7.4.2017

Puutarhurin ensiapuasema

Hyötykasviyhdistyksen osastolla kävi kova kuhina ihanassa kesämaisemassa.
Puutarhakuume on parantumaton ja nopeasti kroonistuva tauti. Tähän aikaan vuodesta se oirehtii pahasti ja käy monilla sietämättömäksi. Helsingin Kevätmessuilla näkyi paljon potilaita etsimässä hetkellistä lievitystä oireisiin.

Keinotekoisellakin kevätällä on terapeuttisia vaikutuksia eikä vertaistuen merkitystä sovi väheksyä.

Kuuntelin hetken maisemasuunnittelija Eva Wuiten esitelmää. Hänestä piha on kodin sisätilojen jatke ja suunnittelussa on tärkeää säilyttää sisä- ja ulkotilojen yhteys ja maisemallinen harmonia. Sermin toisella puolella olikin hieno makupala harmoniasta messumelskeen keskellä. Espooseen toukokuussa avattavan uuden Garden Living Viherstudion osasto miellytti silmää. Lifestyle- myymälän esittely lupasi hyvää, avajaisia vietetään 5.5.

Grotto

Eco Deko Greenin osastolla oli viehkoja pienoismaailmoja, helppohoitoisia sisäpuutarhoja. Mehikasvit ovat nousseet suureen suosioon, linkki johdattaa inspiraatiokuviin.

Suuria jouluruusuja oli paljon tarjolla, oli Nigeriä ja monia punertavia, myös kerrottuja lajikkeita. Yksi valkoinen hyppäsi kyytiin.

Sipuleista kasvavat tulppaanit kiinnostivat myös, mutta päätin kuitenkin odottaa oman puutarhan antia ja päädyin leikkotulppaaneihin.

Loppuun vielä yksi väripläjäys. Kevätpuutarha-osaston jälkeen jaksoin hieman tutustua Lähiruoka&luomu-osatolla. Vaikka käynti ensihoitoa saamassa olikin virkistävä, väsyin melko nopeasti ja aloin olla vastaanottokykyni rajoilla. Ihailen suuresti eräiden messukestävyyttä; monet messut peräjälkeen. Se vaatii varmaankin ankaraa harjoittelua ja kovaa kuntoa :)

22 kommenttia:

 1. Ihania kuvia! Kiitos näistä, kun itse en mene messuille. (Vaikka mieli tekisi.) Messuilla minäkn väsyn eri tavalla, kun on niin paljon ärsykkeitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta ihania ärsykkeitä :) Oli ihanaa nähdä kukkameriä ja puutarhaintoilijoita. Perennoita en uskaltanut hankkia kun maa on vielä jäässä. Kukkivat tarhakylmänkukat olivat kyllä houkuttelevia.

   Poista
 2. Kiitos ensiapukuvista. Joudun odottamaan Tampereen messuja, mutta ehkä näillä tumnelmapaloilla kestän sen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi messuja järjestetään eri puolilla maata :) Vakavimmin sairastuneet voivat kiertää kaikissa apua saamassa. Monet hakevat apua naapurimaastakin.

   Poista
 3. Voi että nuo minimaailmat mehikasveineen on niin suloisia!Meillä on olkkarin ikkunalla kaktuksia ja mehikasveja kun muut ei siinä paahteessa menesty...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minimaailmoihin voi rakennella mitä tahansa, noista voisi tehdä kivan kokoelman. Onneksi on paahteessakin viihtyviä kasveja.

   Poista
 4. Kiva katsella näitä kuvia kun en itse pääse paikalle ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin ole päässyt blogien kautta monille messuille ja rahatkin säästyvät kun ei tule impulssiostoksia :)

   Poista
 5. Juuri nyt aurinko paistaa niin ihanasti terassille, että kävin kantamassa siihen tuolit ja pöydän. Narsissit ja helmililjat on vissiin pakko käydä ostamassa ja lopultakin revittävä nuo talven yli seisseet kesäkukat tunkioon. Kevät<3.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Istutin illalla narsisseja ja orvokkeja piharuukkuihin, olipa ilo katsella niitä tänään peipposen livertäessä. Tuli ihanan kesäinen tunnelma.

