29.12.2014

Aikuisviihdettä

Kissalapset antoivat entiselle sijaisemolleen joululahjaksi hauskan peilin (minullahan on heikkous peileihin), siinä kissakaksoset peilailevat tyytyväisen näköisinä. Kiitos! Tämä hymyilyttää minua aina kun näen sen. Taitaa päätyä kylpyhuoneen peiliseinälle.

Koska Nero ei ilmojen kylmettyä vietä kaikkea vapaa-aikaansa ulkona alkaa sisäelämä ajoittain pitkästyttää. Pitäsi keksiä jotain aktiviteetteja. Autan kyllä prinssiä treenaamaan nopeutta ja vaanimista erilaisten välineiden avulla, mutta aikuinen, elämää nähnyt kolli kyllästyy nopeasti leluihin. Kaikki vinkit kissojen aikuisviihteestä otamme kiitollisina vastaan.

Omatoiminen kissa oli löytänyt jostakin piian aarteista hetken viihdykettä. Lunnin pää saa kovaa kyytiä, kunnes se korjattiin takaisin kokoelmiin.

Oma apu paras apu. Pikavisiitiltä ulkoa tuotiin oma lelu, mutta se oli niin makoisa, että leikkikalu meni kurkusta alas.
Neroa ärsyttää myös unta häiritsevä hiiriradio. Talon rakenteissa liikkuvien jyrsijöiden ääni kuuluu, mutta kuvaa ei näy. Välillä kissa ryntäilee lattian alla liikkuvien hiirien perään, välillä katse seuraa tarkkaavaisesti tapettia tai kattopanelia. Onneksi sää kohta lauhtuu.

Joulun katkarapuateria sai prinssin toivomaan gourmeta joka aterialla, eikä piian tarjoama arkiruoka oikein tunnu maistuvan. Montaa lajia on tarjottu, mutta kissa nirsoilee. Ehkä sisäelämä vie ruokahalunkin.
Nero ei yleensä ole ollut namien perään, mutta ostin joululahjaksi kovin mieleisiä herkkuja ja monta kertaa päivässä prinssi pyytää seuraamaan itseään. Lelukorissa olevan namipurkin kohdalla kissan jarru hirttää kiinni ja siinä tapitetaan kunnes karkki irtoaa. Onneksi ovat terveellisiä omega-valmisteita.


Rattoisia välipäiviä kaikille!
Olin eilen illalla myöhään pienellä lenkillä. Kuunvalossa näki mainiosti liikkua rantapolkuja.

26 kommenttia:

 1. Peili on tosi hieno ja varmasti antaa monta ilon aihetta.
  Kissat pitkästyy, sille ei voi mitään ja meidän leikit eivät kauan jaksa niitä viihdyttää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi pitänyt ajoissa opettaa kissa lukemaan, saisi ajan paremmin kulumaan :) Nyt pakkanen kiristyi yli 20 asteen, joten ulkoiluhaaveet jäävät toistaiseksi. Piika kyllä aikoo lähteä aurinkoiseen talvisäähän.

   Poista
 2. Samaa on havaittavissa meilläkin, pitkästymistä eivätkä arkiruuat tunnu maistuvan. Myös hiiriradiota kuunnellaan kaula ojossa kun välikatosta kuuluu rapinaa. Onneksi huomenna taas lauhtuu ja pääsee ulkoilemaan pitkän kaavan mukaan :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että emme ole ongelmamme kanssa yksin :) Tänään taitaakin olla pakkasennätys, mutta ah niin kaunista. Onneksi lauhtuu, ei tämä ole kissan elämää.

   Poista
 3. Meilläkin kylmä ilma pitää kissoja sisätiloissa ja ne härnäävät toisiansa vähän väliä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Härnäyskaveri olisi varmaan kiva, ei tarvitsisi yrittää härnätä toistaitoista piikaa :)

   Poista
 4. Voi toista, kun tylsistyttää. Näkymättömät rapinat ovat varmaan todella turhauttavia! Meillä kanssa tuijotellaan välikattoon, mutta aika laiskasti.

  Ei taitaisi sellainen vessapaperirullalelukaan kauan aktivoida Neroa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rapinat ärsyttävät, mutta aina välillä Nero luikahtaa luukusta ulos ja menee talon alle jahtiin, jos hyvin käy voi saada saaliin.
   Piilottelin nameja eri paikkoihin, mutta kissa kyllästyy siihenkin nopeasti. Nykyisin me leikitään nameillä niin, että heittelen niitä salin lattialle ja kissa hyökkää saaliin perään.

   Poista
 5. Ihan täydellinen peili kokoelmiisi! Tylsistyminen lienee väistämätöntä näillä pakkasilla. Olisi niin paljon mukavampi ulkoilla, mutta ei tuolla voi pieni kissa olla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, tälläinen vielä puuttuikin :)
   Kissakaan ei jaksa aina torkkua. Nero kävi tänään kynnyksellä, odotteli kun toin puita liiteristä, ei järkevä kissa lähde tuonne palelemaan. Kun Nero oli nuorempi, se kyllä ulkoili säässä kuin säässä, mutta järki on kasvanut iän myötä.

