31.12.2017

Muisto kesästä

Sain Betweeniltä Rikkaruohoelämää-blogista jo kuukausi sitten Kuusi kuvaa kesästä -haasteen. Kiitos tästä kivasta haasteesta, näin vuodenvaihteessa on hyvä vilkaista taaksepäin.
Tähän kuvaan kiteytyy kesän olemus; satoi, satoi, satoi...

Kosteudessa viihtyvä alppiruusu kukoisti valtavana kesäkuussa.

Viileydestä ja sateesta huolimatta kasvimaa tuotti satoa, joskin kaikki oli hieman myöhässä. Kylmästä keväästä oli se hyöty, että tuhohyönteisiä oli huomattavasti vähemmän kuin normaalikesänä.

Päivänkakkaroita kasvoi kokonainen pelto.

Vietimme loppukesästä paljon aikaa rannassa, minä remontoin saunamökkiä ja Nero kalasteli. Ilmeisesti ihan joka päivä ei satanut.

Mökin ympäristöä raivatessani tein ruusulöydön, joka blogiystävien avulla tunnistettiin koiranruusuksi. Syksyllä siihen tuli pitkulaiset kiulukat. En siirtänyt ruusua pois kasvupaikaltaan vaan muokkasin sille paremman kasvualustan. Olkoon se mökkipihan kukkamaan pioneeri.

Iloista vuodenvaihdetta kaikille ja onnea alkavalle vuodelle!


60 kommenttia:

 1. Tuo sinun alppiruususi kukki tosi upeasti, viime kevät oli varmaan alppiruusujen kevät! Kasvimaasi ihanuuksia jaksan aina ihailla, upea kukinto noissa ruoholaukoissa ja päivänkakkaroissa. Vettä tuli kyllä melkoisen paljon ja oli viileää, kaikki kasvatukset eivät onnistuneet, mutta toiset kasvit kuten sipuli nautti märästä kelistä.

  Ihana tuo koiranruusu!

  Oikein upean kukkivaa ja kaunista uutta vuotta! Toivottavasti olisi hiukan lämpimämpi kevät ja kesä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Saila! Toivon kovasti lämmintä kevättä. Jatkuvien sateiden ja sadon myöhäisen kypsymisen vuoksi kasvimaan syystyöt jäivät kesken ja sehän tietää uurastusta keväällä. Sipulit tosiaan pitävät sateisista kesistä, sato oli erinomainen. Itsekin huomaan auringon puutteen siitä, että vireystaso on kaamosaikaan ollut matalampi. Mutta valoa kohti!

   Poista
 2. Ihania kuvia! Hyvää uutta vuotta Sinulle <3

  VastaaPoista
 3. Voi mikä upea alppiruusu! Nautinnollista ja hyvää puutarhavuotta 2018!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kohta alkaa esikasvatus ja uuteen kasvukauteen valmistautuminen.

   Poista
 4. Ja kohta se on taas täällä. Suomen kesä. Hyvää Uutta Vuotta teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Talvikuukaudet kuluvat puutarhamietteissä nopeasti.

   Poista
 5. Kivat kuvat! Alppiruususi on kyllä huikea.
  Saunamökin remontointi kuulostaa varsin mukavalle. Muistan kun kirjoitit että olet siellä sittemmin viettänyt aikaa mm. kutoen.
  Meillä olisi toiveissa korjata kotona vanha pihasauna. Se onkin aika suuri projekti, sillä katto on vuotanut ja haiskahtaa home. Siltikin ajattelimme josko siitä saisi purettua kaiken huonon puun pois ja korjattua sen jokseenkin samanlaiseksi kuin se on nyt...Siinähän sen näkee kun alkaa purkamaan :)
  Tällä hetkellä meillä ei ole saunaa kotona ollenkaan. Ja kyllä sitä kaipaa. Rankan päivän jälkeen sauna olisi kyllä sielunhoitoa parhaimmillaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin kärsin saunavajeesta aika kauan kun portaat ja kuisti olivat niin lahot, ettei niille enää uskaltanut astua. Niiden korjaamisen myötä tuli rempattua koko saunatupa viihtyisäksi olopaikaksi. Eilenkin siellä vierähti pitkä tovi saunoen ja takkatulesta nauttien, kyllä kannatti tehdä remonttia. Saunarakennukset ovat mukavia remonttiprojekteja, ei tarvitse elää remontin keskellä kuten asuinrakennuksissa. Sauna on tosiaan mielen- ja ruumiinhoitoa parhaimmillaan.

