6.1.2023

Kaunis alku

Vuosi 2023 alkoi kauniina, ensimmäinen päivä oli aurikoinen ja vähäluminen vesisateiden jälkeen. Halusin kuvitella, että on jo kevät. 

Rantatöyräs oli lumeton. Jää houkutteli, mutta sinne ei ollut menemistä. Ehkä pakkasten jälkeen pääsee luistelemaan tai potkukelkkailemaan. Tosin ei ole mitään tietoa millaiseksi jää on muodostunut näissä edes kahtaalle sahaavissa säissä. Mikään ei ole niin kuin ennen.

Auringonpaiste ja (valheellinen) kevään tuntu nostivat energiatasoja.

Koivupölliin on kaiverrettu hieno koristekuvio.

Saunan kuistin hyllylle, pelotinvariksen pyrstön alle väsäsi västäräkki pesän viime kesänä. Pesintäajaksi piti jättää saunominen väliin. Keväällä laitan västäräkille pöntön saunarakennuksen toiselle puolelle. Niille on suunniteltu ihan omanlaisensa arkkitehtuurin omaava pömpeli.

Siivoilin saunalla uudenvuodenaaton saunomisen jäljiltä ja fiilistelin valoa.

Mukavaa pakkasviikonloppua kaikille!

PS. Ystäväni torui minua sanomalla, ettei saa valehdella blogissa. Hän viittasi edellisen postauksen väittämään heinä- elokuusta. ”Teillä ei koskaan löhöillä, vaikka kyllä pitäisi.”

27 kommenttia:

 1. Upeita kuvia. Itsekin odotan kevättä kovin ja aurinkoa, joka saa kaiken näyttämään niin erilaiselta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valoa on jo selvästi enemmän, toivottavasti saamme aikaisen kevään.

   Poista
 2. Kauniit kuvat!
  Vai että pelotinvariksen pyrstön alle pesän teki. Ihana ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Pelotinvariksen tarkoitus on estää lintuja lentämästä saunarakennuksen ikkunoihin. Hyvin se toimikin, aluksi.

   Poista
 3. Toivottavasti teilläkin paistaa tänään aurinko yhtä ihanasti kuin tällä pantteripalstalla. Juuri nyt se kutittelee selkääni ja oikeaa olkapäätä aivan mahdottoman suloisesti, eikä koneen näytön häikäisystäkään tule mieleen valittaa.
  Onpa ihanat vuoden alun tunnelmat kuvissasi ja tekstissäsi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään ei paistanut kuin vähän iltapäivällä, hyvin matalalta. Mutta kohta sen voima jo sulattaa lunta rinteistä. Huomenna on täysikuu, joten ehkä yölläkin paistaa. Oli kiva retkeillä kun hanki kantaa ja pääsee liikkumaan laajemmalle.

   Poista
 4. Minulla alkoi kevät. Paikalliseen K-kauppaan oli tullut ensimmäiset tulppaanit. Voi että minä sitten kaipaan kevättä kuten sinäkin näköjään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulppaanit ovat kevään airuita. Kovasti jo kaipaa kevättä, mutta vielä on maltettava hetki.

   Poista
 5. Hyvää vuotta 2023 sinulle Cheri♥♥ Totisesti, edes jää ei ole sellainen kuin ennen. Kolmeen vuoteen ei ole ollut meillä. Katsein yöllä makuuhuoneen ikkunasta, kun kaksi metsäkaurista söi omenoita ja rusinoita! ♥Kaikkea hyvää sinulle♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Leena ja hyvää alkanutta vuotta sinullekin. Nyt on kauriiden vaikea löytää ruokaa kun hanki on kova, meilläkin siivoavat lintujen ruokintapaikan joka yö.

   Poista
 6. Vuoden ensimmäinen päivä oli kaunis.
  Hyvää alkanutta vuotta sinulle!

  VastaaPoista
 7. Aivan ihanat kuvat, kiitos! Mieli virkistyi tämän lukiessa ja kuvia ihaillessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Päivi! Nyt vain kovaa vauhtia kevättä kohti.

   Poista
 8. Löhöily on kovin venyvä käsite :D Minun mielestä löhöilyä on esimerkiksi puutarhassa haahuilu, aitan portailla istuminen tai kasvihuoneessa teen nauttiminen. Voihan västäräkki, toivottavasti tulevat viihtymään nykyaikaisemmassa uudisrakennuksessaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri noin, löhöilyllä on eri merkitys eri ihmisille. Kyllä meillä löhöillään! Saunarauha on taattava, joka toinen kesä joku väsää pesän saunan kuistille, vaikka siellä liikunkin paljon. Toivottavasti västäräkki arvostaa rauhaa uudessa paikassa.

   Poista
 9. Kauniita kuvia! Ja aivan ihana valo oli vuoden ekana päivänä, mikä sai kevätodotukset korkealle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Monenlaiseen vaihteluun on vielä syytä varautua ennen kuin kevät on täällä, mutta valon suhteen ollaan jo voiton puolella.

   Poista
 10. Parina päivänä on aurinko näyttäytynyt ja se kyllä nostatti sykettä . Pelotinvaris ei taida olla työssään kovin pätevä mutta haitanneeko se . Täällä oli tehty jo jäätiekin joten kai se kestää . Minua tosin ei sinne saa kävelen mieluummin rantoja pitkin .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varis toimi aluksi hyvin, mutta kun se siirtyi talvisäilöön hyllyn päälle, se menetti uskottavuutensa. Olen hyvin varovainen jäiden suhteen ja nyt tulee taas lunta ja lämpötila nousee, luistimet saa levätä.

   Poista
 11. Hyvää vuotta 2023 sinulle ja Nerolle!

  VastaaPoista

Kiitos kommentista