9.9.2012

Hallusinaatio

Lisää kärpässieniä.
Myrskyn pihapiirissä on ollut epäilyjä, että kissat ovat ajoittain pöllyssä, sillä kissanmintun ympärillä käy kova kuhina. Olin eilen aterioimassa kun Nero ajatteli, että olisi mukavaa syödä yhdessä ja toi keittiöön oman paistin, tällä kertaa nuorta oravaa (kuollut). Tälläisissä tilanteissa koen ristipaineita. Kissa on erityisen pollea saaliistaan mutta tunnen myötätuntoa oravaa kohtaan ja suren sen kohtaloa. Aterioimme hiljaisuuden vallitessa. Myöhemmin muistin, että olin nähnyt pihan reunalla tämän:

Joku on nakerrellut kärpässientä. Silminnäkijöitä ei ole, mutta epäilen oravaa, sillä olen joskus nähnyt nuoren tupsukorvan kärpässienen kimpussa. Jos niillä on tapana ottaa tötsyjä, niin oliko Neron ateriassa huumaavia aineita? Toikkaroiko orava niin sekavassa tilassa, että jäi kissan saaliiksi? Tuliko tästä siis kaksoistötsyt?

Nero vietti yön ulkona, en tiedä katseliko se hallusinaatioita kuun valossa. Aamulla prinssi kuitenkin nukkui vieressäni ja näytti olevan ihan kunnossa.

Lämpimästi tervetuloa Autuaaseen oloon Pirjo ja Tanja K!
Kaikille oikein leppoisaa sunnuntaita!

24 kommenttia:

 1. Luulen, ettei Nero olisi saanut tervettä oravaa kiinni. Mutta pöllyssä olevan kyllä. Mahtoi olla herkullinen oravapaisti kärpässienitäytteellä. Ei taida olla jokapäiväistä ruokaa :D

  Ihanaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Metsästämään tottunut kissa on kyllä niin taitava, että se onnistuu nappaamaan terveenkin nuoren ja kokemattoman oravan. Onneksi ei ole jokapäiväinen herkku.

   Poista
 2. Huh mitä pöllyjä, luulisi jotenkin eläintenkin vaistoavan, että ei kärpässientä kannata syödä, vaikka mistä sitä tietää, jos kerran on kokeillut ja kiva kuljeskella pienessä pöllyssä. Onneksi kissa on ihan kunnossa, mahtaakohan toiste napostella oravaa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulen, ettei orava halua olla pöllyssä, tai mene tiedä. Kokemattomuuttaan ne maistelevat kaikenlaista, outo olo opettaa seuraavan kerran varomaan kärpässieniä.

   Poista
 3. Komeat hampaat!

  Eikös se oravakin ole söpöstä ulkomuodosta huolimatta aikamoinen tuholainen? Tuhoaa linnunpesiä ainakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sapelihammastiikeri?
   Oravapopulaatio on niin pieni, että sen tuhoilla tuskin on suurta merkitystä. Tosin olen kuullut, että ne saavat hurjaa tuhoa aikaiseksi jos asettuvat rakennuksiin. Söpöys on valtti.

   Poista
 4. Huh. luulin jo ekasta kuvasta kissasi olleen pöllyssä...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän Nero näyttää siltä kuin sillä olisi itsekseen hauskaa :)

   Poista
 5. Naapurin kissa oli kerran tyhjentänyt etanoille jättämäni olutansan (etanoineen päivineen). En huomannut, että se olisi silti ollut yhtään hiprakassa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih! Kumpikohan enemmän houkutteli, olut vai etanat? Ehkä nilviäiset olivat herkullisia olutmarinadissa. Meillä ei niitä syödä, eikä luultavasti olutkaan maistuisi jos sitä olisi tarjolla.

   Poista
 6. Vaikuttavat torahampaat. Selvästi valmistettu jyrsijöitä ja oravia syömään. Ja sitten kotona niin ihana ja pehmo prinssi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kissalla on hyvät työkalut, noiden kynsien ja hampaiden kanssa en haluaisi olla tekemisissä saaliin muodossa. Kun katselee lempeää ja pehmeää Neroa ei aina muista, että sillä on toinenkin puoli.

   Poista
 7. Siis oho. Sienillä trippaileva kurre. Tuommoinen sienien maistelu ja (väärin)käyttäminen voi muodostua kohtalokkaaksi. Ja näin ilmeisesti kävi tällä kertaa. Kuinka suuria annoksia eläin kestää? Jos orava syö sientä ja kissa syö oravan...

  Nerolla oli kuitenkin ilmeisesti ihan kivaa? Pääasia on että prinssi on kunnossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kurre parka oppi liian myöhään, ettei kannata syödä kärpässientä. Orava meni karvoineen päivineen, vain häntä jäi. Tänään Nero kuitenkin oksensi, liekö myrkyn, oravapaistin vai karvojen vuoksi. Ruoka maistuu ja metsästysintoa löytyy, joten ilmeisen terve kisuli on kuitenkin. Tuskin pieni eläin suuria määriä sienen myrkkyä kestää, kun kuulemma ihmisellekin riittä hyvin pieni annos.

   Poista
 8. Voihan kärpässienipölly!
  Riistiriitaisuus on todella se raastava tunne, joka mietityttää ja laittaa asioita usein puntaroimaan. Ymmärrän juurikin hyvin mietteesi.
  Mutten voi olla hymyilemättä kirjoittaessasi teidän hiljaisesti jatkuvaa ruokailuanne. Ihan näen tilanteen koomisuuden :)
  Mutta olisiko orava syönyt kärpässientä.
  Joku kyllä aivan selvästi, mutta mikä.

  Jokatapauksessa kiitos Cheri taas kerran niin kivasta tilannekerronnasta :o)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä, kiva kun kävit taas kurkkaamassa. Jokin suurempi kuin hiiri on talttahampaillaan jyystänyt myrkkysientä. Voihan se olla jäniskin, mutta tuskin aikuinen, eikä varmaan aikuinen oravakaan, ne ovat jo oppineet sienet. Epäilen vahvasti nuorta ja kokematonta oravaa. Ne ovat liikuskelleet pitkään tuossa pihan reunalla, missä kärpässienetkin kasvavat. Kissa jokatapauksessa ei vaikuttanut sekavalta, enkä tiedä milloin kärpässientä on nautittu, ehkä siitä on jo aikaa.

   Poista
 9. Hui, myrkytettyä oravaa! Toivottavasti ei kuitenkaan, vaikka ajatus maha pulleana sienihallusioivasta yökyöpelikissasta on tavallaan aika koominen. Pääasia, että kissa on kunnossa!

  Cisulta terveisiä. Sille tulee ilmeisesti autuas olo Neron seikkailujen seuraamisesta, sillä se ilmestyy aina koneen ääreen, kun luen tätä blogia.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä hermoilin turhaan, Nero vaikuttaa normaalilta ja hyvinvoivalta. Kiitos terkuista ja Cisulle terveisiä maalaisserkulta, onhan teilläkin aika jännää oravajahtia.

   Poista
 10. Kylläpä Nero paljastaa upeasti tuossa ensimmäisessä kuvassa sisäisen petonsa, hieno kuva! Mitäs kissa luonnolleen mahtaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan niin, kissa vain toteuttaa itseään kuten kuuluu. Ihmisen erotteleva mieli mutkistaa asioita.

   Poista
 11. Ihmislapset kännäilee viikonloppuisin ja pikkuoravat perässä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä isot edellä, sitä pienet perässä :)

   Poista

Kiitos kommentista