   Poista
 6. Kauniita kuvia. Kiitos Hyvää Uutta-Vuotta 2018.<3

  VastaaPoista
 7. Sydämellistä uutta vuotta Cheri ja Nerolle terveisiä. Jännittää miten meidän uusi perheenjäsen Miki suhtautuu uuden vuoden raketteihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitämme! Toivottavasti Miki ei välitä raketeista. Täällä maallakin on räiskintä lisääntynyt hurjasti ja jatkuu aamutunneille. Nero ei aiemmin raketeista piitannut, mutta viime vuosina se on hakeutunut henkilökohtaiseen väestösuojaansa (talon alle) räiskinnän ajaksi.

   Poista
 8. Alppiruusujen loistosta minäkin nautin. Ne olivat komeimmat ikinä.

  Nero on aina niin jäätävän tyylikäs mustassa ja kiiltävässä turkissaan. Se varmasti tietää itse olevansa valokuvauksellinen!

  Hyvää Uutta Vuotta, Cheri!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tita! Nero tietää olevansa tyylikäs, sillä aika usein kehun sitä aloittamalla "talon komein kissa" ja päätymällä toteamaan "universumin komein kissa". Prinssi kehrää tyytyväisenä kun sitä kehutaan :)

   Poista
 9. Joka vuosi on näköjään suosiollinen jollekin kasvilajille. Onneksi niin. Kuluneen kesän tulemme muistamaan rhodojen loisteliaasta kuninkaasta ja tuo sinun yksilösi on kerrassaan upea.
  Toivotan sinulle lämpöisiä saunahetkiä ja Nerolle hyvää kalaonnea sekä teille molemmille Onnellista Uutta Vuotta 2018!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Between! Kiitos myös tästä jo perinteeksi muodostuneesta haasteesta. Rhodoni on ylpeyden aiheeni, sillä olen pelastanut sen melkoisen riutuneesta tilasta. Sillä on varmasti jo kiitettävästi ikääkin. Saunasta on nautittu ja nautitaan koko rahan edestä :)

   Poista
 10. Onnellista Uutta Vuotta 2018 myös teille!

  VastaaPoista
 11. Upea rhodo! Olen joskus miettinyt, miten hoidat sitä. Vai hoitaako se "itse itsensä"?

  Onellista ja satoisaa vuotta 2018!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Airi! Olen täällä blogissa joskus kertonutkin rhodon hoidosta. Se kasvaa aika ohuessa maassa kallion päällä, joten tänne muuttaessani se oli hyvin riutuneessa tilassa. Kasasin sen juurelle rhodomultaa ja kompostia. Ympäristöä raivattiin niin, että se sai enemmän valoa, mutta kasvaa kuitenkin puolivarjossa ison pihtan kupeessa. Kukinnot poistan kukinnon jälkeen, niin energiaa ei kulu siementuotantoon. Happaman maan kasvina se nauttii myös kahvinporoista. Rhodo jaksaa kukkia upeasti vain joka toinen vuosi.

   Poista
 12. Upea alppiruusu! Kaunista ja kukkaisaa uutta vuotta 2018!

  VastaaPoista
 13. Hauska, että löytyi nimi tuolle löytöruusulle. Iloista puutarhavuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Maria. Löytöruusu on nyt erityistarkkailussa ja -hodossa.

   Poista
 14. Jotenkin kesästä jäi sateista huolimatta hyvä muisto ja monet kasvit todella nauttivat, alppiruususi todellakin ainakin, ihan mieletön! Ihanan kaihoisa kuva kalastelevasta Nerosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yksi sateinen kesä muistojen ketjuun. Ehkä juuri sateiden vuoksi (ei voinut puutarhuroida entiseen malliin) kesään mahtui paljon iloisia tapahtumia ja seikkailuja.

