5.1.2016

Salarakkaita

Talvi tuli. Jää muuttui kantavaksi, potkukelkka ja luistimet pääsivät käyttöön pitkästä aikaa.

Luonnonsuojelualueella retkeillessäni seurasin punaisia merkkejä.
Nero tylsistyy kun pakkanen pidättelee sisätiloissa. Piika on ollut jatkuvasti liesussa ja aina palatessaa tuoksuu vahvasti koirille. Onko piialla karvaisia salarakkaita?

Lämpimästi tervetuloa Autuaaseen oloon, Ulla ja Oikeasti aikuinen!

18 kommenttia:

 1. Vai salarakkaita piialla ja karvaisia vielä koiralta tuoksuvia...kuullostaapa jännittävältä, mielenkiintoiselta, tarkkailua vaativalta! Pakkanen saisi lauhtua että pääsisit valvontatehtäviin ulos saakka, sinne ei nyt kannata mennä, tassuihin tuntuu varmaan kylmältä!

  Nyt on jääkannet vahvistuneet pakkasen myötä ja luistelemaan pääsisi, houkuttelee ja vielä kelkottelemaankin! Olipa hauskasti merkitty polku luonnonsuojelualueella, punaisella, varmaan punaiset puolukat pakkasen puremana ovat makeita! Metsässäkin on nyt mukava kulkea ainakin poluilla, sammal ja jäkälä on niin jäisen rapsakkaa etten raski sen päälle oikein astua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koirat ovat lisääntyneet ystäväpiirissä ja melkein joka vierailulla saa kokea koiraystävällisyyttä :)
   Olen arka menemään jäälle, mutta kun muutkin siellä iloisesti viilettävät, niin uskaltauduin minäkin. Kissalle pakkanen on liikaa, ulkoillaan vain välttämättömät.

   Poista
 2. Salarakkaita piialla?
  Nero näyttää purukalustoaan ja terveeltä näyttää, höpsis karvaiset salarakkaat. Nero on King vaikka olisi kuinka olotilaansa tylsistynyt, siis väliaikaista vaan..............!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nero vähän kummeksuu piian koirantuoksua, mutta pääasia, että mukana tulee vain tuoksu, ei koira. Nero osaa rentoutua ja ottaa rauhallisesti vaikka aktiviteetit ovat nyt vähissä. Onni, että on lämmin koti missä köllötellä.

   Poista
 3. Ihanat punaiset opasteet! Onpa Nerolla komeat kulmurit.

  VastaaPoista
 4. Wau, nytkö jo jäät kantaa? Arkailen niin, että uskaltaudun jäälle vasta sydäntalvella. Tosin nykyisinhän ei oikein tiedä, milloin sellainen ajankohta on :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän järvellä jää kantaa, mutta se ei tarkoita, että jäälle voi mennä kaikkialla. Arkuus heikkojen jäiden suhteen on viisautta. Merijäästä en sano mitään ja virtapaikkoja kannattaa aina varoa. Uskaltauduin ihanan liukkaalle ja sileälle jäälle muiden jäljissä :)

   Poista
 5. Toivottavasti ei ole salarakkaita. Tai ei ainakaan vakavia sellaisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole vakavia, kaveripohjalla tapaillaan koirien kanssa :) Nero vain vähän ihmettelee kun aina tulee koirantuoksua kotiin.

   Poista
 6. Koiranilma taitaa olla useimmille tuttu käsite, mutta tällaisista pakkasista voisi muodostua kissanilma. Ainakin meidän Juuso pysyttelee visusti joko nojatuolin uumenissa tai ikkunalaudalla sähköpatterin lämmössä. Toissapäivänä sillä oli niin kova pissahätä, että ulos piti päästä, mutta Ukkokulta joutui kantamaan sen metsään kuopankaivuuseen.
  Punaiset merkit muuten melko värittömässä maisemassa nousevat upeasti esiin. Lapsena poimittiin koulumatkalla jäisiä puolukoita reppuun. Arvaa vain, oliko äiti kiukkuinen, kun puolukat olivat sulaneet koulukirjojen väliin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on varsinaiset kissanilmat tosiaankin. Nerokin tykkää käyttää ulkovessaa ja siinä on omat haasteensa kun maa on jäässä, eikä luntakaan vielä häävisti. Yksi rinne matkan varrella oli punaisenaan puolukoita, en viitsinyt taskuun kerätä :)

   Poista
 7. Oho, kylläpä nyt jännittää Piian salarakkaat. Toivottavasti Nero ei hyljeksi Piikaansa uuden tuoksun takia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nero on tottunut, että joskus piika tuo kotiin koiranhajuja, mutta tuntuu joka kyläpaikassa olevan haukku. Kaunaa ei kanneta eikä hyljeksitä sen vuoksi. Kun arki koittaa, pysyy piikakin taas paremmin kotona.

   Poista
 8. Olipa kaunis tuo ensimmäinen jääkuva. Ihanasti lumen kuvioima jään pinta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuuli puhalteli jäälle hienon kuvion, lumiaaltoja.

   Poista
 9. Ihana pikkuinen saari ♥. Järven jäätyminen on saanut nyt uutta pontta, kun pakkanen kiristyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jää vahvistuu, mutta tänään en tarjennut lähteä pakkaseen. Hetkellinen hääräily pihapiirissä jo hyydytti :)

   Poista

Kiitos kommentista