4.2.2014

Hyvästi roskasakki

Kukkakaupasta tarttui mukaan suloinen, suurikukkainen krysanteemi.
Jo hyvän aikaa Bloggeria on vaivannut melkoinen roskaposti- hyökkäys. Blogiini saattoi sadella niitä kymmeniä yön hämärinä tunteina. Se ei haitannut niin kauan kun ne ohjautuivat suoraan roskapostiin, mutta jostain syystä roskasakki alkoi päästä kommenttiboksiin asti. Sitä ei voi sietää. En halua asettaa sanavahvistusta, koska se on itsestäni epämielyttävä ja lisää kommentointikynnystä. En halua myöskään kommenttien valvontaa, sillä parhaimmillaan kommenteista muodostuu mielenkiintoinen ketju, esimerkiksi kommentoidaan kommentoijia ja monet haluavat nähdä muidenkin kommentit.

Ratkaisin asian näin: Blogiani voivat kommentoida ainoastaan rekisteröityneet käyttäjät, mutta myös kaikki OpenID:n omaavat, esimerkiksi muilla blogialustoilla bloggaavat.
Asetukset > Tekstit ja kommentit > Ketkä voivat kommentoida > Rekisteröitynyt käyttäjä sis. OpenID. Rekisteröitymätön voi siis valita kommentointivaihtoehdoksi OpenID:n. Ymmärtääkseni Facebook-tiliä ei voi käyttää OpenID:nä, mutta Googlen gmail-tiliä tms. kyllä. OpenID:n voi hankkia itselleen esimerkiksi openid.net -sivustolta. Anonyymit ilman OpenID:tä eivät voi kommentoida postauksia.
Muutoksen jälkeen on ollut rauhallista roskapostin suhteen.  Näin mennään toistaiseksi.
Voi olla, että jollakin html-koodilla voisi estää linkin sijoittamisen kommenttiin, silloinhan ei roskasakki myöskään jaksaisi kiinnostua. Täytyy tutkia tätäkin vaihtoehtoa.
Mukavaa ja roskatonta viikkoa kaikille!

54 kommenttia:

  1. Asiaa! Hyvä, että olet jaksanut asiaan perehtyä. Minä taidan tehdä nyt samoin. Näitä roskaposteja on kyllä nyt tullut ihan kiitettävästi ja kuten sanoit, osa on päässyt myös läpi. Ainakin hetkeksi, välillä blogger on itse siivonnut ne sitten roskakoriin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen ollut tyytyväinen bloggerin roskapostisuotimeen, mutta roskasakki taisi keksiä jonkin keinon saada viestinsä läpi. Voihan ne tietysti itsekin poistaa merkitsemällä roskapostiksi, mutta en pidä häirinnästä :)

      Poista
  2. Minuakin ne suututtaa, mutta en osaa estää. Pitääpä katsoa mikä minulla on asetuksissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla on nyt ollut hyvin rauhallista. Eikä asetus tunnu haittaavan kommentointia.

      Poista
  3. Kaunis kukka tuossa kryssassa. Mullekin tuli hiljattain jokin kumma kommentti, en poistanut sitä silloin, yritän löytää sen vielä. Mulle ei ole onneksi muuta tullut näkyville. Kiitos informaatiosta. Tällaiselle tietotekniikan töyhtöpäälle tuota informaatiota ei tule koskaan liikaa ;) Mukavaa tätä päivää sulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kannattaa poistaa roskakommentit merkitsemällä ne roskapostiksi, silloin blogger ehkä oppii tunnistamaan vastaavat viestit spameiksi, minulla tuo ei tosin viimeaikoina toiminut. Tämä kokeilu on toiminut hyvin.

      Poista
  4. Kiitos paljon vinkistä! Jonkun verran tulee inhottavaa spämmiä, mutta hyvä tietää tuo jos lisääntyy.

