14.11.2017

Berliinin kissoja ja kukkasipulivillitys

Berliinissä ei ymmärrettävästi näkynyt paljon eläviä kissoja katukuvassa, mutta upeissa graffiteissa ja muussa taiteessa niitä tuli vastaan.

Kuin itsestään ostoskoriin hyppäsi vielä reilut sata kukkasipulia, kun niitä jaettiin kaupassa miltei ilmaiseksi. Ostin erilaisia laukkoja, mm. viinilaukkaa, johon ihastuin viime kesänä. Se kukki aika myöhään ja pitkään. Lisäksi multaan pääsi eilen vähän hyasintteja ja krookuksia. Nostin maasta viimeisetkin palsternakat, ne jäivät hieman pieniksi tänä vuonna, mutta maku on mainio. Puutarhassa olisi vaikka kuinka paljon puuhasteltavaa, mutta työpäivän jälkeen valoisa aika on hyvin lyhyt ja märkyys on ylitsevuotavaa, huokaus.

Добро пожаловать в Autuas olo Оксана Форис!
Mukavia päiviä kaikille!

34 kommenttia:

 1. Kivoja kissikuvia! Monellaasta versiota löytyy :) Meillon ollu ihan siärettävän kuivat säät. Oonki pikkuhilijaa saanu teheryksi melekee kaikki mitoon meinannukki teherä. No nii, ny meinaa nousta sipulikuumes uurestansa, ku nii mones plokis on hehkutettu halapoja sipulilöytöjä :) Kuivempia päiviä sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kuivia säitä kaivataan. Sääli hyvä ihminen sipuleita ja käy hakemassa kassillinen, jotta pääsevät multaan :)

   Poista
 2. Olipas mukava kissapostaus.- Märkää ja harmaata on - lumipeitettä kaivataan. - Mukavaa viikon jatkoa sinne sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Monenlaisia kissakuvia tuli vastaan :)

   Poista
 3. Mikä matkakuume. Pääsisipä Berliiniin.

  VastaaPoista
 4. Ihania kuvia!
  Märkää ja harmaata. Minulla jäivät porkkanat melko pieniksi, mutta makoisia ovat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä kesä ei ollut paras juuresvuosi, mutta olen tyytyväinen, että satoa kuitenkin tuli. Elämä on nykyisin kovin kosteaa :)

   Poista
 5. Hauska kissa kollaasi.
  Aivan liian märkää ja pimeää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi takkatuli kuivattaa sisätiloissa :)

   Poista
 6. Eikös ole hauskaa, että missä liikutkin, niin näet paljon kissoja, livenä tai kuvina. Minä puolestani bongaan kaikki mäyräkoirat. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Silmät näköjään erikoistuvat havaisemaan mielenkiinnon kohteita 😺

   Poista
 7. Oi, melkein ilmaisia sipuleita ei voi vastustaa, eikä kissataidetta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivon, että puutarhurit käyvät innolla pelastamassa sipuleita, nehän kuolevat marketin hyllyihin. Kissojen suosio näkyy joka puolella.

   Poista
 8. Voi mitä kuvia! Olen ensi keväänä menossa Berliiniin ja kuvat senkun lietsovat matkakuumetta. Matkoista ja kissoista kun ei koskaan saa tarpeekseen;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Berliiniä on hieno matkakohde, kaupungista jäi minulle hyvä maku ja haluaisin mennä uudelleenkin, sillä paljon jäi vielä kokematta.

   Poista
 9. Onpa kivoja kissagrafitteja! Tykkään paljon tuollaisesta värikkäästä katutaiteesta. Hyvä jemmata kukkasipuleita, ehtii vielä ihan hyvin kaivaa maahan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Berliinissä näkyi upeaa katutaidetta kaikkialla, mutta oikeissa paikoissa. Ei ollut tuhrittu hienoja rakennuksia tms.
   Kukkasipuleille pitää antaa mahdollisuus :)

   Poista
 10. Kissaihminen spottaa kissat kaikkialla missä liikkuu.
  Puutarhuri löytää helposti edulllisten kukkasipulien äärelle. Se viinilaukka on todella tyylikäs kukka - siinä on kaunis väri ja geometria.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kissat ja kukkasipulit vetävät puoleensa. Viinilaukka on kaunis ja siro. Laitoin ne toissa syksynä vähän väärään paikkaan, eivät päässeet hyvin esille kun luulin, että ne kukkivat aiemmin, ennen muiden perennoiden kukoistusta. Erheistä oppii :)

   Poista
 11. Ihania kissankuvia ja sipulisaalis on huomionarvoinen myös!
  Sinulle on haaste blogissani, otatko kopin?

  VastaaPoista
 12. Kukkasipuleita ei voi jättää kauppaan, jos niitä on halvalla tarjolla;)
  Meillekin on ilmaantut vielä pussi poikineen, aioin laittaa ne ruukkuihin kevättä odottamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruukkukasvatus on mainio idea jos ei enää löydy tilaa kukkapenkeistä. Tänään meni vielä 15 viinilaukkaa multiin, ehdin juuri ennen pimeää :)

   Poista
 13. Ihan mahtava ja kissa oli hienosti keskiössä tässä taidekavalkadissa. Ihanaa viikonloppua teille <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tiia! Kissoja ja kissan ystäviä on joka puolella maaimaa..

   Poista
 14. Vai hyppäsi' muutama "sipuli koriin. Me olimme mökillä tänään ja istutin muutaman valkosipulin maahan. Olen vielä noviisi tällä saralla. Mutta katsotaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enää en tohdi mennä kauppaan, etteivät edulliset sipulit täytä ostoskärryjä :) Valkosipuli on mainio herkku varsinkin tuoreena ja aika helppo kasvatettava. Toivottavasti saat hyvän sadon.

   Poista
 15. Mäkin sain kuin saikin kukkasipulit maahan, vaikka hetken olin jo vaipua epätoivoon... Olin jo viittävaille, etten lähtenyt hakemaan lisää. Onneksi joku järjen ääni pysäytti:) Ihania kissajuttuja olet nähnyt tuolla reissulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukkasipuleita on helppo haalia, mutta maahan saattaminen on työkäämpää :) Mutta ainahan voi laittaa sipulit ruukkuun, jos maa ehtii jäätyä. Ehkä nyt pitäisi keskittyä vain joulukukkiin :)

   Poista
 16. Olipa tosi paljon upeita kissoja ja kuvien toteuttamisessa monta tyylisuuntaa! Onneksi saatiin sipulit maahan, valkkaritkin, toivotaan meille kaikille upeaa satoa ensi kesänä ja kukkivaa kevättä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä onkin taas maa valkoinen, mutta eipä tämäkään ole pysyvää. Sipuleita en kuitenkaan enää aio hamstrata, toivotaan, että kevään kukinta on nyt turvattu.

   Poista

Kiitos kommentista