30.8.2017

Porvoo, Loviisa, koteja ja kissoja

Lauantaina suuntasin Porvooseen ystävien luokse.

Edelfeltin maisema ja nykyinen Porvoo.

Martti ja Katariina käyskentelivät kirkonmäellä.



Vierailun huippuhetki oli tavata Helsingistä Porvooseen muuttaneet Neron sisarukset. Siitä on melkein kymmennen vuotta kun olen nähnyt Svantten, sillä hän on yleensä ujona poikana piiloutunut vierailuni ajaksi. Muuton myötä Svanttesta on kuoriutunut melkoinen seuramies ja pääsin kunnolla rapsuttelemaankin komean kokoista komistusta. Svantte oli aikoinaan pennuista pienin.

Tässä poseeraa Neron sisko Mörkö, hehän ovat kuin kaksi marjaa. Mörkö on vain pienempi ja sirompi. Mörön hurmasin onkileikeillä. Ja aamulla molemmat kissat hyppäsivät vuoteeseeni kehräämään. Ihana jälleennäkeminen, sniff.

Seuraavana päivänä suuntasimme Loviisan Wanhat talot -tapahtumaan. Matkalla poikkesimme Pernajaan, Stengårdiin.

Saimme nauttia Agricolan tyttärien hienosta musiikkiesityksestä kauniissa salissa.

Poikkesimme kauniissa Pernajan kirkossa, joka on rakennettu oletettavasti 1410-1440 luvuilla. Koristeellinen saarnastuoli, josta osa kuvassa on 1650-luvulta.





Höganåsin seurantalolla saimme seurata vanhojen ikkunoiden kunnostusta ja keittomaalin tekoa. Sisällä oli kirppis ja kahvio.

Sitten Loviisaan. Tässä muutamia makupaloja kohteista.





Villa Engelin omenapuun alla nautimme ihania Cafe de l'Amourin herkkuja.

Välipalaksi Anni Kuusimäen harpunsoittoa.

Antoisa viikonloppu. Kiitos ystävät!

36 kommenttia:

  1. Kyllä oli sullakin täydellinen viikonloppu. Eipä ihme ettet Mustilaan joutanut;) Siellä oli ihanaa, mutta niin kyllä varmasti Porvoossakin. Mä suuntasin myös sunnuntaina Loviisaan. Sinne on kyllä aina päästävä. Seuraavaksi odotellaan joulukoteja;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olisi ollut kiva päästä Mustilaankin, mutta ihminen kun voi olla vain yhdessä paikassa kerrallaan :) Eipäs törmätty Loviisassa vaikka oltiin yhtäaikaa. Joulukodit ovat mielessä, Loviisa on niin viehättävä vierailukohde.

      Poista
  2. Olipa sinulla antoisan ja mukavan tuntuinen viikonloppu!
    Viime viikonloppuna oli tosiaan toistaan kiinnostavampia tapahtumia ympäriinsä. Meinasi tulla ihan harmitus, kun tajusi ettei kaikkialle ehdi. Olen halunut monena vuonna tuonne Loviisaan, mutta avointen ovien ajankohta on ollut aina huono minulle.
    Onneksi blogeissa on päässyt aina ihanille virtuaalimatkoille.
    Täälläpäin on Vääksyssä on 9.9. Vanhan Vääksyn Avoimet ovet ja pihat & sadonkorjuumarkkinat. Tuo tapahtuma on myös hieno ja sinne kannattaa tulla poikkeamaan, jos on innostunut vanhoista taloista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teillä oli myös antoisa retki, otetaan joskus uudestaan kokoontuminen Mustilaan. Olisi ollut kiva nähdä. Laitanpa Vääksyn tapahtuman mieleen, jospa vaikka ehtisin sinnekin.

      Poista
  3. Svante on NIIN hurmaava ja lutunen. Ja Mörkö oikea kaunotar. Loviisa on minulle rakas paikka, vaikka avoimissa en ole koskaan käynyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Svanttenon huomannut, että jää paljosta paitsi jos ei ota rohkeasti vastaan kaikkia tarjottuja silityksiä ja rapsutuksia. Hän on tosi hurmaava. Mörkö nautti leikkimisestä. Loviisa on aina viehättävä, mutta on kiva päästä myös kurkkaamaan kauniisiin koteihin.