    Suloinen krysanteemi ja aivan ihanat nuo oikean laidan keväiset tulppaanitkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valon lisäännyttyä on iskenyt kukkakaipuu, krysanteemi on kaunis ja kestävä.
      Ajoittain spämmihyökkäykset aktivoituvat ja nyt on ollut menossa hyökyaalto, sen huomaa bloggerin foorumillakin.

      Poista
  5. Olen vielä säästynyt noilta rokaposteilta...kopkop...koputin puuta..:))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi olet säästynyt, minäkin olin autuaassa tilassa pitkään, mutta sitten hyökkäykset alkoivat, mutta nyt on ollut rauhallista.

      Poista
  6. Kiitos vinkistä, jos tarvetta tulee niin tietää mitä tehdä. On jo helmikuun 4. päivä, sieltä se kevät lähenee! Mukavaa tiistaita sinulle ja Nerolle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Nero on ihan töpinöissään kun voi sään lauhduttua olla ulkona monta tuntia. Tuolla se bongailee lintuja aitanparvessa, styroxalustan päällä kököttäen.

      Poista
  7. Varmasti hyvä ratkaisu. Roskaposteja on tosiaan tulvinut viime viikkoina. Mulla ne on onneksi toistaiseksi jäänyt filtteriin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suodatin on toiminut minullakin erittäin hyvin tähän asti. Periaatteestakin haluan estää kaikki mahdolliset linkit seksi- tai muille roskasivuille. En ole käynyt linkkejä klikkaamassa, mutta arvaan, että jäljet johtavat sylttytehtaalle.

      Poista
  8. Kiitos vinkistä!
    Kävinkin kurkkaamassa tuota roskapostia kommenttiosiossa ja hurjasti siellä olikin kommentteja. Toistaiseksi eivät ole päässeet blogiin asti. Mikäli tuppaavat sinne teen neuvomasi muutokset :) Hieno juttu, kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienoa jos tästä vinkistä on hyötyä. Asiattomat kommentit ja roskaposti ovat harmillisia ja aiheuttavat turhaa vaivaa ja latistavat tunnelmaa.

      Poista
  9. Kiitos vinkistä - taidan joutua tekemään saman homman. Ihan liian moni spämmi pääsee läpi - ja vaikka ne sähköpostista saankin roskapostiksi laitettua, niin harmittaa käyttää aikaa ihan turhaan. Täytyypä iltasella tutkia, mitä tälle voisi tehdä. Mutta hyvä myös tietää, että en ole yksin vaivan kanssa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on tosiaankin runsaasti yleistynyt vaiva. Vaikka roskaposti suodattuukin aika hyvin niin minua alkoi nyppiä tuollainen tunkeilu. Otin jo sivupalkin kuvista linkit pois kun huomasin, että roskakommentit suuntautuivat juuri niihin vanhoihin postauksiin, joihin linkki johti.

      Poista
  10. Sinähän olet ihan tekninen nero! Olen vieläkin sinulle kiitollinen siitä neuvosta, miten ne ei-halutut otsikot saa palkin kuvien päältä pois.

    Minulla on kommenttivalvonta, mutta ei niitä hirveitä kirjaimia. Mutta minä en voi valita ratkaisuasi, sillä perässi on kaksi hörhöjen hörhöä, jotka kyllä hallitsevat tekniikat vaikkka eivät omaa käytöstään.

    Ihana, ihana väri krysanteemissa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olipa hienoa saada "tekninen nero" -kommentti oikein kirjallisena :) Hienoa jos vinkeistä on ollut apua.
      Hörhösuodatin tuo mainitsemani ratkaisu ei ole, mutta estää anonyymit, asiattomat viestit. OpenID on tietynlainen takuu siitä viestin alkuperä voidaan jäljittää, samoin kuin nämä meidän profiilimme. Voithan kokeilla mainitsemaani keinoa ja silti pitää kommenttivalvonnan päällä, aika pian varmasti huomaat auttaako se asiaa. Krysanteemi viitoittaa tietä kevääseen.