   Poista
 15. Vaikka satoikin, niin kesä on aina kesä <3 Meillä sataa parasta aikaa - ja vettä. Eikä ole kesä!
  Onnellista ja aurinkoista uutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Lady! Vuoden ensimmäisen päivän kunniaksi meillä on maa saanut uuden puhtaan lumikerroksen.

   Poista
 16. Ihana tuo päivänkakkarapelto ja Nero-ystäväsi kaunis olemus ❤ Onnea ja paljon ilonhetkiä vuoteen 2018!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Oli niin lohdullista katsella kesäkuvia ja muistaa, että kukat nukkuvat tuolla hangen alla valmistuen uuteen kukoistukseen.

   Poista
 17. Upea tuo alppiruusu! Hyvää uutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sussi! Alppiruusu on palkinnut hoitajansa runsaasti.

   Poista
 18. Alppiruusu oli mahtava, muistan kun laitoit siitä kuvia. saa nähdä minkä kasvin juhlaa tuleva kasvukausi on.
  Mukavaa ja antoisaa alkanutta vuotta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Katja! Viime juhannuksena skoolattiin upealle alppiruusulle, saa nähdä kenen kukintaa juhlitaan tänä vuonna.

   Poista
 19. Suorastaan huikean upea tuo alppiruususi, viime kesä oli todellakin rhodojen kesä, minunkin pikkuiset pensaan innostuivat kukkimaan!
  Nero on aina yhtä upea, niin kesällä kuin talvellakin❤️
  Koiranruusu on oikein sievä ja herttainen.
  Oikein kukkaisaa ja aurinkoista uutta puutarhavuotta sinulle🌿.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Marja! Rhodot todellakin nauttivat viime kesästä ja olivat alkukesän riemun aihe. Nero on komea sadetakissakin :) Puutarha-aika häämöttää jo.

   Poista
 20. Kylläpä alppiruususi olikin upea! Saapa nähdä, miten ne ensi vuonna kukkivat, kun kesäsäät eivät oikein suosineet uusien nuppujen muodostusta... Oikein hyvää uutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Saraheinä! Minun alppiruusuni ei jaksa joka vuosi tuollaista kukoistusta, joten odotettavissa on välivuosi. Superrunsas kukinta on hieno lahja, mutta iloitsen vähemmästäkin kukkamäärästä 😊

   Poista
 21. Kivoja kesämuistoja! Alppiruusujen kesä meillä totisesti oli, ja harvoin näkee tuollaista päivänkakkarapeltoa, ihana! Kiva, kun olet päässyt nauttimaan saunomisesta ja uudesta saunakamaristasi! Toivottelen sinulle oikein hyvää ja aurinkoista uutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, aurinko saisi ensi kesänä esittää pääroolia. Saunarakennuksesta on nautittu koko vaivan edestä yksin ja yhdessä ystävien kanssa.

   Poista
 22. Kauniita muistoja sateisesta suvesta!
  Toivon sinulle kaikkea hyvää ja kaunista vuoteen 2018!

  VastaaPoista
 23. Hieno alppiruu ja mikä päivänkakkara pelto. Hyvää alkavaa vuotta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Nila. Päivänkakkarat ovat tulleet itsestään, kitkin niitä varmaankin tuhansia kasvimaan reunoilta, mutta kukkaniittyni ne valloittivat kokonaan.

   Poista
 24. Ihanat kuvat!
  Mukavaa uutta vuotta!

  VastaaPoista
 25. Ihanat kesäkuvat. Alppiruususi onkin valtava.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi kesä ja viljelykausi häämöttää jo :)

   Poista
 26. Ah, miten ihania kuvia! Kiitos! Lumoava koiranruusu ja uhkea muhkea alppiruusu, ja ihan ruohosipulitkin näyttävät kaikki sateisen kosteassa ilmastossa jotenkin syvemmän värisiltä ja rehevämmiltä kuin kuivana kesänä. Minä päädyin myös samaan johtopäätökseen kesän kuvia selatessani- Ihan joka päivä ei satanut, ainakaan koko aikaa. Joissain kuvissa huomasin jopa auringonkin pilkahtavan.
  Oikein ihanaa uutta vuotta sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Laura! Toivottavasti ensi kesänä saamme nauttia enemmän aurinkoisista päivistä.

   Poista

Kiitos kommentista