13.9.2011

Ruusuista ravintoa

Ruusupavut ovat kasvaneet niin suuriksi, että on korjattava pavut. Voi miten kauniita, ruusunpunaisia herkkupaloja. Parhaimmillaan pavut ovat mielestäni nuorina, palkoineen syötynä. Mutta vanhemmiten kuoret ovat niin kuituisia, ettei niitä enää voi syödä.

Pavut ovat myrkyllisiä, kuten kaikki pavut, mutta keitettäessä myrkky häviää.

Pavut voi kuivata talven varalle. Kuivat pavut on ruoaksi valmistettaessa liotettava ennen keittämistä.

4 kommenttia:

  1. Onpa hienon värisiä papuja !
    Minä olen pitänyt ruusupapuja ihan vain koristeena ja maanparantajana. Täytyypäs käväistä aukaisemassa niiden palko : )

    VastaaPoista
  2. En ole tutustunut ruusupapuihin. Ihanan värisiä ja varmaan hyvää valkuaispitoista syötävääkin.

    VastaaPoista
  3. sariw, olen huomannut, että monet pitävät ruusupapua koristekasvina, mutta kyllä tässä yhdistyy huvi ja hyöty. Britanniassa voi ruusupapuja ostaa torilta ja kaupasta; runner beans. Ne ovat oikea kesän herkku.

    VastaaPoista
  4. Paula, pavut ovat todella kauniin värisiä ja syötäviä. Osan kuivatuista voi säästää istutettaviksi ensi keväänä. Näissä pavuissa oli suloinen aprikoosinvärinen kukinto.

    VastaaPoista

Kiitos kommentista