      Poista
  11. Mä en rajota kommentointia mitenkään ja sanavahvistusta ihn´hoon yli kaiken. Roskapostia plokiin noin 1-2/tunti eli 7-800/kk. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanavahvistus rajoittaa minunkin kommentointiani ja se on oikeastaan turha, koska suodatin toimii niin hyvin. Sinulla on mittava roskapostikokoelma :) huh, minun kymmenen päivässä ei tunnu enää miltään. Kommentointi sujuu hyvin näillä säädöillä, joten jatkan samaan tyyliin, ettei tarvitse koko ajan siivota.

      Poista
  12. Minä myös tuskailin blogissani samojen roskasakkiongelmien kanssa. Täältä olisin saanut suoraa tarvitsemani tiedon, kun olisin huomannut. Mutta ystävälliset blogilaiset neuvoivat saman konstin ja myöskin vinkkasivat tästä postauksesta. Hyvä, että näitä vinkkejä jaetaan vaihtoehdoista. :) Sanavahvistus rajoittaa minunkin mielestä liikaa kommentointia ja sen laittaisin ihan vasta viimeksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moni tuskailee saman asian kanssa, kun huomasin, että tämä konsti toimii niin tietysti jaoin sen muillekin. Sanavahvistus on tosiaan hankala ja halusin jotenkin kiertää sen vaihtoehdon.

      Poista
  13. Kiitos vinkistä! Vielä meille ei kauhean paljon ole roskapostia tullut, joku yksittäinen per päivä tai harvemminkin, mutta hyvä tietää konsti kuinka suojautua sitä vastaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä tilanne jos roskapostia ei tule liikaa. Nyt olen huomannut tilastosta, että yhtä postausta pommitetaan ahkerasti, yhtään roskakommenttia ei ole kuitenkaan tullut läpi. Robotit eivät ota opikseen ja yrittävät vain apinan raivolla :)

      Poista
  14. Hups, miten olikaan minullekin tullut parissa päivässä huimasti roskaa. Kiitos siis tästä vinkkauksesta.
    Puhtaampia viikkoja sinullekin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinänsähän roskat eivät kovasti haittaa jos ne lakaistaan suoraan roskakoriin, minne kuuluvatkin eikä käy klikkailemaan niiden linkkejä. Pidetään paikat puhtaina!

      Poista
  15. Kiitos vaan vinkistä! Olen jo muuutaman päivän ajatellut, että minunkin on pakko tehdä jotain, kun roskapostia on alkanut tulla viime aikoina aika paljon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä, tämä on yksi keino välttyä roskapostilta. Nyt tuli mitta täyteen enkä halua nähdä niitä enää. Toivottavasti tämä seula pitää.

      Poista
  16. Mulle tupsahteli myös filtteriin roskapostia, mutta sain sen lakkaamaan kun palautin asetuksen että yli 7 pv vanhoihin teksteihin vaatii vahvistuksen. Asetus oli arvonnan takia välillä pois. Ilmeisesti läpikin joku roska oli hetkeksi mennyt, koska joku kommentoi blogini spämmeihin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on myös ihan hyvä keino, mutta minulla alkoi sen jälkeen sadella spameja tuoreisiin postauksiin. Kokeillaan nyt tätä konstia :)

      Poista
  17. Sanavahvistukset ovat syvältä, ne ovat ihan vihoviimeisiä. Minulla ei ole ollut kommentointimahdollisuutta anonyymeille pitkään aikaan -juuri tämän roskapostin vuoksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joskus olen kehottanut muita bloggaajia ottamaan sanavahvistuksen pois, mutta viime aikoina jotkut ovat lisänneet sen roskapostin vuoksi. Tämä keino on taatusti parempi, en tykkää sanavahvistuksista.

      Poista
  18. Kiitän vinkistä myös. Saman ongelman kanssa painin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olepa hyvä, tämä on meidän kaikkien yhteinen ongelma, mutta pannaan vastaan roskasakille.

