29.3.2018

Uusi keittiöpiikamme Alice

Pääsiäislampaat pääsivät laiduntamaan vihanneskrassipeltoon.

Jo aikoja sitten aloin epäillä vanhan muovisen vedenkeittimen terveellisyyttä, eli mitä aineita kiehuva vesi irrottaa muovista. Pitkään olen keittänyt kahvi-/teeveden teräskattilassa, puuhellassahan palaa tuli kaiken aikaa ja minulla on myös kaasuliesi, joka kiehauttaa veden nopeasti.
Tottumus on toinen luonto ja aloin kaivata vedenkeitintä, sitä kun ei tarvitse vahtia, eikä vesi unohdu kiehumaan.
Etsin täysin teräksistä keitintä, sellaista jossa ei ole yhtään muovia kosketuksissa veden kanssa. Löysin vain yhden valmistajan, jonka keittimet ovat täysin muovittomia sisältä, myös kalkkisuodatin on terästä, italialaisen Ottoni Fabrican.
Suomessa ei keittimiä ole myynnissä, mutta netistähän voi tilata nykyisin mitä vain.
Kirjoitin Ottonille ja varmistin, että keittimen pistoke sopii Suomen sähköverkkoon ja sainkin Alice Ottonilta nopeasti ystävällisen vastauksen ja kirjeenvaihtomme jälkeen uskalsin ottaa Alice-keittimen palvelukseen.

Alice on ujo tyttö, hän ei edes koputtanut ovelle saapuessaan, vaan odotti portaalla pahvilaatikossaan kun lähdin aamulla ruokkimaan eläimiä. Tuliaisina hänellä oli ystävällinen kirje ja paketti, joka sisälsi puoli tusinaa Ottonin kahvilusikoita.
Ystävällistä ja sujuvaa kaupankäyntiä.

Alicea löytyy monissa söpöissä väreissä ja Ottonilla on myös muita täysin teräksisiä keitinmalleja.
Tämä ei ole yhteistyöpostaus, enkä hyödy tuotteen mainostamisesta, halusin vain jakaa iloni uudesta keittimestä, joka antaa minulle paitsi puhdasta keitinvettä, myös mielenrauhaa.


Iloista pääsiäisen odotusta!

57 kommenttia:

  1. Jaa, enpä ole asiaa tuolta kannalta ajatellut. Meillä on töissä keitin, joka ainakin osaltaan on metallia sisältä (pitää katsoa tarkemmin) ja näyttää todella hirveältä parin kolmen vuoden käytön jäljiltä. Olen yrittänyt sitä puhdistaa sitruunalla ja konetiskiaineella, vaan ei lähde sellaisen viherrys siitä keittimestä. Mieluiten oman kupposeni laitan mikroaaltouunissa, jos on aikaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Viherrys kuulostaa pahalta :(
      Itse olen poistanut keittimen pohjaan kertyneen kalkin aina etikkaliuoksella 50:50 etikkaa ja vettä. Sen kun kiehauttaa ja antaa vaikuttaa vähän aikaa lähtee kalkki helposti tiskiharjalla.

      Poista
  2. Onpa kaunis! Ja turvallinenkin vielä. Italialaiset osaavat tuon muotoilupuolen. Löysin vihdoin myös muovittoman teenkeittimen, joka toimii myös vedenkeittimenä, kun ottaa pois sen haudutusosan.
    Onnellista pääsiäisen aikaa sinulle ja Nerolle 🐈🐓🐇

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Muovi, tuo kätevä materiaali, on myös melkoinen kirous. Iloisia teehetkiä uuden keittimesi kanssa.

      Poista
    2. Hei Suvikummun Marja! Mikähän oli tuo muoviton teenkeitin, jonka olit löytänyt? Kiitokset tiedosta.

      Poista
    3. No hei!
      Teenkeittimeni on Wilfan keitin, jossa kannu on lasia ja terästä, kannen yläpuolinen osa saattaa olla muovia, mutta se se missään vaiheessa ole kosketuksissa teehen. Stokmannilla näyttää nyt olevan ainakin tarjouksessa. https://www.hobbyhall.fi/wilfa-teenkeitin-cha-tm-1500s-hh1009898.html?gclid=EAIaIQobChMI87nTreH-3QIVRbYYCh35BwCvEAAYBCAAEgLhbfD_BwE

