10.4.2014

Samma på svenska

Olen ahkerasti siivoillut varastoja ja käteeni osui ruotsinkielinen versio Clarissa Pinkola Estésin kirjasta: Kvinnor som slår följe med vargarna.

Kirja oli vielä muuttolaatikossa niiltä jäljiltä kun tyhjensin työhuoneeni Helsingissä. Arvoin kirjan suomenkielisen version ja kerroin siitä täällä. Laitan myös käytetyn, ruotsinkielisen version kiertämään. Kerro kommentissasi jos haluat osallistua arvontaan, joka päättyy 17.4. klo 24. Onnea arvontaan!

Oliivipuu pääsee kuistille, sillä yötkin alkavat jo vähitellen lämmetä. Puuhan kestää pakkastakin, mutta sisällä uinaillut kasvi on herkkä ennen kuin se karaistuu.

 Jouluruusu lupailee aikaista kukintaa tänä keväänä. Lähikaupungin puutarhalla oli myynnissä suuria jouluruusuja ja nyt vasta ymmärsin, että tämä kaunotar puutarhassani on tarhajouluruusu. Siksi se on niin suuri tavallisiin jouluruusuihin verrattuna.

Lämpimästi tervetuloa Autuaan olon piiriin Saija ja Marika!
Aurinkoisia päiviä ja valoisia iltoja kaikille!

22 kommenttia:

 1. Upeasti jouluruusu sieltä nousee. Mä olen myös rapsutellut jouluruusun istutuspaikkaa, mutta mitään ei näy. Täytyy rauhassa vielä odotella, toivottavasti märkä alkutalvi ei ollut sille liikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minunkin muut jouluruusuni ovat vasta aloittelemassa, tämä jätti on aina ensimmäisenä kukassa.

   Poista
 2. Ihanan rehevä tuo jouluruususi! Juu, jouluisin myynnissä olevat vaaleajouluruusut eivät ole tuon värisiä, ainoastaan valkoisia tai hempeän vaaleanpunertavia, ja selvästi matalampia myös. Minusta nämä tarhajouluruusut ovat upeita kasveja, niitä pitäisi istuttaa runsain mitoin joka pihalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä, tälläisiä kevään sulostuttajia pitäisi olla runsain mitoin joka pihassa. Kaunotar on ollut kiitollinen ja uskollinen kukkija jo monta vuotta. Toivoisin, että se saa jälkikasvuakin, ainakin siementuotanto on ollut runsasta. Tarhajouluruusut eivät ole halpoja, mutta ehdottomasti hintansa väärtejä.

   Poista
 3. Kovasti on jo tuo jouluruusu noussut:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämpö panee siihen varmasti lisää vauhtia.

   Poista
 4. Olen arvonnassa mukana! Minua ihastuttaa erikoisen paljon tuo oliivipuusi! Tekisi mieli hankkia! Onko se kovin vaatelias hoidokki?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arpa sinulle! Oliivi puu ei paljon hoitoa tarvitse, mutta se vaatii viileät ja valoisat olot talvella. Omani on nyt kai neljä vuotta selvinnyt hoidossani, kerran olen vaihtanut sille mullan. Kesät puu viettää ulkona ja nauttii silminnähden.

   Poista
 5. Vaihdoin eilen sisäkukkiin mullat ja tänään olen kierrellyt haikeana parvekkeella katsomassa mustan mullan laatikoita. Kevääseen on kuulunut jo niin monta vuotta tuo parvekepuutarhurin homma, että on haikeaa, kun sitä ei tänä vuonna olekaan. Mutta tuleehan aina uudet keväät, tuleehan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uudet kesät ja uudet keväät, ne tulevat aina. Puutarha, oli se millainen tahansa, syntyy sinne missä puutarhuri milloinkin asuu.

   Poista
 6. Yhä edelleen haaveilen jouluruusuista, ja oliivipuu-kuumeen sait aikaiseksi kun silloin joskus siitä postasit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa hankkia tuo tarhajouluruusu, se on niin näyttävä ja helppo. Maalla on helpompi kasvattaa oliivipuutakin, on helpompi löytää sille valoisa ja viileä talvehtimispaikka. Kaupunkiasunnossa pitää olla melkoinen taikuri, että saa oliivipuun viihtymään.

   Poista
 7. Osallistun arvontaan mielelläni, josko nyt tärppäisi! Ihania kuvia taas. Aina kun näitä ja muiden kuvia katselee miettii, että voisi itsekin vähän keskittyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toinen arpa, nämä ovat jo arjpajaiset :) Toivotan onnea. Minulla on ihan sama, aina kun katselen muiden kuvia ajattelen, että voisi vähän itsekin keskittyä :) Johtunee siitä, että toisen tapa nähdä on erilainen ja tuntuu mielenkiintoisemmalta.

   Poista
 8. Ihania kuvia! Jouluruusu olisi mukava lisä minunkin kevätkukkiini, syövätkö jänikset sitä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jänikset ovat jättäneet jouluruusut rauhaan, mutta syksyllä peura pisteli lehtiä. Jotkut ovat valitelleet, että peurat maistelevat näitä, täällä ne eivät ole koskaan ennen maistuneet kenellekään. Luulin, että jouluruusu on turvassa koska se on myrkyllinen. Onneksi lehtien menetys ei haittaa kukintaa.

   Poista
 9. Voi kun haluaisin tuon kirjan niin hurjan mielelläni, osallistun siis. Kauniita kuvia taas kerran

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yksi arpa sinullekin, toivottavasti onnetar on suosiollinen.

   Poista
 10. Osallistun arvontaan! Sulla on kesä jo aika pitkällä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinullekin yksi arpa. Ihanaa kun on lumetonta ja seuraavina öinäkään ei ole pakkasta, kevät harppoo suurin askelin.

   Poista

Kiitos kommentista