9.2.2014

Vekselisalkku ja kuvien pelastaminen

Kirpparilta löytyi toimistotarvikkeita. Vekselisalkkuun aion tallentaa kuitit ja muut tositteet. Käsittelin nahkaa kookosöljyllä ja hyvää tuntui tekevän, täytyy vielä vähän hinkata pintaa.


Nyt pitäisi papereiden pysyä järjestyksessä.

Työpöydälle löytyi myös valaisin. Toimiva peli.

Maistuisiko kupponen luita?
Taannoin tyhjensin vahingossa muistikortin, ennen kuin olin tallentanut kuvat koneelle. Mitään kuolematonta ei olisi mennyt hukkaan, mutta asia kismitti. Löysin netistä ilmaisen tiedostojenpalautusohjelman, EaseUS Data Recovery Wizardin. Ohjelmalla voi pelastaa myös koneen kovalevyltä kadonneita tiedostoja. Latasin sen koneelleni ja kas se löysi tyhjältä muistikortilta kadonneet kuvat. Mutta mitä kaikkea muuta löytyikään, paljon vanhoja kuvia ja myös joitakin muita tiedostoja, jotka olen ehkä joskus vahingossa tökännyt kortille koneen työpöydällä. Alustin kortin kamerassa ja kokeilin uudestaan, edelleen vanha data löytyi kortilta. Sen jälkeen valitsin kamerasta täydellisen alustuksen ja viimein pääsin vanhasta datasta eroon. Ei ihme jos kortti ajanoloon fragmentoituu. Alustatteko te koskaan muistikorttejanne?

Lisään tänne vielä, että mainitsemani ohjelma on ilmainen 2GB asti, suurempien tiedostojen pelastaminen vaatii maksullisen päivityksen.

Tervetuloa Autuaan olon piiriin, Maria!
Kaikille keväisen oloista sunnuntaita!

59 kommenttia:

  1. Kauniita löytöjä teit jälleen! Minä alustan muistikorttini jokaisen tyhjennyksen jälkeen. Eräälle kortille on kuitenkin jäänyt jotain "häntiä" jotka tulevat aina mukaan siirtäessäni kuvia. En tiedä miten niistä pääsisi eroon. Täydellinen alustus? Onko olemassa tavallista alustusta ja täydellistä alustusta? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minun kamerassani oli kaksi alustusvaihtoehtoa, normaali ja täydellinen alustus. Vasta tuo täydellinen poisti kaikki tiedot. Olen aiemmin alustanut muistikorttini vain jos se on oikutellut. Käytän jokapäiväiseen kuvaamiseen pientä, yhden GB:n muistikorttia.

      Poista
  2. Hieno tuo vekselisalkku. Kyllä minäkin alustan muistikortin aina tyhjennyksen jälkeen.
    Kiitti tuosta tiedostojenpalautusohjelmasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Palautusohjelma on ilmainen 2 GB dataa asti. Jos haluaa pelastaa esimerkiksi kovalevyn jossa on paljon dataa, on ohjelma päivitettävä maksulliseen versioon. Mutta minulla toimi hienosti kuvien pelastamisessa.

      Poista
  3. Hauska salkku. Tuossa pysyy paperit järjestyksessä.

    VastaaPoista
  4. Mainio salkku. Olisi tarpeen täälläkin.

    Kiitos vinkistä, täytyypä kokeilla tuota(kin) ohjelmaa kadotettuihin tietoihin...Kerron tästä lisää jossain postauksessa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile, voi olla muitakin vastaavia ohjelmia. Kokeilin paria "ilmaista", ne kyllä löysivät kadonneet tiedostot, mutta niiden tallentaminen olisi ollut maksullista. Kokeile Deep Scan -optiota, se toi minulla tiedostot näkyviin.

      Poista
  5. Hienot löydöt kirpparilta! Aarteita ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aarteita ja vielä erinomaisia käyttöesineitä. En olekaan pitkään aikaan tehnyt löytöjä.

