15.9.2015

Vaiheet

Muokkaus 20.5. Pehtoori hieman lämmittää multaa ennen taimien istutusta.

Taimien suojaus 26.5.

Melkein valmis tänään. Sitten pieni lepohetki ja kohta taas alusta uudelleen.


28 kommenttia:

 1. Kaunis tiivistys puutarhurin vuodesta, tämä vaihtelevuus ja mielenkiintoisuus antaa voimaa, talvella suunnitellaan ja haaveillaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy laittaa itselle muistiin kuva kukinnasta, keväällä tuntuu aina niin uskomattomalta, että autiomaasta nousee kukkiva paratiisi. Kohta alkaa puutarhureilla suunnitteluloma :)

   Poista
 2. Eilen just kotinaapurini kanssa Lillassa puhuttiin siitä mitä kaikkea kohta pistetään taas matalaksi...eihän sinne peijooni jää kuin puskat! Ja niinpä ihmeteltiin, että on se vaan kumma mitä kaikkea tuo maa meille iloksi tuuppaa.
  Ihana kiertokulku - vaan saisi se "tyhjä kausi" olla lyhyempi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä, tyhjä kausi saisi olla lyhyempi. Ja keväät lämpimämpiä kuin viime vuosina. Nyt kun on vähän suru puserossa kasvukauden päättymisestä, on vahvistettava uskoa, että kaikki taas nousee uudestaan.

   Poista
 3. Voi että, ihana juttu. Juuri tätä se on :-)
  Voi Pehtoori! ♥ Joku kerta tulen ja pussaan, varo vaan! Hyökkään vaikka puskasta, jätän auton puolen kilometrin päähän...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on kumma tunne, että tämä kesä oli lyhyempi kuin muut. Mutta kohta voi alkaa odotella ihanaa kevättä kun ensimmäiset piipot nousevat maasta, voi sitä riemua.
   Tervetuloa pusukeikalle, ei pehtoori välitä pihaan ajavista autoista, se vain joskus sattuu olemaan ujolla päällä tai sillä on muuta tärkeää menoa, ei ehdi seurustella :)

   Poista
 4. Kyllä on hyvä pomo tuo pehtoori, lämmittää maankin valmiiksi kasvia varten. Piika pääsee sitten lämpimään maahan kylvämään. Hyvin on kasvanut. Tuo kasvun ihme on joka vuosi yhtä uskomaton.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joka vuosi toistuva kasvun ihme on aina yhtä uskomaton. Pehtoori auttaa parhaansa mukaan kevätpuuhissa :)

   Poista
 5. Minulla olisi puutarhan syksyteloille laitto edessä. On vain kesän rempat vienyt kaiken tehon ja ei millään meinaa päästä uudelleen käyntiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hankalaa kun ei voi enää tehdä pitkään illalla puutarhatöitä, on liian pimeää. Päivätyö taas haittaa puutarhurointia :)

   Poista
 6. Hienosti pehtoori hoitaa lämmityksen ja sitten tulee suojaus, keväällä luulin pihallasi olevan intiaanikylän.
  ( kuva oli yhdessä postauksessasi )
  Jos ei usko uuteen alkuun ja kasvun ihmeeseen, ei mikään myöskään kasva ja kukoista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keväällä pihalle nousi tiipiit ja vankkurit suojaamaan herkkiä taimia. Totta, se usko ja varmuus taas uudesta kaudesta antaa voimia aloittaa esikasvatukset, hoitaa taimet ja kanniskella kastelukannuja.

   Poista
 7. Kesä oli vähän kytynen, onneksi kävin ulkomailla kahteenkin otteeseen. Mulla on ainakin normaalia huonompi sato, tosin en osannut lannoittaakaan kunnolla. Mutta se hyvä puoli tässä puutarhahommassa on että aina saa uuden mahdollisuuden! :)
  -Hellu ja Blackie Kahden Naisen Loukussa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesä oli vähän epätoivoinen, mutta sain kuitenkin ihan normaalin sadon. Keväinen suojaus ja intensiivihoito palkittiin. Aina jokin jää vähäsatoiseksi, mutta puutarhuri on varautunut myös takaiskuihin. Kasvua ei voi määrätä, mutta kuten sanoit aina on uusi mahdollisuus.

   Poista
 8. Ihana!
  Aivan huikeita kuvia edellisissäkin postauksissa!
  Hienoja nuo tukikepit, oikein kauniita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kauniile tukikepeille on kättöä vielä monena kasvukautena, hyvä sijoitus :)

   Poista
 9. Kivasti sinäkin alat valmistautua taas ensi talven kukkaloistoa varten. Itsellä on vielä sipulit hankkimatta, mutta täytyy taas jotain uutta kivaa kehitellä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole minäkään vielä hankkinut uusia kukkasipuleita, kesällä ylöskaivetut ovat kyllä odottamassa. Pitää tosin jotain uuttakin varmaan hankkia, mutta hyvin ehtii vielä.

   Poista
 10. Eikös tuo juuri olekin mukavaa: kasvukauden eri vaiheet. Seuraavaksi alat odottaa, että tuo ensimmäinen vaihe taas alkaisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan, nyt jo mielessä liikkuvat ensi kesän suunnitelmat. Sillä voi lohduttautua nyt kun tämä kasvukausi alkaa olla ohi.

   Poista
 11. Kyllä kannatti!
  Valmiina näyttää tosi kauniilta, eikä matkan varreltakaan huonoja kuvia ole;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puutarhurointi tuo paljon onnistumisen iloa, joskus silloinkin kun välillä näyttää toivottomalta. Krasseilla oli alkuvaikeuksia, mutta ovat kuitenkin kukkineet koko kesän loistokkaasti ja kurkkuyrttihän kasvaa itsestään :)

   Poista
 12. Samat vaiheet toistuvat puutarhanhoidossakin. Senpä vuoksi on aina kiva kehitellä jotain uuttakin, joku uusi lajikkeen kokeilu tms.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uusia juttuja on aina ihanaa odotella keväällä, vaikka mitä sipulikukista tulee tai miltä uusi kukkapenkki tulee näyttämään. Yllätyksiäkin voi aina odottaa.

   Poista
 13. Kiva, kun Suomessa on neljä vuodenaikaa. Vaikka olenkin enemmän kesäpuolelle kallistuvaa tyyppiä, on tämä vuoden kierto mielenkiintoista ja aina voi aloittaa alusta uusin ajatuksin ja haavein.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kierto on mielenkiintoista, talvi vain saisi olla himpun verran lyhyempi. Tai ehkä se on tarpeellinen pakkoloma puutarhurille :)

   Poista
 14. Ja uurastaminen kannatti. Ja vieläpä noin komean pehtoorin kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri pehtoorin komeus saa uurastamaan :)

   Poista

Kiitos kommentista