19.1.2018

Senkin aasi

Ennen joulua vierailimme ystäväni kanssa Metsäkylän Navetassa, Hattulassa. Etsin osaa puuhellaani, tarkoitus oli myös hankkia joululahjoja viereisestä Domus Classicasta ja tietysti käydä Kahvila Leivintuvassa pannukakulla.
Navetan pihalla voi rapsutella aaseja.

Ja niiden kaveriponia.

Sekä alpakoita

Minusta nämä lampaan ja kamelin risteytymältä näyttävät eläimet ovat aina olleet hyvin kiehtovia.

Navetassa on valtavat kokoelmat rakentamisen varaosia, sieltä voi löytää melkein mitä vain, mutta kaipaamaani hellanrengasta en löytänyt.

Takan edessä köllötteli navettakissa ja toinen lymysi klassisesti pankolla.

Navetta on auki vain sunnuntaisin 12-15.

Pannukakkukahvilan hämärässä oli mukava jutella ja herkutella. Antoisa retkikohde. Domus Classicasta löytyi perinnemaalia ja perinnerakentamisen kirjallisuutta sekä taottu lukkohaka pukinkonttiin.
Mukavaa viikonloppua kaikille!

32 kommenttia:

 1. Nuo alpakat ovat kyllä hauskan näköisiä. Lempeä ilme, mutta silti vähän kuin olisi kepposet mielessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alpakoita jaksaisi seurailla vaikka kuinka kauan, olisi mainio lemmikki.

   Poista
 2. Oli kyllä kiva paikka, vaikka en itsekään löytänyt etsimääni. Mies haaveilee lisäksi puuhellan luukun vaihtamisesta lasiseen, että tuli näkyisi, mutta liekö sellaista on yhtään missään?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lasinen luukku taitaa olla niin moderni ilmiö, ettei helposti löydy varaosana vanhaan hellaan. Mutta kannattaisi kysellä tulisija-asiantuntijalta.

   Poista
 3. Ihania elukoita olet kyllä tavannut. Pitääkin taas tehdä retki tuonne.

  VastaaPoista
 4. Aasit on symppiksiä ja alpakat tosi sielukkain silmin varustettuja töyhtöpäitä. Ihan vinkeitä otuksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen aina tuntenut sympatiaa aaseja, noita sitkeitä ja omapäisiä kuormajuhtia kohtaan.

   Poista
 5. Alpakat ovat tosi terhakkaan tuntuisia ja näköisiä.
  Minkälaista hellanrengasta hait, yhtä vai yhtenäistä levyä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alpakat lämmittävät monin tavoin :)
   Oikeastaan etsin puuhellaan levyä sekä siihen sopivaa rengasta. Molemmat toimivat kyllä, mutta kohtapuoleen on aika uusia ne.

   Poista
 6. Ihan hävettää, kun en ole ikinä Metsäkylän Navetassa käynyt, vaikka matkaa ei ole juuri mitään. Voisin veikata, että sieltä löytyy paljon sellaista, mitä ei ole tiennyt olevan olemassakaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa uhrata joku sunnuntai tuolla vierailuun, pelkästään miljöö on niin kiehtova. Domus Classicasta löytyy myös monenlaista sisustusideaa.

   Poista
 7. Kävin Metsäkylän navetalla pari vuotta sitten. Alpakat ovat sympaattisia otuksia. Käydessäni siellä oli monta pikkuista alpakkaa ja ihan yhtä uteliaita olivat kaikki.
  Myös noita aaseja katseltiin ja käytiin niiden kanssa hauska "keskustelu". Aasit töräyttelivät kommenttejaan niitä puhutellessamme.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tähän aikaan ei näkynyt lapsialpakoita, ne varmaan veisivät sydämen, kun aikuisetkin ovat noin söpöjä. Aaseilla on melkoinen ääni, ne saavat sanansa kuuluviin.

   Poista
 8. Voi miten ihana paikka elukoineen.

  VastaaPoista
 9. Voi miten ihana paikka. Nuo alpakat ovat valloittavia otuksia, ne vievät sydämen nappisilmillään. Toivottavasti löydät varaosat hellaasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että alpakat ovat levinneet Suomeenkin., sopivat meidän ilmastoomme. Varaosat löytyvät varmasti jostakin.

   Poista
 10. Suloinen paikka ja kauniit kuvat. Alpakat ovat todella hauskoja otuksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli toinen kerta kun vierailin tuolla, alpakat ovat hyvä vetonaula ja Navetasta voi ostaa myös niiden villasta kehrättyä lankaa.

   Poista
 11. Onpa tosi kaunis ja mielenkiintoinen paikka! Jos olisi mahdollista ja saisin Kivipellon isännän pehmiteltyä, meille tulisi aaseja ja alpakoita, ne ovat molemmat niin ihania ja tietenkin myös suomenhevosia :D Upeita eläimiä ja ihania rapsuteltavia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielelläni minäkin ottaisin pari alpakkaa ja aasia jos pehtoori hoitaisi ne :)

   Poista
 12. Monesti ajetaan tuosta ohi, kun mennään Beiben siskolla käymään. Mutta aina jää poikkeamatta. Pitäisi lähteä ihan varta vasten käymään. Mutta minä en oikein pidä noista alpakoista, enkä laamoista. Sii ei niitä mitään vastaan ole, mutta minusta ne ei ole mitenkään söpöjä tai muutenkaan ihania. Mutta aasit onkin sitten jo ihan eri lukunsa! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuolla alueella saa kyllä sunnuntai-iltapäivän heiposti kulumaan. Meiltäkin jäi muut suunnitelmat toteuttamatta.

   Poista
 13. Minulla on alpakan langasta tehdyt kynsikkäät. Ihanan lämpöiset ja pehmeät. Vauva alpakan lankaa ostin markkinoilta mutta en ole kutonut vielä mitään. Jänniä eläimiä. Täällä meilläpäin on sellainen rakennus apteekki mistä saa kaikkea vanhaa rakentamiseen ja myöskin uusvanhaa. Mukavia paikkoja. Me ostettiin viime vuonna mökille sanotaanko sitä nyt hormin ritiläksi vai miksi. Hyvää alkavaa viikkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Alpakan villa on suloisen lämpöistä. Onneksi näitä rakennusapteekkeja on jo monella paikkakunnalla, varaosia tarvitaan.

   Poista
 14. Ihanaa! Vielä joku päivä minäkin käyn noissa paikoissa, uskon pienien haaveiden toteutumiseen! Hyvää loppuvuotta!

  VastaaPoista

Kiitos kommentista