      Poista
  4. Porvoo on kyllä hieno kaupunki.
    Loviisan avoimet aivan erityistä, päästä kurkkimaan kauniisiin koteihin.
    Hieno viikonloppu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli hieno viikonloppu. Porvooseen pitää mennä tutustumaan vielä paremmin joskus, nyt sade vähän rajoitti liikkumista.

      Poista
  5. Svantte ja Mörkö on tosi kauniita 😍

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On ne niin ihania, että seurustelu isäntäväen kanssa meinasi unohtua kun piti olla kisujen kanssa.

      Poista
  6. Kuulostaa oikein mukavalta retkeltä. Porvoossa olen käynyt kerran ja tykkäsin kovasti. Loviisaan en ole vielä tutustunut. Ja ihanat Neron sisarukset! Kovin on viisaan ja tietäväisen oloiset katseet näilläkin kisuilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Porvoo on kiinnostava kaupunki, paljon kaunista nähtävää ja koettavaa. Suosittelen Loviisaakin, sillä on oma erityinen luonteensa ja ilmapiirinsä. Me aina nauretaan, ettei Svantte ole penaalin terävin kynä, mutta taitaa olla salaviisas kisu.

      Poista
  7. Hyviä vaihtoehtoja Mustilalle, vähän kirvelin kun ehtinyt Loviisaan. Edellisestä käynnistä on vuosia ja kohteet ovat siitä uudistuneet.
    Mörkö vaikuttaa ilmeen perusteella aika vekkulilta kissalta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vähän kirvelee kun en ehtinyt Mustilaan :) mutta kiva viikonloppu oli kaikkineen. Loviisa olisi varmasti sinulle kiinnostava kohde, ehkä jonain vuonna :) Uutta nähtävää on tullut paljon vuosien varrella.

      Poista
  8. Porvoo on siis tehnyt hyvää Neron sisaruksille :) Ihastuttava postaus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Porvoo aiheutti käsittämättömän muutoksen kisuissa, niistä kuoriutui hurmaavan seurallisia kissoja.

      Poista
  9. Svantte on tosi komea kolli ja Mörkö kuin ilmetty Nero.
    Sinulla oli kerrassaan laadukas viikonvaihde. Ikimuistoisia kokemuksia monen monta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kissojen kohtaaminen oli parasta, miten ne ovatkaan rohkaistuneet. Kaiken kaikkiaan upea kesän lopetus.

      Poista
  10. Minun oli tarkoitus lähteä Loviisaan sunnuntaina. Ei vain sitten enää tiiviin viikon päälle jaksanut. Ihania kuvia olet ottanuť.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Säätkin olivat vähän arveluttavat. Sunnuntai oli kuitenkin sateeton ja viiden tunnin retki sujui kivasti. Loviisassa oli kuulemma vähemmän vierailijoita kuin edellisenä vuonna, ilmeisesti epävakaiden säiden vuoksi.

      Poista
  11. Vastaukset
    1. Viikonloppuna olivat tunnelmat kohdillaan 😊

      Poista
  12. Aina yhtä hurmaava Porvoo!
    Ja miten upeita hetkiä saitkin kokea!
    Kissatkin niin tyylikkäinä ottivat sinut lämmöllä vastaan.

    Syyskuun uusia tuulia odotellessa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Porvoolaisuus on tehnyt hyvää tyylikkäille kisuille :) Toivottavasti syyskuu on vähäsateisempi.

      Poista
  13. Elokuussa on paljon tarjolla näitä hurmaavia viikonloppureissuja. Porvoo ja Loviisa ovat molemmat niin nostalgisia, viehättäviä pikkukaupunkeja. Yhdistit vielä antoisia musiikkiesityksiä viikonloppuusi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Elokuun viimeinen viikonloppu varsinkin on täynnä tapahtumia. Musiikkiesitykst Wanhat talot -tapahtumassa olivat kiva bonus.

      Poista
  14. Sinulla on ollut miellyttävä viikonloppu ja tietysti kissat Svantte ja Mörkö olivat sitä parasta antia.
    Minkä värinen oli tuon kolmikon emokissa, uros kait oli tuntematon vai oliko!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Svantten ja Mörkön tapaaminen oli iloinen juttu. Kissojen emo muistutti väritykseltään Svanttea. Emo oli villiintynyt kissa, joten isästä ei ole vähäistäkään tietoa. En tiedä minne emo katosi, ehkä se oli navettakissa ja lähti kotiinsa tai ehkä se ajettiin pois. Myöhemmin täällä liikkui suuri kolli.

      Poista
  15. Olipa melkoisen ihana viikonloppu, anti upeaa! Tuo Porvoon-Loviisan alue on minulle aivan vierasta toistaiseksi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Porvoo-Loviisa seutu on mukava retkikohde ja siellä on paljon erilaisia tapahtumia. Huomenna Porvoossa on ostosten yö, Vanhan Porvoon putiikit ovat auki yömyöhään jos ei päivällä ehdi kylliksi shoppailla :)

      Poista
  16. Ihan mieletöntä, olisipa kiva nähdä omienkin kissojen sisaruksia. Sanonpa vaan, että teidän Nero on kyllä erittäin komeasta pesueesta. <3

    Kivaa viikonloppua Cheri <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Komeasta ja hyvin kasvatetusta pesueesta ovat. Itse nimittäin adoptoin nämä pihapiiriini synnytetyt ja jätetyt pennut. Etsin niille hyviä koteja ja ystäväni halusivat kaksi kissaa edesmenneen kisunsa tilalle. Koska pennut olivat villiintyneitä, eikä niillä ollut oikeaan aikaan läheistä kontaktia ihmiseen, tuli niistä arkoja erityiskissoja. Kesytys ja kasvatus on ollut haasteellista, mutta ihania kisuja niistä kasvoi.

      Poista
  17. Oli kiva lukea postauksiasi, pitkästä aikaa löytyi vapaahetki siihen. Svantte on ihanan muhkea katti ja Mörkö suloistakin suloisempi neito! Minulle ei ole tullut edes mieleen että kesäkurpitsaa voisi pakastaa, sehän on erittäin kätevää. (Tosin pakkaset alkavat olemaan jo aika täynnä, pitänee hommata neljäs pakastin puolukoille ja hirvenlihalle.)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo kisut ovat ja tulevat aina olemaan minulle erityisiä. Se on kumma, että pakastimet aina täyttyvät tähän aikaan :) Mutta sittenpä on talvella mistä ottaa.

      Poista
  18. Huikeat kuvat ja ihana reissu, todella viehättävä miljöö. Neron kaksoisolennot huvittivat kovasti. Kissojen luoteissa on paljon eroja, itsellekin on tullut hylättyjä ja kuolevia kissoja portaille, yksi niistä jäi kainaloon eli arka, huonosti kohdeltu Pinkku mamselli, josta on tullut rakkauden ja hyysäämisen myötä seurallinen kurnuttaja. Entinen omistaja tuhahti että aina se huutaa ruokaa, Pinkku ei huuda eikä vaadi ruokaa, mutta on kova tyttö keskustelemaan, vastailee hyvinkin värikkäästi ja käyttää jopa kutsuhuutoa, josta meidän on päästävä, on oma vika kun kerran huvikseen mourusin kevätäänellä että mitä meinaa:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla, että Pinkku löysi välittävän kodin luotasi. Kissat ovat hyvin eriluonteisia, jopa saman pentueen. Nerostakin on tullut sylikissa ja kainaloinen, mutta luottamus ihmisiin tulee aina olemaan aika ohut. Meillekin on tullut muutamia hylättyjä kissoja apua hakemaan. Ne eivät ole tulleet Neron kanssa toimeen joten niille on löytynyt koti eläinsuojeluyhdistyksen kautta. Yhden adoptoi naapurini, jolla oli kärsivällisyyttä kesyttää villikosta kotikissa.

      Poista

Kiitos kommentista