15.12.2011

Joulu kukkii

Jouluun kuuluu tunteita ja tuoksuja. Perinteinen vaaleanpunainen hyasintti on minulle yksi joulun peruselementeistä, sen tuoksu aktivoi monia muistoja. Oletteko huomanneet, että eriväriset hyasintit tuoksuvat erilaiselle, tai joissakin tuoksu on ainakin miedompi, kuten valkoisessa.

Joulunpunainen amaryllis lämmittää. Luulen että jouluna tämä on täydessä kukassa. Toinenkin kukkavarsi on valmistumassa, joten iloa riittää pitkään.
Ostan joulukukat jo marraskuussa, kun ne ovat hyvin edullisia. Tälläisena lauhana talvena meillä on helppo löytää viileitä säilytyspaikkoja ja kukkia voi istutella asetelmiin vähitellen.Joulutähti on tänä vuonna vaaleanpunainen, sitä ei kannata viedä viileään eikä vetoiseen paikkaan.

7 kommenttia:

 1. Kauniit joulukukat ja voi miten mainio idea taas laittaa hyasintti tuohon posliiniseen suodattimeen,kaunis kuin kukkanen=D

  VastaaPoista
 2. Kyllä ovatkin kauniita ja hauskoissa ruukuissa. Minusta amaryllis on kaikkien kaunein joulukukka. Joulutähden saan jostain syystä aina tiputtamaan lehtensä, vaikka kuinka pitäisin sitä lämpimässä ja vedottomassa paikassa.

  VastaaPoista
 3. Kirsi, löysin tuon ison posliinisuodattimen äskettäin kirpparilta ja se joutui heti kukkaruukuksi.

  caijsa, minäkin pidän amarylliksistä, ne ovat niin juhlallisia. Joulutähti on kronkeli ja pudottaa helposti lehtensä, näin lauhana talvena kasvi on viihtynyt meillä pimeydestä huolimatta.

  VastaaPoista
 4. Omia joulusuosikkejani ovat valkoinen amaryllis ja valkoinen joulutähti. Suosikkituoksu lähtee hyasintista.
  Joskus olen hankkinut punaisen ruusun seimiasetelman yhteyteen. Ruusu kai symboloi mm. Mariaa ja Jeesuksen myöhempää kärsimystä.
  Hyviä joulun tuoksuja ja kauniita kukkaelämyksiä kaikille!
  Papy

  VastaaPoista
 5. Papy, valkoinen amaryllis on kyllä tosi kaunis. Eikös alttarilla ole usein jouluna punainen ruusu? Ihanaa joka tapauksessa, että löytyy kukkia joka makuun.

  VastaaPoista
 6. Ihana tuo hyasintin ruukku : )
  Minä taas en ikinä osta vaaleanpunaisia hyasinttejä, tai no ehkä joskus valkeita, joissa onkin hento vaaleanpunerrus. Saa nähdä milloin mieleni muuttuu tässäkin asiassa, hih ; )

  VastaaPoista
 7. sariw, voin kuvitella, että sinulle vaaleanpunainen hyasintti on jotain aivan liian tavallista : ) Minulla on kaiken värisiä. Niin, ja jouluruusu taitaa loukkaantua kun sitä ei esitelty tässä. Pitänee laittaa se erikseen.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista