26.4.2017

Nappasin myyrän

Kauan odotettu kukinta. Tämä enkelipelargonia on asunut meillä pari vuotta kukkimatta koskaan uudelleen. Viime talvi meni kaikilla pelakuilla hyvin ja jopa tämä kaunokainen innostui kukkimaan.

Onko niin, ettei näitä jalopelargonioita pitäisi leikata keväällä? Kummankin pitkän haaran päähän on muodostunut suuret kukinnot.


Muutkin pelakuut kukkivat jo innokkaasti myöhästyneestä keväästä huolimatta. Ne ovat myös uskomattoman kylmänkestäviä. Pari on ollut lämmittämättömällä lasikuistilla jo kuukauden päivät tilanpuutteen vuoksi ja ne eivät tunnut olevan pakkasöistä moksiskaan.

Lintujen ruokintapaikalla on ruuhkaa, kymmenet linnut etsivät ravintoa. Peipposille ja mustarastaille olen heitellyt siemeniä maahan, ne eivät osaa poimia niitä automaatista. Oravakin vierailee ahkerasti, sillä saattaa olla jo poikaset. Mutta kenelle kuuluu ruokintapaikan tuolissa oleva lämmin pesä?

Arkkitehtuuri ja materiaalivalinnat viittaavat jyrsijään. En tiedä lennättikö tuuli pesän tuolille, vai onko se ollut siinä koko talven enkä vain ole sitä huomannut lumen alta. Tuossa taisi olla aiemmin myös jokin suurempi luu tai sarvi. Erittäin fiksua tehdä talvipesä ruokintapaikalle. Epäilen, että rakennusmateriaalit on käyty hakemassa kuistin paimentolaispeitteistä.

Yhtenä iltana Nero toi myyrän sisälle. Kun kissa naukaisi herättääkseen huomioni, ryntäsi myyrä pakoon. Neron mielestä riitti, että se oli pyydystänyt myyrän kerran, eikä uusinta kiinnostanut. Vaikka tiedän yrityksen epätoivoiseksi yritin itse saada jyrsijää kiikkiin. Ne ovat salamannopeita ja osaavat muuttua näkymättömiksi. Prinssistä oli mukavaa seurata jahtia sohvalta. Luovutin aika nopeasti. Jossain vaiheessa liikuskellessani keittiössä huomasin silmäkulmassani tumman vilauksen makuuhuoneessa. Sain jallitettua myyrän sängyn alle. Myyrä taisi olla aika uupunut ja peloissaan, sillä onnistuin pyydystämään sen haaviin ja hivutettua ulko-ovelle. Oven avautuessa sitä ei tarvinnut kahta kertaa pyytää poistumaan.

Lämpimästi tervetuloa seuraamaan Autuasta oloa, Bloglover!

38 kommenttia:

 1. Todella kauniita pelargonien kukkia! <3
  Nyt kyllä sielu lepää kaikkia kukkia katsellessa.
  Vai nappasit sinä myyrän ja Prinssi seurasi jahtia sohvalta. Olisi ollut hauska olla kärpäsenä katossa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maa on taas valkoinen, mutta pelargoniat ilahduttavat. Siinä vaiheessa kun saattelin myyrää ulos oli prinssi jo unten mailla :)

   Poista
 2. Minulla on just samanlainen olo kuin Nerolla tuossa kuvassa:D

  VastaaPoista
 3. Neroa varmasti suuresti huvitti sinun myyräjahtisi. Ajatteli varmaan, että onpa avutonta touhua, mutta enpä viitsi mennä auttamaan, kun sitä on niin kiva katsella.
  Meillä kissat tekevät tätä samaa tuon tuostakin, onneksi toistaiseksi minulle on tuotu vain hiiriä. Herkulliset myyrät syödään itse jo pihalla.
  Nyt on tosiaan kovaa vilskettä ruokintapaikalla, vaikka mitä erilaisia lintuja. Eniten varmaan vihervarpusia.
  Kauniisti kukkivat pelakuusi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nero varmaan halusi tarjota aktiviteetteja tylsistyneelle piialle :) Onneksi eläviä jyrsijöitä tuodaan sisään aika harvoin. Ruokintapaikoilla on nyt ruuhkaa ja uutta apetta pitää käydä hankkimassa vähän väliä linnuille.

   Poista
 4. Toit sitten palvelijan illallistarpeet suoraan metsältä sisälle; kauniisti ajateltu Nero! - Pepsi

  VastaaPoista
 5. Nero halusi selvästi jakaa kanssasi metsästyksen huiman tunnelman. Aika kaveri!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yhteisiä harrastuksia tarvitaan kun puutarhanhoitokaan ei oikein suju lumikeleillä.

   Poista
 6. Kauniit pelargoniat. Nero toi ylpeänä saaliinsa näytille hauska tapaus:)

  VastaaPoista
 7. Meiillä pelakuut eivät vielä kuki. Olipa hauska myyräjahti. Voin kuvitella, kuinka Nero sohvalta seurasi jahtia. Meillä on viime yönä ollut hiirijahti, johon me ihmiset emme ole heränneet. Aamulla öisestä jahdista olivat merkkinä tuvan matolla häntä ja pieni verinen möykky (osa hiirestä).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osa pelakuistani kukki koko talven. En tiedä mistä johtui, mutta ne kukoistivat koko talven erinomaisesti. Voin kuvitella, että teidän tytöillä on ollut jännää yöllä. Noita mahoja ja sappirakkoja löytyy joskus aamuisin meidänkin lattioilta. Olen jo oppinut varomaan niitä, ei ole kiva tunne jos sellainen jää jalan alle.

   Poista
 8. Voi ihana Nero ja sen kita<3 Olet tainnut saada metsästys oppisi Nerolta, kun niin näppärästi nappasit ylimääräisen otuksen:) Ihanaa nähdä pelakuut noin kauniissa kukassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotain on ollut pakko oppia jyrsijän pyynnistä, sillä tämä ei ollut ensimmäinen kerta kun Nero tuo "lemmikkihiiren". Mihinkähän nuo pelakuut ehtivätkään kesän aikana :)

   Poista
 9. Vitsikäs Nero :D. Se on hekotellut partaansa jahtia katsellessaan.

  Ihastuttava muuten tuo enkelipelargonia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta tuntuu, että Nero jotenkin nautti katsellessaan pyyntitouhujani. Yhtään ei kiinnostanut osallistua :)

   Poista
 10. Meillä sentään katit ovat oppineet, että sisälle tuotu saalis pitää olla valmiiksi tapettu. Myyriä kun kolmen kissan voimalla tuodaan, niin ei koskaan yöllä pimeässä tiedä milloin se "herkku" jalan alle osuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen yrittänyt opettaa, että sisätiloihin tuotaisiin vain vainajia. Ehkä jotkut jyrsijät osaavat teeskennellä kuollutta niin hyvin, että hämäävät kissaa. Kissataloudessa oppii varomaan askeliaan :)

   Poista
 11. Voi miten kaunis! Ja hauska tuo pesä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi en heivannut enkelipelargonia pois vaikka se ei kukkinut pariin vuoteen. Nyt kärsivällisyys palkittiin. Suloinen villapesä on pitänyt jonkun lämpimänä talven viimoissa.

   Poista
 12. Voih, sinulla jo pelakuut kukkivat, aikas ihania! Mitähän Nero mahtoi ajatella kun metsästit myyrää, heh!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vanhat talvehtineet kukkivat, mutta pistokkaista kasvatetut tietysti satsaavat vielä kasvuun.

   Poista
 13. Ihana Nero! Itsekin kissaihminen.Mukavaa keskiviikkoa, kiva vierailla sun blogissa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kissaihminen ymmärtää toista kissaihmistä. Kiva että vierailet täällä. Tulen vastavierailulle kunhan pääsen koneen ääreen.

   Poista
 14. Oi miten kaunis tuo enkelipelargonia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enkelipelargonia on viehättävä ja hyvin ei pelargoniamainen. :)

   Poista
 15. Vai pisti pehtoori piian juoksemaan myyrän perässä 😂 (Mahtoi myyräparka olla ihmeissään, että mitä ihmettä tässä nyt oikein tapahtuu 😉)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pehtoori oivalsi, että piika tarvitsee liikuntaa jaksaakseen tulevan puutarhauurastuksen. Myyrällä oli kotonaan kerrottavaa seikkailuistaan. Mahtoivatko muut uskoa :)

   Poista
 16. Ihana pelakuu! Upea väri.

  Minä löysin pihalta eilen kuolleen hiiren. Ihan keskellä polkua. Ihmettelin miten se siinä oikein on. En oikein keksi muuta selitystä kuin että naapurin kissa sen olisi napannut ja sitten pelästynyt jotain ja hiiren pudottaen kirmannut karkuun?
  Ihme ettei Iita sitä suuhunsa ottanut, mutta tuskin täällä kukaan mitään myrkkyäkään käyttää kun miltei joka talossa on joko kissa tai koira.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hiiri saattaa olla muunkin eläimen kuin kissan saalis. Vaikkapa linnun. Myrkkyä saaneet hiiret ovat vaarallisia. Nero oli sellaisen ilmeisesti napannut vuosia sitten. Oli ihan kiikun kaakun, mutta selvisi onneksi intensiivisen hoidon ansiosta. Naapurin kissa kuoli. Ja yksi koira vietiin yöllä Helsinkiin hoitoon. Hiiri oli ilmeisesti päässyt koiran tarhaan. Mieluummin loukkuja hiirille kuin myrkkyjä, jotka saavat paljon kärsimystä ja tuhoa aikaan.

   Poista
 17. Myyrällä oli ainakin kolme henkeä :)
  Minä löysin kompostista kaksi tyhjää hiirenpesää, tai myyrän. Luulen että asukkaat on syöty kissojen toimesta. Taitaa olla turhan kuiva lehtikomposti kun sinne voi pesiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myyräklä kävi tuuri. Lehtikompostit ovat mukavia pesäpaikkoja, se on huomattu täälläkin. Voin vain kuvitella millainen jyrsijöiden paljous täällä vallitsisi ilman kissaa.

   Poista
 18. Olet kyllä melkoinen taituri kun sait tuon pelakuun kukkimaan, upea kukka!

  Ai että siellä on piika myyräjahdissa, mahtoi olla aika jännää! Onneksi sait sen metsästettyä takaisin luontoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taituruutta enemmän taitaa olla kyse sattumasta. Jo alkuvuodesta huomasin nuppujen alkuja ja jätin pelakuun hoitamaan loput. Myyräjahti on ihmiselle epätoivoista puuhaa. Itsekin hämmästelin, että onnistuin nappaamaan sen. Ehkä se ensi kerralla on varovaisempi :)

   Poista
 19. Olikihan Neron mielestä piialla liian vähän virikkeitä?
  Ihana kukinta. Minulle on alkanut ilmestymään pelargoneja, enkä yhtään tiedä, miten niitä kannattaisi leikata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulen, että Nero ajatteli juuri noin. Sisäihmiselle pitää järjestää virikkeitä, ettei se tylsisty :) Pelargoniat ovat mukava harrastus, tosin minulla alkaa olla niitä jo vähän liikaa.

   Poista

Kiitos kommentista