12.7.2012

Mekastavat naapurit

Heräsin aamuyöllä kovaan meteliin. Se jatkui ja jatkui, joten päätin lähteä ulos heristämään nyrkkiä häiritsijöille. En ollut ensimmäistä kertaa pappia kyydissä, joten varustauduin pyöräilykypärällä ja taskulampulla. Nerokin oli pihalla ihmettelemässä. Lehtopöllön jo isot poikaset siellä mekastivat, niiden kerjäysäänessä on aika paljon volyymia. Osoitin lampulla ääntä kohti ja näin keinahtelevan pöllönuorukaisen istuvan koivun oksalla. Emo voi olla hyvinkin aggressiivinen puolustaessaan poikasiaan, joten liian tuttavalliseksi ei kannata heittäytyä.

20 kommenttia:

 1. Mielenkiintoisia naapureita sinulla yöaikaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi ne osaavat jo lentää ja liikkuvat suurella alueella, joten joka yö ne eivät metelöi minun ikkunani alla.

   Poista
 2. Hihi, voin vain kuvitella sinut sinne valmiina taisteluun. Hiippailemassa yöllä puutarhassa yöpaitasillaan kypärä päässä ja kissa ja taskulamppu aseina =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi kukaan ei ollut näkemässä :) Paitsi Nero tietysti, mutta hän ei taida välittää.

   Poista
 3. Onneksi sinulla oli Nero apunasi, muuten olisi voinut pelottaa. Te olitte varmasti hauska parivaljakko yöaikaan hämärässä hiippailemassa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nerohan on kuin varjo vain yön hämärässä. Ehkä lehtopöllöäitiä nauratti vieraileva partio, ainakaan se ei hyökännyt. Tosin ei se enää noin suurista poikasista ole niin kovin huolissaan.

   Poista
 4. Hih! Pyöräilykypärä! Jos ne silmille tulevat on sinun hommattava metsurikypärä missä on visiiri. Mutta kyllä minuakin yöllä mekastavat naapurit harmittaisivat. Ihan suunnattomasti. Toivottavasti muuttavat pois lähistöltä kun suureksi kasvavat. Pelottaako sinua että lehtopöllö nappaa Neron?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla oli kyllä suojalasit, mutta taitaa olla jo hätävarjelun liioittelua. Jos olisin menossa pesälle, niin metsurinkypärä olisi tarpeen. Wikipedia kertoo, että ruotsalainen luontokuvaaja menetti silmänsä siinä touhussa. Lehtopöllöt ovat todella hyödyllisiä eläimiä puutarhurin kannalta, ne verottavat kiitettävästi myyrä- ja hiirikantaa. Isona ne eivät enää häiritse ääntelyllään, joten toivon, että mahdollisimman monta pöllöä jää tänne. Tuo nuoruusvaihe on melko lyhyt eivätkä ne koko ajan metelöi tässä pihalla vaan vetäytyvät varmaan kauemmas rantalehtoon. Pöllö ei ole kiinnostunut kissan kokoisesta saaliista, joten Nerolla ei sen puoleen ole hätää. Tosin se voi olla näreissään kun joku verottaa sen myyriä.

   Poista
 5. Ihana ja paljonpuhuva tuo Neron asento ♥
  Vai pöllöjä. Minullakin on niistä varsin äänekkäitä kokemuksia. Kyllä maallakin on häiriköiviä naapureita ja melua :-D Toukokuisena yönä huomasin, että jopa enemmän kuin kaupungissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nero on epäluuloinen, ehkä se tietää, että pöllöemon kanssa ei ole leikkimistä.
   Jos ihmiset metelöisivät niin kuin saapuvat vesilinnut keväällä, kutsuttaisiin varmaan virkavalta paikalle. Onneksi häiriöt ovat kausiluontoisia ja ne kuuluvat maisemaan. Yhdessä naapurissa on kesäkukko ja sen kiekuna kantautuu varmaan kilometrien päähän. Mutta sekin tuntuu mukavalta kun ei jatku tauotta.

   Poista
 6. Mua ensin niin nauratti tuo varustuksesi, mutta se taisikin olla totisesti tarpeen. Mahtikuva Nerosta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varustus saattoi olla hieman naurettavan näköinen :), mutta parempi vara kuin vahinko. Kamera rakastaa Neroa.

   Poista
 7. Sanoisinpa, että ihastuttavia häritsijöitä. Vaan en minäkään siihen remuamiseen aamuyöllä haluaisi herätä. Toivottavasti jäävät tosiaan lähialueelle pesäpuuta asustamaan, jotta liitelijöitä riittää jatkossakin. Tosin sen pesän voisivat hiukan kauemmas akkunastasi rakentaa.

  Olette hauskanen parivaljakko!
  Kiitos taas mukavasta tarinasta =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pesä lienee jossakin kauempana, mutta poikaset ovat jo lentokykyisiä ja liikkuvat emon mukana ruokaa kerjäten. Luulen, että ihan pieninä ei poikasista ole meluhaittaa. Olen joskus nähnyt noita lapsukaisia pörröisinä palloina rivissä oksalla, järkyttävän söpöjä.
   Kiva jos tarinasta oli iloa. Tässä varmaan on sellainen pari, oli kylmä tai vaikkapa vari, niin kumpikin paikkansa ties... :)

   Poista
 8. Tulin kiertopolkuja tänne ja tulen kyllä toistekin, ihana blogi sinulla:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiva että kiertopolut toivat sinut Autaaseen oloon. Tervetuloa uudelleen!

   Poista
 9. Kuva kertoo kyllä kaiken! Hyvä varustautua...Isäni oli joskus pikkupoikana kiipenýt puuhun, ja kimppuun oli hyökännyt käki. Ilmeisesti oli pesä lähellä. Muistona kolme (vai olikohan niitä neljä) arpea niskassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedän että lintujen kanssa ei ole leikkimistä jos ne puolustavat perhettään. Tuntureissa ja merenrannoilla olen joskus joutunut tiirayhdyskunnan ja kihujen hyökkäyksen kohteeksi. Siinä kysytään hermoja. En ole koskaan kuullut, että käki olisi käynyt ihmisen kimppuun, voi tavaton.

   Poista
 10. Tuo Neron kuva on salaperäinen, heti huomaa, että jotain erikoista on meneillään. Kuin kuva satukirjasta - tai jännityskirjasta. Vai pöllöt mekastavat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pöllöistä en onnistunut saamaan kuvaa, oli liian pimeää. Onneksi Nerosta sentään. Nyt ei ole enää kuulunut pöllöjen yömekastusta, siirtyivät ehkä paremmille myyrämaille.

   Poista

Kiitos kommentista