9.12.2014

Myttyyn mennyt talviretki

Itsenäisyyspäivänä ajateltiin tehdä Neron kanssa pieni lenkki vaikka taivaalta putosi valkoista ja märkää.

Nero pörhistää itsensä kaksinkertaiseksi aina peltoa ylitettäessä, aukio on vaarallinen paikka. On varottava sekä maa- että ilmahyökkäyksiä. Niemellä pesivät haukat ovat joskus tehneet hurjia syöksyjä kulkijoita kohti pesimäaikaan. Joku nelijalkainen petokin voi olla puskissa vaanimassa.

Metsään päästyä voi pysähtyä odottamaan perässä matelevaa seuralaista.

Matka jatkuu ja räntäsade sen kuin yltyy. Kameran linssiä ei saa enää pysymään kuivana ja koko laite on suojattava kastumiselta pusakan alle. Ei ollut loppuun asti harkittu idea lähteä retkeilemään.
Neron kehonkielestä näkee, että se arvelee minun epäröivän matkan mielekkyyttä. Se alkaa kulkea vaikean oloisesti, ikään kuin raahaisi minua mukaanaan näkymättömissä valjaissa. Tätä tapahtuu joskus myös sisällä kun prinssi ohjaa minua kohti keittiötä ja se ajattelee minun pysähtyvän matkalla puuhastelemaan jotakin vähemmän tärkeää.

Vähän aikaa levähdettiin rantasaunan kuistilla ja tarkastettiin paikat. Ei ollut jäänyt vettä jäätymään astioihin.

Näkyvyys oli huono, päätin kuitenkin ottaa yhden kuvan rannastakin. Nero mökötti veneen alla, siitäkään ei ollut ihan hyvä idea lähteä kastumaan. Jatkoin rantaa kotiin päin ja huutelin Neroa seuraamaan, tuloksetta. Prinssi mökötti suojassa veneen alla niin kauan, että käännyin takaisin, nostin kissan syliini ja suuntasimme kohti kotilieden lämpöä. Jonkin ajan kuluttua myttyyn menneet suunnitelmat alkoivat harmittaa kissaa, kiukuissaan se tarrasi käteeni ja hyppäsi pois kyydistä. Vaelsimme vaiti. Äkkiä Nero hyppäsi ja upotti sekunniksi kyntensä sääreeni. "Senkin tollo, houkuttelit minut tänne kastumaan."

Bem-vindo à Autuas olo, Brisa do Sul!
Mukavaa joulun odotusta kaikille!

36 kommenttia:

 1. Päivän naurupläjäys. Nero on huippu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin yritin ottaa kissan kiukuttelun huumorilla. Se on välillä niin äijä.

   Poista
 2. Hauska kirjoitus, löysin blogiisi ekaa kertaa ja heti nauratti! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että löysit tänne ja sait naurut kaupanpäälle :)

   Poista
  2. Vai osoitti Nero oikein kunnolla mieltään.
   Ei pidä lähteä räntäsateeseen tuuleen ja ruiskuun.

   Poista
  3. Jonkinlaista tilannetajua odotetaan henkilökunnaltakin. Kissa ei mielellään retkeile koiranilmalla :)

   Poista
 3. Ensimmäisessä kuvassa Nero ei todellakaan näytä kovin ilahtuneelta! Että on sitä ilmeisesti piialla parempiakin ideoita ollut :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nerolla oli selvästi ristipaineita; retkeily on sen suosikkiohjelmaa, mutta sää oli mitä oli :)

   Poista
 4. Siitäs sait! Ps. Tosi kivoja Nero kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ansion mukaan varmaan. Linssissä oli kosteutta, mutta jotain saatiin tallennettua.

   Poista
 5. Kissat ovat juuri tuollaisia! Hituroitsin eilen ruuan antamisessa...laitettiin minut kyllä ruotuun. Nilkassa jälki pienen pieni, oma vika!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kissatkin osaavat kiukutella. Välillä kun nousen sohvalta kissan alta, saattaa Nero tarttua käteeni, että älä nyt lähde minnekään kun juuri oli niin mukava asento.

   Poista
 6. Aina ei mene niinkuin Strömsössä! Hienot kuvat kuitenkin sait, vaikka kastuittekin. Meillä oli itsenäisyyspäivänä juuri samankaltainen ikävä keli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En arvannutkaan, että lumisade oli niin märkää. Itsekin jouduin vaihtamaan vaatteet kun palattiin kotiin. Kupponen kuumaa ja sohvalla loikoilu lepyttivät kissankin.

