16.1.2018

Herääminen

Viime viikolla heräsin talvikoomasta. Vihdoinkin pakkasta ja aurinkoakin. Innostuin jatkamaan ystävien ansiokkaasti aloittamaa rannan pöpelikön karsintaa. Työ vei mukanaan ja joka päivä jatkoin auringonlaskuun asti :)
Näköala avartui jo reippaasti.

Pehtoori tarkasti saunarakennuksen katon kuntoa.

 Hyytävän kaunista.

Oli aivan liikuttavaa kun aurinkokennovalot jaksoivat latautua ja palaa vielä illalla. Valon voitto.

Jäälyhtyjen tekokin onnistuu nyt.

Jää kantaa, mutta aika ikävää pauketta kuului jalkojen alta kun jääkansi halkeili. Yhden retkiluistelijan näin viilettävän selällä, mutta itse en vielä uskaltanut lähteä kauas rannasta.
Siemenluetteloita on tullut jo aika pino ja niiden parissa vaivun haaveisiin tulevasta puutarhakaudesta. Unelmissa aurinko paistaa ja kaikki kasvaa loistavasti.
Iloista viikkoa teille!

30 kommenttia:

 1. Huurteinen maisema on niin kaunis, vaikka vähän hyytäväkin kyllä myös.
  Voi, kun täälläkin jo tulisi aurinko esiin pilviverhon alta!
  Täällä on niin ankeaa, ihan pieni lumikerros, pakkasta korkeintaan pari astetta ja niin pilvistä koko ajan, että edespäivän pidentymistä ei huomaa!
  Mikäpä oli pehtoorin tuomio katon kunnosta?🐈

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pehtoori havaitsi katon pitäväksi ja kissankestäväksi 😺
   Auringon ilmestyminen on kuin vitamiiniruiske, sitä kaivataan nyt pimeyden ja harmauden jälkeen.

   Poista
 2. Kaunista!
  Tuollainen apulainen, Pehtoori, on mukava..♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakkanen tekee talvesta kauniin. Pehtoorin apu on korvaamatonta kaikissa askareissa 😀

   Poista
 3. Me puutarhurit aletaan yksi toisensa jälkeen heräilemään talvikoomasta. Sä oot ryhtynyt jo tositoimiinkin.
  Aurinkoisia päiviä ja varovaisuutta jäille!
  Mä oon kauhean arkajalka jäiden suhteen, vaikka melkein järven rannalla asutaankin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talviuni oli aika syvä, ihanaa herätä taas eloon :)
   Olen erittäin varovainen jäillä, enkä todellakaan uskalla lähteä rannasta ennen kuin jää on todella kantavaa. Teki kyllä mieli tarttua luistimiin kun näin luistelijan vauhdikkaasti etenevän liukumisen.

   Poista
 4. Jokaisella puutarhurilla pitäisi olla oma Pehtoori. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pehtoori on tilan ylläpidossa välttämätön :)

   Poista
 5. Meilläkin on ihan ihmeellistä aurinkoa, hippu lunta ja jopa pakkasta. Mieliala on kohentunut varmaan 300% prosenttia kaiken pimeyden jälkeen. Ainoa huono juttu on että tämä tietää rahanmenoa, koska siemenet on heti mielessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auringolla on valtava vaikutus mielialaan. Ajattelen, että siemenet ovat sijoitus, joka kasvaa. Jos ei korkoa niin kasvumahdollisuudet ovat muuten hyvät :) Monilla on paljon tyyriimpiä harrastuksia.

   Poista
 6. Päivä pitenee. Ei ollut kuin hetki, kun kolmelta laski aurinko, tänään vastaava tapahtuma oli vuorossa noin neljältä. Kevättä kohti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joka päivä on edellistään hieman pitempi ja aurinko jakssaa kivuta joka päivä hieman korkeammalle.