      Poista
  6. Kupillinen luita, kiitos :)
    Mähän en mitään alustele, mutta jos joku ei toimi huudan Husbendille help!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sokerilla vai ilman?
      Helppoahan se on kun on IT-tuki saman katon alla :)

      Poista
  7. On tullut tavaksi alustaa kortti tyhjennyksen jälkeen. TUon palautus ohjelman kyllä tallennan, eihän sitä tiedä milloin tarvii.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ilmeisen hyvä tapa, kortti varmaankin pysyy paremmassa kuosissa. Palautusohjelmaa toivottavasti tarvitsee harvoin, mutta nyt päätin kokeilla.

      Poista
  8. Onpas hyvät löydöt! Varsinkin tuo lamppu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos ihan rehellisiä ollaan niin en olisi välttämättä tarvinnut työpöytävalaisinta, mutta en voinut vastustaa tuota. Saattaa päätyä yöpöydällekin.

      Poista
  9. En ole koskaan alustanut muistikortteja tai oikein mitään muutakaan. Mitä nyt viime kesänä Elli (kissanpentu) oli vähällä alustaa koneeni koko kovalevyn. En heti löytäisi edes komentoa.
    Juhlallinen nahkasalkku muistuttaa hyvin paljon asiakirjakansioita, joissa on samanlaiset lokerot (ei aakkosia).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voihan, Elli, vahinko olisi ollut suuri jos olisi onnistunut tietoteknisissä puuhissaan. Miten osasisikin. Muistikortin alustaminen löytyy kameran menusta, sitä kannattaa käyttää ainakin jos korttiin tuntuu tulevan jotakin häikkää. Jonkinlainen asiakirjakansio tämä on, sisällä luki vekselisalkku, samoin hintalapussa. Ikääkin vaikuttaa olevan, sopivan kulunut tänne muiden kuluneiden joukkoon :)

      Poista
  10. No enpä oo kuullutkaan muistikortin alustuksesta, mutta vekselit sen sijaan on hyvinkin tuttuja :D.
    (80-luvun puolivälissä olin muutamana kesänä pankissa töissä ja siellä niitä tuli käsiteltyä. Oli aina vakioporukka, joka kävi näitä "vekkuleita" tämän tästä uusimassa).
    Melko katu-uskottava salkku kyllä täytyy sanoa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinulle, joka säätelet kameran valkotasapainoa on kortin alustaminen tietysti ihan pähkinöitä. Joskus kannattanee sekin tehdä.
      Vekseli on tuttu sanana, mutta taitaa olla nykyisin aika harvinainen paperi.

      Poista
  11. Hienoja aarteita ja kiitos linkkivinkistä! Tapanani on aina alustaa muistikortti, koska muuten se jää tekemättä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taisi olla minun onneni, että en alustanut muistikorttia, sain tiedostot palautettua. Tosin eivät ne kadonneet kortilta tavallisessa alustuksessakaan. Ainakin silloin tällöin lienee hyvä alustaa kortti, sillä jos se menee juntturaan kun siinä on ne kaikkein hienoimmat otokset saattaa hitokseen harmittaa.

      Poista
  12. taivas ku ihana salkku, niin tarpeellinen.
    luista en välitä, kiitos vaan <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulle salkku tuli tosi tarpeeseen, kuitit ovat aika usein hukkateillä :) Kupponen luita ei maistu? Jos nyt kuitenkin silmänjuomana.

      Poista
  13. "Alustatteko te koskaan muistikorttejanne?" Minä kysyin R:ltä kn en itse tästä mitään ymmärrä ja hän vastasi, että 'ei ole vielä tarvinnut.' Sen tiedän, että R. ottaa kaiken minulta aika ajoin ulkoiselle kovalelvylle eli meillä on kaksoistallenus.

    Vekselisalkku on hyödyllinen idea!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muistikortit kannattaisi silloin tällöin alustaa, toimenpide defragmentoi ja kortit pysyvät nopeina ja toimintavarmoina. Varmuuskopiointi kannattaa aina, minulla on koneellani automaattinen työasioiden tallennus ja joskus olen joutunut sieltä etsimään vanhoja, poistettuja tiedostoja.

      Poista
  14. Ihana salkku<3 ja muutkin löydöt.
    Hyvä kun muistutit tuosta alustuksesta, en ole muistanut sitä tehdä.
    Kivaa viikon alkua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Minulta myös unohtuu tuo alustaminen, mutta nyt yritän muistaa tehdä sen ainakin silloin tällöin.

      Poista
  15. Melkoinen velho tuo ohjelma, kuulostaa pätevältä. (Minulla on asiat rempallaan mitä muistikortteihin tulee, olisi syytä ryhdistäytyä.) Hienoja löytöjä, taas kerran. Emalimukit ovat monikäyttöisiä. Minä laitoin niihin joulunaikaan hyasintit tarjolle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olin tyytyväinen kun sain kuvat pelastettua, vaikkeivät ne korvaamattomia olleetkaan. Kannatti pistäytyä kauppareissulla kirppiksellä.

      Poista
  16. Onpa ihana salkku, tuollaisen minäkin tarvitsisin! Kuten myös lisää vanhoja matkalaukkuja.
    Hyvä että sait kuvat pelastettua, en ole tuollaisesta ohjelmasta kuullutkaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt täytyy laittaa kuitit järjestykseen :)
      Matkalaukkuihin on myös hyvä pakata tavaroita.
      En minäkään tiennyt ohjelmasta, mutta aloin huvikseni etsiä löytyisikö sellaista ja löytyihän se.

      Poista
  17. Eikä, mikä lamppu! Olen ihan toden teolla metsästänyt kivoja lamppuja, mutta niitä kyllä liikkuu tosi vähän ainakin niillä kirppiksillä, minne eksyn. Tai varsinkaan sopuhintaan. Toivottavasti tämä sinun oli sellainen! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minähän ostan tavaraa ainoastaan sopuhintaan :) Jokin aika sitten löysin vanhan pöytävalaisimen parilla eurolla, mutta siitä puuttuu johto ja ruskea maali oli aika törkeä, joten se ei ole vielä päässyt sähköiseen olotilaan.

      Poista
  18. Voi että mikä vekselilaukku.. iahnia löytöjä teit ja tuosta ohjelmasta tuli mieleeni että täytyypäs tarkistaa koneen sisältöä tässä lähiaikoina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tarpeellisia löytöjä. Jouduin kerran teettämään tiedostojen palautuksen kun kovalevy meni rikki ja se oli hurjan kallista puuhaa. Kaikkea ei saatu talteen, mutta jotain kuitenkin. Opin ainakin varmuuskopioimaan :)

      Poista
  19. On kyllä taas löydöt! Olet ihan mestari.

    VastaaPoista
  20. Kyllä, aina alustan kortin kun olen siirtänyt kuvat koneelle.Ja vahingosta viisastuneena(edellinen kone hajosi ja kaikki kuvat meni) käytän nykyään myös pilvipalvelua. Hyvä kun sait kuvat pelastettua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla on ulkoinen kovalevy (tai oikeastaan monta), sillä tiedostoni ovat kovin suuria. Siis työsellaiset. Pilvessä ne saattaisivat olla paremmassa turvassa, mutta tilaa tarvittaisiin tosi paljon.

      Poista
  21. Ihana löytö tuo vekselilaukku,

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole ennen tälläistäkään nähnyt. Nyt sille tuli käyttöä.

      Poista
  22. Hulvattoman hauska tuo vekselisalkku! Teillä siellä etelässä taitaa olla ihan erilaiset kirpparit kuin muualla kun en minä koskaan mitään noin mahtavia löytöjä ole tehnyt! Vai olenko kenties puusilmä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi salkku ei ollut kelvannut muille, sillä se tuli tarpeeseen. Usein kirppareilta lähtee tyhjin käsin, vaikka tavaraa on paljon ei löydy mitään ostettavaa (onneksi). Joskus taas osuus paikalle oikeaan aikaan.