   Poista
 7. Säästä huolimatta kuvat ovat kivoja. Taitaa teillä kissa on se pomo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole epäilystäkään kuka tälllä on pomo :)

   Poista
 8. Voi tuota Neroa! Ilme kertoo kaiken!
  Sain samalla mielikuvitusretken kanssanne rantasaunalle! Kiitos siitä!
  Aurinkoa täältä tuuliselta merenrannalta sinne koti-Pohjolaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauskaa, että tulit kanssamme retkelle. Tänään on kuiva päivä pitkästä aikaa ja taivaalla näkyy hieman sinistä. Aurinkoa saamme odotella, mutta aurinkoterveiset lämmittävät aina.

   Poista
 9. Voi Nero-parkaa, minne kaikkialle sitä revitäänkään kodin lämmöstä :). Ihana tuo eka kuva, kaksinkertainen köyry <3. Minäkin saan aina kostoläpsäisyn jalkoihin jos Wattia on pidetty liian kauan sylissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajankohta oli huonosti valittu. Neroa selvästi arvelutti koko retken mielekkyys ja se halusi lopulta ilmaista mielipiteensä siitä :) Helpottavaa kuulla, että muuallakin harrastetaan kostoläpsyjä. Kissallakin on oikeus mielipiteeseensä.

   Poista
 10. Minun kissani tapasi aikoinaan suutuspäissään murista sylissä kuin koira, jos päätin, että ulkoiluhetki on ohi ja monen monituisen epäonnistuneen maanitteluyrityksen jälkeen kaappasin kissan syliini ja suunnistin kotia kohti...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä tapahtuu ihan samaa jos yritän ennenaikaisesti lähteä kotiin ja nappaan kissan syliini, kova murina voi kuulua vastalauseena. Monta kertaa palaammekin retkeltä eri matkaa :)

   Poista
 11. Ihana tarina ja kuvat. Meidän misuprinsessa käyttäytyy joskus noin, kun yritän viedä sen sisään, vaikka hän haluaisi olla vielä ulkona.

  Myöhästyneet onnittelut myös! Kiva tuo edellisen postauksen pääkallo :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos onnitteluista, ne lämmittävät mieltä.
   Täällä blogissa saa vertaistukea moneen asiaan. Kiva kuulla, että muutkin kissat suivaantuvat joskus omistajaansa jos asiat eivät mene niiden mielen mukaan :)

   Poista
 12. Osaapa kissat hyvin viittomakieltä!

  VastaaPoista
 13. Ihana kuvasarja ♡ Vaikka herra nyt olikin nyreissään:)
  Musta kissa mennä viipottaa....liikuttava tarina..tai siis tosi juttu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nerosta yhteiset retket ovat parasta ajanviettoa. Prinssi ei miellellään lähde yksin kauas kotipihasta, mutta minun kanssani on turvallista, kaikki pelkäävät hurjaa piikaa. Nyt vain oli kurjat olosuhteet.

   Poista
 14. Olipa taas upea kuvasarja ja kaunis värimaailma! Nero on komea kissa!!! Meillä Sulo tekee ihan samalla tavalla jos kaikki ei suju hänen tuumailujen mukaan, näykkäisee tai raapaisee ja sitten katsoo oliko sillä vaikutusta. Olisipa mukava tietää mitä siellä Neron karvaisessa päässä oikein mietittiin retkenne aikana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On lohduttavaa kuulla, että muutkin kissat osoittavat tyytymättömyyttään. Onneksi mirrit ovat yleensä lempeitä, niiden aseiden edessä ei halua olla eri mieltä. Nero taisi yhtäaikaa haluta jäädä ja palata :)

   Poista
 15. Sympaattisia kuvia Nerosta. Jostain syystä tuollainen yksinäinen (musta) kissa tiellä -kuva riipaisee aina. Nero on siis samanlainen seurakulkija kuin Saaripalstan Ransu ja Musti. Ilmaisipa hän mielipiteensä voimakkaasti, ei jäänyt sitten mitään hampaankoloon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nero on hyvä seuralainen Saaripalstan poikien tapaan, mutta se suostuu lähtemään vain metsään ja pelloille, tien suuntaan ei prinssi lähde mukaan. Se on tietysti turvallisinta.

   Poista
 16. Mainio retki ja niin kissamaista. Ai, että Nerokin käy kinttuun kiinni, jos emäntä ei toimi hänen toiveidensa mukaisesti. Juusolla on samanlainen tapa.
  Mustaa kissaa on vaikea kuvata, mutta tuossa räntäsateessa se on oivallinen väripilkku.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilmeisesti yleinen reagointitapa kissoilla tuo läpsäyttäminen. Minulla ei ole vertailukohtaa koska Nero on ensimmäinen kissani, mutta hyvä tietää, ettei kyse ole kasvatusvirheestä :)
   Musta kissa hämärässä ja kosteutta linssissä, ovat hankala kuvaustilanne, mutta saatiin kuitenkin reportaasi aikaiseksi :)

   Poista
 17. Kissojen sanoma ei kyllä jää epäselväksi;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne osaavat ilmaista mielipiteensä tavalla tai toisella :)

   Poista

Kiitos kommentista