä on risteillyt taivaalla jo pari päivää. Viime yönä piti sataa, mutta ei tullut pisaraakaan.

   Poista
 13. Ihanat väriyhdistelmät ekassa kuvassa.

  "Elämä on kuolemista", laulaa joku...Puutarhassa sen näkee erityisen hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puutarhassa tapahtuu nyt paljon, kasvu on kiihkeimmillään ja kuolema maustaa elämää. Toivon ja pettymysten kirjoa.

   Poista
 14. Kauniin sävyisiä tulppaaneita. Niiden kasvua on mielenkiintoista seurata ja ns. ehtoopuolen kukatkin ovat kauniita.

  Mukavaa loppuviikkoa teille myös!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tulppaanit ovat olleet suuri ilo ja kamera on suuntautunut niitä kohti yhä uudelleen yrittäen vangita niiden kukinnan ikuisiksi ajoiksi.

   Poista
 15. Upea Yön kuningatar! Sadetta mekin kaipaisimme, eilen jouduimme vain jyrinää kuuntelemaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hieman jyrinää meillekin tarjottiin, mutta vettä vain pari pisaraa. Vaikuttaa siltä, että tämän seudun sateet siirrettiin ensi viikkoon.

   Poista
 16. Todella kauniita kaikki. Täälläkin odotellaa sadetta kovasti, joka paikka on niin kuivaana:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keväällä kylvetty heinäpelto on kuin erämaa, janoinen ja ruskea. Toivon hetkellistä sadetta, en koko kesän kestävää :)

   Poista
 17. Vastaukset
  1. Kukintaa on ihana seurata, joka puolella näkyy kauniita värejä ja muotoja.

   Poista
 18. Tulikellukat vaikuttavat tänä vuonna olevan oikein tummanoransseja, miltei punaisia. Upean näköisiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin tulikellukat ovat tänä kesänä jotenkin erityisen reippaita. Ajattelin sen johtuvan siitä, että kasvi on tuuheutunut ja moninkertaistunut aiemmista kesistä, kukkiakin on tietysti enemmän kuin aiemmin ja se todella hehkuu.

   Poista
 19. Tulikellukka on upea! Mä tykkään melkein kaikista "ilmavista" lajeista joiden läpi näkee, mutta sirot varret ovat reippaasti pystyssä. Mä olen varautunut puutarhaletkuun, kun kannua saisi täyttää liian kanssa. Onneksi on pihakaivo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin pidän noista siroista ja ilmavista kukkijoista, kuten kurjenpolvista ja tulikellukoista. Meillä on porakaivo ja vesi letkusta on aivan liian kylmää kasviparoille. Ei auta kuin juosta iltaisin kannu kummassakin kädessä edestakaisin ja juottaa pikkuisia :)

   Poista
 20. Vastaukset
  1. Tulppaanit ovat tuneet tänä kesänä uskomattoman paljon iloa, värien nälkä talven jälkeen oli suuri näistä sai siihen tyydytystä heti keväällä.

   Poista
 21. Aivan ihania kuvia, kuten aina !<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiva kun nyt on valoisaa illallakin, ehtii vähän kuvailemaan.

   Poista
 22. Tulppaanien kukinta tuntui tänä keväänä kestävän pitkään, vaikka oli näin lämmintä. Vai johtuuko se siitä, että vuorotteluvapaan ansiosta ajan kulku on hidastunut ja viikot tuntuvat pitkiltä... Ihana tulikellukka!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin tuntuu, että tulppaanien kukin on tänä keväänä kestänyt yllättävän pitkään. Ajattelin sen johtuvan siitä, että istutin sipuleita myös uuteen paikkaan, mistä lumet lähtivät myöhemmin ja siten kukintakin alkoi paljon ensimmäisten jälkeen, sain ikään kuin kahdet tulppaanit :)

   Poista
 23. Sinulla on aina niin upeat kuvat. Osaat kurkistaa kamerallasi mielenkiintoisiin yksityiskohtiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joskus on rentouttava hetki kun lähtee kameran kanssa pihalle ja vain kuvaa eikä ajattele muuta. Työntouhussa ei juurikaan jää aikaa kameralle.

   Poista
 24. Voi miten kauniina kukat ovatkaan kuvissasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on riemukasta aikaaa kun joka päivä löytää uusia kukkijoita luonnosta ja puutarhasta.

   Poista
 25. Tulppaanit selvisivät melkein kesäkuulle. Hienoa! Joskus ne lakastuvat viikossa. Kummallista. Meillä on ainakin ollut todella kuuma ja äölillä järkyttävän tuulista.
  Ihana väri tuossa tulikellukassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on myös helteistä, mutta yöt ovat yllättävänkin viileitä, sekin pidentää kukintaa. Vettä on taas kannettu selkä vääränä, janoisille kasveille.

   Poista
 26. Kerrassaan upeat nuo tulppaani ja tulikellukkakuvat - olen aivan mykkänä niitä katsellessa =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilta-aurinko saa kukat hehkumaan monin kerroin. Joskus kasteluiden välissä ehtii tarttua kameraankin :)

   Poista
 27. Ihana tulpaanisekoitus! Kaikki kukkivat tänä vuonna vauhdilla, ainakin siltä minusta tuntuu. Pioneissakin nuput odottavat valmiina poksahtamaan. Aurinkoista ja lämmintä viikonloppua Cheri!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Vauhti on hurjaa, normaalisti juhannuksena kukkivat ovat loistaneet jo pitkään. Täällä kukkii jo ensimmäinen pionikin. Kasvimaakin etenee ripeästi ja satoa voi käydä jo poimimassa muustakin kuin raparperista.

   Poista
 28. Oih miten kaunista! Muistutit myös mieleeni, etten ole vielä hoitanut tämänpäiväistä kastelukannukierrosta...vaikka muuten toivoisin isoa pihaa, kastelun suhteen tämä nykyinen on juuri sopiva.;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun joutuu juoksemaan kastelukannun kanssa viikko tolkulla, ei suuret viljelykset ole etu :) Nyt on hoivattava pieniä taimia, muuten ne menehtyvät helteessä ja sato jää saamatta. Lämmon ja valon vaikutuksesta kaikki kasvaa nyt reippaasti jos vain jaksaa juottaa pienokaisia. Perennat onneksi päjäävät vähemmälläkin.

   Poista
 29. Vastaukset
  1. Onneksi jäivät nämä kuvat, tulppaanit ovat nyt muisto vain. Saa nähdä nousevatko ensi keväänä.

   Poista
 30. Oi miten kaunis tuo ensimmäinen kuva (ja muutkin, mutta erityisesti se!). Ihana kaunis kesä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesällä on niin paljon kuvauskohteita ja ihanaa ulkoilmaelämää.

   Poista
 31. Voih ja oih.
  Huokailen hymyssä suin katsellessani kuviasi ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, on kiva kuulla, että kuvat saivat hymyn huulillesi :)

   Poista

Kiitos kommentista