   Poista
 6. Ihania kuvia messuilta saa kivoja ideoita:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Messut ovat hyvä inspiraation lähde ja moni uusi juttu tulee myös tutuksi.

   Poista
 7. Tuolla messulla on paljon ihailtavaa :) Aurinkoista viikonloppua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ihailtavaa riittää, yksi päivä tuntuu liian lyhyeltä ajalta :)

   Poista
 8. Kiitos kuvista! Olen kerran käynyt Hesan puutarhamessuilla ja joka vuosi olen sinne uudelleen lähdössä. Mutta en vain saa aikaiseksi. Pitkä matka ja ajanpuute!
  No, olen vannonut, etten mene Tampereen messuille, kun jotenkin ne vaan toistaa itseään vuosi vuodelta. Mutta nyt kun olen katsellut useista blogeista kuvia Turun ja Hesan messuilta, alkaa kummasti odottamaan Tampereen messuja. Taidan aika varmasti sitten kuitenkin sinne lähteä kevätkuumettani helpottamaan! ='D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viime vuonna kävin Lahden puutarhamessuilla. Helsingissä en ole käynyt vuosiin, mutta olen iloinen, että sain nyt lähdettyä. Väsyttävää, mutta myös ah, niin virkistävää.

   Poista
 9. Cheri, jos tuo eka kuva olisikin totta!

  Olen aikanaan rampannnut mieheni mukana Keski-Euroopan muovimessuilla ja kyllä siinä piti jaksaa. Nyt on enää kirjamessut...Ylitarjonnnassa on muuten vaikea keskittyä, päästä kiinni olennaiseen, siihen omaan juttuun, jota etsii. Siksi tyydyn ensi viikollakin Viherlandiaan:)

  Kodin Kuvalehedessä oli tammisaarelaisesta paikasta, jossa 30 000 narsissin meri. Yritin sitä pienemmässä mittakaavassa eli sadoilla ja se onnistui aikansa, mutta sitten ne alkoivat taantua ja jakaminenkaan ei auttanut. Nyt olen päättänyt tehdä saman paljon kiitollisemmilla leviäjillä eli scilloilla. Jonain vuonna kaikki voisi olla scillojen merta, jossa joukossa tietysti keltaiset esikot= Satakunnan värit.

  Kiitos messuterveisistä<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän kylällä on entinen koulurakennus, jonka pihaan opettaja istutti aikoinaan satoja narsisseja. Käsittämättömällä voimalla ne nousevat joka vuosi maasta, täysin hoitamattomassa puutarhassa. Olen nähnyt upeita skillameriä vanhoissa puutarhoissa, se on mykistävän kaunis näky. Sellaisen minäkin haluaisin pihan valkovuokkojen sekaan. Tähän aikaan(kin) puutarhamyymälät ovat keitaita, jotka vetävät ppuoleensa magneetin tavoin.

   Poista
 10. Messuilta tosiaan saa ensiapua kevätkuumeeseen, kiitos upeista kuvista! Viime perjantain taaperrettiin tyttären kanssa kuusi tuntia Tukholman messuilla, kunto oli hiukan päässyt rapistumaan, istua piti välillä mutta upeaa on katsella kukkameriä ja muuta kauneutta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Messuilla käyminen vaatii kuntoa. Se alkaa vasta kohota puutarhan kuntosalilla :) Tukholman messut olivat varmasti nähtävyys vaikka ikävät tapahtumat varjostivat viikonloppua.

   Poista
 11. Pätevää ensiapua tarjoavat nämä kuvatkin =) Onneksi näin blogien kautta pääsee myös messuille mukaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin olen päässyt mukaan monille messuille, vaikka fyysisesti vierailin vain yksillä :)

   Poista

Kiitos kommentista