      Poista
  3. Luulen, että moni on pohtinut ihan samaa. Saattavat siellä Italiassa ihmetellä, miksi nettisivuille yhtäkkiä tulee kovasti liikennettä Suomesta =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Alicen hinta oli varsin kohtuullinen, verrattuna moniin design-keittimiin ja uskon, että se viihtyy palveluksessani pitkään. Alice on varmasti suosittu eri puolilla maailmaa :)

      Poista
  4. Kyllä on mukavaa, että bloggarit jakavat tällaisia asioita. Meillä on myös uuden vedenkeittimen hankinta ajankohtainen ja samainen muoviasia mietityttää. Kaikki kaupoissa tarjolla olevat ovat muovisia. Alice on myöskin muotoilultaan kaunis, mikä on mukava lisäplussa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, hyvää pääsiäistä myös!

      Poista
    2. Kiitos! Ei ollut ihan helppoa löytää täysin muovitonta vedenkeitintä, monia lasi-, emali- ja teräskeittimiä suositellaan, mutta lopulta aina paljastui, että sisällä on muoviosia. Siksikin ajattelin, että kannattaa jakaa tämä, muutkin saattavat pohtia samaa.

      Poista
  5. Kannattaa hyvät ideat ja ajatukset panna kiertoon blogin kautta - niistä voi olla apua monelle samanlaisen asian parissa painivalle. Mukavia yhteistyövuosia Alicen kanssa, nauttikaa aurinkoisesta Pääsiäisestä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Olen itsekin saanut blogeista lukuisia erinomaisia ideoita, joten toki jaan oman ilonaiheenikin.

      Poista
  6. Hieno pannu! Mutta onpa ujo tyttö! Mutta onhan sitä tietenkin vieraassa maassa vähän arka.. Onko jo rohkaistunut ja asettunut taloksi niin että uskaltaa touhuta, kun sinä olet läsnä? ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aliceon kotiutunut hyvin ja ilahduttaa simää heti aamuaskareissa. Ahkera tyttö ja mukisematta kiehauttaa vedet pyydettäessä :)

      Poista
  7. Kauniskin on hän! Hieno keitin :) Mukavaa pääsiäistä!

    VastaaPoista
  8. Kaunis Alice! Itse olen miettinyt samaa vedenkeittimen kohdalla, mitä käytän todella paljon, että harmillisesti pari muoviosaa keittimestä löytyy.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ensin ajattelin, että menen vain kauppaan ja ostan teräskeittimen, mutta jokaisen sisältä löytyi muoviosia. Onneksi löytyi Alice.

      Poista
  9. Voi mikä hurmaava uusi apuri sinulla on. Kyllä kelpaisi tuollainen Alice meidänkin keittiöön:)Täytyy ihan varovasti vierailla nettisivuilla...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Alice on todella hurmaava, harvoin olen ollut näin tyytyväinen uuteen keittiövälinehankintaan.

      Poista
  10. Alice kannusti kyllä muakin nyt vaihtamaan sisäpuolelta vihertävän työpaikan vedenkeittimen uuteen ja ehompaan, joten kiitos tästä vinkistä. Muutenkin on alkanut muovi ahdistaa monessakin mielessä. Justiin ostin kauniin ja kevyen (ja edullisen) Vallilan pikkuruiseen myttyyn taittuvan kauppakassin, joka kulkee nykyään aina mukana. Ei tarvi ostaa kaupan muovisia. Pieniä isoja juttuja.

    Kaunista pääsiäistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Vielä pari päivää vietämme muovitonta maaliskuuta ja olen paljonkin pohtinut muoviongelmaa. En ole pariinkymmeneen vuoteen ostanut muovikasseja, vaan käsilaukussa kulkee aina pari kevytkassia, joihin ostoksensa tai satunnaiset löytönsä voi pakata. Ja kun vartavasten lähden ruokaostoksille, otan aina mukaan kauppakassin. 1970-luvulla jo puhuttiin muoviongelmasta lunnonsuojelun näkökulmasta, tässä suossa ollaan nyt jo napaa myöten :)

      Poista
  11. Upea keitin.Hyvää pääsiäistä<3

    VastaaPoista
  12. Muovi on alkanut ahdistaa täälläkin, siitä on tullut tavara josta on vaikea päästä eroon tai elää ilman sitä. Mutta pienetkin teot ovat hyviä ja kertaantuvat. Kiitos vedenkeittimen vinkistä, nykyinen on aika uusi ja saa mennä kunnes hajoaa mutta kun uuden aika on niin se on sitten muoviton.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muoviton maaliskuu sai pohtimaan muovin välttämisen vaikeutta. Käytännöllisesti kaikki on pakattu muoviin, kaupasta on vaikea ostaa mitään muovittomana. Onneksi "pannaanko pakasteet pieneen pussiin"-hokema on poistunut käytöstä.

