13.12.2011

Tyhjä asunto

Joku rakensi kesällä pesänsä viitapihlaja-angervon haaraan. Pensasto on niin rehevä, että siellä on varmasti ollut turvallista vaikka pihalla liikkuu kissa. Asunto jäi tyhjäksi kun omistaja muutti etelään.

Vaikka rakennelma näyttää huteralta on se kuitenkin kestänyt myrkyt ja sateet. Ihailtava rakennustekninen suoritus pieneltä linnulta.

8 kommenttia:

 1. Ja vielä soman näköinen.
  Kerro keväällä ilmaantuuko paluumuuttajaa.
  Papy

  VastaaPoista
 2. Papy, pahoin pelkään, että rakennus pääsee talven aikana niin huonoon kuntoon, että paluumuuttajan on helpompi rakentaa uusi kuin korjata vanha. Sammalkranssi lähellä olevassa aitan ovessa on suosittua rakennusmateriaalia. Talviruokinnan lisäksi sponsoroin linnuille siis rakennusmateriaaleja ja monta valmista pönttöasuntoakin odottaa kevätsiivousta.

  VastaaPoista
 3. Onpas teillä siellä edelleen ihanan lumista, kun taas meillä on ihanan lumetonta. Hellyttävä linnunpesä.

  VastaaPoista
 4. Paula, meillä on vielä maa valkoisena, mikä suuresti valostuttaa elämää. Puista ja katoilta lumi on kuitenkin jo kadonnut.

  VastaaPoista
 5. Kyllä nuo linnut on taitavia, ja viisaita pesän paikan valitsijoita.
  Minäkin ihailin kuvan lunta... meillä kun nytkin sataa taas vettä ; )

  VastaaPoista
 6. sariw, linnuilta ei jää unohduksiin taitava rakentaminen, toisin kuin ihmisille joskus tuntuu tapahtuvan. Tosin olen nähnyt harakanpesän joka oli vuorattu kuplamuovilla, se oli varmaankin hyvä lämpöeriste. Nyt vesisade on saavuttanut jo meidätkin, mutta vielä on maa valkoinen.

  VastaaPoista
 7. Maa on likaisen värinen täällä...satelee vettä, no voi höh. Niin, linnunkoto näytti aivan samalta kuin näyttää komea ikkunainen vanha hylätty talo, jonka nähdessään miettii talon ja ihmisten tarinaa.

  VastaaPoista
 8. vilukissi, meillä on vieläkin maa valkoinen, onneksi. Ajattelin aivan samaa kuin sinä, pesä muistuttaa autiotaloa. Hylätyillä kodeilla on sama vaikutus olivat ne sitten eläinten tai ihmisten pesiä.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista