16.7.2012

Kurjenpolvia

Tarhakurjenpolvi iltavalaistuksessa

Mikähän kurjenpolvi tämä mahtaa olla?
Kasvaa noin 30-40 cm korkeaksi. Oikea väri on tuollainen hempeän vaaleanpunainen kuin yläkuvassa, ilta-auringossa
väri näyttää violettiin vivahtavalta.Tuoksukurjenpolvi

Verikurjenpolvi on ahkera, se kukkii koko kesän.

Jalokurjenpolvi. Tarkempia lajeja en tiedä, useimmat ovat vaihdokkeja. Ystäväni kasvatti nämä jalokurjenpolvet siemenestä ja lähetti kirjeessä muutaman taimen minullekin. Nämä ovat kasvaneet hyvin korkeiksi.

26 kommenttia:

 1. Voi, mikä sielua virkistävä kauneuselämys heti aamusta, kiitos siitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä, mukavaa jos virkisti aamutuimaan.

   Poista
 2. Upeat kuvat ja ihana yksityiskohta tuo vihreä lehti. Hyvää alkanutta viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Laitoin tuon lehden jos joku tietäisi kertoa mikä kurjenpolvi on kyseessä. Hyvää viikkoa!

   Poista
 3. Upeita kuvia kertakaikkiaan =D
  Nautinnollista katsottavaa.
  Kiitos Cheri!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, sen verran on ollut sateessa taukoja ja aurinkokin pilkahtanut, että on vähän ehtinyt kuvaamaan. Nämä ovat tätä muotokuvasarjaa, jota yritän edelleen toteuttaa.

   Poista
 4. Tosella upeita kuvia! Minulla on verikurjenpolvi ja on kyllä todella ahkera kukkija, voisi varmaan lisääkin hommata, kun ovat niin kauniita. Tuo iltavalaistus kuva on muuten aivan ihana:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Verikurjenpolvi lisääntyy kiitettävästi. Sitä voi jakaa ja kohta on monta puskaa kukkimassa. Lisääntyy myös siemenistä.

   Poista
 5. Niin kauniita... ja kauneus on saatu kuvaan!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kukkien kuvaaminen onkin ollut haastavaa viime aikoina; jos ei sada niin tuulee :)

   Poista
 6. Ihania ovat! Mysteerikurjenpolvestasi en uskalla sanoa mitään, kun niitä on niin hirmuisen paljon. Siinä on ihan samanlainen lehti kuin metsäkurjenpolvessa, ne kukkivat ainakin täällä pari viikkoa sitten ja kukat ovat enemmän violetteja kuin vaaleanpunaisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mysteeriyksilö ei ole metsäkurjenpolvi. Tämä on kasvitarhalta kotoisin, mätästävä, jotenkin kovin tavallinen, nimi vain on hukassa. Metsäkurjenpolviakin täällä kasvaa villinä, mutta ne ovat korkeampia ja ne kyllä tunnistan. Olisi pitänyt laittaa kuva kasvutavasta, silloin olisi ehkä helpompi tunnistaa.

   Poista
 7. Ihanuuksia! Mä olen kurjenpolvien kanssa ihan noviisi, tänä suvena niistä innostuin ja nyt mulla on jo 5 erilaista ilostuttajaa. Ja blogimaailmastahan tämäkin villitys tietysti iski.
  Sun kuvat on huikeat ja tuo lehti täydellinen ja täydellisesti aseteltu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kurjenpolvet ovat niin suloisia. Helppoja ja ahkeria kukkijoita, sopivat melkein kaikkien kanssa. Myös niiden erilaiset lehtimättäät ovat kivan näköisiä.

   Poista
 8. Todella nättejä kukkasia :)

  VastaaPoista
 9. Kurjenpolvet ovat kovin kauniita, itse istutin ensimmäiseni tänä kesänä (tarhakurjenpolvi) etupihan uuteen perennapenkkiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta tuntuu, että kurjenpolviin jää vähän koukkuun. Ne ovat mielestäni helppohoitoisia ja leviävät nopeasti ja myös pitkään kukkivia. Ehkä sinunkin on hankittava kaveri tarhakurjenpolvelle.

   Poista
 10. Ihan mielettömän kauniita kuvia! Kaks ekaa on ihan älyttömiä =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, olen imarreltu jos olen pystynyt ottamaan älyttömiä kuvia =)

   Poista
 11. Ihania kuvia, vahvoja ja silti herkkiä ja ilmavia. Vesipisarat ja valo ja hämärä hienosti kuvissa. Entä peittokurjenpolvi (tuo tuntematon)? Meillä on sitä kahta eri väriä vaaleaa (melkein valkoista) ja vaaleanpunaista.

  VastaaPoista
 12. Kiitos, Paula. Ei se ole peittokurjenpolvikaan, tämä on paljon korkeampi. Peittokurjenpolveakin meiltä löytyy vaaleanpunaisena, siinä on vähän kiiltävämmät lehdet ja se on matalampi. Sen kukka muistuttaa enemmän tuoksukurjenpolvea. Kumma kun tuo laji pyyhkiytyi mielestäni, näitä kurjenpolvia on niin hurja kirjo.

  VastaaPoista
 13. Ihan mieletön tuo toinen kuva! Voisiko olla espanjankurjenpolvi? Olen nyt mökillä enkä pääse vertaamaan kuvaa omaan kukkapenkkiini, mutta se tuli ensimmäiseksi mieleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, sehän on ilmiselvä espanjankurjenpolvi. Katsoin kuvia ja tietoja netistä ja kyllä se se on, Geranium endersii. Hienoa kun tällekin saatiin nimi.

   Poista

Kiitos kommentista