   Poista
 6. :D No mutta hienoa, jos edes hiiriradion näyttelijät pitävät Neron valppaana ja tylsistymisen loitommalla ;). Pikaista lauhtumista toivotellen!

  VastaaPoista
 7. Hykerryttäviä nämä otsikkosi:D Ja aivan ihanan peilin sait lahjaksi! Meillä kissa uskaltautui pihalle -ja sieltä suoraan kellariin. Helppoa ei elo ei pakkasilla ole kenelläkään. Mekin kuulisimme mielellämme vinkkejä siihen kissojen aikuisviihteeseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kohta saattaa blogiin tulla harhaliikennettä :)
   Myrsky on kova kolli, meilläkin oli tänään vain pieni piipahdus talon alla. Jotain ajanvietettä pitäisi aikamiespojille keksiä.

   Poista
 8. Meillä pojat ovat vetäytyneet pannuhuoneen tyynyille, ja tarjoilu on pelannut kohtuullisesti, isännän toimesta "miestenhuoneessa", kuten minulle asia ilmaistiin, en ole kovin tervetullut pannuhuoneeseen sen vuoksi, toki kanoille vettä saan sieltä hakea, en muuta! Pojat tykkäävät loikoilla, hiiriradio ei sinne kuulu mutta luukun kautta käyvät pikkulenkeillä jos ei satu olemaan paha keli, onneksi nyt lauhtuu.

  Upean peilin olet saanut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pannuhuoneet ovat usein miesten valtakuntaa :) Meillä ei ole sellaista, joten piian syli on kovin suosittu loikoilupaikka.

   Poista
 9. Tuon peilin ukkoköllikin bongasi yhdestä tavarakaupasta ja tietenkin osti sen ;) Ja kyllä talvinen sisälläolo tosiaan pitkästyttää kissoja. Pojat nahistelevat keskenään ja Ompukka tekee tekstiiliöitä taas entistä enemmän, naispuolinen kun on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollaan peilisamikset :) Tekstiilitöiden parissa aika varmaan kuluu rattoisasti, mutta nyt pitäsi keksiä jokin miehinen harrastus. Onneksi on luvassa lauhtuvaa.

   Poista
 10. Hmmm, tiukka kysymys tuo kissain viihde! Miirulla, joka on vielä nuori ja ihan kaikkea elämässä ei ole nähnyt, on suuri huvitus maton reunan alle laitetusta oksanpalasta (esim. pajun- tai koivunoksan pala, 10-15 cm). Sitä kuljetetaan maton alla ja yllä, hyökätään ja taistellaan.

  Tirre, Grand Old Lady, kantaa näkyviin jätettyjä villasukkia ja hanskoja uusiin paikkoihin (varsinkin yöllä).

  :-) Näillä koetetaan pärjäillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuorempana leikki maistui Nerollekin ja joka talvi ollaan riehuttu matot makkaralle. Suosituin lelu on valoläikkä, jonka saan aikaiseksi Nerolle vartavasten hankittujen silmälasien avulla. Sen pyydystämisessä on tarpeeksi haastetta kokeneelle kollille. Tirre järjestelee :)

   Poista
 11. Huikee tuo peili. Meillä kolmikon ravit yltyy välillä varsin riehakkaiksi. Ja nirsoilua täälläkin ilmassa. Nipsu on ihastunut Lontoonpojan tuomaan piipittävään hiiruloon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kissakavereitten kanssa on tietty rattoisampaa. Eilen illalla luukku rapsahteli tiuhaan ja Nero toi oman lelun sisälle kaksi kertaa vajaan tunnin sisällä.

   Poista
 12. Meillä koirat hyppivät välillä lattialla tasajalkaa kuin ketut, kun hiiret kipittävät lattioiden alla. Se on kovin hupaisaa katsottavaa.

  Ystäväni, jolla on useampi kissa, kehitteli kissoille aktivointilelun itse laittamalla lattialle kaksikertaisia pahvimukeja, joiden välissä oli satunnaisesti jotain xtraherkkua ja kissanminttua. oli siinä tovi mennyt ennen kun kissat olivat tutkineet kaikki mukit ja saaneet herkut ja höpöherbat esille. Kaksi mukia päälekäin siis siten, että niiden väliin jää jotain - ei kaikkiin. Mukit sitten ylösalaisin sinne ja tänne, muodostelmaan tai hajalleen pitkin huoneen lattiaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiusoittelevatkohan hiiret tahallaan talon asukkaita. Täytyypä laittaa tuo vinkki mieleen seuraavaa pakkasjaksoa varten. Voisi olla tarpeeksi haastavaa prinssille. Nyt onneksi lauhtui ja kissa pääsi normaalien aktiviteettiensa pariin; hiiriradio vaihtui tosi-tv:ksi.

   Poista
 13. Ihana peili! Hiirten on hyvä rapistella seinän suojissa, sisälle ne eivät varmasti uskalla edes yrittää, kun Nero vartioi valppaana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nero varmaan toivoo, että hiiret löytäisivät tiensä sisätiloihin, se olisi sopivaa viihdettä aikuiselle kissalle :)

   Poista

Kiitos kommentista