7.12.2011

Juhlaviikot

Joulu alkaa hiipiä sisään. Eilen juhlittiin itsenäisyyspäivää ja samoilla kattauksilla hoidettiin  myös tänään oleva syntymäpäiväni. Nautimme glögiä ja sinihomejuusto-omenapiirakkaa. Lisukkeena manteleita, rusinoita, pipareita ja tähtitorttuja sekä juustotankoja. Tunnelmasta huolehtivat kynttilät ja uunissa leiskuva tuli. Parasta oli kuitenkin hyvä seura. Kaiken kukkuraksi saatiin lunta, joulu tuli monta askelta lähemmäksi kun maisema muuttui valkoiseksi.

Kun aloittaa joulukoristelut ajoissa niin niistä ehtii nauttia ennen kuin juhla on  ohi.

Pyöräytin sammalkuusen pöytäkoristeeksi. Mukavaa kun on aikaa vähän askarrella. Taustalla rehottaa kissus, jonka ystäväni jätti hoitooni kun hän muutti ulkomaille. Kasvi oli silloin parikymmensenttinen, varjoköynnös on viihtynyt hyvin kasvanut moninkertaiseksi.

Adventtikynttilät klik kävelivät pöydältä kuistille omaan rauhaansa, sillä niiden siirtely oli aika työlästä; neljän satsi painaa lähes kymmenen kiloa.

11 kommenttia:

 1. Kauniita kuvia,sopisivat kaikki vaikka joulukorteiksi=D Oikein hyvää syntymäpäivää sinulle<3

  VastaaPoista
 2. Kirsi, kiitos paljon. Aurinkokin tuli tänään tervehtimään.

  VastaaPoista
 3. Ihanaa syntymäpäivää! On hieno juttu että olet. Ja näköjään juhlamiljöökin on "super upee" (opin saanparin rapartisti Jagelta).
  Papy

  VastaaPoista
 4. Aivan ihanan jouluista jo teillä on ja niin hyvää syntymäpäivää sinulle Cheri. Oletko itse tehnyt tuon sammaljutskan tuohon kulhoon, ihana.

  VastaaPoista
 5. Papy, kiitos lämpimistä sanoistasi. Oli tosiaan kiva juhlia pitkän raadannan jälkeen. Mukavaa päivää!

  Tuija, kiitos toivotuksista! Kiinnitin sammallet kartionmuotoisen savimaljakon päälle, niin koristeesta tuli painava ja se pysyy hyvin paikallaan juhlan melskeessäkin. Köyhäinhopeisen tähden kiinnitin rautalankaan ja pujotin latvaan.

  VastaaPoista
 6. Oikein hyvää syntymäpäivää sinulle. On todella kauniita syntymäpäiväkuvia, tulee varmasti joulutunnelma.

  VastaaPoista
 7. caijsa, kiitos toivotuksista. Mukavaa joulunodotusta sinulle.

  VastaaPoista
 8. Onnen onnen omenoita, menestyksen mansikoita, ilon päivien ihmeitä noita!

  Nyt vasta ehdin lukea kaikki lukemattomat läpi, tunnustuksetkin. Ihan ihanan ihku se kynttiläjalka, tai siis jalat!!! Sulla on kyllä todellinen taito hyppysissäsi! Kirjaasi odotan!!

  VastaaPoista
 9. vilukissi, kiitos synttärirunosta! Ja kannustuksesta, kirja ei ole ihan vielä suunnitelmissa, mutta laitetaan sekin tuonne ideoiden jonoon. Mukavia joulunodotuspäiviä sinulle!

  VastaaPoista
 10. Voi taivas, miten ihana ruokailutila!!!! Rakasan noita lasikupuja joita sinulla näyttää olevan kiitettävä määrä!!!

  Hyvää kolmatta Adventtia!
  -Pia-

  VastaaPoista
 11. Pia, lasikupuja on kiitettävästi, niistä oli oma postauksensa lokakuussa "kuvun alla". Olen keräillyt kuvuiksi mm. kellojen ja kellarilamppujen kupuja. Niitä löytyy joskus kirppareilta edullisesti.
  Oikein hyvää kolmatta adventtia sinullekin, joulu lähenee!

  VastaaPoista

Kiitos kommentista