   Poista
 7. Ensimmäistä kuvaa katsoessani mietin, että oletko hankkinut rantanäkymään tilataidetta. Taisi ollakin ikkunahirvi.
  Pienet aurinkokennovaloni pihamaalla ovat olleet koko talven pimeinä. Ajattelin, että ne ovat mennyttä, mutta kenties odotankin auringon valoa. Ehkeivät ole ehtineet latautua, kun koko syksy oli tilastojenkin mukaan erittäin pimeä ja auringonpaistetta äärimmäisen vähän.
  Tänä aamuna löydettiin Lohjajärveltä hukkunut aktiiviluistelija. Eivät ne järvenjäät ehkä sittenkään ole vielä kovin kestäviä. Ei ainakaan yksin kannata lähteä, kuten hukkunut luistelija oli tehnyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laitoin jouluksi ikkunatarroja, jotteivät linnut lentäisi maisemaa heijastaviin ikkunoihin. Kesällä niissä on viirejä ja verhoja. Kun kesälläkään ei saatu paljon aurinkoa, on pimeä aika käynyt voimillebtavallista enemmän. Vaikka rannassa on jo vahva jää, ei se ole välttämättä kantava joka puolella. Liian varovainen ei voi olla.

   Poista
 8. Nyt alkaa olla sopiva aika heräillä ja mikä sen parenpaa olisikaan kuin siemenluetteloiden tutkiminen! Tilauksia olen jo jokusen tehnyt. Jäälle en vielä uskaltaisi ainakaan kauas rannasta. Luonto on nyt niin kaunis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siemenluettelot ovat oiva piristys talviunilta heräävälle. En halua kokeilla jäiden kantavuutta kylmän kylvyn uhalla. Täytyy inventoida siemenvarastot ennen uusia tilauksia.

   Poista
 9. Valo voittaa todella. Ihana peura tuolla avartuneessa rannassasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kohta pitää kaivaa aurinkolasit esille :) Peura koristaa saunamökin oven ikkunaa.

   Poista
 10. Maisemat ovat olleen huikaisevan kauniita monena päivänä. Tosin pari päivää on tuullut ja taika kadonnut. Ihmeen rohkeita ihmiset ovat, kun menevät heikoille jäille. Itse olen aina vähän pelännyt kulkea jäällä, vaikka en muuten mikään arka ihminen olekaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyytävä tuuli ajoi sisälle ja nyt sataa suuria lumihiutaleita, lumitöitä tiedossa.
   Eilen illalla pimeässä joku liikkui moottoriajoneuvolla jäällä, luultavasti mopolla. Turhan rohkeaa. Varovaisuus on viisautta.

   Poista
 11. Pöpelikön karsiminen on sopivaa pikkupakkaspuuhaa. Puuha ei ole pientä, vaan raskasta ruumiillista työtä. Mutta se sujuu parhaiten pikkupakkasessa. Silloin ei uppoa märkään maahan, mikä on ollut tänä syksynä ja talvena mahdollista. Jos aurinko vähän pilkistelee, se antaa lisävirtaa toimiin.
  Tuo hirvikuva on yliveto!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pöpelikön karsimiseen oli ihan paras aika. Ei ollut liikaa lunta ja puut pystyi kaatamaan jäälle ja karsimaan siinä. Auringon läsnäolo tuntuu ihanalta ja turvalliselta, sitä olen kaivannut.

   Poista
 12. Syvä talviuni, sitäkö se on minullakin ollut.
  Onneksi nyt täällä on ainakin lunta ja hyytävää huurretakin viime viikolla.
  Pilviverho on ollut todella raskas ja vain vaivoin on aurinko saanut näyttäytyä jos koskaan.
  Onneksi näitä "pehtooreita" on täällä meilläkin, tosin sisäkissoja niistäkin on tullut, tarhassa käydään vain kääntymässä.
  Tuollainen ulkopuuha on kyllä mielekästä ja antaa uutta virtaa kohti kevättä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika moni on vaipunut talviuneen märässä synkkyydessä, mutta kevään saapuminen piristää ja herättää toimintaan. Meidänkin pehtoori viihtyy vähemmän ulkona talvisaikaan, ikä on lisännyt mukavuudenhalua. Tänään ulkopuuha rajoittuu lumitöihin ja polttopuiden kuljettamiseen :)

   Poista
 13. Ihmeen aikaisin ihmiset uskaltavat jäälle, minua jää on aina hirvittänyt, muistan kun lapsena pelkäsin talviin kun mökille ajettiin jäätietä. Siemenluetteloiden tutkimiseen on juuri nyt hyvä aika.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikka järvi on jäässä nosti tuuli oudosti jäälle vettä ja näyttää kuin järvi olisi paikoin sula. Viisas varoo. Siemenluettelot piirtävät mieleen kuvan tulevasta kasvukaudesta.

   Poista
 14. Tuo ikkunahirvi on todella komea!

  VastaaPoista

Kiitos kommentista