      Poista
  13. Hienon keitinen löysit! Tuo postin ovelle kanto on kyllä kätevää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Alice taisi tulla jonkin kuljetusfirman kyydillä. Pääasia, että löysi oikeaan osoitteeseen :)

      Poista
  14. Oi miten tyylikäs keitin.
    Hyvää pääsiäisen aikaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tyylikkyys tuli kaupanpäällisinä :)

      Poista
  15. Kivan näkööne!
    Hyvää pääsiäästä!

    VastaaPoista
  16. Olipa tehokkaan näköinen piika! Uutta vedenkeitintä juurikin samasta syystä olen haaveillut, kiitos vinkistä!

    Oikein hyvää Pääsiäisen aikaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Alice on tehokas ja aina aulis palvelemaan :)

      Poista
  17. Kaunis muotoilultaan myös! Meillä on keitin jossa on lasinen kannu, vain kannessa on harmillisesti muovia, mutta jos kannu ei ole täynnä, niin tuskin siitä paljon irtoaa haitallisia aineita.

    Leppoisaa pääsiäistä 🐇🐣🌷

    VastaaPoista
  18. Alice näyttää kyllä kauniilta ja muodokkaalta neidolta ja ilmeisesti hoitaa hommansakin vielä hienosti! Siis huippuosaaja;)

    Oikein mukavaa pääsiäistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Alice on söpö ja hieman pullukka, vedenkeiton huippuosaaja.

      Poista
  19. Hyvä palvelu lämmittää mieltä :) Piti ihan käydä tarkastamassa oma vuosia palvellut keitin. Siinä on muovia kannen sisäpuolella ja ilmeisesti vedenpinnan korkeuden näyttävissä aukoissa, muuten teräksinen. Muovia on nykyään joka paikassa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muovia on kaikkialla ja kaiketi sen tutkittu sopivan elintarvikekäyttöön, kaikkihan kääritään muoviin. Ongelma lienee se, että ikääntyessään muovi hapristuu ja silloin sen ominaisuudet muuttuvat. Puhumattakaan tietysti muovin aiheuttamasta jäteongelmasta.

      Poista
  20. Kaunis ja tyylikäs keitin. Tuollainen vihreä vetoaisi minuun kovasti. Mukavaa pääsiäistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mintunvihreä on minunkin toinen suosikkini.

      Poista
  21. Vastaukset
    1. Olen tyytyväinen Aliceen ja voin suositella.

      Poista
  22. Tyylikkään teräsnaisen sait keittiöpiiaksi;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Alice on tosiaan teräsnainen. Keittiöni tähti.

      Poista
  23. Hieno keitin ,pitää itsekkin käydä katsomassa teekeitintä kaipaan mökille ja kotia .Kiitos sinulle .

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvin on Alice hommansa hoitanut, ei minkäänlaista alkukankeutta :)

      Poista
  24. olen luullut että muumimamma ei sisällä muovia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä onkin, valmistaja ilmoittaa, että keraamisessa Muumimammassa ei ole muoviosia kosketuksissa kuuman veden kanssa. Hyvä tieto, kiitos.

      Poista
  25. Kiitos - tämän sivun avulla löysin vihdoin kokonaan teräksisen vedenkeittimen, jota olin tosi kauan etsinyt:-) Vaikka aikaa postausten välillä on yli kaksi vuotta, niin kaikki toimi edelleen kuten kuvauksissa: toimitus oli nopeaa, asiakaspalvelu erinomaista ja keitin on todella hyvä. Ja oman some-päivityksen jälkeen firma on saanut muita tilauksia myös;-) Edelleen näitä moni kaipaa, mutta en onnistunut kotimaasta löytämään, vaan jokainen 'teräskeitin' sisältää edelleen muoviosia kosketuksissa veteen... Kiitos vielä ja hyvää syksyä! terv. Tea

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että postauksesta oli hyötyä. Olen edelleen kovin tyytyväinen Alicen palveluksiin. Hyvä, että mainion tuotteen maine leviää. Tuntuu turvalliselta kun ei tarvitse epäillä kuuman veden laatua.

      Poista

Kiitos kommentista