      Poista
  23. Meillä on töissä juuri tuollainen salkku, vähän siistimmässä kunnossa...ja olen jo sanonut,e ttä MÄ haluan sen, mutta sinne laittoi joku valopää joitain papereita jemmaan...silmä kovana kytsin salkkua! Pankeissa oli vekselisalkkuina kys.salkkuja yhteen aikaan. Vai että fragmentoituu...voi että...olen yrittänyt kovalla työllä ja tuskalla tehdä valokuvakirjoja, ettei kaikki katoaisi. osaisinkohan minä imuroida tuollaisen ohjelman (kun en viitsi tavall imuriakaan käyttää)? Varmaan olisi järkeenkäypää. Mulla on tuo lamppu uutena, yhtään en ole säälinyt sitä...kolhuja saisi tulla...

    VastaaPoista
  24. Nyt vasta huomasin (meni aivoihin saakka), olitkin kirjoittanut vekselisalkku!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En olisi tiennyt että tuo on vekselisalkku, mutta laukussa sisällä luki niin, kuten myös hintalapussa. Kiva kuulla, että sellaisia on oikeasti ollut pankeissa. Paremmassa tallessa se olisi sinulla kuin paperijemmana. Jos et vahingossa poista kuviasi muistikortilta, niin et tarvitse pelastajaohjelmaakaan. Kortin voi tyhjentämisen jälkeen alustaa kamerassa, se olisi hyvä tehdä aina joskus. Valokuvakirjat ovat parempia muistoja kuin irralliset kuvat kenkälaatikon pohjalla tai koneen uumenissa.

      Poista
  25. Ihanasti sopivan rähjäisen näköinen salkku!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kovasti on vekseleitä plärätty kun on noin paljon kulumaa :)

      Poista
  26. WOW...tuo oli hyvä tieto ja oivallinen linkki. Kiitos kovasti Cheri.
    Upeita löytöjä jälleen. Pääsivät hauskasti käyttöön ja niitä arvostavaan tupaan työhän sekä tunnelmaa täydentämään.

    VastaaPoista
  27. Parasta on se kun löydöt pääsevät hyötykäyttöön. Näin keväisin pesänrakennusinnostus nostaa päätään ja tekee mieli vähän järjestellä paikkoja.

    VastaaPoista
  28. Hieno vanha laukku, itselläni on 30 luvulta oleva pieni ruskea matkalaukku solkineen.Mutta lähiaikoina laitan blogiini arpajaiset keväistä sisustusta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Matkalaukut ovat ovat hyviä säilytyspaikkoja. Täytyypä tarkkailla arvontaa :)

      Poista
  29. Kameran muistikortti tulee alustettua aika tasasin väliajoin, yleensä siirtän kuvatkin koneelle samantien, olen nimittäin kerran onnistunut alustamaan kortin, jossa olikin kuvat siirtämättä.
    Nyt siirrän ja poistan samantien, alustus ehkä muutaman kerran vuodessa, joskus useamminkin.

    Täytyis muuten saada viimein aikaiseksi valokuvakirjat, muutama odottaa edelleenkin tekemistä, mutta se viitseliäisyys....sitten vois koneeltakin suosiolla poistaa ison läjän kuvia. Ennenkuin poistuvat itsestään...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joskus digikameran alkuaikoina onnistuin poistamaan "tärkeitä" kuvia muistikortilta, olin silloin vaeltelemassa eikä tietokonetta ollut mukana. Nyt on rutiinit kameran kanssa kehittyneet sen verran, että harvoin poistaa kuvia vahingossa, mutta sattuipa kuitenkin ja olin oikein tyytyväinen kun ne pystyi palauttamaan tyhjennetyltäkin muistikortilta. Valokuvakirjat ovat minusta kivoja muistoja, vähän niin kuin albumit ennen vanhaan.

      Poista

Kiitos kommentista