      Poista
  19. Ihan sama kokemus minullakin. Roskapostia tulee, erityisesti tiettyihin samoihin postauksiin. Taidan tehdä kokeeksi samaan. Kiitos neuvosta.
    Hurmaava krysanteemi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile tätä, minulla ainakin toimii hyvin, eikä ole estänyt mitenkään kommentointia.

      Poista
  20. Voi että kun minullakin ongelmia, ärsyttävää. Hyvä kun keksit keinon joka auttaa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti saat apua tästä menetelmästä, kiusallisia nuo roskat.

      Poista
  21. Voi harmitus! Et ole ainoa joka tällä viikolla kirjoittaa tuosta asiasta. Mulle ei ole tullut ainuttakaan roskapostia koko sinä aikana kun olen ollut bloggerissa. Tosin laitoin jo heti alussa tuon vain rekisteröineet. Tiedä sitten tuossako se ratkaisu?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olitkin hetiviisas, siksi sinulle ei varmaan olekaan tullut asiattomia posteja. Pitkään sain minäkin olla rauhassa roskaposteilta ja tämä keino on pitänyt roskapostilaatikon tyhjänä.

      Poista
  22. Sama ongelma ollut täälläkin- ja tämä lähtee nyt käyttöön heti :) Hyvä sinä kun valistat meitä kaikkia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva jos hyödyit tästä valistuksesta :) Arvelin, etten ole ainoa, joka kärsii roskaisuudesta.

      Poista
  23. Haaste Puutarha Ystäville
    - Kerro kuvin parhaat siemenvinkkisi.
    Mistä olet siemenet hankkinut, miten kasvattaminen onnistui? Esikasvatitko?
    Laita haaste blogissasi eteenpäin.

    T. Karolina /Karolinan Puutarha Blogi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, on mukava aloittaa taas siementen ja kasvun ajattelu.

      Poista
  24. Kiitos vinkistä. Roskasakkia on vieraillut myös meillä. Olen kuitenkin päässyt ongelmasta toistaiseksi eroon ihan vain siirtämällä bloggerissa kommentit roskapostiin. Jatkossa blogger on ymmärtänyt siirtää vastaavat sinne ihan itse :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noin minäkin toimin ja parasta onkin "opettaa" bloggeria merkitsemällä spamit roskapostiksi mieluummin kuin vain poistamalla ne. Suodatin toimi oikein hyvin, mutta viime aikoina kommetteja alkoi päästä vähän liikaa läpi.

      Poista
  25. Onneksi olen toistaiseksi säästynyt roskapostilta, mutta täytyypä kuitenkin käydä katsomassa omat asetukset. Mieluummin jotain muuta, kuin noita sanavahvistushirviöitä. Kiitos vinkistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Roskaposti ei löydä kaikkialle :) Tässä yksi keino suojautua siltä jos tulee hankaluuksia sen kanssa. Nyt on ollut pitkään ihanan hiljaista roskien suhteen.

      Poista
  26. Minulle tulee blogin sähköpostiin kaiken näköistä. Minä jo ajattelin, että eikö muita moinen ongelma vaivaa. Olen jo hetken harkinnut sähköpostiosoitteen poistamista blogin etusivulta. Kiitos vinkistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama tapahtui minulle. Kannattaa otta @-merkki pois sähköpostiosoitteesta ja korvata se sanalla at, kuten minä tein. Ylimääräinen posti lakkasi, mutta asialliset postit tulevat perille.

      Poista
  27. Kiitos vinkistä! Kävin kurkkaamassa roskapostit ja olihan niitä vaikka kuinka paljon. Melkein kaikki englannin kielellä kirjoitettuja. Onneksi eivät ole tulleet läpi kommentteihin asti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huonolla englannilla kirjoitettua roskapostia enimmäkseen :) Eiväthän ne paljon haittaa jos jäävät suotimeen, mutta monille kommentit tulevat myös sähköpostiin eikä sinnekään halua roskaa. Olen nyt käynyt kurkkaamassa roskalaatikkoon ja se on jatkuvasti ihan tyhjä.

      Poista

Kiitos kommentista